Новото Средновековие

Има една добре известна приказка, че колкото по-малко знае един човек, толкова по-компетентно се изказва по всякакви въпроси и теми. Едва ли има място на света, където това да важи с по-голяма сила, от българското интернет-пространство. Тук се вихрят едни от най-големите умове, които е раждала човешката цивилизация. Те разбират от всичко – от медицина, история, газови проучвания, ядрена физика, молекулярна химия, геополитика и каквото друго се сетите. Всичко това щеше да е много забавно, ако не живеехме във време, в което всеки с достъп до интернет и достатъчно ентусиазъм може да наводни буквално с каквото си поиска огромни територии от информационното пространство.

Българите не са славяни, те не са и българи, те са траки. Нали знаете най-старото злато в света, открито във Варна, и направено преди 6000 години? Е, ние българите, т. е., ние траките, сме го направили. История славянобългарска не е такава – истинското ѝ име е История славнобългарска. Нищо че на първата страница ясно си пише – това не е от значение. Чували ли сте за кемтрейлс? Но как може – това са самолети, които пръскат населението с отрови, за да се разболява и да печелят фармацевтичните компании. Като казах фармацевтика – специалистите в интернет отдавна са доказали, че ваксините и въобще лекарствата са вредни и всичко може да се лекува само с ракиени компреси и чай от липов цвят. А чесънът също така лекува рак, щях да забравя този важен факт. Добивът на газ води до отравяне на земята, водата, въздуха и предизвиква земетресения. Не само на шистов, но и на какъвто и да е газ. Храната по магазините е ГМО, от която дебелеем и се разболяваме от рак. Това последното не трябва да ни притеснява, разбира се, защото както вече стана ясно чесънът лекува рака. На последно място климатът се контролира и с ХААРП американците докарват урагани, суши и цунамита по целия свят. Малко напоследък ураганите помляха и американските щати, но то е заради лошите познания на американците по география. Ей го на, оня ден президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че говорил с президента на Американските Вирджински острови, които всъщност са американска колония, и той вероятно е говорил с назначения от него самия губернатор. Но при такава голяма държава е нормално да се обърка човек.

Всичко това води своето начало от Меката на всички откачалници в света – Съединените американски щати. Там има секта (амишите), която отказва достиженията на техническия прогрес и всичко свързано с него – електричество, ток, течаща вода, коли, телефони, компютри, телевизия и т. н. Само преди няколко години, след дебати продължили повече от 10 години, на амишките семейства се разреши да имат телефони, но само такива с кабел, и то ако са в колиба на поне 500 м от къщата! Пак от тук произлиза и сектата на Свидетелите на Йехова, която отрича кръвопреливането и е „доказала“, че то е вредно и води до смъртта на болните пациенти. Йеховистите освен това отричат и болничната помощ като цяло, защото ако някой се разболее, това е или изпитание, или наказание. А те и в двата случая идват от Господ, следователно трябва да се стискат зъбите и да не се търси помощ, защото иначе божеството ще се разсърди още повече. Едно модерно разклонение на йеховистите представлява сектата на антиваксърите (хора, отричащи ваксините). Те са малко по-либерални в сравнение със сектата-майка, но като цяло са остро настроени срещу ваксинациите и лекарствата.

Къде е проблема във всичко това? Проблемът е, че във времето на всеобщата информационна свързаност лудостта на един бързо става лудост на много. Някой написал, че от ваксините децата развиват аутизъм, друг го прочел, трети го цитирал като лично преживяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в огромното  си мнозинство не са запознати с темата, защото няма как да разбират от всичко (естествено), но по чисто човешки причини надават ухо за лошите новини и дори и да не ги приемат, ги запомнят. И червейчето на съмнението се загнездва. Ами ако е вярно? Я по-добре, за всеки случай, да не си ваксинирам детето. То нали другите са ваксинирани, какво толкова? И умствената епидемия започва…

По същия начин е и с всичко друго подобно. Вчера ми се обажда една жена, разтревожена, че в Добруджа щели да добиват шистов газ. Обяснявам и, че няма такова нещо, жената обаче не вярва. Майка ѝ била казал, пък тя чула от комшийката, която го прочела къде – в интернет. Е, кажете ми, как да не повярва човек след такава сериозна обосновка? Отделих 10 минути да и обясня, че няма такова нещо, а че ще се правят проучвания за обикновен природен газ. Жената обаче беше непреклонна – на ща и не ща, сондажа ще отрови всичко. Ами добре, казвам аз, като не искате, значи няма да има, нали затова се правят обществени обсъждания, ако хората кажат не – няма да има нищо подобно. Тук жената обаче ме уби със следния довод – не е вярно, те могат да ми вземат земята и ще ни отровят водата без да ни питат. Познайте кой ѝ казал това? Майка ѝ, а тя пък от съседката и т. н. Върха на всичко обаче беше, когато същата тази особа започна да ми разказва как се добивал газ, че нямало да бъде вертикален, а наклонен сондаж, който после преминавал в хоризонтален, след който щяло да се взривява под земята, да се палят въглищни слоеве и от тях да се добива въглищен газ. Тук вече занемях! Само се осмелих да попитам какво работи жената – оказа се, че е касиерка в някаква частна фирма. Предполагам, че е фирма за добив на нефт и газ, така разпалено и аргументирано говореше госпожата. Но не питах повече, защото ме достраша да не стигнем и до ядрени опити в газовите сондажи.

Много хора с няколко прочетени статии в интернет стават специалисти по теми, които изискват години обучение и изследвания. Цялото ми поколение (родените преди и след 1989 г.) сме били ваксинирани в училище и да чукна на дърво, не се сещам за някакъв случай, при който ваксината да е съсипала някого. Това разбира се не пречи на сектантите обаче с лека ръка да отрекат всяко постижение на медицината и ако може да се върнем към годините, когато 40 години са били напреднала възраст, а детската смъртност е била приблизително колкото раждаемостта.

Вчера си направих един експеримент. Оказа се, че в обществото започва да се заражда сериозен страх от ваксинациите. Просто защото всеки е чул някъде по нещо гадно за ваксините. Оказва се обаче също така, че никой от моите познати, а аз познавам изключително много хора, макар и да е чувал за всякакви гадости, не ги е виждал. Дори не познават пострадали хора. Класическия пример на масовата психоза – не съм го видял, но съм чул и го вярвам.

Същото беше и навремето, когато се изселваха тюркоезичните ни съграждани по времето на т. нар. Голям екскурзия. Тогава се носеха всякакви слухове – в един блок във Владиславово (моя квартал във Варна) турците изклали цяло семейство. В някакво село в Добруджа отровили водата и хората измрели. В Родопите отрязали главата на млад войник и я набучили на кол. А аз бях на 10 години тогава, представяте ли си какви още по-гадни слухове не са достигнали до мен? Представям си ако по онова време имаше интернет каква вакханалия щеше да настане… Всъщност няма нужда да си го представям, аз го виждам и сега, и то достатъчно ясно.

Най-лошото е, когато всичко това се представя като право на мнение. А имат ли право на мнение отричащите кръвопреливането? А содомитите? А педофилите? А биещите и малтретиращите своите деца? А крадците, убийците и изнасилвачите? Нямат разбира се, и ролята на обществото е да се противопоставя твърдо на всякакви подобни социални малформации и прояви.

Само че тук стигаме вече до сърцевината на проблема. Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо, която поради тази причина на „изборите“ гласува отново за управляващите – които на свой ред след това продължават опростачването и оскотяването на хората. Няма по-опасен от полуграмотния човек. Той може да чете, горе-долу и да пише, но не може да разбира и да анализира прочетеното. Приема всичко за чиста монета. Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкова повече то деградира и се връща назад към Средновековието. Във времето, когато хората са вярвали на всичко и са се плашели от всичко, когато не е имало ваксини, лекарствата са били колкото пръстите на едната ръка, токът не е съществувал, хората са живеели до 40 години, а храните са се броели на пръстите на другата ръка.

Този порочен цикъл на задълбочаващ се цивилизационен упадък се пречупва или с революция, или с нашествие отвън, което унищожава напълно и държавата, и обществото. Това важи не само за нас, но и за европейската, или за западната, ако щете, цивилизация като цяло. А така като гледам, и у нас, и на запад от нас, няма много революционери, но за сметка на това все повече стават младите, здрави и прави неваксинирани араби и африканци…

Сподели поста:

Свързани статии

76 коментара на “Новото Средновековие”

 1. Григор

  Няма нужда информацията да идва само от слухове и интернет. Има и сериозни книги. Не съм чувал някой по телевизиите да оборва нещо казано в тях. Примерно в тази:
  https://www.helikon.bg/ebooks/568/-%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%E2%80%93-%D0%92%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8_10000000045729.html

  1. Костадин

   Добре, рекламирате книги, нямам против:) А нещо друго да предлагате – козметика, сувенири, редки метали:)

   1. Григор

    Показвам ти нещо научно, т.е. точно обратното на ‘на комшийката и казали’. Едно са слуховете, друго е сериозна книга. Не всеки разчита на ‘комшийката’, а някои четат и книги. И стигат до същите изводи, само че обосновано а не по слухове.

    И нали не казваш, че в интернет има само безсмислици?

    1. Костадин

     Не, показвате ми нещо паранаучно:) И не, в интернет далеч не всичко е безсмислица. Въпросът е, че плявата в него става все повече от зърното, а огромната част от хората все повече се затрудняват да отсеят едното от другото.

    2. Правилен

     Защо смяташ, че това е сериозно, оня диплома за Харвард от Замунда си дръпна ти……

 2. Пенка Иванчева

  Едно от престъпленията, които се вършат в момента – връщането на циганите в училище. Напуснали училище преди 4 години, без да завършат 1 клас, сега се записват директно в 5 клас.И какво правят в 5 клас, като нищо не разбират? А защо не направо в 12-ти? По-бързо ще стане. После министерството ще раздаде по 2-3 кила дипломи на училище, за да се отчетат успехи в образованието и в интеграцията на циганите и с това ще бетонират правото им на глас, шофьорски книжки и участие в управлението. А те ще си бъдат точно толкова неграмотни, колкото са и сега. Всъщност, това се отнася и за много от българските деца, за съжаление. Критериите са адски занижени. Без външно оценяване в края на всеки клас, за проверка на реалните знания, това което се върши в момента в училище, си е просто отчитане на дейност. А правителствените повели приличат малко на правилата за планинска маркировка. При нея винаги се търси най-лекият и най-пряк път за достигане на целта, с риск да се пропуснат най-красивите, за които обаче трябва да се поизпотиш малко повече.

 3. Даниел Савчев

  За ваксините имам свое мнение,но това е за друга тема.Тук става въпрос за правата ни.Мое право е да ваксинирам децата си,както и да се откажа от това право.Какво първо ви питат,когато заведете детето си на детска градина:- Детето има ли ваксина?. „-Не,няма“-отвръщам.“Тогава не можем да го приемем.“.“-Защо?“.“-Защото ще зарази другите деца.“ !!!!!!!!!! Нека помислим разумно.Как някой,който е ваксиниран ,може да се зарази от такъв който не е?Тогава…какъв е смисълът от ваксините?Би се получило точно обратното-ваксиниран да зарази неваксиниран.Аз и съпругата ми сме на работа,няма кой да гледа детето и ние т.е. нас ни принуждават против волята ни да извършим нещо с което не сме съгласни-да ваксинираме детето си за да посещава градина и някой да се грижи за него,докато ние сме на работа..Ето така ни отнемат правото на избор-чрез принуда.Пък вие преценете дали съм от Средновековието или средностатистически българин?

  1. Костадин

   Не се обиждайте, но е точно така – единствения избор, който правите, е да се отделите от цивилизацията. Нямате право да лишавате детето си от защита на здравето му. И с пълно право са ви го казали в детската градина. Не се ли замисляте какво ще стане, ако всеки разсъждава като вас? Ако никой не ваксинира детето си, как вашето ще бъде предпазено? Вие очевидно разчитате на другите деца. Това ми напомня на онази приказка за евреите, които събирали водка за своя равин. Всеки сложил вместо литър водка литър вода, като си мислил, че от един литър вода нищо няма да се промени. В крайна сметка събрали едно буре с чиста вода. Нищо не искам от вас, освен едно – просто мислете. Проявете здрав разум заради вашите деца. Ако са ви мили.

   1. Дразня се, когато хората се делят на про- и анти- във всяко отношение без да се обърне внимание на совите нюанси. Тук говорим и за етика – ваксините имат странични реакции, които са сериозни и са опоменати в листовките. Ако сметнем простичко колко деца се ваксинират и какъв е процента на тежки реакции спрямо листовката, то излиза, че всяка година има поне едно дете, при което се е реализирал малшанса. И етиката тук казва, че обществото трябва да инвестира всичко, защото това дете е жертвата в името на каузата на обществото, както ранения полицай, пожарникар, войник. За съжаление у нас думата „постваксинален“ рядко се среща, че „ще стане страшно“. Това напрактика означава и неадекватно лечение. Въпросът с фонда за обезщетение се прехвърля и избягва. За какви права говорим при липсата на етика?! Кой и как смее да задължава и да съди? Кой реши, че със закон ще урежда нещо, което е много индивидуално, и със закон ще отнеме правото на личния лекар, човекът, който най-добре познава детето, да вземе решение? Кой реши, че лекарите в една комисия са по-лекари от останалите? Нали всички имат дипломи и са лекари? И много други въпроси, за които не трябва да се чете тук и там, защото са въпрос на етика и морал…

   2. Петър Узунов

    „Ако никой не ваксинира детето си, как вашето ще бъде предпазено?“
    По тази логика, бихте ли ни отговорил, каква е целта на ваксината – не е ли именно това – да предпазва от заболяване? Изглежда вие сам се съмнявате в ефикасността и действието на ваксините щом задавате подобен въпрос, но вероятно не го осъзнавате!

    1. Костадин

     Извинете, но не ви разбирам:) Ако всички ваксинират децата си, всички ще бъдат предпазени. Ако никой не ги ваксинира, те няма да бъдат предпазени. Кое точно от това ясно и логично съждение не ви стана ясно?

     1. Пример: вашето дете има поставена вариолна ваксина (нищо, че тази болест е изкоренена и вариолна ваксина не се използва от десетилетия, но нека вземем за пример нещо, което ви е познато – прочетох, че се хвалите с това), моето няма. Целта на ваксината е да предпази от заболяване, нали така!? Е, тогава поради що се страхувате, че вашето дете може да „хване болест“ (използвам познати ви изрази, за да не ви затруднявам) от моето, нали „сте си вързал гащите“, предпазил сте детето си чрез ваксина?

     2. Костадин

      А вие защо признахте, че ако ви се наложи да отидете до Африка ще си сложите ваксина срещу малария и жълта треска? Защото в Африка едно ухапване от комар може да ви прати на оня свят, докато в детската градина в България вашето дете е в що-годе защитена среда. С други думи когато се касае за вашия живот, вие ще се ваксинирате, но когато става дума за живота на вашето дете, няма да го ваксинирате. Знаете ли, нямам думи да опиша какво мисля за подобни „хора“…

 4. Николай

  В последните четири правителства половината от министрите на здравеопазването бяха замесени в скандали с ваксини. Последно Москов – случаят е пресен, няма да го коментирам, а в ББ1 – Божидар Нанев подаде оставка след рекордно прахосване на народни пари за абсолютно ненужно Тамфлу.
  Не знам дали ваксините са ефективни – отдавна вече не съм сигурен дали разпознавам научната истина от ПиаРските кампании.
  Със сигурност знам, че за някои хора ваксините са много доходни.
  Затова имунизационния календар набъбва всяка година. Аз съм имал пет ваксини, детето ми – 50, за внуците – не искам да мисля колко ще имат.
  Не само ваксините, но и страховете на хората са доходни. В експлоатирането им се инвестират милиони и се изкарват милиарди.Кампаниите за насаждане на страх и респективно продажби на ваксини нямаха край – само на свински и птичи грипове колко щамове ни пробутаха.
  Факт е, че нашата цивилизация страда от болести, които за древните са били непознати.
  Постиженията на науката са нещо чудесно, ако са в добри ръце. Но къде е гаранцията ни, че това е така?
  Вие, г-н Костадинов, на министър Москов вяра имате ли?
  А на ББ?
  Вярвате ли, че те, ако могат да изкарат 50-тина милиона, по морални подбуди ще се въздържат да го направят?
  Защото аз си мисля, че за такава комисионна те ще надупчат децата ни с каквото им падне.

  1. Костадин

   Всичко написано е вярно. Просто ще отбележа, че не трябва заради Илия да намразваме и св. Илия. Ако ме удари ток вкъщи, няма да си спра тока завинаги и по принцип:)

 5. Антония Димитрова

  Днешните ваксини не са като онези при социализма. Тогава нямаше търговия с човешкото здраве, а сега има и тя тече с пълна сила. Как да вярвам аз, че производителите на ваксини са загрижени за моето здраве, на фона на общата разруха в здравеопазването? Която, между другото не е характерна само за България. А не са ли пълна лудост многовалентните ваксини? Не е ли жестоко да затормозиш детския организъм с шест вида болестотворни микроба едновременно? Нека г-н Костадинов, когото иначе много уважавам, да намали патоса и да поразпита тук-там, ей-така само от любопитство. Със сигурност ще открие трагични случаи, каквито вече има немалко. Аз за малко щях да стана един от тях. Не съм от сектата на антиваксърите, просто съм против безусловното приемане на ваксинациите.

  1. Костадин

   Хм, ако не вярвате на никого, това е вече сериозен проблем. Трябва да спрете да купувате храна, да спрете да пиете вода, да престанете да приемате лекарства, да не излизате навън и т. н. Не е нормално това. Разбирам, че имате основания да не вярвате за много неща, но това не значи, че трябва да рискувате здравето на вашите деца. Примире – винаги стават и ще стават лекарски грешки. Означава ли това, че трябва да премахнем лекарите и да почнем да се самолекуваме като през каменната епоха?

   1. Антония Димитрова

    Вярвам на някои хора, вярвам на някои лекари. Не вярвам на фармацевтичната индустрия и системата на здравеопазването.

    1. Костадин

     Хитро:) Все едно да ми кажете – вярвам на ТЕЦ „Марица-изток“ 1, но не и на ТЕЦ „Марица-изток“ 3, затова си доставям ток от първия, а не от втория ТЕЦ:) Абсурдно е. Здравната ни система е скапана, има лекари, които са подкупни и некадърни, така е. Но това не значи да затворим болниците и да почнем да се лекуваме при баячки и гледачки, нали? Апелирам към здравия ви разум, отново.

     1. Антония Димитрова

      А аз апелирам към Вашата честост.

     2. Антония Димитрова

      Да се чете „честност“.

   2. :))
    Костадин, звучите така, сякаш защитавате интересите на някоя фармацефтична компания /конгломерат/. Всеки има право на избор! Живеем в държава, където правото на избор е защитено от закон! И то не кой да е, а Конституцията!
    Моля, обърнете й внимание 🙂

    1. Костадин

     Само не намесвайте световната конспирация и рептилите, моля:) Правото на избор е защитено от закон, но над всичко стои същият този закон. Вие нямате право да избирате дали да спазвате закона или не, нали така? Утре може да решите да убивате по улицата и после да кажете, че това е право на ваш избор. Не е така. Ваксинацията е сред най-големите достижения на човешката цивилизация и отричането ѝ е проява на средновековно мракобесие.

     1. Затова законът е над всичко и всеки!
      Конспирации, рептили.. Ваш прочит на нещата:)
      Няма да реша да убивам, бъдете сигурен. Имам къде-къде по интелигентни и достойни ценности и мечти. Не изпадайте от двете страни на крайността – препоръка!
      Имам право да избирам! И го правя!
      А вие като искате убивайте, не спазвайте законите, Конституцията и т.н. Това си е Ваш избор!
      Всеки си носи последствията от собствените си избори :))
      П.С. Моля, не ми изнасяйте теории по история, конспирации, цивилизации и др. подобни. Във вашите постове прозира интелигентността Ви, не е нужно да се доказвате всеки път!
      Бягате от темата!
      П.С.2 „…Вие нямате право да избирате дали да спазвате закона или не, нали така?“
      Разбира се, че имам:))) И в двата случая съм наясно с последствията! Така, че изборът си е мое право, а
      правото ми е защитено от закона.
      Точка

     2. Костадин

      Не разбирам. Най-отгоре твърдите, че законът е над всичко, а после пишете, че е ваше право да решите дали да го спазвате?!? Как така? Законите трябва да се спазват. Който ги нарушава е престъпник и социопат. Не виждам нищо неясно в тази конструкция. Чудя се така ли възпитавате децата – сами да избират дали да спазват законите или не? Силно се надявам да не го правите.

     3. Уча децата на избор, защото всеки е свободен човек!
      Уча децата на отговорност от същия такъв!
      Не бъркайте правото ми на избор с висшестоящия закон..

      И както обикновено, избягахте от темата..
      Ставаше въпрос за ваксините!
      И когато някой си изкаже мнението, не се опитвайте да го оборите и/или да наложите собствено такова!
      Уважавайте го! Защото всеки е свободен да се изказва!

      Хубава вечер :))

      П.С. Може и да не разбирате, не ви се сърдя, Ваше право е! 🙂

     4. Костадин

      Никой не бяга от темата, а тя е, че отричането на ползата от ваксините е мракобесие. Това е, всичко останало са алабализми. Кото учите децата си на избор как точно го правите – като им обяснявате, че могат да избират дали да спазват законите или дали да не ги спазват? Не, това не е право на избор. Вие го наричайте както си искате, но няма нищо общо с правото на избор. Никой няма правото да избира дали един невинен човек ще живее или ще умре, а вие се опитвате да направите точно това.

     5. Законите се пишат от хора и от хора се изменят . Различни са били при римската империя, други при робството и колониализма и т.н. Нека играе роля здравият разум и личния избор.

 6. Милена

  Г-н Костадинов, във Ваше лице виждах лицето на промяната.След като прочех текста Ви,разбирам,че за промяна и дума не може да става!На последните избори получихте гласа ми,но се радвам,че се разкрихте преди следващите!

  1. Костадин

   Ако сте се разпознала в написаното от мен, нямам какво повече да добавя, освен, че ви съчувствам. Наистина, смятам ви за жертва на прехода и опростачването на българското общество, и именно заради това ще се боря да мога да направя така, че болното ни общество да преодолее тези недъзи. Иначе ще умре, а с него ще умре и държавата ни. Казаното от вас само потвърждава казаното от мен, за съжаление. Не бих желал в този случай да съм прав.

   1. Александър

    Не ми е известен автора на статията, но ми направи впечатление следното: 1. Авторът безразборно излага неадекватно подбрани доводи за казуси в различни области на живота ни, като се опитва по доста йезуитски начин направо да ги приравнява и уеднаквява – ваксини, добив на газ и пр. Макар че доста хора може да се хванат на тази демагогия, все пак тя си остава плоска. 2. Стилът на изложение е с зле прикрита натрапчивост, да не кажа агресивност. Извода, който биха си направили част от читателите е, че поне два може да са мотивите на автора – или стремеж към публична изява и популярност с оригиналничене (т.е. изказване на мнение, което е противоположно на преобладаващото общо мнение, похват в демагогията, който винаги се използвал от всякакви самолюбиви хитреци до ден днешен във сички области без изключение) или обслужва нечии интереси. Що се отнася до въпроса за правото на избор ще кажа само това: От момента, в който позволя някой друг вместо мен да прави избор отнасящ се до мен, аз вече не съм свободен, аз съм роб. Затова никога не бих си позволил тази низка волност да правя избор вместо друг, без значение дали е дете или възрастен.

    1. Костадин

     От всичко написано разбрах, че ако детето ви се разболее, вие ще изчакате то да порасне, за да вземе само решение дали да отиде на лекар или не. Няма нужда от толкова словоблудстване, затова да го кажем кратко и ясно – или обичаш децата си и ги пазиш и мислиш за тях, или си антиваксър. Средно положение няма.

    2. Росица

     Мога същите думи да използвам и за вашето изказване, Александър. 🙂
     Чудно ми е, какво толкова Ви е подразнило, та да се чувствате лично засегнат? Или може би е само поза. 🙂

 7. Антон Р.

  Костадин… На 20 март тази година се възнесе надеждата за скорошен вечен живот заедно със 101-на годишния г-н Рокфелер, към 6 месеца след 6- 7-мата му трансплантация на сърце, всички от напълно съвместими донори, с абсолютна сигурност отдали този си орган след злополуки и нещастни случаи и след много пари дадени за изследване върху ваксините и със или без тях за сега не знаем как да надскочим този незаобиколим проблем с … прераждането, да речем, по естествен начин. Но, да- средната възраст на човечеството почти се е удвоила в последствие на успехите на медицината, хигиената, храненето, психоклимата, начина на живеене. Това , уви не означава, че няма и обратната страна на медала и че е пълно с недопустими манипулации и за съжаление далеч не е повсеместно. Все пак, да- да живее прогреса. Антон Р.

  1. Костадин

   Едва ли си е мислил, че ще живее вечно:) Но пък американците са способни да вярват на всякакви идиотщини, така че не бих се учудил.

 8. Реалист

  „“Ако никой не ваксинира детето си, как вашето ще бъде предпазено“

  Очевидно не сте наясно как се очаква да действат ваксините – те би трябвало да пазят от проява на симптомите на болестта, но не предотвратяват разпространението ѝ, от което следва, че т.н. „колективен имунитет“, който визирате, е просто един мит, една лъжа. Никой не е предпазен от това, че други се ваксинират. Ваксинираните пък няма от какво да се притесняват от неваксинираните, ако смятат, че ваксините действат. Тези, които отказват ваксините, имат това изконно право и никой няма право да им го отнема, дори и новоизлюпени политици!

  1. Костадин

   Един въпрос – а вярвате ли, че земята е плоска? Някак си само това липсва в стройната ви и обоснована, логически напълно издържана концепция.

  2. Росица

   Точно от неваксиниране спада колективния имунитет и сега се завръщат заболявания, които отдавна са забравени. И още, не забравяйте, че заболявания, като дифтерия, коклюш и вариола, бяха елиминирани благодарение, точно и единствено на ваксините!

   Пп. Има проблеми с ваксините и с ефективността им, затова се разработват нови такива.
   И да, аутизмът не се е появил с използването на ваксините.
   Пп.2 Няма лекарство без странични действия, освен вит.С

 9. Ами, щастливец сте, Г-н Костадинов. Щастливец и късметлия, че нито Вашите деца, нито децата на Вашите познати са пострадали от ваксините, с които тъпчат неукрепналите млади организми. Защото когато видиш със собствените си очи болката и нечовешките мъчения, които настъпват заради родителската сляпа вяра в светлите намерения на фарма индустрията и правителствата да ‘добруваме до старини’ и се закаканижат ходения при всякакви специалисти, които са по-склонни да те заплашват със социални, но не и да признаят очевадната връзка ваксина-здравословен проблем (било то аутизъм, хранителна алергия, епилептични припадъци, енцефалит, частична парализа и още много други, които аз пък съм виждала от първа ръка), то не остават много пътища напред.

  Да се вкарват „омаломощени“ вируси и болестотворни агенти директно в кръвния поток на който и да е организъм противоречи на всичко написано в учвебниците по биология, както и на всеки природен закон. Самият Вие се изказвате срещу компании в сферата на химията, които без скрупули замърсяват и унищожават околната среда; разобличавате здравни и други министри в откровени кампании за съсипия на народа. Нима е толкова трудно да признаете дори 1%-вия шанс нещо, измислено с цел да помага, да е претърпяло метаморфоза и в момента да се ползва, за да навреди? Не е ли странно, че в „бели“ страни като Америка и Англия, повече хора умират при лекарска намеса от ‘грешки, ненавременна намеса’ и изобщо – лекарски грижи въпреки че медицината никога не е била по-напреднала? Съвпадения?Не, просто поредната конспирация.

  Разбирам позицията Ви, но нали знаете – ‘ситият на гладния не вярва’. Пожелавам Ви живи и здрави дечица и дано никога не изживеете родителския ад на това детето Ви да бъде увредено от същата тази технология, която защитавате.

  1. Костадин

   Аз защитавам едно от най-големите достижения на човешката цивилизация, нищо повече. Също така защитавам здравия разум. Не на последно място се дразня от лицемерието на хора, отричащи ваксините, но когато отиват до Индия или Африка надлежно си слагат задължителните 7 ваксини срещу малария, жълта треска и т. н. Те могат да си позволят лукса да не сложат ваксина на детето си, защото знаят, че като цяло то ще расте в що-годе защитена следа. Но наложи ли им се да отидат на място, където едно ухапване от комар може да ги прати на оня свят, веднага забравят всичките си „доводи“ срещу ваксините. Толкова по този въпрос. Вие си вадете изводите сам за себе си. На последно място – лекарски грешки е имал и ще има. Лекарствата са давали и ще дават странични ефекти. Но това значи ли да забраним лекарите и лекарствата? Отговорете си и на този въпрос.

  2. Някоя си

   banshee, не давайте за пример „бели“ държави като САЩ и Англия, защото там положението е адски зле откъм здравеопазване. В Англия чакаш по 7-8 месеца за преглед, а в САЩ без застраховка можеш да умреш от всичко – много по-зле е оттук дори. Там най-евтината здравна застраховка, която покрива само минимума, е 500 долара месечно. Да не говорим, че имат адски висок процент на починали родилки.
   И както всички плюете по фармацевтичната индустрия, така аптеките са празни – всичко е изкупено. Защото ваксините са зли, ще блъскаме децата с антибиотици. Умно…

 10. Уважавам те от много години братле и ти чета сайта регулярно. Тук ме загуби обаче напълно. Като родител на увредено от ваксина дете ( а в България тези деца са десетки ако не и стотици хиляди) мога да ти кажа само – не те е срам. Няма да те отегчавам с детайлите на нашите страдания и на хилядите български семейства, на които ваксините им съсипаха хубавите, здрави деца, но ти като историк и като човек с национално-ориентирано съзнание си ДЛЪЖЕН да разбереш че нас ни избиват като животни. Геноцида над Българина е икономически, етнически (циганите), законов (безнаказаност), хранителен – отравят ни храната – прочети изследванията за най-популярните хранителни продукти в България и ИМУНИЗАЦИОНЕН – защото не измираме достатъчно бързо ни унищожават имунните системи на децата с отрови, вируси, формалдехид, живак, ДНК от животни и абортирани фетуси и всякакви други отрови. Хранителни алергии, късно проговаряне, аутизъм – нищо от това не го е имало в България преди 89та година. Сега ни задължават да си тровим децата със западни и „щедро дарени, бесплатно“ от Турция ваксини. Кога Турция е мислела доброто на българските деца? Геноцида срещу Българите не е спирал, просто сега го правят по интелигентно. Човек в твоята позиция няма право да е толкова наивен. Не съм се разочаровал толкова не помня от кога…

  1. Костадин

   Имам само един въпрос – как решихте, че детето ви е пострадало от ваксина? Как може да го докажете? Не смятате ли, че преди да раздавате оценки и присъди над човешкия прогрес и цивилизация, като цяло, би следвало да се запознаете с това, което коментирате? За повечето от останалото съм съгласен с вас, но ще ви помоля за едно – не губете здравия си разум и аналитичното мислене.

   1. Автомобилът също е постижение на науката и техниката. Ако някой на жълтите павета, в центъра на София всяка неделя организирано и целенасочено газеше деца с него и родителите протестираха срещу това – вие щяхте ли да ги обвините, че протестират срещу „човешкия прогрес и цивилизация“ и че искат да се върнат в каменната ера? Ваксините са полезно изобретение, което В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ се използва за депопулация на коренния Български етнос чрез добавяне на отрови в (иначе възможно полезните) ваксини. По-просто няма как да ви го обясня. Достатъчно сте интелигентен да ме разберете. Видимо не искате и силно започва да ме притеснява защо не искате даже да допуснете, че е възможно това да се случва.

    1. Костадин

     И? Да разбирам, че ще протестирате срещу автомобила, а не срещу шофьора в него? Тук става дума за принципен въпрос – дали ваксините са полезни или вредни. Ако вие смятате, че са вредни, то значи с вас имаме, не принципни, а цивилизационни различия. Що се отнася до това, че ни трепят с ваксините какво, какво става с циганите и турците? Те са резистентни както към ваксини, така и към болести? Или им се бият други видове ваксни специално за тях? Или въобще не им се слагат ваксини? Не смятам, че това звучи сериозно. Меко казано.

   2. Как можете да давате такъв неадекватен пример?… Говорим за здравето на хората, а вие ни давате пример с електрически централи. Що за глупост? Отдавна се знае, че фармацевтичната индустрия работи само за печалба и то на всяка цена. Защо една от най-големите компании в тази индустрия Bayer купи една ог най-големите компании за производство на ГМО, визирам Monsanco. Всичко е финансов интерес, а там място за морал и задръжки няма. Политиците редовно ни доказват, че са подкупни и ги интересува само лева. Не бъдете наивен…

    1. Костадин

     Ами не пийте никакви лекарства тогава и когато се разболеете, поръчайте молитва за здраве и благослов най-близката църква:) Определено потвърждавате написаното от мен. За което ви благодаря.

 11. Рослава Русева

  „Невежите“ хора не са против прогреса, а против липсата на качество в изпълнението.

 12. „Отделих 10 минути да и обясня, че няма такова нещо, а че ще се правят проучвания за обикновен природен газ.“
  Костадинов, явно нищо не си разбрал. Вземи се информирай и не се излагай!
  Не става въпрос за проучвания, а за договор за концесия. Проучването е минало отдавна.
  И шистовия газ също е природен газ!
  Тук става въпрос за технологията на добиване.
  И Русгеоком досега не са уточнили по каква технология ще добиват, само твърдят, че не е шистова. А може би ще палят въг,лища?
  тук не става въпрос за газа, става въпрос за водата! Тази вода, която пиеш и ти и която скоро може и да не пиеш!
  Срамота, че си добружанец, а си толкова неграмотен.

  1. Костадин

   Чудя се има ли смисъл да ви отговарям, но все пак ще се опитам, пък дано разберете. Ще повторя – нефт и газ в Добруджа се добиват от 1956 г. Сондажите край Тюленово са действащи и ще действат още поне 30 години до изчерпването си. Шистов газ няма как да се добива, защото е забранен за добив от 2012 г. Въглища няма как да се палят под земята, освен ако не се изкопаят минни галерии до техните залежи. Надявам се правите разлика между мина, галерия и сондаж – последното има широчина от 20 см. На последно място – ако водата са тровеше от добив на газ, щеше да е отворена от 1956 г. насам. В крайна сметка вие сте поредният коментиращ, който напълно потвърждава написаното от мен. Ще ви посъветвам само едно – четете, преди да пишете, и мислете, преди да говорите. Така ще си спестите бъдещи излагания, като сегашното.

 13. Чудя се как ти Костадинов си позволяваш да обиждаш хората по този начин! Жалко че си станал политик. Поне да беше прочел Конституцията ни, където ясно е казано, че всеки има право на физическа неприкосновеност- това за отказа от ваксини. А също и, че всеки има право на достойно отношение , което изключва възможността да обиждаш всички хора отказали се от ваксинации и да ги приравняваш на крадци, убиици и изнасилвачи! Падна ми в очите. Не бих гласувал за теб!

  1. Костадин

   Ням как да гласувате за мен, просто защото за мен гласуват нормални хора. Но все пак бихте ли ми посочил кой точно член от конституцията на страната регламентира отказа от ваксини? Уточнявам, че се интересувам от българската конституция.

   1. Правото на лична свобода и неприкосновеност като висше благо са конституционно провъзгласени в чл. 30, ал. 1 от Конституцията.

    „Личната неприкосновеност означава свобода на физическо присъствие спрямо другите, свобода от посегателства върху тялото, ненамеса спрямо човешката личност като физическо лице.“ Само един роб няма право на неприкосновеност на тялото си. Вие да не би да подкрепяте робски практики?

    Г-н Костадинов, вие бихте ли подкрепили насилствена ваксинация на хора, които не желаят да ваксинират себе си и/или децата си по определена причина? Може да сформираме едно нова инквизиция. И вие много ми паднахте в очите, не че и преди не съм имал своите съмнение. Но то е писано в Библията: „по делата ще ги познаете.“

    Дано се опомните, ако наистина мислите, това, което пишете. Такива квалификации за „нормални“ хора, са крайно неуместни, да не кажа срамни.

    1. Костадин

     Вижте, ако вие искате да се самоубивате, за съжаление трудно може да ви се попречи – най-малкото защото трудно можете да бъдете следен непрекъснато. Но ако решите да правите същото със своите деца, това вече не е самоубийство, а убийство. Следователно вършите престъпление и сте престъпник, който трябва да понесе наказание според закона. Вие като искате не се ваксинирайте, но не го причинявайте на вашите деца. Не мога да разбера що за хора са тези, които искат да навредят на децата си, но не се съмнявам, че те трябва да бъдат наказвани за деянията си с цялата строгост на закона.

     1. Виждам, че не сте одобрили коментара ми. Очевидно позицията Ви е твърде слаба и се притеснявате да влезете в сериозна дискусия. Можеше поне да проявите уважение към отделеното време и усилия да Ви се отговори. Но очевидно нямате и желание да чуете какво Ви се казва. Жалко. Едва ли и този коментар ще види бял свят, но поне Вие ще го видите.

      Другото жалко е, че Вие, г-н Костадинов, говорите за медийно затъмнение и как „Възраждане“ бива игнорирано и как има цензура, а самият вие цензурирате неудобните коментари в блога си? Не виждате ли противоречието? Вие сте потенциален инквизитор с това си отношение към инакомислещите, независимо дали сте прав или не. Очевидно сте си повярвал твърде много.

     2. Костадин

      Странно, не си спомням да не съм допускал коментар. Както виждате, този си е на мястото:) Не одобрявам само нецензурни и вулгарни коментари, така че се замислете какво сте писал. Защото аз не мога да помня всяка глупост, която някой реши да изсипе в блога ми:) А в антиваксърския случай не говорим само за една глупост, а за епидемия от изпростяване.

 14. Глупава защита на ваксините от страна на г-н Костадинов ,който дори не уважава правото на избор на всеки. Ами оставете хората сами да решават ,дори и да сте прав. Дайте им съвет ,но не се опитвайте да налагате мнението си.
  Живеем в такива времена, затова и хората са такива.

  1. Костадин

   Колкото повече чета коментарите на антиваксърите, толкова повече намирам потвърждение за всичко написано в статията. Не мога да повярвам, че има такива хора като вас, наистина. Все едно говоря с хора, които са убедени, че земята е плоска, че на луната има живот, и че водата в морето не е солена. Независимо от всичко вие си вярвате във вашето. Е, вярвайте, но поне не убивайте собствените си деца, уважаеми антиваксъри. Да вярваш в глупости не е престъпление, но да увреждаш съзнателно здравето на децата си е, при това от най-тежките престъпления.

 15. Никой не уврежда здравето на децата си умишлено.
  Трябва да си голям дебил, за да твърдиш това.

  И за едно си прав, не може просто от единия интернет да станеш специалист по ваксини.
  Точно и затова те питам – защо си толкова убеден, че ваксините не са опасни?
  Не говоря за имунозациите, а за ваксините.

  От конгреса на САЩ имат съмнения за безопастността на ваксините, но бай Коста от личния си блог не само че няма,
  ами и напада хората които имат.

  1. Костадин

   Само като прочета, че според вас имунизациите и ваксините са две различни неща, и ми станахте ясен (или ясна). Ако няма ваксини, как ще имунизирам децата си, с молитви за здраве и берекет? Много умно, няма що. Както и да е, това няма да го научите никога, то се вижда, но поне се научете да пишете правилно на български, та да не се излагате напълно.

 16. Даниела

  Костадинов,ти не беше ли учител …..!!!! Благодаря за Родинознанието,чест и почитания ! Но,когато някой,на моето ниво на познания по медицина,почне да ме убеждава,колко е добро нещо,от което не разбира ……ми замирисва на поръчка ! Недей да правиш крачка назад…….или я направи,но ме губиш за каузата….а мисля,че не само мен !

  1. Костадин

   Всеки, който отрича ползата от ваксинациите, е потенциален пациент на психиатрията. А за лудост ваксина, за съжаление, все още няма открита. Но ме съмнява, че и да имаше, вие нямаше да я искате, Даниела, или както там ви е истинското име:)

 17. Наистина ми паднахте в очите, Костадин! Аз съм майка, която сляпо ваксинира детето си- 8 на брой до четвъртия месец!!!! Дойде време за поредната имунизация на едногодишна възраст, няма да изпадам в подробности какви бяха реакциите от нея. Е, няма сила на Земята, която да ме убеди, че „тъпите“ германци са толкова прости, че при тях ваксините да са препоръчителни, а при нас- задължителни. Много обичам държавата да демонстрира загриженост като задължава ваксините, а в същото време ми хвърля 340 лв и ме лишава от детски, щото мъжът ми работи! ВЕрно казват, че никога не е късно да станеш за резил.

  1. Костадин

   От всичко толкова несвързано написано стигам до заключението, че просто искате да станете за резил. Не разбирам обаче защо сте решили да го правите точно тук? Вярно, че напълно потвърждавате написаното от мен, но все пак доста други откаченяци преди вас вече се упражниха по темата, така че можеше да си спестите и вашето участие. Паднал съм ви бил в очите? Защото казвам истината? Бог да пази България и децата на нашата страна от такива като вас – вие и всички подобни на вас сте причина за бавната смърт на нашата държава и нашия народ. Нямам думи да изразя погнусата, която ме обзема от такива като вас, затова ако обичате не цапайте повече тук.

 18. Браво Даниеле, логично мислещ, ученолюбив, ЧЕТЯЩ (най важното! а не гледащ турски серияли или Биг Брадър)!
  Подкрепям напълно!

 19. Г-н Костадинов, като видях ей тоя списък и за Вас се сетих, и коментарите Ви тук:

  https://postimg.org/image/8ncybrp97/

  По първите две точки Ви видяхме какво мислите, интересно ми е за останалите? И как се „руши системата“, ако човек гради на същите основи?

  1. Костадин

   Г-н Джони, вероятно ще ви скандализирам, но да, земята наистина е кръгла, че даже и се върти. Сигурен съм, че това е потресаващо откритие за вас, но е време да влезете в истинския живот. Достатъчно е само да почнете да си пиете редовно хапчетата:)

   1. Виждам, че пишете с одобрение за фармацевтичната индустрия, щом ми препоръчвате хапчета. Но основното е да не се подлага на съмнение официалната доктрина, нали? Независимо от фактите. Защо човек като вас не е сляп за кирливите ризи и срамните дела на т.нар. „патриоти“ и другите „светила“ в политическия ни „елит“, а същевременно е заслепен за други такива тъмни дела и манипулации на времето ни? Не е ли това избирателност? Например, г-н Пламен Пасков, с когото неотдавна се явихте на избори, е много по-последователен в това отношение. Вземете пример от него.

    1. Костадин

     Вижте, г-н Джони, когато човек мисли, че земята е плоска, това не се лекува с чай от липов цвят:) Ако пък пишете този коментар точно в моя блог, означава, че явно имате и очен проблем, защото не виждате какво пише в стотиците статии, които съм написал. Ако действително е така, пак ще ви посъветвам да отидете на лекар, и то очен – билковия чай и настойката от чесън и самардала няма да спрат окьоровяването ви:)

   2. Нико Берг

    Г-н Костадинов, започвам с това, че съм привърженик на Възраждане и Пламен Пасков от 2014, и съм роден баш на 2 август, набори сме. Напълно съм наясно, че има неща, които не могат да се пипат, но аз не съм нито политик, нито публична личност, и мога да пипам каквото си поискам. И това е идеалното място за неофициален разговор. Ако твърдите, че земята е кръгла, то тогава, тя трябва да е и плоска, тъй като кръгът е двуизмерна, тоест равнинна фигура, тоест плоска, какъвто е един часовник или един.. кръгъл леген с вода.. 😉 Спорът между „хелиоцентриците“ и „геоцентриците“ е, дали е сфера или не. Сферата е вече триизмерна, неравнинна, пространствена фигура. Дотук с подробностите. Геоцентричната теория съвсем не е модерна, интернетна теория на конспирацията, като един много сериозен труд по темата, (във формата на книга), е на Александър Глеасън от 1890. Той е не какъв да е, а брилянтен американски цивилен инженер и жп. машинист. И точно поради тази причина, виждайки постоянно перспективата пред себе си – „пресичащите“ се на хоризонта релси и телеграфни стълбове, които където и да отидел с влака, никога не се пресичали, му светнало, че същото нещо се случва и с кораба в морето, който „падал под“ хоризонта, но при поглеждане с далекоглед, отново се появявал „над“ него.. 1892 г. съставил и карта на геоцентрична земя, която я има и до днес в Бостънската библиотека, и която „незнайно“ защо, присъства в логотата на повечето „световни“ организации, като ООН И СЗО.., където първият кръг е крайната окръжност на земята – Ледената стена, наречена Антарктида, а следващите 3 кръга са траекторията на слънцето, съответно – южен тропик, екватор и северен тропик. Ерик Дюбей е съставил труд с 200 контра аргумента на хелиоцентричната теория, които я развенчават, оборват и изобличават напълно.. Разгледайте ги обстойно и задълбочено. Сериозно четиво са; изискващо добра подготовка в точните науки. Тук е моментът да кажа, че познавам догмата (Системата) доста добре – завършил съм ПМГ Бургас ’98, с профил физика. Вярвате ли на Пентагон, ЦРУ, ООН, СЗО…? А на НАСА!? Виждате, че сега с пЛандемията, целият свят е подчинен и изпълнява една и съща директива, спусната от най-високо, наднационално ниво… Значи е възможно. А защо да не е възможно в абсолютно всички сфери от индустриалната революция насам, в това число и „космическите“ програми? Относно ваксините. Чувал ли сте за Антоан Бешам? С него се е случило същото, както и с Тесла, както и с Юл Браун (Илия Вълков от Варна), както и с много други, знайни и незнайни – техните открития не дават власт, и съответно не дават печалба… Точно обратното, дават свобода. Та, Антоан Бешам (лекар, биолог и физик) пръв открива микробите и установява, че те се развиват според средата – Теория на средата. Имаш боклук – имаш микроби, нямаш боклук – нямаш микроби. Тоест, в чисто тяло има силна имунна система, която или унищожава, или подчинява микробите (симбиоза, латентност). И се появява Пастьор (химик), който слага край на това и създава (измисля) Микробната теория, при която продължаваш да си живееш в мръсотия, размножаваш и умножаваш микробите, но вместо да почистиш, (да ги лишиш от идеалните им условия за развитие), ти им обявяваш война, която както много добре знаеш, води до много поражения и до много печалби.. Нещо като войната срещу тероризма, срещу наркотиците, срещу престъпността.. Нещо, като да гасиш огън с бензин… Защо Монсанто (Байер), който е химичен, пестициден гигант, е световен лидер в производството на… (ГМО) семена? Подобни примери-парадокси, са много. Просто живеем в измислен свят (Система). Аз не съм се ваксинирал от малък, от 15 години не употребявам никакви медикаменти, къпя се в морето посред зима, и от точно толкова години не съм се и разболявал. Имам приятелка, чиито 2 деца никога не са били ваксинирани от раждането си, вегетарианци по рождение, и при тях болестите почти изцяло липсват. Не съм виждал толкова здрави деца никъде другаде. Сега завършват с отличен успех, елитно Варненско средно училище. Много добре знаете, че в нашия църковен календар, има над 220 дни различни пости в годината, (включително „тримерене“, което е 3 дена без вода и без храна). Еми, ето ви го прочистването. Не случайно само допреди 50-60 години сме били най-здравата и най-дълголетна нация в света. Спазвали сме стриктно тези пости, хранили сме се главно постно и семпло, работили сме много и на открито. Не си мислете, че всички „конспиратори“ четем само статийки в интернет. Някои четем книги, а други ги прилагаме и на практика. Видно е, че медицината се рестартира на всеки стотина години.. Освен, че е голям бизнес, тя е и мощен инструмент за контрол. Същото важи и за хранителната, и фармацевтичната индустрия. Химията в тях е на много високо ниво.. Водата в САЩ и някои европейски страни се флуоридира… Препоръчвам ви една книга – Дилемата на всеядния, на големият американски разследващ журналист, Майкъл Полан. Разбира се, не само тези сфери и индустрии са диаметрално грешни, а и всички останали, до една! Системата не е сгрешена, тя е грешна! Създадена е нарочно така, грешно, за да им работи на тях, а не на нас. Създали са си я за тях, а не за нас. ТВ са империята. И всичко, което е в наш интерес, за наше добро и за наше здраве, е изкоренено, дискредитирано и потулено. Защото, ако ние живеем природно и естествено, ТЕ, (елитът), стават излишни. По принцип, нямаме нужда от тях, и техните мега корпоративни чудовища за трилиони, като Блякрок и Вангард. Първите 10 институционални инвеститора в света, (каквото и да означава това), движат активи за над 30 трилиона долара! Темата е много дълга и навързана. Аз само открехнах върха на айсберга. Пожелавам ви много сила, нерви и твърдост във войната срещу Империята на Злото! С вас съм, макар и от разстояние! Време ни е за Възраждане!

 20. Николай Димитров

  Абе кефи ме партията и хората, но не и ти……
  Нещо възгледа ти или поне твърденията ти за ваксините явно са се попроменили, или така поне звучиш……или поне трябва да звучиш, а?

  1. Костадин

   Аз не съм еднодневка, че да си променям възгледите всеки ден. Ваксините са сред най-големите достижения на човечеството, това е ноторно известен факт. Но това нещо, пробутвано срещу коронавируса, не е ваксина. Една ваксина се разработва поне 4 години и изпитва още толкова, преди да влезе в масова употреба. Така че няма как да приемем подобно нещо за ваксина. Толкова по този въпрос.

 21. Росица

  Проблемът се състои в това, че няма достатъчно добра пренатална диагностика, която да определя кои деца трябва да бъдат ваксинирани и кои не.
  Няма да забравя когато детето ми беше на 5 години с поставена вече диагноза за много рядко генетично заболяване ми каза „ако детето Ви не беше ваксинирано сега щяхте да имате здраво дете“!
  Таво не съм го чула от съседката, а живея вече в него 11 години.
  Не ме разбирайте погрешно аз не съм против ваксините, говоря за стандартните, а апелирам за сериозна диагностика преди поставянето на каквато и да било ваксина, защото за някой деца това може да е пагубно.
  Както казаха трима генетици и педиатри „просто има деца които не трябва да бъдат ваксинирани“.
  Да сега детето ми е освободено от ваксинации до живот, но щетата вече е нанесена поради много закъснялата диагностика.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *