България ли? Има ли още такава държава?

Държавата вече веднъж строи жилища за циганите преди 30-40 години. Това остана от тях.

„В момента се мисли върху стандарт за строителството на социални жилища за ромите“, съобщи на 2 април министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Стандартът трябва да предвижда каква ще е жилищната площ на човек. Според министъра тя трябва да е поне 7,5 кв. м на член от домакинството, колкото са били строителните норми по времето на социализма. За циганските жилища идеята е те да се правят в близост до сегашните гета, а терените да имат пълна инфраструктура. Територията на гетата също трябвало да бъде облагородена, вероятно с пари на общините, допълва министъра.

Междувременно стана ясно, че правителството се готви да тегли нов външен заем, този път в размер от 3 млрд лв. Като капак на всичко в момента, в който всички тези „благи“ вести ни се трупаха на главата Европейският парламент взе, че гласува препоръка към Европейската комисия, с която предлага да се спре достъпа на България до европейските фондове.

Оказва се, че има огромна опасност хем да ни спрат европейските пари, хем да теглим огромен заем, с който да строим… безплатни къщи за циганите. Явно, с оглед на нашите актуални демографски показатели, правителството е решило да спре да се занимава с българите и да обърне внимание на бъдещото и вече ясно очертаващо се мнозинство в държавата ни – циганите. О, извинявайте, държавата НИ ли казах? Имах предвид държавата ИМ.

Очевидно България вече не е българска държава, и то не от вчера. Преди половин година обжалвах общинският план за интеграция на циганите във Варна, който предвижда сходни мерки на тези, споменати по-горе. На първа инстанция загубих с мотива, че бидейки общински съветник няма как да обжалвам решение на общинския съвет, въпреки че аз го обжалвах в качеството си на гражданин на Варна. С други думи според съда излезе, че общинският съветнки не е гражданин. На втора инстанция загубих с друг мотив – че тъй като не съм циганин, нямам правен интерес и общинската програма не ме засяга. С други думи според Върховният административен съд излезе, че ние българите нямаме право да се жалваме от нищо, свързано с циганите.

Това е България днес. Не ми се мисли каква ще е България утре. Ако въобще утре все още се казва България.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

17 коментара на “България ли? Има ли още такава държава?”

 1. Дръж Фронта Коце , все още се намират тук таме родолюбиви българи.Попитаха ме веднъж по BTV , какво е това национализъм …и аз им отговорих , че това е „човек който силно люби Родината си“, гледаха ме с едни невярващи очи ….

 2. Николай

  Държавата на абсурдите… Излиза, че Вие, като общински съветник, нямате право да обжалвате решение в качеството си на гражданин и данъкоплатец. Другия абсурд – уж да сме толерантни, а самият съд (който по Конституция би трябвало да е независима властова институция) разделя населението на българи и цигани… И трети абсурд – в качеството Ви на данъкоплатец нямате право да се интересувате и да осъществявате контрол на това как се изразходват парите, които внасяте в общинския/държавния бюджет…

 3. Костадин

  До първия коментар – точният израз в решението беше „понеже жалбоподателят не принадлежи на визираната от него етническа и социална група“. Ники, очевидно е, че решението на съда е политическо. То беше предизвестено и само трябваше да се облече в юридически фрази. Ако бях намерил жалбоподател циганин, сигурно щяха да измислят друго нещо. Но пък е добре, че има такова решение – то си е прецедент отвсякъде, и то не само за нашата страна.

 4. Анелия

  Г-н Костадинов,отдавна исках да Ви обърна внимание по този проблем.Специално във Варна в кварталите Възраждане и Младост вече са предвидени терени за подобни жилища.За Младост си мълчат,за да не станат протести както във Възраждане.Какво можем да направим ние,за да не растат децата ни с цигани?Явно нищо.Възхищавам Ви се,но за жалост не останаха Хора като Вас!

 5. Сезирайте отец Бардохемиос или направо архимандрит Абгар Ховагимян наместник на епархия България на Арменска Апостолическа Църква.

 6. Костадин

  Анелия, това което зависи пряко от нас, е да създадем повече деца. Така ще сме сигурни, че нашите деца няма да са малцинство в родната си страна. На второ място трябва най-накрая да почнем да управляваме страната си. Защото България вече 25 години не се управлява от българите.

 7. Николай Дренчев

  Костадине, дръж фронта! Държава няма – народ има! Оцелели сме под ятагана на султана, ще оцелеем и сега!

 8. Иванов

  И на моите жалби за корупция /издаване на фалшиво инвалидно решение/ отговарят,че нямам интерес.Жалбите се с/у личност,некомпетентна и алчна,която управлява и краде както фирмата,така и държавата.От цигански произход е.Въпреки огромната си заплата,тя получава максимална инвалидна пенсия,като според телковите решения през годините оздравява напълно от едни тежки болести,след което се разболява от други,съвсем различни.Няма контролен орган,който да я накара да върне получаваните пенсии за 15 години назад.

 9. Единственият шанс да се спре унищожението е да се премахнат икономическите стимули , които подтикват определени социални групи да се множат и живеят за сметка на всички останали.

  Ромите имат стимул да имат много деца, защото получават помощи на калпак за всяко дете, получават помощи като безработни и малоимотни, а в същото време всяко следващо дете е източник на допълнителен доход от просия, кражби, проституция и т.н. При това положение защо се учудваме, че те се множат?!

  Кандидат – инвалиди подкупват определен чиновник и доживот получават инвалидна пенсия независимо колко са допринесли за социалната система.
  При това положение защо се учудваме, че България се оказва най-инвалидизираната нация на света!?

  Само кардинална промяна на политиката на социалното подпомагане може да промени нещата – политика насочена в помощ на активните социални слоеве и такава, която свежда до минимум несправедливото облагодетелстване на едни социални групи за сметка на всичи останали.

  Такава политика може да включва например солидна еднократна помощ за второ дете, но само ако майката или бащата са се осигурявали в продължение на определен брой години. Детски – ок, но само за хора, които са допринесли с нещо за социалната система. Пенсии, в т.ч. и инвалидни – ок но само до размера на направените вноски.

  Ако подобно нещо не се направи в близките години, после ще е твърде късно. Много скоро икономически активните българи ще станат твърде малко за да носят на гърба си администрацията, безработните, малоимотните малцинства с техните привилегии и престъпления и нарастващата маса стари хора.
  Нашата псевдо-социална система просто ще експлодира подобно на класическа финансова пирамида и ще отнесе със себе си и третата Българска държава.

 10. Писна ми

  Искам равни права с циганите! Искам и аз жилище, ток, субсидии! Стига са ни дискриминирали в собствената ни държава. ами и еврофондовете изтичат само към тях. Стига са ни хвърляли пясък в очите – нарочно ги държат нискограмотни и не ги интегрират,защото не можеш да манипулираш лесно грамотното

 11. 50 на сто от циганите имат телкови решения.90 на сто от семействата при тях нямат граждански бракове,за да може майката да се конституира,като,,самотна,,.Собственост нямат,следователно никакви местни данъци и такси.Просто България няма да може да ги издържа след 7-8 години.Или ще трябва да тегли кредити.Най приемливо ще бъде ЕУ да поеме издръжката им тук,вместо да ги допускат до страните си.

 12. г-н Александров

  Костадин
  април 7th, 2014 – 09:00

  Анелия, това което зависи пряко от нас, е да създадем повече деца. Така ще сме сигурни, че нашите деца няма да са малцинство в родната си страна.
  [край на цитата]
  Уважаеми г-н Костадинов,
  Радва ме Вашата позиция относно наболели въпроси на не само варненското, но и българското общество като цяло. Лично подкрепям огромна част от нещата, написани от Вас в този Ви блог. Надявам се да не възразите, да изкажа мнението си, относно цитираното по-горе от мен:
  Тези деца, уважеми г-н Костадинов искат грижи, дрехи, храна. Неща, които трудно се осигуряват, докато родителите на тези деца работят ангария на циганското население в България, и на българското такова, което служи на циганското. Трябват доста крути мерки – спешни и незабавни. Преди години, като млад русенски тийнейджър имах доста приятели в т. нар. скинхедс среди. Факт беше, че БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ(!!!!) циганин не смееше да припари до центъра на Русе. Друга картинка видях с очите си миналото лято там. Обиколил съм почти цяла България и това, което се случва е плашещо – масова циганизация и турцизация на България. Не вярам, че политик ще направи нещо по този въпрос, поне не и докато имат интерес от тези етноси. А в същото време ние сме роби в собствената си държава (защото аз до сетен дъх ще вярвам и проповядвам, че това е държавата на дядовците ми, на баща ми, МОЯТА и на децата ми!!!). Не съм лекар, но съм учил биология…имам приятели лекари и горе-долу знам, че паразитите (глисти например, тения…) се лекуват с лекарства…в частност с антибиотици. Не и с толерантност и интеграция. Един доказано добър от моето минало „антибиотик“ са именно скинхедс. ТОВА е едно движение, чието създаване (отново) и подкрепа би трябвало да е основна цел на всеки един българин. Виждал съм как полицаи си затварят очите пред действията им, защото същите тези полицаи са също бащи и имат деца, и не искат тези деца да пострадат от циганските своеволия. Всеки един власт имащ и всеки един с малко повече пари би трябвало да насърчава подобни организации. Те са ВАШИЯТ АНТИБИОТИК СРЕЩУ ТОЧНО ТЕЗИ ПАРАЗИТИ!! Не чакайте на държавата….

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *