Македония днес е България утре

С викове "Аллах акбар" и зеленото знаме на Мохамед протестиращите албанци без проблеми превзеха за няколко часа Скопие

Вече почти седмица продължават „протестите“ на албанците в Македония срещу осъдителните присъди по делото „Монструм“. Съдебният процес доведе до доживотни присъди за шестима етнически албанци, признати за виновни за убийството на петима македонци преди Великден през април 2012 година край Смилковското езеро, недалеч от Скопие. Четирима от тях бяха младежи.

Т. нар. протести обаче създават силно впечатление за дирижираност. Още нещо предизвиква внимание. За първи път албанците, които традиционно не веят други флагове, освен албанския, носеха големи зелени знамена (традиционното ислямско знаме) с изписани на тях стихове от корана (на арабски) и крещяха „Аллах акбар“ – „Аллах е велик“. Това очевидно изненада и самите албански лидери, които както в Македония, така и в другите две албански държави – Албания и Косово, осъдиха насилието и използването на религиозни елементи по време на протестите. В обща декларация посланиците на ОССЕ, ЕК и САЩ в Скопие също призоваха за успокояване на страстите и осъдиха насилието.

Като резултат протестиращите в Скопие, Тетово, Струга, Кичево и Гостивар вече развяват само албански знамена и не скандират „Аллах акбар“, а „УЧК“ – абревиатурата както на бившата Армия за освобождение на Косово, така и на бившата Армия за национално освбождение. Междувременно полицията се отказа да използва сила срещу протестиращите албанци, за да предотврати увеличаването на броя на пострадалите. Въпреки това се стигна до жестоки сблъсъци между демонстрантите и силите на реда. Няколко десетки души бяха ранени, а шестима бяха задържани. Сред пострадалите имаше и служители на реда.

Утре, когато е петъчната молитва на мюсюлманите, предстои нов албански протест. Срещу него се събира македонски контрапротест. Скопие ще бъде разделено от истинска фронтова линия, която от доскоро виртуална става съвсем реална. Македония е разделена и това е видимо за всички. Успокоителните заклинания на македонските и албанските политици вече не влияят на никого. Показателно е, че вилнеещите албанци нападаха дори и собствените си политически лидери.

Всичко това се случва в съседна нам държава, чиято столица е само на 150 км от София. Освен това съседната държава е и втората българска държава на полуострова, чиито проблеми са абсолютно аналогични на нашите и към нея трябва да гледаме с особено внимание. Защото това, което се случва сега там, ще се случи до десет години тук. Албанците не протестираха толкова, защото смятат присъдите за несправедливи, а просто защото осъдените са от техния етнос. Ни повече, ни по-малко те смятат, че са над закона. Последните 25 години непрекъснати отстъпки от македонските власти, къде доброволно, къде под американски натиск, създадоха у албанците край Вардара усещането за безнаказаност. Който и македонец да питате, ще го потвърди. Същото нещо се създава и у нас по отношение на циганите – къде доброволно, къде под американски натиск. Който и българин да питате, ще го потвърди.

Е, в Македония вече берат плодовете на тази пагубна политика. Държавата там е в състояние на пълен разпад. При нас циганите още са около 10% от населението (макар че официално са 5%), но какво ще стане, когато станат 30%, колкото са албанците в Македония? И при нас отдавна действат ислямски структури, които създават основно сред циганите и българите-мюсюлмани радикални фундаменталистки клетки. Процесът срещу имамите в Пазарджик и ответните реакции сред ислямистите у нас показаха какво се случва. Не е нужно да се гадае повече. Един приятел от Битоля наскоро ми каза по повод на масовите оплаквания у нас срещу циганския терор следното – „Ще свикнете. И при нас беше така с албанците, и ние свикнахме. Който не свикна, напусна страната“. Познато, нали? При това още с днешна дата…

Сподели поста:

Свързани статии

6 коментара на “Македония днес е България утре”

  1. Въобще не ми трябва тая Македония-не стигат цигани и турци,ми още един таралеж в гащите!Веднага ще искат да се прекроява цялата история и книжнина и какво ли още не!Това,че не се признават за българи,показва най-ясно,че наистина са такива!Само българин може така ясно и явно да се отказва от интереса си!Въобще НЕ НИ ТРЯБВАТ !

  2. Александър Аргиров

    Въобще не може и дума да става за връщане на Македония. Нашата стратегическа цел е да съумеем да опазим останалите 111 000 кв. км., което е останало от историческата българска територия в днешните политически граници на България.

  3. На всички политици от 1989 г до сега ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ. Това са предатели и подлоги на собствени и външни интереси. Те не са имали и нямат – както и в момента някакъв интерес да работят за тази държава. Затова , ако не стане това България е просто обречена. Явно натиска и влиянието отвън са огромни и не може да се контрират. На българите им трябва някой със замах, който да тегли майните на всички външни интереси и да работи за населението на тази страна. Това до момента ГО НЯМА- така че, до десет години косовският сценарии ще се повтори

  4. Тодор Варбанов

    Същото важи и за православните албанци и една не – малка част от албанските косовари – католици, които са осъзнали, какво „благо“ за човечеството е исляма и не искат да живеят заедно с ислямисти. Косово е 98% хероинова република в която няма закони, а престъпни кланове, които управляват квазидържавата.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *