България независима държава ли е, или американска колония?

Поредният българин, чиято екстрадиция е искана от САЩ.

На 7 април 2018 г. българският гражданин Желяз Андреев е задържан от българската полиция в българския град Добрич заради искане от страна на САЩ за екстрадирането му. Оказва се, че към българинът има повдигнато обвинение от прокуратурата в щата Флорида с дата 24.10.2016 г. за участие в заговор за нарушаване на ембаргото на Сирия и за измама към САЩ, извършена в периода май 2013 г. – април 2016 г.

По силата на договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати (ратифициран със закон, приет от 40-то Народно събрание на 23 април 2008 г. – ДВ, бр. 43 от2008 г., и в сила от 21 май 2009 г.), във всеки един момент всеки български гражданин може да бъде екстрадиран в чуждата държава само по подозрение от страна на американските власти, че той нарушава американските закони. Подчертавам – американските, а не българските закони. Както се вижда от поредният случай, това не е проблем – българската държава влиза в ролята на американски щат, чиито служби за сигурност изпълняват волята на правителството във Вашингтон.

Още ли мислите, че България е независима държава и в нея важат български закони? Много грешите, България е американска колония, в която важат американските закони. Един българин е арестуван по искане на американското правителство, защото е нарушил американски закон! При това забележете – той не е американски гражданин, не действа според американското законодателство, защото фирмата, в която работи, е регистрирана съгласно българското законодателство, като на всичкото отгоре просто изпълнява нарежданията на своите началници от САЩ. Към момента, когато той работи в тази фирма, САЩ са обявили ембарго за сделки със Сирия, но България не се е присъединила към него, така че то не касае българските физически и юридически лица. Това обаче няма никакво значение за американците.

Осъзнавате ли какво значи това? Една държава си позволява да налага своите закони над тези на подчинените ѝ васални територии, разбира се с любезното съдействие на колониалната гербаджийско-патриотична измет, успешно превърнала българския народ в добитък за заколение. Това не е случаен ход на американците, а съвсем преднамерен знак към всички българи –  че никой от нас не е застрахован от отвличане от страна на Империята на злото.

Ето защо всички българи трябва да застанем като един зад Желяз Андреев – защото днес е той, утре може да съм аз, а вдругиден да сте вие. Не трябва да допускаме да бъде похитен от наглите чужденци, разпореждащи се безнаказано в нашата държава, и трябва да го защитим с всички разрешени и неразрешени средства. Обвинението е политическо и има за цел за пореден път да смачка българската чест, достойнство и самочувствие, и затова не трябва да позволяваме екстрадицията да се случи. В крайна сметка как ще ни уважават другите ако ние сами себе си не уважаваме?

Впрочем, кога ще бъде поискана екстрадицията на Бойко Борисов и членовете на неговия кабинет за хилядите тонове българско въоръжение, изпратено директно и индиректно на ИДИЛ в Сирия? О, простете, ембаргото е само за сделки с Асад, за ислямистите и колониалните български власти то не важи.

п.п. – вземе ли Възраждане властта в България тази спогодба със САЩ ще бъде прекратена. Български граждани повече няма да бъдат предавани като заложници на чужди държави.

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

6 коментара на “България независима държава ли е, или американска колония?”

 1. Приятел на България

  „Това не е случаен ход на американците, а съвсем преднамерен знак към всички българи – че никой от нас не е застрахован от отвличане от страна на Империята на злото.“

  Точно така е,
  обаче това се дължи на вашата огромна русофилия и омраза към Запада, насадена във вас от българското образование (особено чрез часовете по история). Тази про-руска историография не се променя след 1989 г. Всичките про-руски митове продължават да съществуват.
  Така че не американците са виновни че повечето от вас ги ненавиждате и имат право и оправдание на „наказателно“ реагиране.

  1. Димитър

   Искаш да кажеш про-турска и гейропейско-толерантна историография.Сите предавници ке висите по върбите и стълбовете

 2. Н. Любенова

  Какво още е нужно да ни се случи, за да осъзнаем , че трябват незабавни действия за промяна ? Какво чакаме всички – нещо много лошо ли да стане , за да станем и попилеем престъпниците ? Какво повече от това , което става сега, малко ли ни е ?

 3. Въпросът е риторичен.

  Повече от всякога политиката е място за най-достойните радетели за България.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *