Защо русофобите са вредни?

11168454_915515185178365_6470946528273679499_n
За тази статия може да се каже само едно – чети и пълней.

Тези дни някой си д-р Петър Николов от Института за дясна политика се изокал със статия в списание Life по въпроса за русофилството и русофобството. Очевидно на доктора историята не му е силна страна, защото статията изобилства с парадоксални неточности и грешки. От друга страна явно и на редакторите на Life историята не им е силна страна, след като са я пуснали. От трета страна явно това няма никакво значение, защото напоследък куцо, кьораво и сакато се е втурнало да се рови в историята като циганин в кофа за боклук. Пак преди дни някакви софийски лумпени предложили в София да се нарече един площад на името на немския канцлер Бисмарк. Канцлерът, известен с фразата „За 12 000 избити българи няма да си разваляме добрите отношения със султана“, бил наречен от лумпените „освободител на България“! Малей! Но да не се откланяме.

В статията, озаглавена „Историческите основания на българското русофилство/фобство“ доктора развива тезата, че между България и Русия никога не е имало някакви близки отношения. Вместо това, цитирам – „Когато България попада под властта на османските турци, страните, които се ангажират с българската (и на цялата византийска общност), са европейските феодални кралства“. Поради това в българите пламнала толкоз силна любов към европейския феодализъм, разбираш ли, че „Руско-турската освободителна война е само едно кратко колебание в рамките на едно стратегическо българско придвижване на запад“. Мдаа… Само дето е пропуснал да обясни, че всъщност са ни освободили американците, но пък не се знае… В някой следващ брой на Life може и това да прочетем.

Та ето заради това русофобите са вредни. Защото, водени от омраза към Русия, а и добре платени от американските си господари, те открито подменят българската история. Но само това да беше – с мед да ги мажем и с перо да ги галим. Следвайки принципа „Не е важно за България да е добре, стига на Русия да е зле“, компрадорите унищожиха и ликвидираха всичко, което можаха. Стигна се и до небивали парадокси. Стрежът на АЕЦ „Белене“ беше спрян, защото щяха да го строят руснаци, макар и при много изгодни условия за нас. Същевременно се подписа договор за строеж на нов блок на АЕЦ „Козлодуй“ при многократно по-тежки и неизгодни за страната ни условия. Но, разбира се, тук строителите са американци. Но не е само това – в момента страната ни е в унизителна енергийна зависимост от две американски топлоцентрали, заради които цената на тока расте. Но понеже са американски, нищо не се случва и всички ние робски продължаваме да плащаме на новите си господари.

А какво да кажем за военните бази? Дори и след военните ни поражения в двете световни войни, когато страната ни е за кратко окупирана, в нея не се настаняват чужди военни бази. Сега обаче имаме цели 4, американски естествено, които даваме, внимание – абсолютно безплатно на новите си господари. Не, това не е проституция, както бихте си помислили, драги сънародници. Не е слугинаж, не, в никакъв случай. Това е цивилизационен избор, това са евроатлантически ценности и т. н.

Апропо, като казах евроатлантически, някой знае ли какви са азиатскотихоокеанските ценности? Отдавна се интересувам, а не мога да се снабдя с информация по въпроса. Явно трябва да купувам американското списание Life и да чакам от там да ни обяснят.

А междувременно русофобската паплач не мирясва. Заради санкциите руските туристи ще намалеят драстично. Много важно, даже по-добре – така няма да ни се налага да слушаме омразната руска реч по плажовете. Загубихме руските инвестиции по „Южен поток“ – няма значение, руснаците нямат избор, пак през нас ще минат. Ама те щели да правят „Турски поток“ през Черно море и да ни заобиколят? Нищо, ние ще се оплачем на Брюксел и Вашингтон и те ще ни помогнат. Е, оплакахме се, верно. Само че не ни помогнаха. Вместо това в Будапеща се събраха цели 5 държави, които оформят вече енергийна коалиция за съвместни проекти с Русия и изграждането на европейски енергиен пръстен. А за нас – за нас остана средата на пръстена. Т. е. дупката.

Най-гадното от всичко е, че през цялото това време платената русофобска сган оревава орталъка как Русия била водела хибридна война срещу нас. Не, продажни мекерета, войната срещу нас я водите вие. На вашия фон византийците и турците, унищожили държавата ни през XI и XIV в. изглеждат като жалки аматьори. Защото само за 26 години от 1989 г. насам страната ни намаля с 2 млн души. И процесът продължава.

Впрочем, наскоро една такава отрепка ми каза следното – „Ако българите са русофили, нека изчезнат.“ Забележката му беше по повод заплахата за българите в Украйна от страна на новата колониална власт в Киев. Забележете – те говорят за българите като за нещо чуждо. Те не желаят да разберат, че ако някой не мрази Русия това не го прави задължително русофил. А и не ги интересува. Все пак не им плащат за това.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

16 коментара на “Защо русофобите са вредни?”

 1. Статията,макар и малко емоционална ,има своите доводи. Въпроса за „русофили“ и „русофоби“ е стоял още след Освобождението,разделл е нацията и за съжаление продължава да я разделя. Крайностите в повечето случаи не водят до нищо добро. Според мен е еднакво ведостойно за патриот,залитането в която и да е крайност. Дали от любов към Русия поставиш техните интереси над нашите или от омраза към Русия поставиш американските над нашите,резултата е абсолютно един. Ние трябва да си имаме собствена идентичност и да си отстояваме интересите. Стига толкова слугинаж,независимо дали американски или руски! Те Великите сили си гледат винаги техния си интерес и историята го е доказала,както за едните,така и за другите. Истината е:- Обединена България над всичко! Само обединени сме силни!

  1. Костадин

   Именно. А русофобите, независимо дали платени или просто емоционално неуравновесени, са основната пречка пред обединението на българският народ. И са най-големият враг на българският народ.

   1. Г- н Костадинов, щом наричаш русофобите „паплач“ , аз имам също право да нарека русофилите „русогъзоблизци“ !!! Според твойте разсъждения, излиза, че Ботев, Левски, Раковски и Захари Стоянов са от тази „паплач“ . Така ли??? Аз съм вече на години , но помня много добре времето на социализма, по което такива като тебе, жалите още. Уверявам те, че руснаците намразих още от 1976 година , когато бях изпратена там служебно и после , когато трябваше да работим съвместно с така наречените „съветски специалисти“ За да ги мразя сега, причината е раболепието, с което им се угаждаше от българска страна, а от тяхна – високомерие , придружено с мудност, некадърност и пиянство. Но най много им личеше лакомията, която стигна дотам, че бяха обрали всичко от предоставените им служебни апартаменти – завесите, посудата, отоплителните ел печки. Дори бяха демонтирали и задигнали ключовете и контактите от стените!!!! А до като им течеше командировката със служебен транспорт на българското предприятие ги водиха на екскурзий и да си шият кожени палта. И когато на един банкет, устроен в тяхна чест с пиене и печено агне, във разпаленото от алкохола високомерие, започнаха да псуват на майка наш колега българин за това, че не пиел когато вдигали тост търпението ни българско се свърши. А този колега беше шофьора, който трябваше да откара пияните свине! Та затова ти казвам НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА ЗА ДА ГИ МРАЗЯ! Те самите си заслужават омразата!!!

    1. Костадин

     Гергана, не разбирам кой те спира да мразиш когото и да било? Ами мрази си на воля, няма проблеми:) Но, ако може, нека да не пренасяш собствените си емоции и страсти върху политиката, нали? Ако българският и руският интерес съвпадат, според твоята мразеща логика ние би трябвало да се изплюем върху нашия интерес, така ли? Ето заради това ви казвам, че вие русофобите сте вредни. Защото в същината си сте българофоби. И не се прикривайте зад имената на нашите възрожденци. Те са имали своите основания за вижданията си. А вие имате само омраза и платени грантове (в твоя конкретен случай само омраза, както уточни сама).

    2. Павката

     Гергана,

     Работя 9-та година за американска компания мога да опиша в пъти по-стряскащи неща от нещата които ти си споделила, но това достатъчно ли е за да стана американофоб? Ако човек изпитва необходимост да мрази или да се страхува – все ще си намери причина и враг. Бъдете здрава!

    3. Много си дребнава и доста си измисляш!Мрази си ги,колкото искаш,твойте лайна мипишат не по-хубаво от техните.Лошото е,че пренасяш омразата си към един човек или група хора към цял народ,държава,а това вече засяга интересите на други българи и на държавата като цяло. Иди поживей малко в твоята любимаАмерика,Германия,Франция,а след това посети и Русия.След това честно напиши едно коментче,ама честно!

   2. Георги

    Съгласен съм с Кирил,но се чудя дали без помощта на руснаците,ще можем да се изправим след тежкия нокаут нанесен от всички наши „приятели“.Все някой трябва да даде гръб…..но кой ли ще е?????….може би никой……Риторични въпроси може би….

 2. Митре Турунджов

  Абсолютно , много прав е Кирил, и двете течения, фили и фоби са крайно вредни за българските национални интереси, ярак пример е създзването на така наречената македонска нация от руския болшевизъм който е подърца и до ден днешен от Русия. И двете държави САЩ и Русия са имперски сили и се съобразявзт с трхните алчни интереси. На съвремените българцки политициин трябва смелост и усърдие да лавират между двете супер сили в сметка на нашите национални интереси.

 3. Абсолютно е прав Кирил! Всяка зависимост е вредна, особено от САЩ. С техния „НОВ РЕД“ в света не ви ли напомнят на някого?

 4. Кон-Чо

  Коце, амиго, мноо си тъпичък.
  Има ли някой умничък на земята, дето ще се върже на лъжата, че Русия е най-велика на света.
  А?

  1. Костадин

   Алоу, умничкия, къде видя в текста това, а? И защо си се нарекъл кон-чо, след като си трол-чо:) Явно ембасито съвсем е спряло хонорарите, защото нивото на русофобската тролска сган пада от ден на ден:)

 5. Сред третата окупация на България от Русия/09.09.1944/ СССР прави десетки военни бази по цялата територия на страната,за които авторът упорито премълчава,а в главата му само 4 американски бази.Препоръчително е да замине без да се връща в любимата му Русия,а ние си оставаме с американците,защото сме натовска държава!И защото мразим окупаторите от Русия.

  1. Костадин

   Дьонме, бихте ли посочили поне една от тези десетки бази? От къде са ви сведенията, от турското разузнаване може би?

 6. Венко

  Хехе!
  За тоя тъп путинолизец всички, които не желаят да строят ненужната и прескъпа АЕЦ Белене и така да заробят България за десетилетия напред са русофоби, следователно вредни.

  1. Костадин

   Странно. Само преди десет дни министър-председателят Бойко Борисов покани американски компании да строят АЕЦ „Белене“. И той ли е путинолизец? А, дьонме гнусно?

 7. Вече почвам да подозирам, че руснаците са виновни и за Големият взрив и за образуването на планетите в Слънчевата система. 🙂

  Просто антируската и антибългарска пропаганда е в такива големи мащаби, че на практика, ще ни трябват поне хиляда години, за да се изчистим от натрупаните през последните 30 год. русофобски лъжи и измислици. Но винаги има надежда! 🙂

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *