За честта на знамето и за родните безродници

eussr-_flag-svg
Като четох декларацията на ГЕРБ срещу „акта на поругаване на Европейското знаме и на знамето на НАТО“ и веднага в главата ми изникна този образ. Забележете – гербаджиите са толкова старателни в слугинажа, че изписват „европейско“ с главна буква, а малко по-надолу в текста на декларацията си, където говорят за българското знаме, изписват „българско“ с малки букви.

На 4 ноември 2004 г. българското знаме, издигнато за Деня на будителите в русенското училище “Васил Априлов”, е поругано. На трибагреника с червен флумастер е нарисуван турски полумесец и надпис “Цигани”. Извършителите не са намерени, наказани за деянието – няма.

На 29 септември 2007 група цигани свалят българското знаме от пилона му в двора на селското училище в Коларци, Тервелско, и уринират върху него. Издирени са, но не са наказани, защото са непълнолетни.

На 9 февруари 2008 група пияни цигани в с. Бояджик, Ямболско, се хващат на бас кой пръв може да скъса трибагреника от 3-метровия пилон в местното училище. Знамето е направено на парцали от покатерилите се върху пилона хуманоиди. Полицай Митко Чавдаров, който пристига на мястото, успява да ги накара да излязат от училището и да спрат да поругават националната светиня, въпреки че циганите оказват съпротива. Той прави рапорт в местното полицейско управление, след което е образувано досъдебно производство. Районна прокуратура – Ямбол обаче, отказва да заведе дело срещу циганите. Малко по-късно шестимата цигани, явно подучени от адвокати, занимаващи се със защита на малцинствата, подават оплакване до Военна прокуратура – Сливен.  В оплакването се твърди, че Чавдаров ги е осветил, заплашил, те са загубили равновесие и затова се е скъсало знамето.

Военният съд в Сливен взима решение той да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1 000 лв. По-късно Военноапелативния съд отменя присъдата.

На 14 април 2008 г. след сигнал за пресичане на държавната граница от страна на турски бракониери, служители на Гранична полиция са изпратени да обезвредят нарушителите. При срещата, те оказват съпротива, въпреки че полицаите са се легитимирали на три езика и са възпроизвели предупредителни изстрели. „Имаше опити от турските граждани да ни отнемат оръжието,“ разказва полицаят Михаил ЦонковЗапочва борба между българите и турците, при която е произведен изстрел и един от нарушителите е убит. Веднага след това е повдигнато е обвинение на Михаил Цонков. Първоначално е осъден и уволнен, но след дълго съдебно дело е оправдан.

На 15 октомври 2015 г. група нелегални емигранти нападат трима български граничари в района на Средец, Бургаско. Полицаят Вълкан Хамбарлиев убива един от нападателите си при самозащита. Веднага след това граничарят е отстранен от работа и срещу него започва разследване. То приключва без съдебно дело, но българинът е с увредено здраве след административния натиск срещу него.

Какво е общото между всичките тези случаи? При всички тях става дума за тежко оскверняване на български национални символи или нарушаване на българската граница. При всички тях наказани няма (с едно изключение – един от циганите в Бояджик, но само 1 от общо 6, получава една година затвор), при всички тях започва преследване на защитниците на българските символи и граница, при всички тях нито една парламентарна партия не взема отношение по случая.

За разлика от тези случаи, когато преди няколко дни на събора на русофилите някои от присъстващите на мястото стъпкали демонстративно знамената на НАТО и ЕС, това се превърна в повод за грандиозна декларация на ГЕРБ в парламента, на която леко пригласяше и Корнелия Нинова, председател на БСП. И двете политически сили остро осъдиха оскверняването на тези близки до сърцето на всеки българин родни светини, защото според декларацията на ГЕРБ „след присъединяването на България към Европейския съюз, знамето на ЕС вече е и наше собствено“.

Няма да цитирам цялата декларация, но ако в нея вместо ЕС напишем СССР ще се окаже, че все едно е писана от ЦК на БКП. Общо взето според надъхания текст дружбата с ЕС е жизненоважна за нас, както слънцето и въздуха за всяко живо същество (по Георги Димитров). Също както комунистите бяха на път да ни ликвидират като държава и искаха да ни направят 16-та република на СССР, така и сегашните безродници се надпреварват да се доказват пред новите си господари.

Така че да знаете, българи – да скъсаш, изгориш или препикаеш българското знаме не е проблем. Да нахлуеш в България и да нападаш български граничари не е проблем. Даже напротив – проблем ще имаш, ако защитиш знамето или границата. Но ако не дай боже стъпкаш знамето на НАТО или ЕС, тогава си извършил непростимо престъпление и основните партии в парламента ще се надпреварват да осъждат деянието.

Не знам за вас, но в мен тази декларация събуди едно особено остро чувство – да се огледам за най-близките сини парцали и да ги стъпча и аз. То бива, бива, бива слагачество и слугинаж, обаче гербаджиите надминаха целия свят, надминаха даже и духовните си учители комунистите. Колко сме оскотели ние българите, че да търпим такива изроди да ни управляват, не знам….

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

5 коментара на “За честта на знамето и за родните безродници”

 1. Къчо Карамасуров

  …“То бива, бива, бива слагачество и слугинаж, обаче гербаджиите надминаха целия свят, надминаха даже и духовните си учители комунистите. Колко сме оскотели ние българите, че да търпим такива изроди да ни управляват, не знам….“
  -ЧЕ ТЕ СА …Избуялите като препикани от кучета БУРЕНИ-Мутри ,“ЧИРАЦИТЕ“ на ЗЛЕ МАСКИРАНОТО „Б.К.П.“ ,и ИЗЛИШНО – НАЕДРЕЛИ нескопосляци, разчитащи Еддинствено на Превъзхождащата СИ СИЛА , РАЗБИРАЩИ ЧЕ „ТАКА“ по-лесно ще вземат…каквото си искат, дори и да е Подсъдно ! ТАЗИ ГРУБА ДЕМОНСТРАЦИЯ СЕ ТОЛЕРИРА НАВСЯКЪДЕ : от съд, прокуратура, облечените в ПОЛИЦЕЙСКИ Униформи МИЛИЦИОНЕРИ , Общинска БЮРОКРАЦИЯ , така че НАВИЦИТЕ ИМ ГИ УЕДНАКВЯВАТ , въпреки БУКВЕНОТО Различие на ФАЛШИВИТЕ ДОКОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИЛИКИ ,в Поведението им, и уж….се дърлят, за едно-друго !!! http://legeekcestchic.eu/…/le-tumblr-du-jour-dites-le-avec…

 2. Вместо да слагаш един символ на развит съюз фашисткия ес е хубаво на мястото на сърпа и чука да сложиш свастиката на Хитлер !

  Защото ЕС няма нищо общо със СССР !

 3. Така искаше СССР да унищожи България , че България беше развиваща и просперираща държава !

  И по-добре да беше 16 република на СССР , отколкото днес на фашистия ЕС … На когото ти се кланяш !

  Днес Русия трябва да унищожи фашистка България за предателството !

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *