Национално предателство или просто добра служба?

image-6ff23e6f5da7f6eec77161d13f231f66f85cb628641a1739cdb2c3186609ca29-V
Българското правителство не прати и един килограм сол в помощ на българите в Украйна, но движение „Възраждане“ събра във Варна повече от 4 тона дрехи, храни и лекарства. На снимката са една малка част от тях.

„В случай, че гърците имат нужда от помощ, ние винаги ще им помогнем с храна или лекарства“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред „Блумбърг“. „Парите можем да ползваме за вътрешната ни социална политика, но все пак ще им помогнем“, добави още той.

Същевременно преди 10 дни стана ясно, че България ще участва със 100 милиона евро в проекти, подкрепени от европейския фонд за стратегически инвестиции (т. нар. план „Юнкер“). Страната ни направи това една от първите в Евросъюза.

Много благородна държава е България, много! Дай и да помага наляво и надясно. Само дето благородството и помощта и се изразяват към всички други, само не и към българите. Ще припомня как само преди половин година, на 12 февруари същият министър-председател обеща хуманитарна помощ за бедстващите българи в Украйна, живеещи в района на водещата се гражданска война. Не беше изпратено дори и едно кило сол обаче. Единствената реална помощ тогава беше организирана от движение „Възраждане“ във Варна, което събра повече от 4 тона храни, лекарства и дрехи. Понеже украинските власти отказаха доставянето и на българите в Донбас, тя беше изпратена на нашите сънародници, избягали от украинската война в гр. Гурково, Старозагорско. Когато външният министър на България, говорещият български език с американски акцент Даниел Митов беше на посещение в Украйна преди два дни, се оказа, че помощ все пак щяло да има. Но тя щяла да бъде, забележете – чрез ваучери, а не чрез изпращане на продукти, за да можела по-бързо да стигне до хората…

Все бях чувал, ама за хуманитарни ваучери да си призная, не бях чувал. Не че ще бъдат изпратени въобще, но самата гавра с българите в Украйна е толкова голяма, че въобще не си заслужава да се коментира. А за гаврата с българите в България какво да кажем? Хора с пенсии от по 150 лв ще помагат на хора с пенсии от 1500?!? Населението ни измира или бяга от родината си, но ние ще помагаме на гърците, и то при условие, че не помогнахме дори на собствените си единокръвни сънародници в Украйна. Как се нарича това?

Нарича се национално предателство. Кратко и ясно. Обаче като се замисля, с оглед на думите на Борисов от преди няколко дни за началниците на България, които трябвало да решат какво да правят, а ние просто да го изпълним, май не съм прав. Не е национално предателство, а добра служба. Добра служба към началниците от страна на техните слуги, известни у нас още и като т. нар. българско правителство.

Сподели поста:

Свързани статии

Разпад на ППДБ

Разпад на ППДБ

Слушам по новините как партия „Средна европейска класа“ напуснала коалиция ППДБ. Това е втората напуснала партия след „Зелено течение“, която

Прочети повече

5 коментара на “Национално предателство или просто добра служба?”

 1. Г-н Костадинов следя думите и делата Ви и съм възхитен от Вас като личност …. нищо , че не съм от Варна и района …. читавите българи като Вас трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани. РЕСПЕКТ

 2. Даниел Савчев

  Ако в Чехия се стигне до масово навлизане на ислямски бойци, лично ще взема пушката и ще се боря срещу тях.

  Така отговори чешкият президент Милош Земан на читателски въпрос в местния портал „Парламентарни листи“, цитиран от БГНЕС.
  Това е достоен отговор от достоен Президент!Кога мекотелото Плювналиев ще направи подобно изказване?

 3. Даниел Савчев

  „Каракачанов: Всички да подкрепим Бокова за ООН“…..Проституция без граници!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *