МВРО и политическите травестити

Тези дни от политическа партия ВМРО-БНД (да не се бърка с историческата организация ВМРО, с която няма нищо общо) заявиха своето несъгласие с ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, известна още като Истанбулска конвенция. Та е приета през 2011 г. и е в сила от 2014 г., но България не е страна по нея. В края на ноември 2017 г. зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова заяви, че страната ни ще ратифицира конвенцията до  края на годината и че даже ще настоява да се ратифицира на ниво Европейски съюз.

Какво казва Истанбулската конвенция? Тя съдържа разпоредби, криещи сериозни рискове и неблагоприятни последствия за правата на жените, родителите и децата, брака и семейството, свободата на вероизповедание, националните политики по отношение на тези въпроси, както и за вътрешния ред и сигурност и политиките за бежанците. В нея за първи път се въвежда определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето, установени в международното право. В чл. 3 в се казва: “пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;” Освен това приемането на Истанбулската конвенция ще доведе до изучаване на „нестереотипни роли на пола… в официалните учебни програми на всички образователни равнища” – от детската градина до университетите (чл. 14, ал. 1) С други думи хомосексуализма ще се изучава в детската градина – като начало.

Всичко това е безспорно силно притеснително. То дори възмущава партия ВМРО-БНД – толкова силно я възмущава, че тя излиза със специална декларация… точно месец по-късно. В нея се изразява несъгласие с постановката, че държавата трябва да приема като бежанец всеки „чужденец с особености на пола, защото това означава да приемем всеки травестит от Иран, защото в родината си е преследван заради своите наклонности“.

ВМРО-БНД се притеснява от физическите травестити, които са мъже, представящи се за жени и обратно. Аз обаче съм много повече притеснен от политическите травестити, които са корумпирани национални предатели, представящи се за патриоти. Веднага ще дам примери:

 1. Подготовката за ратификацията на Истанбулската конвенция върви от средата на годината, като всичко става под диктовката на правителството, в което ВМРО-БНД има голямо участие. Реакция обаче от тяхна страна няма. На тази подготовка се дава гласност на 27 ноември. Реакция обаче от тяхна страна отново няма. На 19 декември 31 организации, след които и Движение Възраждане, излизат с обща позиция срещу конвенцията, и постепенно в обществото започва да се вдига шум. Едва сега вече, седмица по-късно, и цял месец след изявлението на Ахладова, от ВМРО-БНД излизат с декларация срещу подготвяната от тяхното правителство и тяхното парламентарно мнозинство ратификация.
 2. Дълги години от партия ВМРО-БНД се обявяват в подкрепа на най-различни екологични инициативи, включително започват нещо като кампания, наречена „Зеленото е родолюбие“. В момента, в който започват да участват в изпълнителната власт, нещата се обръщат на 180 градуса. Само преди дни министърът на екологията Нено Димов, предложен от ВМРО-БНД, даде разрешение за скандалния проект за втория кабинков лифт на Банско, срещу който преди години едни от най-силно протестиращите бяха кои? Да, точно така – ВМРО-БНД. Изведнъж зеленото не се оказа родолюбие, а зелен октопод, а еколозите се оказаха чужди агенти.
 3. Партия ВМРО-БНД е коалиционен партньор на СДС в периода 1995-2000 г. През това време тя се изявява като дясна формация. След това напуска ОДС и се опитва да пристане на изгряващия бивш цар Симеон II. За кратко партията става монархическа, но много за кратко, защото Симеон не приема да направи коалиция с ВМРО-БНД, в резултата на което тя веднага става яростно антимонархическа. Само два месеца след това се прегръща с Движение Гергьвден, за да се раздели с него веднага след изборите. От този момент партията вече се изявява като патриотична. През 2005 г. ВМРО-БНД влиза в коалиция със ССД и БЗНС-НС, за да ги изостави през 2008 г., когато влиза в договорка с партия ЛИДЕР на олигарха Христо Ковачки, но на свой ред е изоставена от Ковачки и се връща отново към Гергьовден и няколко други по-малки и маргинални партии. Пътьом за кратко ВМРО-БНД влиза в листите на РЗС на Яне Янев, като лидерът Красимир Каракачанов води листата на РЗС в Русе по време на изборите през 2009 г. През 2013 г. ВМРО-БНД за първи път се явява самостоятелно на изборите, като похарчва стотици хиляди левове, за да вземе знаменателните 1,8%. Самостоятелното явяване е по една единствена причина – никой не иска този път да вземе най-известните политически травестити под своята опека. Нещата се променят само година по-късно, когато партията на Цветан Василев и Николай Бареков „България без цензура“ подслонява ВМРО-БНД и дори им вкарва техен човек в Европейския парламент. За благодарност само месец след изборите ВМРО-БНД напуска Бареков и се събира с НФСБ на Валери Симеонов. Създаденият Патриотичен фронт има за свой най-голям враг ГЕРБ и Атака. След изборите това се променя наполовина – ГЕРБ става приятел и ВМРО-БНД започва активно да подкрепя правителството. Няколко години по-късно, през 2016 г., вече и Атака е приятел и всички заедно се събират на патриотичната трапеза, за да ядат и пият в името и заради благото на Родината. Днес ВМРО-БНД управлява България заедно с тези, срещу които най-много е протестирала през годините.

Може да се продължи с примерите, но списъкът ще стане безкраен. Тъжният извод е, че едни политически травестити превърнаха името на ВМРО от символ на българската национална революция в запазена марка на българската политическа проституция. Още по-тъжният извод е, че все още има заблудени добри хора, които продължават да гласуват за тези политически брокери.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

5 коментара на “МВРО и политическите травестити”

 1. Филип Ганев

  Не мога да се съглася, че са се отказали от лозунга „Зеленото е родолюбие“. $ЗЕЛЕНОТО$ в България Е БИЛО, Е и ЩЕ БЪДЕ родолюбие. Това, че в „ЗЕЛЕНОТО“ всеки влага различен смисъл е въпрос на друга тема. Влязоха във властта и спря воя за концесиите – примерно … Аз пък ще ви предложа нещо друго, което написах на Славчо – печелещия референдуми. Това е писмото ми без съкращения:

  “ До Слави и екип,

  Господа,

  Понеже доказахте, че сте способни да осъществявате успешни референдуми, бих предложил на вашето внимание няколко идеи, които ми се въртят в главата от известно време.
  Народът е казал, че рибата се вмирисвала от към главата, и в този ред на мисли, считам, че ремонта в България трябва да започне от Народното събрание или по точно от дебилната маса – наречена ДЕПУТАТИ. Виждам промените в няколко насоки:
  1. Възнаграждение – Месечната заплата да бъде равна на МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА, като добавка, да бъдат начислявани всички надбавки, определи от закона, касаещи обикновения трудов гражданин (клас прослужено време и т.н.). За участия в комисии и други до 10% от основното трудово възнаграждение. Премии, добавки и прочие други допълнителни вземания, само след официално социологическо проучване, за одобрение от народа. Отпуски и почивки – съгласно Кодекса на труда.
  2. Образователен ценз – минимум висше образование. Тестове по български език и литература, история и география (преди встъпване в длъжност); както и публичност на резултатите от тях. Минимална успеваемост 95%. Минимум 2 (два) чужди езика.
  3. Квалификация – минимум 10 (десет) години трудов стаж по съответната специалност, както и препоръки от ръководители и колеги, минимум 5(пет).
  4. Работно време – съгласно Кодекса на труда
  5. Санкции – Отзоваване – отчет пред избирателите на всеки 6 ( шест) месеца, като по тяхна преценка, депутатите да бъдат отзовавани (уволнявани) по некадърност, безхаберие или както искате, така го разбирайте. Глоби – за отсъствия от заседания, не регламентиран туризъм, закъснения … (тук може и вие да се включите).
  6. Съдимост – чисто съдебно минало, изразяващо се в това, че горепосочените НИКОГА не трябва да са били привличани под съдебна отговорност, никога да на са били разследвани за каквото и да било, и към момента на кандидатиране да не са разследвани.
  7. Екстри – служебен автомобил САМО за председателя на Народното събрание и то не луксозен, а среден тип, за останалите избраници, безплатен обществен транспорт. Имунитет, само и единствено в пленарната зала. Персонална охрана – на никого, това трябва да са хора с чест, достойнство и авторитет, а притежателите на тези качества не се нуждаят от гавази. Евтините кюфтета ще им ги оставя, все пак ще бъдат на минимална работна заплата.
  8. Редуциране броя на депутатите – 100-120 максимум.
  Сигурен съм, че сте способни да добавите още нещо.
  Може би горепосочените критерии, ще Ви се сторят прекалени, но ако искаме да имаме качествено управление, то трябва да се осъществява от „КАЧЕСТВЕН МАТ’РЕАЛ“, както се беше изцепил един от тях наскоро. Горепосоченото да се отнася за всякакъв вид народни представители – парламентарни, евродепутати и т.н. Критериите са приложими и за Президент, Министерства, Държавна администрация и прочие. „

 2. Приятел на България

  1. Руснаците освобождават България, така е. Крайната им цел обаче е извоюването на Босфор и Дарданели. Превръщането на България в задунайска губерния веднага след освобождението не е в полза на руснаците защото това щеше да алармира западните Велики Сили които щяха да въоръжат Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Така че руснаците временно имат нужда от независима но външнополитически подчинена България. Освен това, българите щяха да се бунтуват срещу тях ако страната беше превърната в руска територия и щяха да получат оръжейна подкрепа на (поне част от) западните велики сили и съседните държави. Така че Русия разчита на благодарността ви в съвместната борба срещу Турция. Тогава в Северна Добруджа българите започват да са подложени на гонения, „благодарение“ на Русия която дава тази територия на Румъния. В Поморавието българите са принудени да се сърбизират. България има какво да предложи на западните големи държави: борба срещу Русия или Турция в замяна на Северна Добруджа и/или Поморавия.
  Русия воюва срещу България на страна на Сърбия, Румъния и Гърция през първата световна война, насилствено македонизира Пиринския край, „върна“ на Сърбия/Югославия българските територии освободени от България и Германия след края на втората световна война, комунизира страната, дава на Румъния Северна Добруджа, не признава съединението на Източна Румелия с България, нито провъзгласяването на независимостта през 1908 г. и т.н.
  Русия се сдобива със Северна Добруджа и кавказки територии след войната от 1877-8. Българските опълченци и местното българско население твърде много помагат на руската войска, с храна, разузнавателни сведения, чрез въоръжена борба и т.н., така че и вие сте допринесли за руските териториални придобивки (Северна Добруджа, тоест Южна Бесарабия и кавказките територии). Освен това, сърбите и „македонците“ никак не са благодарни към Русия, вие които нямате причини да бъдете така, защо продължавате с признателността към тази страна??? Ако Русия можеше да окупира Босфора и Дарданелите и да изтласка Османската Империя от Европа, то вие щете да сте и днес жители и граждани на Русия, може би напълно русифицирани и може би българският език щеше да е изчезнал.
  Русия няма никаква услуга за връщането на Южна Добруджа. Германия и Италия я върнат за да спечелят България на тяхната страна. Англия и САЩ също признават справедливостта на българската кауза в Южна Добруджа, през цялото междувоенно време, а и веднага след като Германия и Италия върнат тази земя на вас.
  In a speech on September 5, 1940, Churchill said, “Personally I have always thought that the Southern part of the Dobrudja ought to be restored to Bulgaria, and I have never been happy about the way Hungary was treated after the last war.” Churchill, Speeches, 1: 246
  2. България има интерес от силна Украйна като съюзник срещу Румъния и Русия. Румъния има териториални претенции към и двете страни а Русия иска да ги превърне и двете в губернии.
  3. Русия почти винаги е предпочитала Сърбия пред България, включително и в днешно време.
  Вижте какво са казали „лошите“ американци за българите в Македония, докато руският (или съветският, същото е, Съветският Съюз е комунистическа Русия) Коминтерн през 1934 г. създава македонската нация или по-точно дава допълнителен и мощен тласък на вече създадения от сърбите македонизъм:
  https://en.wikiquote.org/wiki/Edward_R._Stettinius
  The Department has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia emanating from Bulgaria, but also from Yugoslav partisan and other sources with the implication that Greek territory would be included in the projected State. This Government considers talk of „Macedonian Nation“, „Macedonian Fatherland“, or „Macedonian National Consciousness“ to be unjustified demagoguery representing no ethnic or political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.
  U.S. State Dep. Foreign Relations Vol. VII, Circular Airgram [868.014]

 3. Приятел на България

  В никаъв случай не трябва да се въведат уроци по румънски в училищата за влашките цигани (т.н. рудари). Те са езиково румънизирани цигани, има ги и в Унгария, Сърбия и т.н. където се наричат баеши но все пак цигани, тоест първоначалният им майчин език беше цигански, така че ако се наложи да им се преподаде и по друг език, освен българския то този език е циганският. Те обаче доброволно искат да се българизират защото са християни и за тях българите като държавноносители и държавнотворци са престижни, така че няма защо да им се преподаде по румънски или цигански.

  По въпроса за опитването на Румъния да краде част от териториалните води на България с цел да стане директен съсед на Турция за в бъдеще газопроводите и нефтопроводите да ви обикалят трябва да се каже че Румъния нелегално, неправилно е спечелила международния процес с Украйна за територилни черноморски води с „аргумента“ че Змийският Остров не бил остров а скално образувание (защото нямал източници от природна вода) и не можел да служи за граница между тези 2 страни. По същата „логика“ страната Сингапур, която също няма такива източници, би трябвало да бъде лишена от нейните териториални води а те да бъдат предоставени на нейните съседи.
  Освен това, доколкото ми е известно, през 1940 г., когато Румъния беше принудена да ви върне Южна Добруджа, българските власти са направили редица малки отстъпки в полза на Румъния, например свободно пътуване на румънски граждани от новата (за 1940 г., иначе старата, преди 1913 г. съществувала) бг-румънска граница до Тутракан, нещо касаещо морския фар в Шабла и Калиакра и т.н. Не знам дали тези малки отстъпки наистина са били имплементирани в условие на започването на Втората Световна Война. Ако не, то можете сега да ги имплементирате.
  По-подобрно за тази тема в книгата: Tratatul între România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940 : Trecut şi prezent, автор: Aurel Preda-Mătăsaru
  https://lege5.ro/Gratuit/g42dknrx/tratatul-intre-romania-si-bulgaria-semnat-la-craiova-la-7-septembrie-1940-precum-si-anexele-sale&d=2017-04-28/3
  http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24643-2017-05-02-09-30-07.html?jjj=1515595901725
  http://www.takepart.com/article/2015/11/05/singapores-solution-water-crisis
  https://www.antena3.ro/actualitate/verdict-la-haga-romania-a-castigat-9-700-km-patrati-de-platou-continental-79-din-suprafata-disputata-63647.html
  http://stiri.tvr.ro/litigiu-romano-bulgar-pentru-un-perimetru-strategic-de-17-kilometri-patrati–in-dreptul-cadrilaterului_817130.html#view
  „Domnule Președinte,
  Am onoarea a Vă comunica cele ce urmează:
  Ținând seamă de dorința Guvernului Român, Guvernul Bulgar este hotărît să acorde înlesniri deosebite persoanelor ce călătoresc în automobile de turism pe șoseaua Turtucaia (Toutrakan) – Silistra, în privința trecerii și a formalităților vamale.
  Comisiunea mixtă, prevăzută la articolul VI al Tratatului încheiat la Craiova între România și Bulgaria, va fi însărcinată cu elaborarea unui regulament cu privire la înlesnirile de mai sus, precum și la durata lor.
  Vă rog să primiți, Domnule Președinte, încredințarea înaltei mele considerațiuni.“

 4. Приятел на България

  Никой в Румъния не смята влашките цигани, тоест „рударите“ за румънци а само за цигани с матерен език румънски. Те са подложени на дискриминация, редом с унгарските, турските и цигано-езичните цигани. Румъния се интересува от рударите в България само като инструмент за вмесване във вътрешните работи вашата страна. Румънците се надяват че тези цигани ще направят огромни проблеми на България с тяхнат висока раждаемост. Влашките цигани вероятно не са със съхтата вискоа раждаемост като мюсюлманските/турските цигани, но най-вероятно те имат по-висока раждаемост от етническите българи. Това ако тези рудари не се самобългаризират. В такъв случай в бъдеще българското правителство ще предложи на Румъния Южна Добруджа с условие че там ще се прехвърлят всички влашки цигани от България, в новата повторно открадната от румънците Южна Добруджа. А какво да направят румънците с Южна Добрудка пълна с цигани? Ще чакат удобния момент когато Великите Сили на Запада ще им позволят или да ги убият, или да ги изгонят в Индия или другаде. Не се знае каквао ще се случи в бъдеще, дали няма да има такова разрешение.
  Освен това, на румънците им пука от „румънците“ във Видинско 99% от които са с българско етническо/национално самосъзнание и самоопределение. Те се възползват от 1% от тях (които са наивни и глупи) за да създадат проблеми на България, за да се мешат във вътрешните работи вашата държава с цел да могат повторно да крадат Южна Добруджа.

  В никаъв случай не трябва да се въведат уроци по румънски в училищата за влашките цигани (т.н. рудари). Те са езиково румънизирани цигани, има ги и в Унгария, Сърбия и т.н. където се наричат баеши но все пак цигани, тоест първоначалният им майчин език беше цигански, така че ако се наложи да им се преподаде и по друг език, освен българския то този език е циганският. Те обаче доброволно искат да се българизират защото са християни и за тях българите като държавноносители и държавнотворци са престижни, така че няма защо да им се преподаде по румънски или цигански.

  Нашествието на румънските емисари у нас

  http://www.desant.net/show-news/24872

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *