Община Варна – народът срещу мафията

1438779811
Един от моментите, в които гражданите влязоха в сблъсък с представителите на ГЕРБ и СДС (бивше ДПС).

Днес близо 1000 човека окупираха сесията на Общинския съвет във Варна и доказаха за пореден път, че и най-силната мафия е в пъти по-слаба от народа си, стига да е обединен и знаещ какво иска. Днес варненци влязоха в общината, за да си вземат властта, която по принцип им принадлежи. Власт, която в този момент обаче е завзета от хора, превърнали Варна в свое частно владение. При това – лошо и некадърно управлявано владение. Това, което последва, трудно би могло да се опише с думи. Огромен страх обхвана съветниците от ГЕРБ и присъдружните им метастази. Страх от сблъсъка с техните „избиратели“.

Защото хората протестираха за много неща – срещу застрояването на Чайка, срещу плана за интеграция на циганите и строежа на блокове за цигани, срещу унищожаването на една от двете фирми за градски транспорт в града, срещу лишаването на фонда ин-витро от пари за нуждаещи се двойки, срещу огромните данъци за бизнеса в града, срещу липсата на канализация в местност „Св. Никола“, срещу срещу липсата на вода в „Изгрев“ и т. н. На хората, на гражданите, на варненците им писна от престъпното и некадърно упраление и дойдоха да поискат сметка от „избраниците“ си.

Какво се случи след това? Нали сте виждали как се лутат хлебарки в стая, когато внезапно се светне лампата? Е, това се случи. Уплашени, жалки и препотени, съветниците на ГЕРБ и СДС (бивше ДПС, което на практика управлява града), буквално не можеха да намерят места за сядане в залата. Когато започнаха дебатите, въпреки това се опитаха да обвинят хората, че създавали шум и пречели на работата. Най-глупавите от цялата полит-паплач пък обвиниха гражданите, че били доведени организирано от някого и че понеже не се държали културно не били никакви граждани. Разбирате ли – в съзнанието на тази душевно обрязана сган гражданите не могат да дойдат сами и да защитят правата си, не! Тях задължително някой трябва да ги е организирал.

В крайна сметка повечето от нещата се случиха така, както ги поискаха варненци. Е, с цената на физически сблъсък с някои от най-омразните им лица в съвета. Дори кметът на града, известен с агорафобията си, дойде треперещ да обясни как бил съгласен с гражданите, но как все пак трябвало да се проведе сесия, защото била много важна за бъдещето на Варна. На въпроса защо след като е толкова важна за бъдещето тази сесия не беше свикана от 13 май насам (почти 3 месеца), отговор не последва.

Интересното обаче е друго. Когато хората, доволни от победата си, напуснаха залата, плъховете отново я подкараха постарому. Със свое решение те отнеха пари от нуждаещите се двойки с репродуктивни проблеми, за да ги дадат на тежко болни хора, йезуитски противопоставяйки едни нуждаещи се на други нуждаещи се. Нали хората ги нямаше в залата вече, кой да ги уплаши? Опитахме се няколко съветника да ги разубедим, но доводите пред хлебарките не вървят. Нещо повече, само час преди това треперещия кмет за пореден път излъга, твърдейки, че нямало да бъде пипана сумата за ин-витро процедурите. След което неговите съветници я орязаха с 5300 лв…

На финала един от протестиращите срещу общинската мафия ме попита – Защо хората те харесват, а общинските съветници те мразят? Отговорих му, че не съм се замислял за това досега, но че ако това е така, по-добра оценка за работата си през последните 4 години не мога да намеря. Повече щях да се притеснявам, ако беше обратното.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

1 коментар на “Община Варна – народът срещу мафията”

  1. Това на снимката другаря Янко Станев от СДС/ДПС ли е? Не се ли наяде този? От колко години е все на наша издръжка? Каква изобщо е ползата от него и другите свине там ?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *