Не, г-н Борисов, ако има война с Русия, ние българите няма да се бием срещу нея, а срещу вас

Когато през февруари 1943 г. германската армия претърпява съкрушително поражение при Сталинград, Хитлер за пореден път вика при себе си цар Борис III, за да настоява пред него България да прати войски, които да воюват срещу Червената армия. Царят му отговаря така – „Ако обявя война на Русия и изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно със духовата музика.“ Само няколко месеца по-късно царят умира, като според някои версии именно този негов отказ е една от причините за смъртта му.

74 години по-късно българският министър-председател Бойко Борисов няма колебания по въпроса. Днес пред БТВ той заяви следното – „Това е доктрината „НАТО“ – ако стане война, руските ракети са насочени и към България. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината в НАТО. Ако стане война с Русия, ние ще се бием на страната на НАТО“. Това е второто поредно остро изявление на Борисов, след като само преди седмица ръководеният от него кабинет обяви в доклад пред парламента, че Русия е най-голямата заплаха за България.

Две неща стават ясни. Първо, че Борисов и представа си няма от българската история. Второ, че министър-председателят говори само от името на своето правителство, но не и от името на българския народ. Защото, с оглед на последните десетина години, през които България се управлява от Бойко Борисов, очевидно страната няма по-голям враг от сегашното правителство. Най-сериозната оценка за управлението на сегашния колониален режим я дава Националния статистически институт. През 2009 г., когато ГЕРБ дойде на власт за първи път, България има 7,444 млн жители. Осем години по-късно те са едва 7,051 млн, като това са официалните данни. Според неофициалните източници всъщност реалното число е 6,836 млн жители. С други думи, за по-малко от 10 години трите поредни кабинета на ГЕРБ (с подкрепата на патриоти, реформатори и други боклуци) заличиха от лицето на България повече от 600 000 българи. С тези темпове само след още три мандата ГЕРБ и т. нар. патриоти ще доунищожат остатъците от българската държавност. Тогава кой е по-голям враг на България – Русия или българското правителство? Няма съмнение, че ако тази страна ни нападне, ние българите ще браним родината си. Само че, с оглед на горепосочените данни, България е нападната от друг, много по-страшен враг, и отдавна вече не е суверенна държава, а американска колония.

От излишни думи няма нужда, има нужда от действия. Хайде, г-н Борисов, свикайте българските мъже под знамената. Дайте ни оръжие и ще се уверите сам кого смятаме ние за враг и кого за приятел. Направете го, ако ви стиска! Много бързо ще разберете, че българския народ наистина ще тръгне на война, но не срещу Русия, а срещу Дондуков. Но не руския комисар…

Сподели поста:

Свързани статии

12 коментара на “Не, г-н Борисов, ако има война с Русия, ние българите няма да се бием срещу нея, а срещу вас”

 1. Aз съм един от феновите на Костадин Костадинов, многократно съм гласувал за него, а когато бяха ВЕЛИКИТЕ протестни митинги във Варна срещу Бойко (когато изгонихме кмета Кирчо) бях близо до него. # Възхищавам му се за т.н. Патриотичен буквар, който след Рибния буквар на Петър Берон е най-актуалната българска книга. # Обаче НЕ мога да се съглася с НЕПРОСТИМАТА лъжа на Косето, че „Хитко” е искал от Борис III армия срещу СССР (това НЕ е вярно). # Също така НЕ е вярно, че Борис III е отровен от Хитлер, защото НАЙ-ВЕРОЯТНИЯ извършител е КГБ. # Но Русия и СССР многокраратно са нападали България. # Лошото е, че България трудно ще роди втори генерал Колев, който да „разкаже играта” на Руските окупатори . . .

  1. Костадин

   А къде видяхте руски окупатори? Кажете ни и нас, по-незапознатите.

  2. ТРОЛ! Платен нещастен тъп ТРОЛ! Вземи си научи Историята защото си оставаш тъп недочуен простак! Излагаш се като кифладжия с жалките си писания! Нещастник!

   1. Абе ти си трол тъпак такъв. Ти трябва историята да научиш. Кой ни е освободил от турско робство а? Не е била Америка а Русия нещастник

  3. ти добрели се бе тъпанар – кой те освободи – англичанина французина или австриеца? твойта мама неблагодарна

 2. Г-н Костадинов,
  Боко Борисов, ГЕРБ и цяла сюрия още генетични мутанти, алчни глупаци, морални екскременти и пр. и пр. – целият политически „елит“ на България днес са продукт на българо-съветската дружба и нейното откршто ш вроадебно действие в България вече 73 години. Кой мислите е главният командир на Боко Тиквата? Американският посланик? – не! Меркел? – не! Това е Валентин Златев! От друга страна Вие какво очаквате от Русия? Нещо добро за България? – забравете, г-н Костадинов. Само се замислете колко пъти Русия воюва с Турция и какво е донесло това на България. Та дори в оригиналния вариант на Санстефанския мирен договор пише на България а „Заддунавски руски земи“!!!!

  1. Костадин

   Само две корекции – в Санстефанския договор поне на 30 места пише за България, имам копие на оригинала вкъщи. Второ, Валентин Златев е шеф на фирма, собственост на холандски консорциум, контролиран от Ротшилд. Не знам кой ви е казал това, което пишете, но ви е излъгал.

  2. Ж. Войников

   Нищо вярно на казваш Помак, в резултат на тези войни и най-вече последната, днес съществуваме на картата на Европа като държава и народ! Иначе при един разпад на Турция, съседите ни щяха да поделят българските земи, и едни щяха да са гърци, други сърби а трети румънци. Да си чувал за Първия Балкански съюз от 1867 г. Или още по-лошо, щеше да ни последва съдбата на арменците, един древен народ избит изцяло в 1915 г., съхранил се единствено в Руска Армения.

 3. естер

  А България щеше ли да я има на картата на света днес, много малко вероятно.

 4. Влади

  Ако не беше намесата на Русия щеше да има освобождение поне на нивото на малкото арменско 1894-1896г., ако не на голямото 1915-1923г. Най-голямата опасност за Русия е съвместна операция на България, Украйна и САЩ – ние можем да осигурим перално-банен батальон в готовност както и адмирали включително учени от ранга на проф. двн. Медникаров, Украйна може да осигури допълнителни адмирали, а САЩ – кораби.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *