На кого служи Шаламанов?

Днешната позиция на Велизар Шаламанов, гаулайтер на т. нар. българско военно министерство, изясни много неща, освен едно – в какво точно валута получава заплатата си колониалният администратор. Аз лично се колебая – в американски долари или турски лири? След представянето на документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”, в който е записано, че политиката на Русия е пряка заплаха за страната ни, и че страната ни се нуждае от ракети с по-голям обсег на действие, защото „Засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия провокира националните ни способности за отбрана“, категорично стана ясно кой точно назначи служебния ни кабинет. С изречението „Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля” стана ясно и кой диктува на т. нар. българско правителство какво да мисли и какво да говори.

Да твърдиш че Русия води информационна война срещу България при условие, че на една от българските национални телевизии българския народ с любов казва „Босфор ТВ“, че друга пък нарича „ТВ Сюнет“, че българските телевизии са заляти от турски сериали, че по морето българските радиа са смазани и убити от турските радиостанции, че новините ни са пряко препредаване на американската медийна пропаганда, че по електронните медии освен американска музика и турска чалга друго не може да се слуша, и т. н., и т. н. е чиста проба идиотщина. Да искаш нови ракети срещу Русия, при условие че един от твоите съседи (Турция) редовно публикува карти и учебници, на които половината ти държавна територия е отбелязана като част от неговата, и при условие, че същият съсед има практиката да се намесва безпардонно в управлението на държавата ти вече не е идиотщина, а откровено национално предателство.

Впрочем, след днешната американска позиция, представена като български правителствен документ, реших да проверя къде мога да гледам руска телевизия. Оказа се, че има – в пакета на Булсатком, на едно от последните места, един руски канал. Веднага се сетих за онзи виц от сагата с руския хуманитерн конвой за Украйна – „Само Русия може да прати няколко камиона с храни и лекарства така, че цяла Европа да се напикае от страх.“ Един канал, ама руски. Представям си ако бяха два. Сигурно вече щяхме да сме обявили военно положение.

Междувременно, докато компрадорите в администрирането на т. нар. българска държава се борят с Русия, циганизацията и ислямизацията вървят с пълна пара, обезбългаряването на цели региони от нашата страна вече е факт, а народът ни продължава да се топи с повече от 80 000 на година. Е, кажете ми, кой е най-големият враг на България тогава?

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

8 коментара на “На кого служи Шаламанов?”

  1. Костадин

   Алфа е извън основния пакет на Булсатком. Нямам намерение да плащам допълнително, за да гледам глупостите на Сидероглу:)

 1. Няма интерес към Руските телевизии, не че има информационно затъмнение за техните телевизии в България. Впрочем те сами си налагат цензура, на никой не е интересна една цензурирана медия. ОТ РУСИЯ НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ОЧАКВА! Не зная каква ви е привързаността към Русия, но от там само беди може да се очакват.

  1. Костадин

   И как разбра, че няма интерес, след като ги няма на пазара? Интересно съждение. През 1996 г. по магазините нямаше хляб, по твоята логика излиза, че е нямало интерес към хляба ли? Аз привързаност към Русия нямам, но имам към справедливостта, независимостта и единството на нашата страна. Все неща, които заради американо-турските господари на България липсват.

 2. След няколко поколения червен терор и мизерия, тоталитаризъм, тотално морално и духовно унижение от страна на съюза, мисля че е нормално да бъдем малко по-крайни към русите ни ‘братя’.
  Всъщност децата на родители от апарата, доносници на ДС, които са унищожавали животите на съседите си за парче шунка или нов телевизор, имат достатъчно причини страстно да обичат тия руски сатрапи. Как иначе ще преглътнат престъпленията на мама и тате? Май има много такива хора в България… Колко тъжно..

 3. КОНСТАНТИНОВ

  ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ И МИСЛЯ ЧЕ ГРЕШИТЕ В НЯКОИ СЪЖДЕНИЯ.ЗА ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА И СИДЕРОВ ЩЕ КАЖА ЧЕ СИДЕРОВ Е ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ЗАЩИТАВАЩ СУВЕРЕНИТЕТА И ЦЯЛОСТА НА БЪЛГАРИЯ.МОЖЕМ ДА БЪДЕМ В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ,САЩ И ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ЧЕ ЩЕ НИ НАВРЕДЯТ.ДОСТАТЪЧНО Е ДА ИМАМЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ ДОСТОИНИ,ЧЕСТНИ,НЕПОДКУПНИ БЪЛГАРИ.

 4. Аз само ще добавя значението на антропонима Шаламанов. То произлиза от изчезналото диалектно турско прилагателно şalaman – лицемер, подмазвач. Повече има ли нужда се коментира за тая подлога?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *