Какво свърши Възраждане през 2018 и какво ни очаква през 2019?

В края на годината и в началото на следващата, с поглед към миналото и към бъдещето, искам да се обърна към членовете и симпатизантите на Възраждане, за да си припомним пътя, който заедно извървяхме, и да направим планове за бъдещето.

Компрадорското ни правителство, както очаквахме, продължи да въвлича народа и държавата в стръмна спирала надолу. Отбелязахме ново дъно в обезлюдяването, в беззаконията, в корупцията, в погазването на човешките права, в репресиите срещу журналисти, медии и въобще всички неудобни за режима. ГЕРБ не ни изненада, тъй като те изначално са създадени като инструмент за овладяване и „усвояване“ на обществения ресурс. Шокиращи низости, неочаквани дори от нас – техните критици, показаха и т. нар. „патриоти“. Техните главатари, в момента, в който докоснаха власт и възможност за кражба на обществен ресурс – без срам и свян захвърлиха патриотичните маски и показаха действителната си същност – алчни, недостойни, въпиющо некомпетентни!

Народът ни обаче започна да се пробужда! Още през януари беше даден решителен отпор на Истанбулската конвенция. За чест и слава на Възраждане, ние бяхме в първите редици от първия момент – от ноември 2017 г. до окончателното сриване на социално-инженерния проект.

За „корупционна сделка на годината“ има много кандидати, но една от най-наглите, бе продажбата през февруари 2018 г. на западното електроразпределение на… Гинка от Пазарджик. Тази сделка срещна твърдата съпротива на Възраждане. През март ние бяхме гръбнакът на първия за годината многохиляден митинг пред сградата на министерския съвет в столицата. Сделката продължи, но в България не остана нито един мислещ човек, който да не разбира, че става въпрос за воняща корупционна сделка.

Управляващата клика, след като натовари с кредити и децата и внуците ни, насочи вниманието си към единствения ни значим финансов ресурс – фонда за гарантиране на валутния борд. За да не им позволим разграбването му, трябваше да предотвратим влизането на страната във валутния механизъм ЕРМ-2. С инициирането на референдума (за или против приемане на еврото) опитахме да надскочим себе си. Референдумът съвпадна с истерията по въвеждане на GDPR, но нямахме време – после щеше да е късно. Кампанията ни премина при пълен медиен похлупак от страна на т. нар. „национални медии“ в България, но получи отразяване в чужбина. В крайна сметка събрахме 221 000 подписа и благодарение на външната подкрепа постигнахме чутовната цел – десетките милиарди от фонда за гарантиране на валутния борд все още не са похарчени.

От битка в битка, току що приключили кампанията за референдума – спешно трябваше да влезем в битката за Странджа. И тук Възраждане бе на бойното поле от първия ден. Планираха да се избият животните в цяла Странджа – от Болярово до Резово, заличавайки виртуално съществували стада в една огромна, от европейски мащаб корупционна сделка. Косвени жертви щяха да бъдат животновъдите в района, преработвателните предприятия там и всички свързани с тях. Въпреки първоначалните успехи на гербаджийско-патриотичната администрация, замисълът им като цяло бе сринат, а поголовното унищожение на животновъдството в региона – предотвратено.

Възраждане се включи активно в протестите в края на годината. Исканията на майките на деца с увреждания бяха подкрепени с аргументирано становище още през лятото, както и със силно присъствие на терен до последния ден на протестите. В тяхната победа срещу безхаберния ресорен вицепремиер свой принос има и Възраждане.

И през цялата 2018 г. Възраждане продължи да дарява субсидията си, доказвайки, че не ламтеж към пари сплотява нашите редици и че Възраждане може да се отнася с внимание към обществените средства. Нито един активист на Възраждане не получава заплата, включително и председателя на организацията, на нито един наш активист не е платено за активността му.

Атаките, които държавната администрация предприе още към първият надарен от нас субект (при това ставаше дума за държавния фонд ин-витро), ни принуди да преосмислим тактиката на даряване – вместо големи дарения се преориентирахме към десетки малки дарения, всички в обществена полза. През 2018 г. раздадохме безплатно 28 000 учебника по родинознание. Една пета от българчетата от 1 до 4 клас вече имат този учебник.

През 2018 г. Възраждане сглоби първия кръг от своята експертиза. Вече нямаме „бели петна“ – имаме експерти във всеки участък на държавното управление. В следващия период предстои да подберем още хора, така че поемането на държавното управление, преструктурирането му и почистването на корумпираните и некомпетентни служители на предишния режим да не създаде хаос и да отвори вакуум в управлението на обществените дела.

Както и досега, през 2018 г. медийният похлупак остана здраво притиснат над Възраждане. Ситуацията едва ли ще се промени и през 2019 г. Възраждане ще трябва да разчита на интернет, на социалните мрежи и, колкото и да изглежда невъзможно и непосилно, на пропагандата от уста на уста и от ръка на ръка. Щом Левски го е направил, с онзи транспорт и пред смъртна опасност, за нас, в безопасност за живота ни и със съвременен транспорт, също ще е по силите ни да го направим. Ако се сбъдне моята прогноза, че управляващата клика ще овладее медиите на 100% и окончателно ще ни лиши от достъп дори до второстепенни медии, ние трябва да очакваме, че ще ни се наложи да работим по възрожденските методи от XIX век и този факт не трябва да ни обезсърчава – просто трябва да го приемем като доказателство за историческата ни мисия.

Какво ни чака през 2019 г. ?

На първо място – избори, минимум два, по-вероятно три. Управляващият престъпен гербаджийско-патриотичен режим е колос на глинени крака. Преяждането с власт го убива. Представителите му сами се въвличат от скандал в скандал, ежедневно демонстрирайки некомпетентността си, наглостта си и корупционната си същност. На международната сцена те също генерират скандали, на дипломатическо ниво отношението към тях е като към прокажени, те са набелязани като удобна изкупителна жертва и дори пословичната им сервилност и блюдолизничество няма да ги спаси.

Към момента Възраждане има достатъчно електорална подкрепа, така че ако има парламентарни избори, ние ще имаме достатъчно гласове, за да влезем със стабилна група в Народното събрание. За да успеем да влезем в парламента ключов въпрос ще бъде дали ще успеем да запазим от кражби гласовете, които са подадени за нас. Възраждане има експертизата и знае как да запази гласовете си. Жизненоважен въпрос е дали ще успеем да ги запазим в пряка схватка на нашите активисти по места с бруталната машина за печелене на избори на ГЕРБ.

След влизането ни в парламента ние, разбира се, ще бъдем в опозиция. Но парламентът ще ни даде трибуна, от която вече няма да могат да ни крият. Влизането в парламента на Възраждане ще стане катализатор за духовно съзряване на народа за близкото и очаквано от всички нас възраждане, и най-вече – за подготовка за по-следващите парламентарни избори, които Възраждане ще спечели и ще управлява България самостоятелно.

Ежегодната ни кампания за Възраждане на семейните ценности ще започне от първия ден на 2019 г. и вместо обичайната седмица, тази година тя ще продължи 1 месец. Това е нашият начин да се борим с обезлюдяването на родината, прогонването на младите българи, пропагандата на хедонизма и уродливия мултикултурализъм. Нито за ден не трябва да отслабваме натиска по тази тема.

Първите планирани избори са за европейски парламент. Възраждане ще вкара свой представител там. Хората, които ще изпратим в Брюксел, трябва да отидат там като на война! Тяхното евродепутатство няма да бъде предпенсионна почивка! Нашите представители трябва да са на разположение на народа ни непрекъснато! Интензивно ще работят по всички болезнени за нас теми, ще се обградят с компетентни експерти, мандатът им трябва да премине като на фронта – без минута покой, готови всеки момент да се заровят в следващия проблем и да допринесат за разрешаването му.

В заключение – ние, възрожденците, сме изправени пред съдбоносна битка! Противникът е уродлив, организиран, корупционно мотивиран да остане на власт и да ограби всички активи в страната и да не позволи никакво развитие, което не му е подвластно. За да победим, за да проправим път към възраждане, за да подредим правилно обществените дела, за да създадем условия за просперитет, за раждане и отглеждане на деца, за да спрем ограбването на обществените ресурси – трябва да превърнем възраждането в дело всенародно! Трябва на пътя му да препречим отлично координирана и мотивирана организация. Необходим ни е всеки българин! За това трябва да работим през 2019 г. Направим ли това – пътят към нашето ВЪЗРАЖДАНЕ е открит!

Време ни е за Възраждане!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

11 коментара на “Какво свърши Възраждане през 2018 и какво ни очаква през 2019?”

 1. Венелин Тенев

  Здравейте,
  от няколко години следя блога Ви и съм симпатизант на ПП Възраждане. Изцяло споделям вижданията и приоритетите на партията Ви. Досега не съм бил политически активист, но от хоризонта на 50-те ми години, виждам, че Възраждане е може би последният шанс на народа и държавата ни за промяна на негативната посока. Ще се радвам ако с моя житейски и професионален опит мога с нещо да допринеса за реализиране идеите за възраждане на Родината ни.

  1. Костадин

   Помагайте с пропаганда на нашите виждания и кампании. Заради тежката медийна цензура, наложена над Възраждане, разчитаме на помощта и подкрепата на всеки един българин.

 2. Янка Иларионова

  Ключът е в изборите, как ще защитите дадените за вас гласове? Това е сериозно предизвикателство.

  1. Костадин

   Ще ги защитим с ваша помощ. Станете наш застъпник във вашата изборна секция и така ще сме сигурни, че там кражби няма да има.

   1. йордан

    аз също съм готов да стана ваш застъпник, ако по това време съм в страната. симпатизирам ви и ще гласувам за вас заедно със семейството си и някои от моите приятели

    1. Костадин

     Чудесно, скоро ще започнем национална кампания за набиране на доброволци. Следете страницата на Възраждане за да разберете подробности.

 3. Никога не съм членувал в никаква партия,но харесвам вашата концепсия и още на миналите избори гласувах за Възраждане въпреки, че предполагах ,че няма да успеете да влезете в парламента защото бяхте нова млада партия.Аз съм родолюбец и обичам България и Русия нашата освободителка.Станах ваш привърженик ,защото вие се опитвате да разкриете нашето героично минало на нашите деца и да ги направите горди родолюбци, които да обичат своята родина България.

 4. Никола

  От какво зависи да имаме предсрочни парламентари избори ,кое ще ги предизвика ,кога е възможно да се проведат ?

  1. Костадин

   Зависи от това дали на мнозинството българи се харесва този продажен и корумпиран лежим, който управлява страната ни.

 5. Здравейте! Днес ми попадна ваше видео със среща от Холидей ин в София. Изгледах го от началото до края. После се поинтересувах и от други ваши изяви разгледах блога ви като партия. Разбрах, че целта ви е да се избере депутат от вашата партия в Европейския парламент. Как българите в чужбина могат да гласуват за Европейски парламент и съответно за вас като партия?
  С уважение:
  Мариана Великова

  1. Костадин

   В Европейския съюз могат да гласуват в нашите посолства, консулства и отделни секции, открити за целта. В другите държави, за съжаление, няма да могат. И ви благодаря за подкрепата!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *