За пореден път България каза „майната им“ на българите и българските интереси

Сергей Филипов, кмет на Тараклия в Молдова, е жертва на политически скалъпен процес, за който нашата страна срамежливо мълчи.

Да питам нещо, на което знам отговора – да разбрахте случайно, че вчера в парламента на Молдова имаше обсъждане на законопроект за предоставяне на специален статут на Тараклийския район? А да знаете, че същевременно срещу кмета на Тараклия върви процес за това, че при изграждане на градинка в центъра на града е отсякъл 6 изсъхнали дървета? Знаете ли, че за това „престъпление“ молдовската прокуратура му иска 6 години затвор – по една година за всяко сухо дърво? Не знаете? Разбираемо е. Нашите медии никъде не отразиха това.

Ще кажете – какво ни интересува това? Ами интересува ни. Защото в Тараклийския район живеят 75% от българите в Молдова и защото те се борят за своята автономия, или поне културно-просветна обособеност. Защото кмета на Тараклия стана известен в цяла Молдова като смел и последователен защитник на своите сънародници, т. е. на българите. И защото делото срещу него има за цел да смачка именно тази обединителна за всички молдовски българи фигура.

Ще кажете – какво им пречат българите. Ами пречат им. Защото не подкрепят официалната власт и са срещу асоциирането на Молдова в Европейския съюз.

Ще кажете – ама защо нашата държава нехае, защо медиите ни мълчат? Ами защото предложението за даването на специален статут на българския район беше внесено от КПРМ (Комунистическа партия на република Молдова), а срещу него се обявиха управляващите либерали. Т. е. проруските партии вчера бяха в защита на българския интерес, а управляващата проамериканска и проевропейска Либерална партия беше против. Кажете, българи, как да каже нещо нещастната ни колонийка, как да измяукат каквото и да е нещастните ни медийки, след като трябва да ви кажат това, което написах по-горе? Няма как разбира се, не е нито евро, нито пък атлантическо. И затова робски си затраяха.

Ще кажете – е, случва се, не са реагирали навреме. Да беше сефте, както се казва, да разберем пропуска, но то е правило, а не изключение. Миналата година след преврата в Украйна първото нещо, което направиха новите власти, беше да се отмени закона за регионалните езици, даващ официален статут в някои райони и на българския. Нашите политутки, извинете, политици, дружно изръкопляскаха на тази репресия, защото тя удари най-вече по руския език, а ние нали сега сме най-верните слуги на американците, та така. Е, и българския отиде в канала, но карай да върви, важното е евроатлантическата кауза да върви напред, пък нашите хора кучета ги яли. Едва след намесата на Унгария и Румъния, които защитиха своите малцинства, законът беше възстановен. След това започнаха натиск срещу всички български лидери. Най-много си изпати Юрий Граматик, един от най-влиятелните одески българи, бивш банкер. Е, тогава още не беше бивш, но бързо стана такъв след като прояви характер и защити своите сънародници от вилнеещите майдановци в Одеса. Да чухте нещо за това нейде по нашите отходни канали, наречени медии? А да разбрахте, че имаше и двама изгорени българи сред жертвите на Одеското клане в Дома на профсъюзите? Не, нали?

А  когато беше кримския референдум да чухте мнението и позицията на кримските българи? Да разбрахте, че в кримското правителство има и един българин – министъра на строителството? Е как да разберете, българи, като те щяха да ви кажат обратното на това, което официалната пропаганда ни налива в главите ката ден.

Сега ако питате дали българите в Молдова и Украйна вярват на България, нали се сещате какво ще трябва да си отговорите? Парадоксално е, но техните интереси се защитават не от нашата страна, а от Русия. Тя разбира се не го прави от любов към българите, а от свои съображения, но фактите са такива, каквито са. Дори днес в молдовския парламент законопроектът за Тараклия е отхвърлен с този довод – че става дума за руска диверсия. Значи щом българския интерес съвпада с руския, майната му на българския – това е извода.

Аз обаче като българин ще кажа майната ви на всички – министри, депутати, дипломати – щом не защитавате българския интерес, независимо дали вътре или вън от Родината. Надявам се един ден, и дано този ден дойде скоро, да можем да ви раздадем правосъдие – на всекиму според заслуженото. А на нашите сънародници в чужбина пожелавам успех в борбата за защита на българския корен. Дано един ден да можем да им помогнем, преди да са паднали напълно.

Сергей Филипов, Юрий Граматик и всички българи около тях го заслужават!

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

8 коментара на “За пореден път България каза „майната им“ на българите и българските интереси”

 1. Иван Тодоров

  Костадине, ама защо трябва българите в Молдова да са против влизането на Молдова в ЕС и НАТО??? Защо не искат Молдова да стане член от ЕС и НАТО? По-добре ли им е като слуги на Русия, и крайно бедни такива отгоре на всичко?
  Значи, първоначално те са русофили, а чак след това молдовските власти станат българофоби понеже те вече са русофоби; поне „дял“ от тях, по-скоро те са против териториално-етническите автономии, отколкото българофоби, но това не значи че част от тях не са и българофоби по „принцип“ и от „исторически“, „историографски“ съображения, причини – българската „кражба“ на Южна Добруджа. Толеранция: това е една от западните ценности които те „изповядват“, това плюс корупцията (твърде по-голяма и от онова на бившите членове на политическата властта: анти-европейските, недемократични комунисти). Молдовците много са разочаровани от тях поради тази огромна корупция, вербално ненаказана (неосъдена), несигнализирана от ЕС и/или САЩ (поне доскоро) защото властите са анти-руски.
  Ако още има българи когато Молдова ще бъде погълтана от Румъния (неизбежно е), тогава те ще получат териториално-етническата автономия, по образец на гагузите. Стига де не им се позволи на молдовските власти преди това събитие да унищожат гагаузката автономия или, след това, на румънските. Не ми се вярва че запданите, демократични Велики Сили ще им позволят на молдовците или на румънците да го направят. Тогава и секулите (унгарците от областите Харгита, Ковасна и Муреш) ще станат автономни. Стига още да има българи в Тараклийско и да не бъдат принудени (с такива методи на „ненасилие“) да се върнат в България (въпреки че по-добре беше те да се върнат в България, ако се има предвид българската демографска катастрофа).
  По-бързо решение на това въпрос е българският министър на външните работи да помоли румънския, Богдан Ауреску, да окаже влияние върху молдовските власти (защото той е в състояние да го направи) да спрат с дискриминацията. Или да бъдат уведомени американците (не само американския посланик а пряко американските власти) или властите на ЕС и западните посланици в България. Ако нищо не става – налагане вето към Молдова в ЕС и НАТО (или саботиране функционирането на ЕС чрез налагане вето по важните въпроси. Защо страните членки на ЕС да имат право на вето само на хартия а никога да не го приложат? Това демократично ли е??? Освен това, Франция и Ирландия и, вероятно, други страни вече са го използвали: вето към Конституцията на ЕС ако не сгреша.

  1. Dicho Chumov

   Иване, колко много си написал, без да кажеш НИЩО. „Защо не искат Молдова да стане член от ЕС и НАТО?“ Ами защото НЕ ИСКАТ! „ама защо трябва българите в Молдова да са против влизането на Молдова в ЕС и НАТО??“ Ами защото са ПРОТИВ!“слуги на Русия, и крайно бедни такива“ Ами ти като слуга на ЕС и НАТО и крайно богат ли се явяваш?? Или беден говорител?“Значи, първоначално те са русофили“- НЕ, те са БЪЛГАРИ !!! Колко като тебе не разбират, 4е между бялото и 4ерното има безкрайно много тонове. Колко като тебе разбират , 4е има и ДРУГИ, които СВОБОДНО избират това което им харесва и не това което им рекламират като ляво или дясно. Про4ети си есето и си отговори- с какво се разли4аваш от комунистите?И една молба: не се 4увствувайте задължен да ми отговаряте. Аз пиша за ДРУГИТЕ, а като дойде Вдьов ден (за който не само се моля) ще дам и показания за аналоги4ни процеси в Латвия и отговорни длъжностни лица на България.(вси4ки без изклю4ение външни министри премиери и президенти до ден днешен)

  2. На малоумника никою нищо неможе да му обясни!!!! Толкова си тъп, че си за съжаление!! България много богата държава ли стана, или е няколко пъти по-бедна от преди 10/11/1989 година??? Ти може и да си забогатял няколко пъти, но държавата и народа са в пъти по-бедни!!!!

 2. абориген

  България е поробена от глутница чакали, а българите са роби в собствената си страна.

 3. Митре Турухджов

  Още веднаш ще повторя, че ДАБЧ е служба-учреждение защитавайки чужди, но не българските национални интереси, и с това няма значение кой я управлява, тя е просто доходна служба , активно подържана от посолствата на Сърбия, Турция, Гърция, Русия и Румъния, срещу националните интереси на България. Ако вие сте искрени патриоти и милеещи за отстраняване на рушителната демогравска криза, която води до нелепи последствия за оцеляването на българската народност, би трябвало, незабавно да растурите тази антибългарско
  учреждение. Всеки грамотен българин знае че съседните нам държави са си решили националните им проблеми с помоща на невежите български управници, биле те комунисти или пост-тоталтапни социалисти и „демократи“, като изоставиха нашето население, останало зад граница по несправедливите „мирни“ договори на нечуван геноцид. Единствената държава в Европа която така яростно варди българите живеещи в близката чужбина ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ майчиното гражданство е България, сякаш нашата страна е една много добре просперираща държава и с много милионо население та не се интересуваме от никого повече. А деиствителноста е друга: първенци сме по корупция, имаме застрасяващ демогравцки срив и сме най бедната държава в Евросъюза, чудв се, за какво тези бедни хорица настояват да получат българско гражданств, малка част от тях поради икономически причини, но множинството от тях заради потъпканата българщина в съседните ни държави. Примерно, ако искаш да станеш „чист“ грък, сърбин ако щеш и „македонец“ руснак, румънец, косоварец и албанец, достатъчно е да се ДЕКЛАРИРАШ че си част от „тяхната“ народност и одма без никакво закъснение получаваш техното гражданство. Очудвам се как така на бързо край Черноморието се навъдиха над 500.000 руснаци? да не би те са имали български корени?. Тези с българските корени не се допускат до тяхната родина България от ДАБЧ и други мафиотски държавни учреждения, а ги исползват там за пушечно месо за чужди интереси. А как така турски граждани без да говорят български език, без да са родени в България, получават български паспорт?, а може би скоро да се прокара от сърбите и шопската нация, намекът е вече е направен в Болилеград, и то на най високо равнище, без никаква реация от българска страна.
  Българско гражданство трябва да получава всеки човек от близката чужбина, и то безплатно, само с едно условие, при молбата му заполучаване на българско гражданство писмено да ДЕКЛАРИРА ЧЕ ИМА БЪЛГАРСКИ ПРОИСХОД И СЕ ЧУСТВА БЪЛГАРИН.
  Недейте да търсите от тях документи и доказателства за българска самоличност, такива документи НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, те са били грижливо унищожени от нашите „цивилизовани“ съседи, разберете такива документи не съществуват в близката чужбина, за намиране на такива документи за българска самоличнист, наказанията са били сурови, смърт, доживотен затвор, побойща, гонене от работа и други, за съжеление тези наказания се прилагат и до ден днешен и то пред очите на тези който в момента ни управяват и колку да звучи странно с техното активно участие.
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЧКИ!

 4. Дида Ованезова

  Стига сме упреквали и коментирали поведението на нашите политици! На всички що-годе интелигентни хора им е ясно как и защо са на власт сега!Крайно време е да си създадем паралелно на тях управление! Да започне обединение на всички организации и Движения,които са против този начин на устройство и ръководене,както на държавата ни,така и на Европа!Време е да вземем живота си в ръце и сами да си го определяме!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *