Долу ръцете от 3 март!

Годишнината от освобождението ни от турско робство наближава и антибългарската пропаганда пак се размърда. Все пак само след две седмици ще отбележим кръгла годишнина, 140 години от възкръсването на българската държавност след петвековен турски геноцид, който едва не изтри българския народ от лицето на  земята, а това жестоко дразни и травмира модерните почитатели на евроатлантическите ценности, русофоби, туркофили и прочие дьонмета и българомразци. Ето защо тази безродна и античовешка паплач започна поредната кампания срещу българската история и национална памет.

Първо на 21 февруари неизвестното лице Ирина  Драганова създава петиция в интернет, с която настоява Столичната община да не разрешава изграждането на паметник на граф Игнатиев (един от най-големите приятели на българския народ и заслужил деец за освобождението на България от турско робство), защото това било „тежка провокация“ към българите, тъй като въпросната личност била в „основата на процеса за обесването на Васил Левски“ и също така архитект на „Санстефанска България, която е просто проекция на руската окупация на българските земи и превръщането ни в Задунайска губерния.“ На финала на петицията се твърди, че  „в самия Санстефански договор, който руснаците 140 години отказват да разсекретят, никъде не се говори за създаване на независима българска държава.“ Подобни твърдения, вероятно резултат от тежка и системна злоупотреба с упойващи вещества, звучат толкова абсурдно, че дори не си заслужава да бъдат оборвани. Достатъчно е само да се спомене, че Санстефанския договор е публикуван многократно, като първата му публикация на български език е още през 1881 г. В случая обаче важното е друго – само за няколко дни тази петиция е подписана от 1536 човека, в огромната си част от София, като според повечето от тях страната ни никога не е била под турско робство, а под многовековно дивашко… руско робство! Щеше да е хубаво, ако можехме да ги лекуваме, но те никак не са малко, а и доколкото знам олигофренията не се лекува.

В пълна координация с тази „гражданска“ инициатива само три дни по-късно, на 24 февруари, в турския сайт фактор.бг, излизащ на български език, се появява интервю на напълно неизвестния доцент Стефан Дечев, в което се притопля една друга фалшива „теза“ – за състава на руските войски по време на Освободителната война. Според този „историк“ те били съставени основно от украинци, съответно войната не трябвало да се нарича Руско-турска, а украинско-турска. Фактът, че войските са били набирани от земи, в които и до ден днешен руското население е преобладаващо (макар и да се намират в състава на Украйна), че по онова време те са се наричали Новорусия, а самите украинци са се самоназовавали малоруси, е без значение. Важното е да се „докаже“, че в руско-турската война руснаци не участват. Следващата крачка вероятно ще бъде да се „открие“, че по-голямата част от турската армия е била съставена от кюрди и араби и войната да се прекръсти на украинско-кюрдско-арабска. Съответно ще се окаже, че не сме били под турско, а под кюрдско-арабско робство, от което са ни освободили украинците.

Впрочем въпросът с нашите освободители става все по-сложен. От година на година те се увеличават. Докато поколения българи учеха историята си такава, каквато е, и знаеха, че България е освободена от Русия, всичко беше наред и освободители бяха само руснаците. След 1989 г. обаче освен руснаци се оказа, че са ни освобождавали и украински и белоруски воини. После, някъде в средата на 90-те години, се появиха и финландски освободители. От началото на новия век към освободителите ни се прибавиха и румънци, после сърби, след това черногорци, а на едно честване във Варна пред време с ушите си чух в дългия панегирик от освободители на България да споменават босненци, че и херцеговинци на всичкото отгоре! Когато после попитах защо са ги казали, ми отговориха, че в състава на сръбската армия, която окупира българското Поморавие, имало и една доброволска чета от Босна и Херцеговина. Колко са били, не разбрах, защото и от протокола не знаеха. Може да са били един файтон хора, но ето, вече и Босна ни е освободителка (поне според варненските общинари).

За сърбите, които не освобождават, а окупират българските градове Ниш, Пирот, Враня, Лесковец и ламтят даже за Трън и Брезник, вече споменах. Румънските „освободители“ пък, когато влизат след руските войски в падналия Плевен подлагат българите в него на такъв грабеж, та се налага руснаците да изпратят няколко казашки сотни, които да разгонят мародерстващите румънски войници. Това, апропо, предизвиква гневна реакция на румънския крал Карол, който претендира пред руския главнокомандващ, че правото на военна плячка е гарантирано от законите на войната. Та тези плячкаджии и окупатори ние ги броим за освободители. За черногорците, които пък хабер са си нямали от това, че ще ни освобождават, а са се занимавали с обичайното си занимание – разбойничество и грабеж в съседните албански земи, което по това време е облечено в официално водене на война срещу турците, дори няма нужда да коментирам.

Финландците обаче са друг, по-специален случай. Те участват във войната в състава на Финландския лейбгвардейски полк от руската императорска гвардия, наброяващ 4 роти с общ брой 900 човека. Само че повечето от т. нар. финландци всъщност са… шведи, вкл. целия офицерски състав на полка. Неслучайно и в нашето съвремие шведите са втората по численост народност във Финландия, а шведският, наред с финландския, е официален език в страната. Включен в Западния отряд на руската армия, който обсажда Плевен, Финландския полк се бие при Горни Дъбник. В сраженията загиват 24 души, още 6 по-късно от рани и още 170 от избухнала тифна епидемия след войната. Общият брой на жертвите е точно 200, като почти всички от тях са шведи. За да се разбере колко точно са загиналите финландци трябва да се проверят имената на погребаните във военните гробища, но едва ли са повече от 10 човека, в най-добрия случай. Но пък за сметка на това всяка година се прекланяме пред паметта на финландските освободители…

Нека не бъда разбиран погрешно – всеки, положил костите си за свободата на България, заслужава уважение и почит, и ще бъде уважаван и почитан. Но всички загинали са дошли да се бият във войната като част от руската армия, която е на подчинение на руската държава. Нещо повече, тази война се води буквално заради волята и желанието на руския народ, който пожелава неговият цар да освободи поробените „братя-славяни отвъд Дунава“. Русия не е готова да води тази война, не желае да я води, защото армията и още не е възстановена след злополучната Кримска война, и не иска да усложнява отношенията си със западните сили. Неслучайно минава цяла година от Априлското въстание през 1876 г., до обявяването на войната през 1877 г., през което време Русия всячески се опитва да разреши положението на българите с мирни средства. Фактът, че в крайна сметка войната едва не е загубена, и е спечелена само благодарение на безпримерния героизъм на руските войници и българските опълченци, е допълнително потвърждение на написаното. Само огромният граждански натиск на многохилядните демонстрации, залели всички големи руски градове, вкл. столицата Петербург и Москва, карат руското правителство да тръгне към военни действия. Апропо, първата работа на цар Александър II след края на войната, ама наистина първата му работа, е да закрие Славянския комитет, който организира всички тези демонстрации, а неговият председател Иван Аксаков е изселен от Москва и заточен. Просто царят се изплашва от силата на това народно движение и го разтурва напълно безцеремонно. Има и друг неизвестен факт за войната – че тя е в истинския смисъл на думата народна война и повечето от записалите се в руските полкове войници са доброволци. Само че за днешната турско-американска пропаганда това е без значение – масово се набива в главите на българите, че Русия водила войната, за да защити имперските си интереси на Балканите. Санким само тя има интереси… Никой не задава въпроса защо не дойдоха да се бият например англичани за освобождението ни? Нима те нямат интереси тук? Ако го бяха направили, сега централната улица в София щеше да се казва бул. „Дизраели“, пред народното събрание щеше да има помпозна статуя на кралицата-освободителка Виктория, а ние българите щяхме да сме най-англофилският народ на планетата. Само че това не се случва. Всъщност англичаните наистина се бият в тази война, само че като доброволци в състава на турската армия, а накрая техният флот спасява Турция от пълен разгром. Нещо, за което  турската пропаганда мълчи. Еничарски и продажно мълчи.

Сега обаче почвам да се притеснявам. Поради ограничения си интелектуален капацитет родните дьонмета и туркофили не знаят тези подробности и сега рискувам да им дам козове да споменават още един „освободител“ – шведите. Но пък като сме я подкарали, защо да не кажем и за уникалния случай на онзи японски аристократ, който се записва като доброволец в руската армия и се бие при Плевен? Верно, човекът оцелява и японците не дават жертви във войната, но какво от това? Значи и японците са ни освободили. Има и още по-уникален момент обаче – в състава на българското опълчение има записани представители на 17 народности, като има дори и един турчин. Ето, излиза, че и турците са ни освободители!

Като оставя иронията на една страна няма как да не отбележа, че цялата тази кампания за подмяна на българската национална и историческа памет си върви съвсем спокойно, като не среща почти никаква съпротива както от страна на гражданите, така и на историците. Мълчанието е срамно и необяснимо. Ако така продължаваме да мълчим пред наглата продажна измет, която шества необезпокоявано навсякъде из интернет и публичното пространство, рискуваме да загубим всякакви остатъци от самоуважение и национално достойнство. Аз дадох само няколко примера, но кампанията за тази година едва започва. Тепърва ще се наслушаме на интервюта и ще четем статии, в които ще ни се обяснява как Русия е дошла да ни пороби, как си е гледала само интереса, как 3 март не е български, а руски празник, как разделя нацията и затова трябва да се смени и даже да се забрани и т. н. Ето защо кампанията за обругаването на 3 март е кампания срещу всеки един българин и защитата на този празник означава защита на българската свобода, народност и държава! Ни повече, ни по-малко. Така че долу ръцете от 3 март, дьонмета!

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

27 коментара на “Долу ръцете от 3 март!”

 1. Тихомир Тодоров

  На,който не му харесва,че Русия ни е освободила,да си го сложи отзад,без лубрикант!

 2. Русия е попречила на българите да се освободят сами пълноценно и качествено – ако не се беше намесила щеше да има освобождение поне на нивото на малкото арменско 1894-1896г. може би и на голямото 1915-1923г.

  1. Моля Ви , това е сериозен блог с политически и исторически теми, подобни шеги са неуместни…
   Наистина ли си мислите, че след Априлското Въстание и последвалите кланета и геноцид над народа ни е щяло да има Освобождение? Свободни щяхме да сме единствено в избора дали да се наведем пред башибозука или да турим главата си на дръвника.

  2. Балкански субект

   Само да поясня,че „голямото“ арменско освобождение е съпроводено от огромния геноцид избил между 1,5 и 2 МИЛИОНА арменци и накрая от останалите арменци са спасени най-много хора от Руската империя и по-късно СССР.

 3. Влади

  В малкото арменско освобождение 1894-1896г. са освободени качествено между 200 000 и 300 000 арменци. Ако не беше Русия вероятно и в България щеше да има подобно освобождение.

 4. другарю, на трети март ти и червените ескадрони ще празнувате 140 години от примирието между две воюващи страни, довело до разкъсването и окупацията на българските земи. празнувайте, никой не ви спира. ние, българите, ще отзнаменуваме 100 години от капутулацията на твоята матушка пред България.

  1. Костадин

   Блягодаря, дьонме. Точно за такива мазни анадолски парцали като теб е написана статията. Хубаво е да се види каква долна, нечистоплътна, подчовешка и продажна уродлива паплач сте вие. И научи добре български, дьонме. Като пишеш на нашия език, поне пиши правилно. Отрепка.

  2. д-р Иванов

   Не те ли е срам бе башибозук ? Ако не беше братският руски да ни освободи, днес не само щеше да си с фес на кухата си тиква, но и щеше да си забравил български и да плещиш на анадолски ! Едно не разбирам- някой плаща ли ви за да бъдете такива отцепродавци и изроди, или по рождение сте си мекерета !

   1. чичка, объркал си се още преди да почнеш. ти не си „д-р иванов“, а „др. иванов“. аре дърпай бързо оттука, че в халите са пуснали скумрия.

   2. д-р Русев

    Колега, защо решихте, че Наско-Педераско знае български, та щял „да го забрави“. То е цигански джендър…

   3. антикомунист

    Вместо Руски паметник щеше да се казва Пруски паметник. Не се изсилвай псевдолекарю!

  3. Таня Тсиолакиду

   Благодаря Ви г-н Костадинов! Отново надминахте очакванията ни! А относно Възраждането в България, то вече започна 🙂
   Българи, честито ни освобождение от турско робство – Turkish Slavery in the Ottoman Empire – Wikipedia ТАКА Е ЗАПИСАНО В АНГЛИЙСКАТА Wikipedia, ТАКА СЕ ЧЕТЕ И ОТ ЦЯЛ СВЯТ. ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ Е ДЕЛО НА ПРОДАЖНИТЕ НИ РОДООТСТЪПНИЦИ.
   През 1830 г. султан Махмуд ІІ освободил с ферман „всички” бели роби. Но тази категория влизали само черкезите и поробените гърци, въстанали срещу империята, българите са били изключени…
   Последните български роби са били продадени през 1913-та година в „нелегалните” пазари за роби в Одрин, Бурса и Истамбул и са жени и момичета на възраст от 10 до 30 години, отвлечени след зверските кланета на миролюбивите българи в Беломорска и Одринска Тракия. Етническото прочистване е било насочено против 300 000 българи. Убитите тракийски българи се оценяват да са 58 000-60 000, което е 20 % от българското население в Тракия, останалите българи християни са прогонени.
   В книгата си Ahmad Shafiq Pasha пише, че много малко от българките са достигнали до робските пазари, защото, или не са издържали на груповите изнасилвания от войската и местните турци от всяко село, през което са били прекарвани българските гяурки, или сами са са самоубивали, защото не са могли да преживеят стореното им.
   Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол от 1913 до 1916 г., твърди в своята „История на посланик Моргентау”, че имало „банди” от военни, които продавали бели български роби по време на неговата служба. ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЪЧЕНИЦИ!
   Не искам изобщо да си представя, какво бихме били, ако Русия не ни беше освободила от ТУРСКО РОБСТВО…
   Новите български родоотстъпници, продължават да ни набиват в главите, че Русия ни е освободила, защото е имала интереси на Балканите!? Искам да ми обяснят обаче, че ако Русия е имала имперски интереси спрямо България, след Освобождението, защо не е построила бази, банки и т.н., и икономически не е заробила България. А вместо това руснаците просто са се качили на шлеповете, и достойно са се завърнали в родината си, защото са се били в ЕДИНСТВЕНАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА в Европа и за хора, които наричат родината, хляба и водата с едни и същи думи. Никой друг не е посмял да го направи. А е имало и други империи в Европа!

  4. Георги

   Вижда се , че не можеш и да пишеш правилно на български . Най-вероятно ще празнунаш с такива неграмотници като теб „капУтУлацията“ . Защото сте капути , ще си празнувате ваш си имен ден .

   1. Георги

    Коментара ми е за Наско , който не празнувал освобождението , а някаква „капУтУлация“ . (по-горе в коментарите

 5. Галина

  Който има глава на раменете, знае че не английската армия, не германската, не австрийската, а именно руската императорска армия разгроми турската империя, благодарение на което България отново се роди на картата на Европа. Останалото са пазарлъци на Великите сили .
  Нашето участие в освобождението е значително, но недостатъчно за самостоятелно отхвърляне на робството. А значението на Русия е такова, че техните офицери и представители за кратко време създадоха българска администрация и най-важното изградиха българската армия, която на седмата година след освобождението, победи сръбските генерали! Сега след 29 години своя демокрация, нашата малка армия, кого може да победи и от кого може да ни опази? Даже и от бежанците няма да ни спаси, ако те са 15-20 хиляди наведнъж!? Който иска да се кланя на когото иска, аз знам, че трябва да уважаваме и почитаме руските братя! Да се преклоним пред паметта на загиналите за нашата свобода войници и офицери от руската армия – освободителка и поклон пред нашите опълченци, българските въстаници и цивилно население участвувало в освобождението на България!

 6. Иво Иванов

  На Наско пра-прабаба му е запазила хубави спомени от рязаните турски карабини…
  Нормално е за безродници да имат склонност към извращаване на историята…
  Насковата пра-прабаба може би така е възпитала наследниците си, кой знае. За наша радост човечетата, споделящи мнението на Наско са 1-2 % от населението на България.
  За всички нас, останалите, 3-ти март си остава светла дата в нашата история. Датата на която се сложи край на Руско – турската ОСВОБОДИТЕЛНА война в която Русия с помощта на българското опълчение победи Османската империя и ни върна на картата на съвременния свят, дари ни свободата. Това знаем ние и това ще учат децата ни. Това се пее и в църквите на всяка една литургия, всеки божи ден.. А както знаем църквата е най-консервативната институция, която не се променя никога. Там, в службите, се споменават ,,блаженопочиналия император Александър Втори и всички руски войници паднали за ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ“…
  Какво друго може да се каже срещу това? Кой ще е индивида, който ще дръзне да обори очевидното? Всичко и всеки осмелил се да го обори рискува да стане за смях и позор на поколенията. Справка – Роско Плевньолиев.

  1. Приятел на България

   Човешките жертви са толкова важни както организацията на войната, така че и украинците и руснаците са ви освободили.
   През онова време цялата в цялата „Малорусия“ живеят украинци които не са с руско етническо самосъзнание. Само през съветското време в Луханско и Донецко са се само-русифицирали но така или иначе, повечето войници произхождат от Одеско където тогава както и днес почти нямаше руснаци а само славяни които с украинско самоопределение.

   1. Костадин

    Абе, вие преди пишехте много точни и верни коментари. Сега гледам, че нещо се е променило и това вече не е така. Да не сте започнал работа в ембасито:)))

 7. Приятел на България

  Защо не казваш нищо за анти-бг и про-сръбската роля на Русия която тя понастоящем играе в БЮРМ, така речената Македония, в полза на сръбската църква и държава?

  1. Костадин

   Поради две причини – първо, защото статията е за 3 март и не касае написаното от вас, и второ, защото не е вярно.

 8. Георги Бяндов

  Най-долното човешко падение в неблагодарността. Неблагодарността е безродие, защото е плюене по миналото, а родът ни е връзката ни с миналото. Анатема на неблагодарността и безродието.

 9. Официалната ни история е боклук писан в Русия. България се е освободила през 1878-ма поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни изпозвайки основно чужда кръв – тази на българи, украинци, румънци, финландци…. На Берлинския конгрес, където не е имало нито един българин по настояване на Русия (добре документиран скриван у нас факт) Великите сили не позволяват на Русия да ни анексира, в резултат на което ние увисваме свободни. Не че на някой му е пукало за нас – просто някои не са искали Русия да се разширява до топлите морета.

  1. Костадин

   Леле майко:) Абе, фес неокъпан, колко ти платиха за тази гнусотия? На ред или на дума ви плащат, дьонмета нещастни?

 10. Весела

  „Всеки човек може да се заблуждава, но да упорства в заблудата си може само глупакът“ – Цицерон
  Не Ви ли стигна публичната излагация пред цяла България? Вие сте просто малко злобно, агресивно и глупаво човече, който се е възприел за нещо повече. С четене на книжки „ИНТЕЛИГЕНТЕН“ не се става! Вие просто сте си образован тъпак. Нищо лично 🙂
  В статията има 20% истина, с която бих се съгласила, но…. Нивото Ви е твърде ниско , за да може да се получи накакъв дебат. В интерес на истината, ние трябва да сме благодарни към поробителите, щото не за ни затрили изцяло, като нация. Просто не са го направили…. не че ги защитавам…

  “ Поради ограничения си интелектуален капацитет “ – Само човек с ограничен интелектуален капацитет може да е толкова кухо високомерен в изказванята си към народа, който „ужким“ защитава…

  1. Костадин

   Я виж ти, втори коментатор с ай пи от Турция:) Нещо сте се активирали фесовете, а? Не се бойте, пишете, но поне пишете на ниво. Някак си не ви се получава:) Може би защото жените в Турция не изкарват повече от основно образование:) Ако сте жена, разбира се:) В противен случай сте обикновен анадолски ембицил:)

  2. Светла

   „… В интерес на истината, ние трябва да сме благодарни към поробителите…“ – Весела, ти нормална ли си изобщо???!!! Кой народ може да бъде „благодарен“ на поробител?!! Изумена съм от глупостите, които си написала на тези няколко реда! Не мога да повярвам, че в България въобще има хора, на които им минават подобни мисли през нещото, което носят на раменете си (определено не е глава с мозък).
   И не, не се извинявам, че говоря, на „ти“ Няма как да уважавам някой с подобни възгледи!

 11. Приятел на България

  Има ли шансове Румъния да получи анти-българска помощ от Турция за повторна кражба на Южна Добруджа?
  Моето мнение е че не. Турция няма нужда от Румъния, нито икономически, нито армейски, нито политически, нито дипломатически. Там има много турци, мюсюлмански цигани, татари и т.н. които, ако станат граждани на Румъния, тоест ако Румъния успэ отново да се сдобие с Южна Добруджа, ще бъдат принудени да се изселят в Турция, както е станало с почти всички мюсюлмани в Северна Добруджа след 1878 г. и с много от южнодобруджанските такива в периода 1913-1940 г. Румъния иска Южна Добруджа да стане румънска, поне езиково ако не и етническо, а не турско-татарска. За тази цел румънското правителство се опитва да използва румъно-езичните цигани там които са християни и не говорят цигански (разбира се, те не знаят и дума турски или татарски). Тези цигани обаче са в процес на доброволна българизация. Истински румънци в Южна Добруджа има само 100-200 души, другите са неистински румънци, тоест румъно-езичните цигани.
  След 1878 г. поне до 1940 г. румънските власти са смятали мюсюлманите за инфериорни и неспособни да водят политика и не са успели да ги използват срещу местното българско население, освен в много редки случаи. Успех имаха румънските власти само при изгонването на мюсюлманите от Румъния. Така се обяснява защо понастоящем в Румъния има толкова малко турци и татари и мюсюлмански цигани. И сега те не са на особено уважение сред румънците. Има и спомени сред румънците за вековното турско иго над Влашко и Молдова, въпреки че тези княжества са имали автономия за разлика от България и други балкански държави. Турски език се смята за грозен и смешен от почти всички румънци.
  Турция, като мюсйлманска велика сила иска да „си върна“ всичките бивши нейни територии, тоест и Северна Добруджа и цялата Румъния и там отново да владэ Ислямът, така че тя представлява заплаха за Румъния а не възможност за анти-български съвместни действия.
  Имам 2 предложения:
  1. България да си върне българите още обитаващи Северна Добруджа (100-200 души) а Румъния да получи румънците от Южната (100-200 души) а и румъно-езичните цигани от Добричко и Силистренско за които претендира да ги смята за етнически румънци (те са поне 20 000 души).
  В Румъния всичките цигани са считани за цигани, и от обикновените румънци и от румънското правителство, независимо дали са с майчин език цигански, турски, унгарски или румънски и са подложени на еднакво дискриминиране.
  Каква нужда има Румъния от Южна Добруджа пълна с цигани, дори и румъно-говорящи? Няма, Румъния иска само територията, за нейните жители ще чака подходящ момент в бъдеще когато Великите Сили ще й позволят или да ги убие или да ги депортира другаде, както е станало през Втората Световна Война с депортирането на част от румънските цигани (включително и част от румъно-говорящите) в Приднестровието с разрешение на Германия. Нещо подобно не е изключено да се случи и в бъдеще, въпреки че понастоящем изглежда фантастично.
  2. Да се направи паметник на турската армия и местните турски жители на Южна Добруджа в Добрич (поне там) които са оказали помощ през Първата Световна Война на българските войски да си върнат Южна Добруджа (а и Северната). Това ще бъде добър начин не за лоялизиране на българските граждани от турски етнически произход а за подиграване и с Румъния, и с Турция. Очевидно турците в България не са и никога няма да бъдат в състояние нито да станат лоялни граждани, нито да осъзнаят че имат голямо количество български гени и българска кръв.

  https://www.theguardian.com/politics/2018/feb/17/theresa-may-wants-new-security-treaty-with-eu-next-year
  Нещо тревожно: вчера Тереза Мей е представила в Мюнхен нов проект за сигурност в Европа за сътрудничество в областите военно дело, разузнаване и противо-тероризъм. Тя направи това пред председателя на Европейска Комисия, пред премиера на Полша, министъра на отбраната на Румъния и пред някои американски официални лица. Както се вижда България не беше взета под внимание. Интересно е че Румъния беше редом до Полша, което е твърде необичайно. Румъния никога не е имала такъв добър имидж във Великобритания като Полша. Това е лоша вест за България, особено ако и господарите на англичаните, тоест американците имат същото добро мнение за Румъния, както изглежда британците да са започнали да имат. Румъния иска война с Русия, както и Полша, надявайките се че тогава ще може да открадне парчета от Украйна. Напълно безумие защото войната е лоша работа (особено като се има предвид че Русия има атомни оръжия) и понеже украинците като твърде про-западна страна вероятно ще спечелят територии от победимата Русия а нямат да изгубят такива в полза на Полша или/и Румъния. Така или иначе Румъния иска да открадне територии и от България и в този ред на нещата България трябваше да бъде поканена от Мей.
  Британците силно се надяват че ще има война срещу Русия при когото американците „победители“ ще им дадат малка част от ресурсите на Русия, като възнаграждение за „лоялността“ и послушността им. Не знам обаче защо Тереза Мей не е поканила и представители от балтийските държави, вероятно поради това че те са малки в сравнение с Румъния и не заслужавали такова внимание като Румъия и Полша.
  А и Румъния не е нито католическа, нито протестантска страна, като Полша и 3-те балтийски държави, така че е много необичайно това което е направило Тереза Мей и в никакъв случай не вещае добро за България като про-руска държава. Възможно е Румъния да бъде възнаградена с Южна Добруджа ако не може да бъде възнаградена с украински територии. Западът (още) има нужда от Украйна, не знам дали още има нужда от малка про-руска България.

  http://news.bnt.bg/bg/a/vnshniyat-ministr-na-rumniya-pred-bnt-neka-postavim-vprosa-za-shengen-v-bryuksel

  Това са само лъжи. Какво Шенген пространство пази Румъния когато има огромен нелегален трафик на цигари? Ако цигарите минат толкова лесно през румънските граници то и други неща минават, говоря за трафик на оръжие и хора.
  Румънските политици от властта наистина се опитват да дадат закони чрез които да се спасят от затвора но и опозиционните са толкова корумпирани. Всичко в Румъния е корупционно: от полиция до политици.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *