Българският народ няма повече време за губене

10411071_10152902672697548_909900723270886086_nВ началото на 2013 г., когато се гласуваше бюджета на община Варна, мнозинството на ГЕРБ в общинския съвет взе решение да прекрати общинската програма, с която се финансираха двойки с репродуктивни проблеми. Доводите им бяха, че се дублирала работата на държавния фонд със същата функция. Апропо, на същата сесия гербаджиите гласуваха да се увеличи издръжката на кучкарника и да се създаде общинска програма за интеграция на циганите – всичко това на стойност стотици хиляди левове. С което показаха, че за тях кучетата и циганите са по-важни от децата на българите.

Както и да е, на следващата година, след активна разяснителна кампания и благодарение на фондация „Искам бебе“ общинската програма беше възстановена. Гербаджийските общински съветници, които с възторг през 2013 г. гласуваха против ин-витрото, сега със същия възторг го подкрепиха. Нещо повече – то мина като предложение на кмета Иван Портних. Абсурдът в случая е пълен, защото същият този кмет само година преди това гласува против същото предложение. Разбираемо – както ми каза един от съветниците на ГЕРБ „миналата година предложението беше от теб, затова не го гласувахме. Сега е наше и вече може“. На моята реплика, че за една година щяха да се родят няколко българчета повече, ако програмата не беше закрита, отговорът беше следният – „с тях и без тях, все тая.“ Изводите от това, както се казва, оставям на вас…

Какво ни казва статистиката само две години по-късно? Драстичен спад на раждаемостта в България се отчита за първите три месеца на годината. Близо две хиляди бебета по-малко са се родили в сравнение с първото тримесечие на 2014 година, информира Нова тв. Варна, Пловдив и София могат да се похвалят с над 1000 новородени, но въпреки това и в тези градове има спад на раждаемостта. Във Видин пък новородените са наполовина по-малко.

За да е драмата пълна, докато тихо и кротко се самоизличаваме от лицето на земята, стотици хиляди българи отчаяно се молят за дете. Двойките с възпроизводствени проблеми са официално над 200 хиляди, а колко още са такива, но не го споделят, само един Бог знае. Спрямо тяхната борба за зачатие държавната власт е доста хладна и дистанцирана. Все едно България няма проблем с намаляващата раждаемост и обезлюдяването, а с пренаселеност и свръхраждаемост.

В такава ситуация всеки един от нас трябва да си зададе въпроса какво може да направи, за да помогне на Родината и народа. Като начало, да създаде семейство и деца. На следващо място, ако може, да подкрепи семействата с проблеми. Това направих и аз. Започнах кампания в подкрепа на раждаемостта. На 10, 11 и 12 юли двойки с репродуктивни проблеми ще имат възможност да се срещнат с водещи български специалисти напълно безплатно. Консултациите ще бъдат във варненскя Фестивален комплекс, за да протече без стрес от болничната атмосфера първият контакт. Телефонът за записвания е 0888 321 349.

Познавам много такива двойки. Самият аз имах такъв проблем с второто си дете, моментът е много труден, не знаеш към кого да се обърнеш, кои лекари са добри, какво следва, дали проблемът е в мъжа, или в жената. Този първи разговор е много важен. Надявам се, че ще начинанието ще е полезно. Защото, ако държавата или общината не си вършат работата, наше право и задължение е, без да се оплакваме и без да хленчим, да поемем техните функции. Просто българският народ няма повече време за губене.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

4 коментара на “Българският народ няма повече време за губене”

  1. Частна клиника за репродуктивно здраве Щерев в София е пълна (пъл-на) с цигани – добре-облечени, нахални и арогантни. На излизане през касата не дължат никога нищо. Всичките отиват със семействата си (с по едно, две и повече деца). Близка позната, която работи там ми каза, че ВСИЧКИТЕ са по програмите за финансиране на ин-витро репродукция от държавата и ЗК. Тоест, какво излиза – малко са сегашните паразити, сега ИМ се плаща от парите на данаъкоплатците и чичо Сорос, за да се размножат още по толкова. Това, разбира се, в допълнение към вносните паразити, които ръгат деца по светло в Борисовата градина.

    Частна болница ТОКУДА също е пълна с цигани. „били започнали да работят със ЗК’. Защо сега? Когато българите започнаха да използват последните си пари да бягат на чисто и нормално платено отношение, им се дава да разберат, че навсякъде ще ги посрещне едно и също. Кой циганин може да се осведоми надлежно кои са частните болници и по кои платени платечки може да се възползва от тях? Този, на който удобно НПОта и соросоиди му дават наготово тази информация май…

  2. Все повече жени няма да могат да имат деца ,всичко е разработка на Сащ и идва от ваксините които се бият на малките деца, когато пораснат да не могат да имат деца ,я вижте циганите ,никой при тях не си бие ваксини и всички жени имат по 5/6 деца

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *