Мит ли е демографската катастрофа?

aleksej-pamporov
Алексей Пампоров – експерт в институт „Отворено общество“, според когото в България няма демографска катастрофа и нелегални емигранти.

Ако трябва да отговоря кратко и ясно на този въпрос, отговорът е не. Ако трябва пък да се аргументирам, ще посоча няколко статистически данни, които говорят сами за себе си:

1. България е на четвърто място в света по отрицателен прираст (-0, 796% на година). Изпреварват ни само Сирия, Свазиленд и Молдова. Интересното е, че Сирия, в която има жестока гражданска война от години, ни изпреварва само с едни гърди – нейният прираст е -0,797%.

2. България е на трето място в света по застаряло население – средната възраст на българските граждани се изчислява на 41,4 години.

3. България е на 204-то място в свата по раждаемост, от общо 228 държави и колонии. За отбелязване е, че всички колонии имат по-голяма раждаемост от нас. Без изключение.

4. България е на 10-то място в света по смъртност – 14,3 на 1000.

Това са цифрите, които не всеки знае, но пък ако се поинтересува, може да намери в интернет. Отделно от това, дори и да не ги знае и да не се интересува, всеки вижда околната среда, в която живеем. Всяка година страната ни намалява с десетки хиляди хора, умрели или емигрирали. България умира и се намира в безпрецедентна за световната история ситуация, при която една страна без война, загуба на територия, епидемия или природен катаклизъм за четвърт век губи почти една трета от своето население. Всичко това е видимо за всеки нормален българин. Освен за една особена порода от национали предатели – соросоидите.

Според Алексей Пампоров, експерт в институт „Отворено общество“, демографска катастрофа в България няма. Даже напротив, раждаемостта се увеличава. Да, населението намалявало, но това било нормално, пък и за сметка на това се увеличавала средната продължителност на живота. Това последното не е ясно как точно се доказва, при условие, че е точно обратното, но когато почнат да казват на черното бяло, от „Отворено общество“ нямат спирка. Цялото творение може да се прочете тук, за да не се налага да го преразказвам. В него също така се говори и за това, че няма приток на нелегални емигранти, но пък за сметка на това има нарастване на говора на омразата. На финала стои изключителното умозаключение, че имало недоверие в публичните институции и държавността.

Написаното от Пампоров не е прецедент. Напротив, това е пример за последователно провеждана политика от страна на „Отворено общество“ срещу нашата страна и нашият народ вече повече от 27 години. В името на крайната цел – разрушаване на България и унищожаване на българския народ, адептите на тази организация не се свенят да използват всякакви средства и методи. Дори и когато държавата ни буквално агонизира, изправена пред перспективата след 10 години да не фигурира на картата, с просташка и арогантна наглост те се опитват да ни убедят, че измирането ни като народ е нещо съвсем нормално и не бива да се притесняваме от това.

Соросоидите отдавна са се отписали доброволно (и срещу солидно заплащане) от българския народ. Тfва е ясно за всички. Но въпросът, който все повече ме тормози обаче, с оглед на цялото им поведение, е дали не са се отписали и от човешкия род?

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

7 коментара на “Мит ли е демографската катастрофа?”

 1. поредната платена мишка която отрича очевидни истини !! също като онези измислените ни социолози и политически наблюдатели които припяват каквото им наредят тези дето днес са на власт! като се смени властта вадят големите езици и отиват да лижат задниците на новите господари !!

 2. Преглеждайки статията на Алексей Пампоров, мога да кажа, че човекът доста се е постарал. Без да игнорира очевидното е анализирал доста обективно реални данни. В отговор на това е получил една плюнка в лицето от някой си, който без да се потруди и на 1% от автора на тезата, просто е събрал медийната помия от последните години (и то в най-черните и форми) и я е пейстнал в блога си. Представете си, че на лицето Алексей Пампоров му е писнало да слуша черногледи неудачници от сутрин до вечер и затово е написал статията. Ще попитам: Или и вие смятате, че броят на децата е пропорционален на заплатата и как така в България с най-много деца са представителите на ромското население? Ще ви светна, че всъщност такава е тенденцията по целия свят. Най-голям прираст имат най-неуките и бедни общества и нерядко прирастът е отрицателен или минимален сред най-заможните такива. Но като всички мрънкалници, най-лесно е да обвините държавате, че не ви е създала условия да разгърнете великия си потенциал. Това е най-лесното извинение, когато един човек го е страх да носи отговорност за живота си.

  1. Калина

   Драги ми Смехурко, пардон, бот, ако хипотетично приемем, че г-н Костадинов е неудачник, къде слагаме Пампоров? Голямо слизане по еволюционната стълбичка ще падне, да знаете. Имайки предвид, че той самият се определя като „маргинал“, бидейки един от създателите на „Маргиналия“, май ще трябва да го сложим съвсем в началото, а именно, преди едноклетъчните. Там ще си бъде възможно най-маргинален, както му харесва. Ако все пак държим да сме биологически коректни, не можем да отречем, че Пампоров е многоклетъчно, клас „Бозайници“ с външни, повтарям, само външни, хуманоидни белези. И като прибавим маргинал, никому непознат комплексар, дупедавец и умствено-ограничен, кой се оказа неудачникът? Добре, де, не черноглед неудачник, а неудачник – оптимист (но не по убеждения, а според гранта).

 3. Костадин

  Пампоров, вие ли сте:) Ако сте вие, би трябвало да знаете, че аз имам една книга, посветена на демографската катастрофа, и още 7 научни публикации по тази тема. Не обичам да се хваля, но вие ме предизвикахте. Апропо, книгата ми е качена в блога, може да я видите, там има почти 100 страници с подробни статистически данни. Сигурен съм, че ще откриете нещо ново и непознато за вас:) На финала, аз имам две деца, вие колко имате? От висотата на вашата българотропия едва ли сте се решил да създадете наследство, но все пак ще е интересно да се знае.

 4. Моравин

  Сорос и соросоидите допринесоха доста за демографската катастрофа в България.

 5. Костадинов е написал точно каквото е дереджето (състояние на турски предполагам, у нас се използва с черен цвят). 30 години ни лъжат, че има партии в българия, че има лево и десно, русофоби и русофили, ястреби и не знам кви… Има само офци, къде верват на Слави, на Боци, на тва и онова… на Волен даже… Аз като военен, първо бих назначил волените и тиквите, да нема изненади, после и останалите празнини в халюцинацията. Реалността е много по-проста… Симеон II не е Борис III, но СтаниШеф II e Станишеф I, Луканов III e Луканов II и е Луканов I… Знаят се долните продажни гниди, даже бай Тошо паметник требе да му се издигне дето е успял някакси да ги озапти – Нико Яхиел, Луканов, Нансен Бехар, Леон Фабрикант, Емил Кало и другите „съветници“, те не се спреха да утрепят даже Людмила Живкова след забраната за честване на 1300 години България.

  Приветствам тоя млад човек (щото по-млад от мене) и го подкрепям със всичката твърдост на кубинките си и дебелата черепна кутия!

  Наздраве

 6. За съжеление умиращата българска държава не е „запланувана“ само отвътре на днешните предели на съвремена България, а тази пагубна политика се води планирано, настоятелно и целенасочено за изкореняването на българската народност от всички наши съседи, където има компакно българско население останало по неволя след несправедливите „мирни договори“, като: Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Косово, Турция и Албания.
  Неодавна при едно мое пътуване до Албания, запознах се с едно местно българско семейство от от град Корча. Поканиха ме у тях на гости. между другото казаха ми че на скоро са имали сватба на по малката и сестра и ми показха няколко хубави снимки. Запитах как се казват младиженците, сестраи се казва Кристина а пак младоженеца се казва Едмунд, просто не доумях и ги попитах повторно за името , те ми отговориха че се казва Едмунд, аз ги попитах да не е албанец, те ми отговориха че е местно тукашно наше момче, ами защо тогава се казва Едмунд а няма нашенско име. Накрая ми обясниха подробно че имената на новородените бебета се избират задължително по нарочно отпечатани държавни книжки с имена на който нарочно не фигурират български традициони имена, и по този начин ето и прикрития геноцид над нашето изконно население зивеещо в близката чужбина.
  Питам се аз къде са нашите правозащитни организаци, кеде е „родното“ българско правителтвото, къде е Г-н Ванелов и цялатаму бюрократична машина, грижещтa се българите в чужбина!

  Драги управници, има какво да научите от вашите унгарски колеги и по специално как се бранят и се защитават правата на нашите сънародници в близката нами чужбина!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *