В България тече процес на подмяна на населението

fa9bc431b73360e42db79d6470449f67
Новите българи?

Страната ни ще се сблъска с недостиг на учители на прага на новата учебна година. В края на август, само две седмици преди 15 семптември, синдикатите в образованието изнесоха данни, според които 10% от преподавателите у нас са пред пенсия, а младите учители – под 35 години – са едва 5 %. Основна причина за отказа им от преподавателската професия са ниските заплати. Същевременно, според данни на социалното министерство, сред търсените професии в следващите 3 години учителите ще са сред най-дефицитните кадри. Синдикатите предупреждават, че липсата на кадри тази година ще се усети най-вече в малките населени места и по предметите информатика и чужди езици.

Някой може да приеме тази новина и като положителна. Само преди седмица от правителството изтече бодряшката новина, че безработицата в България намалявала. Разбира се никой не коментира впоследствие, че тя намалява не заради открити нови работни места, а заради намаляването на българите като цяло. Населението в трудоспособна възраст е 4 403 хил. души, или 61.1% от населението на страната, като мъжете са 2 310 хил., а жените – 2 093 хиляди. Броят на трудоспособното население намалява с над 68 хил. души, или с 1.5% през 2014 г. спрямо предходната година. Броят на жените във фертилна възраст също е намалял. Той е 1 580 хил., като спрямо предходната година намалява с над 21 хил., а спрямо 2001 г. – с над 306 хил.

България заема първо място в Европейския съюз и второ място в света в мрачната класация за най-висока смъртност. Дори в Сирия, където се води ужасна гражданска война, смъртността е по-ниска. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

Ако през 2001 година всеки 100 души, излизащи от трудоспособна възраст, са били замествани от 124 млади хора, то в края на миналата година 100 излизащи от трудоспособна възраст се заместват от 64 млади.

Официалният брой на емигриралите в чужбина българи през миналата година е 28 727. Над половината от тях са на възраст между 20 – 39 години. В същото време в страната са имигрирали 26 615 души. Най-висок е делът на имигрантите от Турция, Сирия и Ирак. С две думи – в ход е процес на подмяна населението.

Този процес обаче не върви само отвън навътре. Най-страшното е, че никъде в тези страшни данни не се говори за етнически произход. НСИ не казва колко точно са българите като дял от емигрантите, колко са те от фертилните жени и колко са те от умрелите и новородените. Затова нека отговорим, ползвайки материали от предпоследното преброяване, което все още даваше такива данни. През 2001 г. броят на децата българчета в групата от 0 до 7 години беше 56%. Тенденцията за плавен спад в този процент позволява да се предположи, че някъде около 2007 г. българчетата вече са били под 50% от новородените деца в страната ни. Този факт косвено се потвърждава от изявлението на министъра на образованието Сергей Игнатов, че през 2013 г. половината от първолаците нямали за майчин език български, а друг. Т. е. по времето, когато родените през 2007 деца трябва да тръгнат на училище. Впрочем, ако обиколите малко България, ще установите, че това отдавна не е новина. По малките населени места българчетата в училище отдавна са екзотика. Още по-тревожното е, че това вече се случва и в общински центрове и областни градове.

България загива. Убивана от своите управляващи бавно, методично и последователно вече четвърт век, тя далеч няма да е първата ликвидирана и предадена от собствения си политически „елит“ държава. Убийството на българския народ обаче, което същият този елит върши, е безпрецедентно. Няма друг такъв случай в световната история, при който една държава без да е водила войни, без да е губила територия, без да е прекарала смъртоносна епидемия за 25 години да загуби една трета от населението си. Просто няма.

Всички българи трябва да си зададем следния въпрос. Към 2025 г. поколението, родено през 2007 г., вече ще е пълнолетно. По-голямата част от това поколение обаче няма да има за майчин език българския. Това харесва ли ни? Ако не, тогава, уважаеми сънародници, какво правим? Делото по спасението на България е в нашите ръце и само от нас зависи. Колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

4 коментара на “В България тече процес на подмяна на населението”

  1. zdraveite-kazvam se evelina-prochetah tazi statia-ot edna strana se zaradvah ,che bog ni e ispratil otnovo voivodi da se boriat za spravedlivost,i da zapaziat tova koeto e ostanalo ot balgaria- makar che ne go zaslujavame-povtariame edni i sashti greshki pri izbora na politici-te ni predadoha vednaj i pak gi izbrahme- ot druga strana sam mnogo raztrevojena ot istinata koiato prochetoh-makar che si ia znaem,no e hubavo che ni ia napomniat i ni probujdat- za men balgarite ne spiat – balgarite prosto jiveiat vav korumpirana darjava,predadeni ot sobstvenite im vodachi [ upravnicite estestveno ] kak bihme mogli da znaem koi ni kazva istinata- edin otchaian beden narod lesno se manipulira – televiziite korumpirani-presata korumpirana ,vsichki govoriat za progres spasenie i napredak,za po-dobro badeshte- estestveno i normalno e da poviarvame,kakto se kazva nie se hvashtame kato udavnik za slamka,zashtoto grobovete sa ni iskopani veche zalitame edin po edin kam propasta-pogrebvat ni jivi bez voina- no nadejdata umira posledna-ako ima bog i prirodni sili na tazi planeta ne biha ni ostavili – az viarvam,che bogovete shte ni ispratiat vodach istinski borci za spasenieto na stranata ni- te shte povedat naroda kam uspeh i po-dobro badeshte- az vi podkrepiam-gotova sam da pomogna sas kakvoto moga i kolkoto moga tozi said da sashtestvuva i da se razviva-blagodaria na sazdatelite za tazi statia i tozi said- zdrave uspeh i kasmet vi pojelavam

  2. А синовете и дъщерите на разните му там боклуци дето твърдят, че дядо им или баба им или прадядо им или прабаба им са гърци от Бяла, Поморие и Созопол те българчета ли са? Не са никакви българчета тия, те самите не се знаят какви са. Чудя за какво има българска държава и защо е допуснала хора с гръцко самосъзнание да останат в България след спогодбата Моллов-Кафандарис. Гърцизмът е отваратителен, аз няма как да призная за мои сънародници хора с такъв произход, макар и частичен. Те и не се имат за българи, а се прекланят пред гърците и се чувстват граждани на света. Насаждат безродничество и антибългаризъм и ерозират българското общество. Друга категория са тези, които си изслят, че имат гръцка, румънска или сръбска жилка. не са никак малко. Явно за мнозина днешни българи да изкарат някой от предците си я грък т. е. циганин, сърбин или румънец е доста престижно. Невежеството им просто е покъртително. После няма какво да се учудваме, че в съзнанието на масовия българин е наложена представата, че сме някакви помияри и който не е е минал оттук той не си е оставил семето. Тази отровителска лъжа много им изнася на родните бг курви,които нямат мозък за пет стотинки. Баси безродната пасмина, която живее в тази държава.

  3. В България тече подмяна на самосъзнанието на българите, това, че има българска държава нищо не значи, напротив гъркоманията, сърбоманията и румънофилията си вървят в пълен ход. Не е е нормално в Българив все трети българин да казва, че има гръцка, румънска, сръбска, германска, италиянска и и какви ли още жилка. Скоро очаквам някой да каже, че има прадядо от друга галактика. За съжаление у нас не бяха направени антропогеографски проучвания на произхода на населението по области, както това бе сторено в бивша Югославия и виждаме, че много българи не само, че не си знаят произхода, а даже обябявяват своите предци за чужденци, само защото са бежанци от друга държава. . От тях човек може да „научи“, че българите от Се-верна Добруджа са всъщност румънци, а не българи, че маджурите от Западна Тракия преселени след 1922 г. в границите на днешна България са гърци, а не българи, нищо, че по силата на спогодбата Моллов-Кафандарис огромното мнозинство от гърците и гъркоманите се изселиха в Гърция и че в България след клането в Загоричани извърше-но от гръцки андарти има антигръцко движение и че на никой грък и през ума не му е минавало тогава да се заселва в България, напротив има изселване на „гърци“ от на-шата родина. Затова, че някога са били гръцки граждани, макар и за кратко, мнозина потомци на егейски българи смятат своите предци за гърци, представяте ли си, аз лично съм говорил с няколко такива тъпанари, на които все пак разясних каква е истината. Дори българите от Западните покрайнини биват наричани у нас „сърби“. Днес дори някои твърдят, че българи изобщо няма, че населението в българските земи е смесица от различни етноси или народностно неосъзната маса, от която могат да се измислят всякакви етнически групи. Сред повечето българи е налице тотална криза на идентич-ността и отричане от собствения си народностен корен. Та дори най-изостаналите племена в Африка са по-сполетени и действат като общност в сравнение с днешните българи. Тези индивиди ерозират българското общество и насаждат лъжата, че сме ме-лези и че който не е минал оттук той не си е оставил семето. А съседите ни? Макар, че владеят огромни територии с чуждо население и че в тях има огромни малцинства, никой сърбин, грък, турчин , румънец или албанец няма да поддържа подобни отрови-телски теории и да си измисля, че предците му са чужденци. В България няма нацио-нално възпитание сред младежта, а и сред по-възрастното поколение и резултатите са налице – непознаване на собственото историческо минало, емиграция, безродие, анти-българизъм, вечното сервилничене на по-големия брат. Ще завърша със следните знаменателни думи на българският поет и народовед Антон Страшимиров: „Нима там (във Влашко и Одеса – б. а.) не са вършили политика с руски, и с влашки, и със сръбски комитети, докато си дигнат къщички и развъртят дюкяните си…Поне след това да са си оставали българи, пък то зареждали са дълги презимена: Стоянеско, Драга-неско, Първанчулеско. Не съдете за един народ по емиграцията му!“

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *