За предателите, слугите и българската политическа проституция

655-402-sabah-borisov-dumi
Турският вестник „Сабах“ хвали Борисов заради неговата отдаденост на турските интереси.

По време на Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа от 1975 г., останала в историята като Хелзинкска конференция, има един особено любопитен за нас българите момент. Докато американският държавен секретар Хенри Кисинджър седи на масата, край него минава българският делегат. Американецът го посочил на един от журналистите, акредитирани към американската делегация, и му казал – „Ето представител на една от малкото държави, с които нямаме никакви проблеми.“ Като го попитали защо, отговорил – „Защото ако искаме да се разберем нещо с българите, просто трябва да звъннем в Москва.“

Днес ситуацията в българската външна политика е абсолютно същата, само че огледално обърната – ако някой иска да се разбере нещо с България, трябва да звънне във Вашингтон. Впрочем, с оглед на бързата деградация на българската държавност, вече дори и това не е нужно – просто трябва да се потърси американският посланик на ул. „Козяк“ 16 в София. И от него ще разбере каква е българската позиция.

Унизително е… Само преди няколко дни т. нар. министър-председател Бойко Борисов позвъни на руския президент Владимир Путин в отчаян опит да се договори за нещо с руснаците, каквото и да е, само и само да не се налага да плащаме близо един милиард евро обезщетения, които международният арбитражен съд в Хага постанови да изплатим на Русия. Не е много ясно какво точно е отговорил Путин, но е ясно какво написаха руските журналисти след като стана известен този разговор. Владимир Дзагуто, завеждащ бизнес-страниците на един от най-влиятелните руски вестници „Комерсант“, написа следното на 10 август:

„Българският министър-председател Борисов е готов на всичко за бъдещите енергийни проекти с Русия, благополучно закрити от същият този господин Борисов преди няколко години… Бойко Борисов е готов да обещае всичко – от Южен поток до термоядрен реактор на Марс, само и само да не плаща обезщетенията на „Росатом“. При това България с чиста съвест може да предлага всякакъв газопровод на Русия – от Якутия до Лисабон. От нея въобще нищо не зависи, така, както когато Южен поток беше спрян по искане на ЕС, а София в този конфликт се запомни само със своята пасивна позиция… Може с удоволствие да гледаме как българският министър-председател се мята между Иран и Брюксел в търсене я на пари, я на съчувствие. Можем и на свой ред ние да обещаем – ако не Южен поток, то поне поток руски туристи. Но главното е – не трябва да се надяваме, че София ще си сдържи на обещанието.

Не е хубаво така да се излагаме пред чужденците, нали? Обаче да беше само това. Почти по същото време, докато се разиграваше този унизителен етюд, се случи друга подобна срамна история. Турция поиска от нас да предадем заподозрян в съпричастност към неуспешния опит за преврат и буквално само за няколко дни, тихомълком, вилаетските, т. е., българските власти го предадоха на Анкара. Честно казано за нас българите това можеше да бъде една прекрасна възможност да изтъргуваме мерака на Ердоган да се разправи с политическите си противници. Искате си човека? Добре, но първо върнете вашия тираджия, който уби безнаказано двама българи и избяга в Турция. После нека започнем да говорим за правата на българското малцинство в Турция и чак след това ще ви го дадем. Дайте ни това, което искаме и ще ви го доставим – ако трябва опакован в целофан. Така можеше да стане, и така биха направили държавниците, които преследват българския национален интерес. Но България няма държавници, тя има назначен за управление слугинаж с проститутски манталитет. Ето защо в тези няколко дни нашата страна не се държа като независима държава, а като турски вилает. В тези няколко дни ли казах? Простете, исках да кажа години. Накрая я докарахме дотам, че турската преса и Ердоган започнаха да хвалят България и Бойко Борисов за тяхната отдаденост на турската кауза. Е, поне ни похвалиха. Обикновено слугите и проститутките рядко получават такива отзиви.

И за слепите вече е видно, че нашата държава отдавна не съществува. На глобално ниво с нас се разпореждат американците, а на локално – турците. Това е ясно на всички – на българите, на нашите съседи, на нашите господари най-вече (разбира се) и на нашите бивши приятели и съюзници руснаците. Не се ли замисляте защо турския хеликоптер, който избяга от базата си в Източна Тракия, избра да кацне в Гърция, а не в България, където е по-близо? Защото гърците отказаха да върнат пилотите в Турция, докато ако бяха кацнали у нас, вероятно щяхме да пуснем турската армия да дойде да си ги прибере сама.

Къде спите, български военни? Нямате ли дълг за опазване на родното знаме и чест? Защо не излезете и поне не се опитате да направите това, което турските ви колеги се пробваха да направят, макар и отчаяно и самоубийствено? Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред. Докога ще търпим униженията и бавната агония на българския народ? През 1902 г., когато избухва Илинденското въстание, обречените предварително въстаници пишат следното в своето възвание – „Хиляди пъти по-добре ужасен край, отколкото ужаси без край!“

Време ни е и на нас. Поне да се опитаме да раздадем правосъдие на убийците на българската държава, поне да се опитаме да извоюваме свободата си, поне да се опитаме да бъдем независими! А не бавно да привеждаме ден след ден все по-ниско челата си към земята, докато робският хомот не ни строши вратовете напълно и завинаги.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

3 коментара на “За предателите, слугите и българската политическа проституция”

  1. В ситуацията с турския превратаджия има обаче още един момент, който не знам защо не му се обръща много внимание. На всички стана ясно, че преврата в Турция е работа на американците. И ако е така това означава, че въпросния Бююк е американски кадър и е ценен за американците. Може би именно за това гърците не предават превратаджиите на турците, защото са американски слугинаж. Да не забравяме, че Турция обръща гръб на Америка и се обърна към Русия. Така, че в случая за да се предаде превратаджията на Турция се иска доста повече от просто слугинаж спрямо Турция, защото се застава на пътя на американците. Според мен не можем да търсим някаква смелост в решението на нашите политици да прецакат американците в полза на турците. По скоро са действали от страх, за да не отприщи Ердоган мигрантите към България и в този случай страха от това нещо се е оказал по-голям от страха от американците.

    Също така е ясно, че американците едва ли ще се спрат до тук спрямо Турция. Те явно са решили да дестабилизират страната и да я хвърлят в гражданска война и едва ли можем да очакваме да ограничат усилията си само с този преврат. Вече виждаме нова вълна от терористични актове в Турция. А успеят ли американците да я дестабилизират това означава МНОГО, МНОГО лошо за нас като съседна страна.

    Ето защо решението да застанем на страната на Турция, а в този случай и на Русия, която й помогна да провали опита за преврат е едно от малкото решения, които нашите политици въобще са взимали в полза на България. Трудно някой ще ги заподозре в патриотизъм, но дори дивите зверове знаят какво е страх и водени от него взимат решения които им помагат да оцелеят.

  2. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *