От какво се страхуват националните предатели?

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741dfabf35000507b7d111c291d52988246Преди няколко дни председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в свое изявление каза, че всяка държава в Европейския съюз ще трябва да приеме определена квота нелегални емигранти (които той нарича бежанци). За България беше спомената приблизителна бройка от 2200 души. Още преди да е станало ясно дали това въобще ще стане факт, нашето правителство бодро козирува на „началниците“ (използвам терминологията на Бойко Борисов) и заяви, че е готово да ги приеме.

Ако членовете на правителството искат да ги приемат по домовете си и да ги издържат със свои средства, нямам нищо против. Но да ги пращат в обществени сгради и да ги издържат с публични средства не съм съгласен. Затова казах, че ако съм кмет на Варна, никога не бих допуснал на територията на общината нито един подобен пришълец – нито в общински, нито в държавни сгради.

След огромното одобрение, което моето изказване получи, започна очаквана кампания срещу мен. Основното в нея беше, че от кмета нищо не зависело в този случай, че той нямал такива права, че не можело да стане и т. н. Не че е вярно това, разбира се, но за фекалната пропаганда това няма значение. Завъртя се поръчкова статия, плювателската машина заработи на високи обороти.

Всичко това показва едно единствено нещо – страх. Страх, че някой може да се изправи срещу заповедите на „началниците“, че някой ще даде кураж на българите да повярват в себе си. 26 години ни повтарят, че от обикновените хора нищо не зависи, вече започнаха да ни говорят, че и от кметовете нищо не зависело, скоро ще започнат да ни казват, че и от правителството нищо не зависи. Да, България не е независима страна, да, всички решения за бъдещето ни се вземат в американското посолство. Но също така все още ние българите сме суверен на страната си, поне на книга, и във всеки един момент можем да се възползваме от правото сами да решаваме съдбините си. Точно това право смятам да използвам като кмет на Варна, и никой няма да ме спре да го направя. И понеже го знаят, точно заради това враговете на България ги е страх.

Стара латинска максима гласи – „Няма по-сигурно доказателство за това, че си на пръв път, от хулите на твоите врагове“. Националните предатели се страхуват от нас. Остава само да доизвървим пътя и да си върнем независимостта заедно!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *