Расизма, пенсиите и дискриминацията

Расистките подбуди вече ще са утежняващо вината обстоятелство при дела за убийства и тежки телесни повреди. Промени в Наказателния кодекс с такива текстове внесе в сряда министърът на вътрешните работи на редовното заседание на правителството. Така биячите и убийците на представители на малцинствата ще лежат повече, ако се докаже, че деянието им е продиктувано от расизъм. Впрочем под представители на малцинствата се има предвид не само на етническите, но и на религиозните  и сексуалните такива. Ей на това му се вика обратна дискриминация в действие. Само не мога да разбера ако циганин убие българин повече или по-малко ще лежи? И как точно ще се установи дали ще проявя расизъм, ако използвам законно притежавано оръжие срещу незаконно тарашещ мазата ми мангал? По какъв начин ще стане, ме интересува, след като циганите са част от нашата раса?!? Освен това има и специален текст, предвиждащ до 4 години затвор за автори на текстове, подбуждащи към расистко поведение. Ами сега? Написвам примерно „Всички цигани трябва да работят, иначе не трябва да ядат“ и отивам за 4 години на топло, така ли? Очевидно всички проблеми в борбата срещу престъпността вече са решени, та е време да обърнем малко внимание на беззащитните, всекидневно атакувани от расисти цигани. И да ги защитим. И да ги осигурим.

В тази връзка през седмицата един дълъг разговор отиде към свършека си. Синдикати, работодатели и правителство почти се разбраха за пенсионната реформа. Оказа се, че както нямаше да вдигат пенсионната възраст, а само стажа, изведнъж щели да скочат и двете. Мъжете у нас след 2024 г. трябва да се пенсионират вече на 65 (а не както е сега на 63), а жените на 63 (а не на 60). Как да не кажеш едно голямо браво на преговарящите? Ами те на практика обезсмислиха пенсионната система, защото мъжете у нас сега живеят средно до 68-69 години, а жените малко повече. Дето има една дума, ако още малко се бяха понапънали, можеха да  решат да се работи до 70 години и така да работим докато умрем. И защо тогава да плащаме цял живот отчисления в държавния пенсионен фонд, след като я закачим от него пенсия за 4-5 години, я не? Ами защото от тези пари се покриват всякакви дупки в бюджета, затова. Защото някой трябва да храни циганите, затова.  Защото е расистко да им се каже да работят, пък от друга страна гладни ли да ги оставим, горкичките, и така… Иначе откъде да дойдат парите за помощите им? Това е, на който не му харесва – 4 години затвор. Но пак нещо не ми става ясно. Аз кого да вкарам в затвора, затова че проваля държавата, тормози милиони българи и ги дискриминира възрастово. От 20 години средната възраст на живота у нас спада. Средно с около 5 години по-малко живеем от началото на уж демократичните промени у нас. Каква е гаранцията, че след още 20 години ще доживяваме и до 60? А и дори да доживеем до пенсия, кой по дяволите ще ни я изработи, когато се пенсионираме по сегашната взаимоспомагателна система? Циганите ли? Дайте ми 4 години, но силно се съмнявам да ни върнат жеста, когато остареем. Много въпроси, които никой не само че не иска да отговори, но и въобще да зададе. Все пак в момента имаме толкова по-важни неща за вършене. Като да се справим с расизма и нетолерантността например.

Сподели поста:

Свързани статии

6 коментара на “Расизма, пенсиите и дискриминацията”

  1. Много работи можем да направим, стига да имаме възможност и власт. В момента нямаме нито едното, нито другото. Ако ситуацията продължи да се развива по този начин ни очаква разпад на обществото, разпад на държавата и гражданска война. Това е.

  2. Камен Добрев

    Приятел, с обръщения като „мангал“ няма да стигнеш далече… Бъди по-умерен, ако искаш всички, а не само крайните, да те взимат на сериозно. Иначе, с някой изключения, съм съгласен с теб! Успехи и дерзай само напред!

  3. Не се старая да лицемернича, както и не се старая да се харесам на когото и да било. Пиша това, което казвам и мисля всеки ден. Благодаря за пожеланията:)

  4. FELDMARSCHALL

    Поздрави за Костадин. Следя изявите ти от дълго време и ми харесва начина ти на мислене. България има нужда от хора с твърди позиции и ако трябва по-радикални действия. Няма накъде да отстъпваме повече, защото е поставено на карта нашето съществуване!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *