Дойче веле, дойче цензура

На 27.12.2018 г. в немската медия Дойче веле излезе коментарен материал относно разразилия се скандал с подарената от Москва на българската столица новогодишна елха, протестът който се състоя пред нея от страна на български и украински граждани, както и последвалите това събитие коментари в българското медийно и публично пространство, със заглавие – „Конфузна история за елха и посолство”.

В него авторът Александър Андреев прави редица просташко-саркастични и откровено обидни внушения, както спрямо мен лично, така и срещу изразената от мен принципна позиция, относно разразилите се на 23.12.2018 г. събития пред въпросната елха. Тъй като написаното от него грубо нарушаваше приложимите разпоредби, както на Етичния кодекс на българските журналисти, така и на добрия тон, реших да се възползвам от заложеното в българското законодателство право на отговор. Написах го и го и изпратих до българската редакция на Дойче веле.

 

 

 

 

Отговорът не закъсня. Само ден, след като изпратих писмото, получих отговор от самия автор, който по съвместителство е и главен редактор на българската редакция на немската медия. В него, разбира се, правото ми на отговор беше отказано, при това с невероятния мотив, че всъщност с коментара си Андреев бил отговорил на моите твърдения – нищо, че аз никъде не съм споменал него самия, нито чуждата медия, от която се изхранва. Това не ме изненада – Андреев е известен със своите тоталитарни разбирания и недопускането на мнение, различно от неговото, подобно на всички останали подобни нему либерални фашисти. Затова реших да напиша директно писмо (вече на немски език) до управителния съвет на Дойче веле в Бон, което изпратих на 4 януари. Седмица по-късно обаче все още нямам отговор, което ме принуди да напиша и този текст тук.

Отговорът на отявления българофоб Александър Андреев. Обърнете внимание как изписва името и длъжността си – не на български, не дори и на немски, а на английски.

 

Ето как стоят нещата – в самопровъзгласилите се за рупори и стожери на свободното слово медии цари тежка цензура и брутална медийна несвобода. Всичко, което е различно от официалната линия на партията, т. е. медията, не се допуска нито в информационния поток, нито в коментарните рубрики. Единствено изключение се прави в случаите, в които трябва да се обругае и охули някой опонент на неолибералния фашистки ред.

Е, както се казва – нищо ново под слънцето. Човечеството преживя комунизма, от който останаха екзотични останки в 5 държави, преди това преживя и фашизма, от който съвсем нищо не остана, сега ще преживее и съвременния постдемократичен мулти-култи фашизъм. На уродливия мутант, роден от абсурдната симбиоза между културния марксизъм и либералния фашизъм, очевидно не му остава много време. Така че скоро ще дойде моментът, в който на неговите служители и проводници у нас ще се наложи да плащат за деянията си.

И накрая да не забравя – в този ред на мисли, Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

10 коментара на “Дойче веле, дойче цензура”

 1. Балкански субект

  Дойче веле е еталон за пропаганден рупор и флашиви новини

  1. Костадин

   Елхата е българско производство, направена е в Раковски. Същата стоеше и в Пловдив – вижте тук: https://trafficnews.bg/plovdiv-gradat/koleden-duh-zavladiava-plovdiv-paliat-svetlinite-elhata-123612/
   Толкова по този въпрос. Москва подари елхата, но е поръчана и произведена в България. Така че звездите петолъчки са си чисто българско, наше, родно производство. Е, за жълтопаветните русофобски дебили и олигофрени това не е така, разбира се, но в крайна сметка кой го интересува какво мислят тези подчовеци?

   1. Балкански субект

    Русофобите ги е яд на елхата,защото не е от американското посолство,турско производство с полумесеци.

    1. Д.Савчев

     Нямам нищо против коментарите-всеки има право на изразяване.Но съм против анонимността.Колко е хубаво т.е. удобно да бъдеш анонимен.Анонимността гарантира спокойствие и най-вече бягство от отговорност.
     След като се стремим за прозрачност,предлагам модераторите да не публикуват анонимни коментари.

     1. Костадин

      Публикувам абсолютно всички коментари, с изключение на нецензурните, което се случва изключително рядко. По принцип тук всички коментари са анонимни. Няма как да проверявам кой кой е, затова гледам само да се съблюдава добрия тон в писането. Това е.

 2. Хех Костадинов, за Дойче веле ли говорите дето го финансират американците и следват здраво „партийната линия“ : )) Ами че тази агенция е зачената от службите на Щатите и си изпълнява политически функции от самото си създаване. Няма да разказвам историята около създаването му че ме е гнус – замесени са служби, пропаганда под формата на лъжи, и разбира се мангизи. Едните плащат и казват какво да се пише, другите пишат като го играят свободни журналисти, най-вече откъм морал и интелект : )

  Иначе съвета ми е да не разговаряте с обикновения лакей Андреев, на служба е човека . Дали е компетентен и добър слуга не мога да кажа – да кажат господарите му : )

  Иначе като заговорихме за национални предатели наскоро попаднах на едно ръководство за обучение за учители. Има една част където учат децата за циганите, и се дават съвети учителката да пусне циганския химн в училище и да чете цигански приказки (не знам дали не са откраднати от друг фолклор хехе) на децата. Предполагам че някой друг г-н Андреев го е писал – с iq и морал под нулата 🙂

  Ако ви е интересно ще ви пратя извадка от „учебника“, кърти мивки.

   1. Запознат

    Марияна Стефанова, Иван Камбуров. Знание за религията. Психичното насилие в деструктивните култове. Превенция. Книга за учителя, С., 2001.

    Това е „помагало“, одобрено от МОН.

    На страница 312 и 313, виждаме написано следното :http://prikachi.com/images.php?images/286/9481286k.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/288/9481288t.jpg

   2. Има и специален раздел “ ХРИСТИЯНСКАТА ТРАДИЦИЯ ЗА СРЕЩАТА С ДОБРОТО. ИМА И МЮСЮЛМАНСКА РЕЛИГИЯ“ в същата книга, пояснено е също не сме източно, нито западно православни : ) Абе много неща са пояснени : )

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *