Колко струва да продадеш България?

picture_1488Възродителния процес е на път да се превърне в шаблонния евъргрийн на войнстващия антибългаризъм у нас. Мине се не мине време и хоп – изскочи поредното свидетелство за българското варварство и издевателство над беззащитните български турци. От година на година пък честванията на годишнината от т. нар. майски събития през 1989г., когато агенти на турското разузнаване МИТ провокират сблъсъци между мюсюлманите и българските власти, стават все по-пищни и по-пищни. ДПС си пада по салтанатите, това е добре известно. Обаче в това антибългарско дело своя принос дават и цяла плеяда отцеругатели и майкопродавци.

Наскоро по българските книжарници се появи книгата „Когато ми отнеха името“. Издателството е „Изток-запад“, а целта на антологията, съставена от „стихове, разкази, документални свидетелства и фолклорни текстове“, е да покаже „старателно скриваните, премълчавани десетилетия наред памет и съзнание, опазени в художествената и документалната литература на мюсюлманските общности за срамния „възродителен процес“. Шумно се обявява, че най-сетне на бял свят излизат доказателства, които разказват „високо и ясно своята истина за престъпленията на комунистическия режим в Народна република България.“ Накрая надъханото антибългарско резюме завършва с патетичните думи – „Насилствената асимилация през 70-те – 80-те години на ХХ в. спрямо помаците, ромите и турците в НРБ е престъпление срещу духовната същност на човека, срещу устоите на човешкото. Какво е човекът без най-своето – името?“.

Няма как да не отбележа, че човекът без своето име може да продължи да живее, може и без име да живее, но без глава, например, ще му бъде изключително трудно да оцелее. В тази връзка, да сте забелязвали скоро антология на престъпленията срещу българите по време на античовешкото петвековно турско робство? Оу, извинявайте, как можах, ма това не е европейско, както би казал Плевнелиев. Нека да се върнем обратно в темата, и да не се разсейваме.

Четейки книгата, забелязваме следните няколко неща.

1. Някак си се набива на очи, че навсякъде в България живеят основно турци, цигани и помаци (последните, според авторите на „антологията“, не са българи). Българите не се срещат често в България, а където ги има, са основно насилници, изверги, убийци, декласирани типове и редови изроди. Добруджа, Тракия, Родопите и прочие са изконни турски земи, и лирическият герой в някои от стихотворенията жално и горестно плаче за това, че пъшкат под българския ботуш. На едно място Добруджа дори е наречена „земята на Аллах“…

2. Кръвта е толкова много, че буквално прелива по страниците. През страница-две се натъкваме на убити, разстреляни, обесени и разсечени юначни турци, цигани и т. н. Малко известен факт обаче е, че за целия Възродителен процес има убити 9 българи и 8 тюркоезични българи. Времето преди това, когато се сменят имената на българите  мохамедани, дава документални сведения за още 14 жертви за периода от 1964 г. до 1985 г. Не знам колко са убитите според тази книга, но определено са в пъти повече от документираните жертви.

3. Според авторите българите с мюсюлманска религия не са българи. Нещо повече, в книгата има дори вицове, които представят помаците (българите мюсюлмани) като най-тероризирани и мразени от другите българи. Целта е ясна – създаване на разделение и омраза между едни българи и други българи.

4. Книгата е продукт на международен научен проект, наречен „Идентичност и асимилация“, осъществен от Института по литература към БАН и Филологическия факултет на Анкарския университет. Сега да попитам – можете ли да си представите същия проект, на същите организации, само че насочен към паметта за избитите десетки хиляди българи от турците при кланетата в Тракия през 1913 г.? Не можахте, нали? И аз не можах.

Възродителния процес не е нещо, с което да се гордеем. Но не е и нещо, за което да бъдем обвинявани всеки ден и час. Освен ако, без да разберем, остатъчната ни държавност не се е трансформирала окончателно в турски протекторат.

Авторите на „антологията“ са двама – доц. Вихрен Чернокожев и проф. Зейнеп Зафер. За турчина (или туркинята – с тези имена е трудно да се разбере за мъж или жена става въпрос) е ясно – защитава си неговата теза. За българина (поне по документи) обаче не е ясно. За издателството – също. За Българската академия на науките да не говорим. Само едно искам да разбера – колко? Колко струва да продадеш рода си, честта си и страната си? Колко струва да обругаеш Родината си и да засипеш народа си с перфидни хули и лъжи?

Интересувам се само по една причина. Ако е скъпо, добре – все още предателите и еничарите са малко и трябва да се плати доста, за да се купят. Ако е евтино обаче, спукана ни е работата…

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

7 коментара на “Колко струва да продадеш България?”

 1. Животът на българите в Османската Империя с всички положителни и отрицателни страни е описан перфектно във великата книга „Краткосмешна история на България“. Нужна е подобна книга, която да опише реалните събития след 1944г. за съжаление книгата на проф. Н. Генчев не обхваща този период.

 2. Родена съм и израснала в район с хора определили се като турци.Свидетел съм на преименува не то.Както и да го описват не отговаря на истината.Никога не съм била крайна .Но сега ще кажа те имат избор да си изберат държавата Турция ,да си живеят там ,да си говорят на турски,да си гледат турска телевизия, да си слушат турско радио и т .н.

 3. моравин

  Българите също бяха против този „възродителен“ процес. Една политическа грешка не трябва ва се използва за антибългарска кампания. Религията, естествено,не определя ннационалността (Г-н проф. и г-н доц. кой ви даде тези титли, или ги закупихте?). Всеки, който живее в България има отпред прилагателното „български“ – български турчин, български ром, българин.

 4. Интересувам се само по една причина. Ако е скъпо, добре – все още предателите и еничарите са малко и трябва да се плати доста, за да се купят.
  – Не, не са малко Костадине и купуването им не представлява никакъв финансов пролбем, защото те са предатели кажи-речи по рождение. Освен това тази книга е продукт на звеното на ДС наречено БАН, което продължава да върши ТОЧНО ТАЗИ работа, каквато вършеше и по време на соца – Пета Колона на Руската политика. А тази политика е насочена ВЕЧНО против интересите на България, независимо кои ще са изпълнителите – Зайнеп Зайфери, Златарсковци или Фасмеровци.

 5. Иван Самоилов

  — Ако станеш турчин, ще те оставим жив, — казвали те на някои, когато ги събличали, за да ги принесат на общия жертвеник за изкупление на народната свобода и независимост.
  На подобни предложения някои, без да отговарят нещо, сами разкъсвали дрехите си и отивали на човешкия дръвник; някои съвсем не разбирали въпроса и стояли като безкръвни трупове, някои се съгласявали с мълчаливо клатене на глава, на която отведнъж са завивали бела кърпа, или парче платно от някоя риза, без да извършват върху им обикновените церемонии по тоя случай, но повечето пъти такива са бивали отново заколвани или от самите верокръстници, или от други башибозуци, за да вземат новите им дрехи.
  Явявали се и някои великодушни цигани или катранджии, които взимали някои момчета и без да се съобразяват с желанията им (навярно те също искали да споделят мъченичеството на останалите батачани – П.Б.), откарвали ги от множеството настрана за да ги заведат за роби и да ги продават като животни, или да ги заставят вечно да им робуват на кузнята (ковачницата – П.Б.), или при варенето на катрана. И най-последният циганин тука си създавал такива права, каквито не ги е имал никой властелин, правел такаиа гнусотии и зверства, каквито не ги е правил никой тиранин на света!…
  — Мамо! — продължават те най-после, обърнати към държащите я главорези, за милост и пощада, и показват терзаещите се от любов и преданост вълнения, но майка им вече я слагат на дръвника, касапинът бързо издига секирата и под припевния звук на тяхното «мамо!» я стоварва върху врата на майка им, на която главата се търколяла с разплетената дълга коса помежду краката им и за последна памет и последно целование, пръска ги с майчината гореща, невинно пролята и мъченическа кръв!.. Устата на децата отведнъж засъхнуват, сладкото «мамо» замира в гърдите им и като вцепенени остават неподвижни на местата си, гледат без сълзи на майчината си отсечена глава и чакат своята си съдбина!..
  Или:
  Башибозуците взимат от ръцете на майката детето, отсичат му главата, майката се хвърля като тигрица върху нея, взема я, целува я, докосва с устни кръвта ù, докле успеят да я съсекат на части…

  АЗ ИСКАМ НАРУШАВАНЕТО НА ЧЛЕН 11(4) И ЧЛЕН 13 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СЧИТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТОВА- ПРОКУРАТУРАТА,ЦАЦАРОВ И ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВЕЛЛИЕВ ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, А НЕЗАКОННАТА , СЕПАРАТИСТКА, ТЕРОРИСТИЧНА, ИСЛЯМИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ДПС ДА БЪДЕ РАЗФОРМИРОВАНА И ОБЯВЕНА НАЙ ПОСЛЕ ЗА НЕЗАКОННА И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И ОСЪДЕНИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, АБТИДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ, СЕПАРАТИЗЪМ, КОРУПЦИЯ И НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА И РЕЛИГИОЗНА ОМРАЗА И КОНФЛИКТИ В ОБЩЕСТВОТО, НЕСЪВМЕСТИМИ С ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА МЮСУЛМАНИТЕ!

  1. za kakvo govorite :D…. ay da va eva kakto kazva pop nafarfori …. dobreche vliza evtina stoka ot turciq za da ne umrete ot glad …cqlata vi dirjava e v layna i otgore na tova vsi4ki sa izmamnici … virtatsa cherni pari plashtat sa niski zaplati …i kvo turcite sa taka … taka ama jiveyete na riba na bednostta … dobreche vliza evtina stoka ot turciq za da ne umrete …. vsi4ki golemi super marketi zarejdat ot turciq …. vsqkva tehnika … chasti kakvo li ne oshte idva ot turciq na eftino …. tqh ako gi nqma shte umrete ot glad shtot nqma da ima koy da va hrani s evtina hrana …. kato edin Turchin … ako shte da plachete ako shte da umrete …. vie ste pod kontrola na turciq v tozi region turciq diktuva pravilata …. do tuka vsi4ki ama vsi4ki vie znaete kak vashite politici tezi ot gerb „BULGARI ush ush “ prodadoha cqlata strana e nali dirjavata e vasha … OUu verno be zabravih vie ste prodajni hora … vsi4ki rabotqt na cherno .. vsi4ki prodaavat na cherno … vsi4ki vashii bilgari kupuvat glasove … emm polojenieto e pilen smrad nemojete da opravite dve dupki na ulicata …. be maloumnici day boje da ne stane voyna koy shte va zashtiti osven turciq … koy shte doyde ot 20000 km da vi pomegne ….. shte se molite na turcite da doydat da va spasat …. vie zaradi edin evropeyski siyuz si prodadohte gizovete zaradi nato si dadohte putkite na amerika … za kakvo govorite ….. imate edin lider koyto vi govori za istinite za tova kak vi mamqt chovek kato Volen Siderov otivate glasuvate za prodajnite si politicci koito i otgore na tova kupuvat glasove … vieste bahti ebaniq narod … SIJALQVAM AMA NARO KOYTO JIVEYE NA RIBA NA GLADA … I SE HRANI OT EVTINITE STOKI NA TURCIQ II DAGI MRAZI … E TOVA E NEBLAGODARNOST

   1. Костадин

    Турчине, цялата ви рязана държава е на път да се разпадне, кюрдските села вече са на запад от Анкара, така че айде да си гледаш миризливия кенеф, от който си изпълзял, и да не се вреш в цивилизацията, става ли?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *