Лъжци, големи лъжци, нагли лъжци, Обединени патриоти

Тези дни ми попадна едно заглавие, което меко казано ме втрещи. Красимир Каракачанов, председател на една от псевдопатриотичните партии в България (ВМРО-БНД), зам.-мин.-председател и министър на отбраната в правителството на ГЕРБ и т.нар. Обединени патриоти, заявява следното в интервю за няколко национални медии: „Нормалните хора правят по 1-2 деца, а не 8-9“.

Гледай, гледай ти! Веднага се набиват на очи два извода. Първо, ако нормалните хора правят само по 1-2 деца, както настоява „патриотът“, в рамките на няколко поколения те ще изчезнат, просто защото няма да оставят достатъчно много поколение, което да продължи рода им. Второ, оказва се, че т.нар. патриоти, и в частност тези от ВМРО-БНД, са сред най-големите лъжци, раждани някога под българското небе. Нали помните, че едно от най-важните обещания на т.нар. патриоти беше да разрешат проблема с демографската катастрофа на България? Е, виждаме как смятат да го разрешат – на принципа няма човек, няма проблем.

Впрочем, няма как да не припомня едни други думи на същия този Каракачанов, казани от него преди почти 10 години. Тогава след разцеплението на ВМРО-БНД на конгреса през 2009 г. кризисният пиар на трапезния патриот реши, че трябва да участва в някое популярно телевизионно предаване, белким хората позабравят какво представлява всъщност. Така се роди епохалното му участие в медийното надпяване Байландо, завършило с грандиозен скандал поради на практика купената победа от страна на паркетния „войвода“. Тогава Каракачанов участваше заедно с едно момиче, част от деветчленно семейство, което се бореше за набиране на средства за лечение на своята болна от левкемия сестричка. По този повод председателят на ВМРО-БНД и бъдещ ограничител на раждаемостта даде интервю, което още стои на страницата на неговата партия в интернет. В него той, на 12 декември 2010 г., заявява буквално следното: „Каузата на Рада и на нейното семейство е много човешка – деветчленно българско семейство, със седем деца. Това семейство никога не е получило подкрепа от държавна или общинска институция… А и това са проблеми, които от години представям – за демографската криза, за липсата на политика, която да подкрепя многодетните български семейства.“

Хайде сега си отговорете на следния въпрос – кога точно Каракачанов казва истината? През 2010 или през 2019? Или в зависимост от ситуацията? Е?

Стана ли ви гадно, уважаеми читатели? Така е, гадно е, особено когато подобни типове жонглират със съдбите не просто на няколко човека, а на цял един народ. А народът през това време тихо и кротко спи, като само от време на време се поразбужда леко, колкото да отиде да гласува веднъж на няколко години, сънен и недоспал, за същите тези, които бавно и неумолимо, ден след ден и година след година, уверено го изпращат в гроба. Разбира се ние, будните българи, които въобще не сме малко, няма да се оставим толкова лесно – първо помним кой какво говори, и второ, ще направим необходимото престъпниците да си получат наказанието. Но все пак не може да спасиш някой, който не иска да бъде спасен, и затова и аз, като един велик българин, завещал ни вечен пример за борба и саможертва, ще завърша със следното – народе!!!!!

 

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

3 коментара на “Лъжци, големи лъжци, нагли лъжци, Обединени патриоти”

  1. Апостол

    Този от снимката не ме е лъгал, защото аз сам се подлъгах от думите на един друг велик лъжец – В. Сидеров,
    Но на 2017-03-26, на Парламентарните избори се поправих и гласувах за ПП Възраждане.
    Да, време ни е за Възраждане!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *