Не е нужно да си грантаджия, за да си национален предател, но помага

Грантаджиите отнеха на българите в Бесарабия дори правото да се наричат българи.

Когато миналата седмица написах как трябва да поискаме автономия за българите в Бесарабия, въобще не предполагах, че освен всичко друго, този текст ще даде възможност да се освети един безкрайно интересен феномен от историята на модерното национално предателство – грантаджийството. Грантаджиите, както ги нарича моят приятел Калин Руменов, тези универсални евроатлантически подлоги, се превърнаха в основна носеща платформа за всичко антибългарско, долно и мерзко в принизената ни до безправна колония Родина. Дори само наличието на подобно мнение за българите в Бесарабия до такава степен ги изкара извън равновесие, че полузадавени в слюнки и плюнки, те един през друт започнаха трескаво да сковават новите опорни точки на поредния антибългарски разлив по медиите.

И се почна – не можело да искаме автономия за българите, защото иначе трябвало да дадем автономия на турците в Кърджалийско и Делиормана. Тук отварям скоба, за да отбележа, че за долната грантаджийска паплач името Лудогорие явно не съществува и не е познато. Българите в Украйна били длъжни да се бият за защита на своето отечество Украйна, иначе били национални предатели. А какво щяло да стане, ако руснаците и гагаузите във Варненско също поискат автономия? А? И защо вместо да подкрепим Украйна, която била фронтова държава на свободата, както каза Fuckтория Нюланд, ние сме забивали нож в гърба и? Като цяло обобщението е, че българите имат едно право – да умрат в чуждата война без да се оплакват. Ако се оплакват – значи трябва да се отречем от тях, защото както каза видният грантаджия Александър Йорданов, щом българите в Украйна не споделят евроатлантическите ценности, значи не са българи.

Аз обаче също имам въпроси. Защо ни плашат сега с автономия за турците, а не ни плашеха когато Косово стана независимо? Хем Косово е на 90 км от българската граница, а Донбас е на 1500. Защо грантаджийската паплач не се замисли, че ние сме дали всички права на т. нар. турци у нас, вкл. и правото да ни управляват, докато българите в Турция, които са над 350 000, нямат дори елементарното право да се нарекат българи? Защо грантаджиите ни размахват плашила, вместо да попитат кога ще видим новини на български по Канал Тюрк? Откъде накъде долните помияри си позволяват да определят едни от най-старите българи в Североизтока, гагаузите, като нещо различно от българския народ? По този начин техният еквивалент, съветските послушници българските комунисти, създадоха македонската нация и караха насила десетки хиляди българи да сменят националната си принадлежност. Как така грантаджиите си позволяват да отричат най-свещеното право на всеки един човек – правото му да бъде свободен? Защо албанците в Косово имаха право на независимост, а българите в Бесарабия да нямат право на автономия?

Още много въпроси могат да бъдат зададени. Като например защо когато на Майдана в Киев се биеха полицаи с протестиращи, всяка вечер по всички телевизии вървяха сърцераздирателни репортажи за протестите. Когато обаче в Донецк и Луганск бяха обстрелвани училища и болници, за това не се появи и един репортаж. Никъде. И после защо България била на 106-то място в класацията за свободата на словото. Макар че, ако трябва да съм справедлив, и при по-напредналите в класацията страни ситуацията е същата, поне що се отнася до отразяването на конфликта в Донбас. Но няма как – явно евроатлантическите ценности го изискват.

Основният въпрос обаче е един – кой ви дава право, мръсна продажна измет, да определяте кой е българин, и кой не е, кой има право на свобода, и кой няма, кой да живее и кой да умре? Нали знаете, отрепки нещастни, че и вашето време ще дойде един ден? И това ще е денят, в който ние българите ще си върнем свободата, която ни отнехте.

Сподели поста:

Свързани статии

3 коментара на “Не е нужно да си грантаджия, за да си национален предател, но помага”

 1. Много силен текст, задаващ основателни въпроси, но едва ли ще трогнат послушниците…Повечето българи изобщо не четат, не се информират, не знаят историята си….Особено по-младите. Но това е резултат от целенасочено и мащабно обезличаване в глобален аспект и се прави с цел колонизация на малките народи. Отново има преразпределение на света и отново взехме грешната страна, за съжаление!!!

 2. Уважаеми Костадинов, искам да засегна „свободата на словото“ описано по на горе в вашатв статия, в днешна България, както и в тоталитарна българия свобода на словотон напълно на съществува. Тъй като съм пряк потомък от многоистрадала Македония, винаги следя с интерес нейните съдбини.
  Преди една седмица, написх един малък коментар относни избирането на Гн. Борис Вангелов като шев на ДАБЧ, заявявайки че няма нужда от тази антибългарска и корумпирано учреждение, и че нейните преставители от времето на Др. Павел Матев до Гн. Борис Вангелов, работеха и работят против българските национални интереаси, и на българсло гражданство имат право всички билгари от близката чужбина, незабавно и безплатно да получат българско гражданство с единсвеното условие, да декларират писмено че имат български происход и се чустват българи. Коментарът ми не е бил публикуван. Това е типичен пример за тоталитарно повесение, това ме накара да испратя втори коментар, който помествам по долу:

  Уважаеми така наречени „патриоти“, много прав е бил Гн Костадин Костадинов и Гн Велизар Енчев че ви напуснаха така демосстративно, не му трябва на човек да разбере съшноста ви, вие не сте по различни от останалите пост тоталитарни мошеници, с вашите дела показвате че не националните въпроси имат приоритет в вашата политика а крайно личните. С вашите дела искате и се стремите да запазите същото статукво на пст-тоталитарните правителства без никаква промяна. Вашата цел е да се докопате до власта и нищо повече, говорите само празни думи по адрес за българите в близката чужбина без абсолютно да правите нещо за тях. Вие се съюзихте с олигарха мощеник Борисов, и затова истинските патриоти маспво ви напускат. Абсолютно нищо не правите за българите в близката чужбина, а само си чешите езиците и говорите празни приказки. Гръмогласно говорите за демогравска криза и нищо не правите за преодоляването и, вместо да им върнете незаконо отнетото българско гражданство на българите от Македония, вие искате да ги прекарате през „цедилката “ на продажното и корупирано ДАБЧ. Питам се защо не предложите и подкрепите един указ на Народното Събрание за връщането на незаконо отнетото българско гражданство на българите от близката чужбина по примера на Полша и Унгария???. Да не говорим за плачевното състояние на нашите сънародници в Молдова, Украйна и Русия. Показателен е фактът че не сте добронамерено пожелани от нашите сънародници в Република Македония, единствената ви цел е да внасяте омраза между нашите братски народа и по този начин да запазитв доходните ви заплати. Действията който извършвате показват че вие нищо нямате с истприческото ВМРО а узурпирате техните възрожденски идей с пъклани намерения.
  Връщам се обратно към тази незабравим израз от Библията: „По делата им ще ги разпознаете!
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЖКО И НАД СЦИЧКИ!

  PS Надявам се че този път коментара ми ще бъде публикуван.

 3. илиян петров

  Ако тръгнат Родопите и Лудогорието да се отцепват,ясна е каква ще е реакцията на тази безродна сган -Сръбският Хелзински Комитет подкрепя протичащото отцепване на Войводина от Сърбия,а имайки предвид,че по мое мнение БХК се държи по-противобългарски от БЮРМ-дори подкрепят тезите на американският протурски „историк“ Джъстин Макарти,отричащ съществуването на български народ и правото на православните държави на Балканите да съществуват,ще последват примера на сръбските си колеги !

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *