Овчият възторг пред Доган е срам за българския народ

dogan2
Само за броени часове най-мразеният български политик се превърна в почти национален герой. Така за пореден път се доказа старата максима, че всеки народ си заслужава управниците.

Вече втори ден инфантилното ни общество се тресе от размисли и страсти по въпроса за вътрешнопартийния сблъсък в ДПС. Вместо очертаващото се разцепление в организираната етнополитическа мафия да се приеме просто като един прекрасен коледен подарък за българския народ, то стана обект на неистови коментари какво, защо и как се случва, кой стои зад всичко това и т. н. Най-противното от всичко е, че точно за няколко часа Ахмед Доган се превърна в национален герой. Обръчите от фирми, разпределянето на порциите във властта, хидроинженерните проекти – всичко това беше изведнъж забравено и пожизненият почетен председател на ДПС се превърна в юнак на бял кон, призван да спаси Отечеството. В одата от хвалебствия първо се включиха пеевските медии, а веднага след тях дори казионните „патриоти“ от т. нар. ВМРО излязоха с изявление на техния председател, в което Доган се посочва едва ли не като бранител на българските национални интереси. Е, от друга страна хубавото е, че в такива изненадващи ситуации най-лесно се вижда кой кой е.

Овчият възторг пред бившият лидер на терористичната организация ТНОДБ (Турско национално-освободително движение в България) само показва, колко изчерпани са вътрешните резерви на българския народ за самостоятелно развитие. В крайна сметка, какво толкова се случи? Вътрешна борба за власт в една опозиционна партия, разбира се, с голямо влияние в страната. Междувременно  през последните седмици в страната се случиха събития, които не предизвикаха нито възторг, нито друга реакция.

Бъдещият американски посланик у нас Сет Рубин още не е дошъл в България, но вече се заканва да се разправя с руската пропаганда у нас. Каква е тя, къде е, как точно ще се бори с нея, Рубин не уточни, но верните софийски марионетки правилно разчетоха посланието и започнаха чистките още преди новият генерал-губернатор да е кацнал. Предаването на Петър Волгин „Деконструкция“ беше свалено от ефира на БНР, защото имало „иронични коментари срещу управляващите“. Тук под управляващи да не се чете ГЕРБ, а САЩ. Волгин е един от малцината журналисти у нас, които си позволяват остро да критикуват колониалните господари на България и беше време да си получи заслуженото демократично наказание. Да се надяваме само, че следващото действие на колониалния режим няма да е възстановяване на лагера в Белене за инакомислещи.

Почти по същото време българската посланичка в Турция Надежда Неински (бивша Михайлова) даде фундаментално антибългарско интервю. В него тя обясни, как трябвало да забравим за турското робство, което, апропо, въобще не било съществувало, че Турция ни е най-близкият съюзник, а Русия – отколешен враг, и че докато руснаците ни дърпали назад, Турция ни била водила към европейските ценности. Нейното интервю съвпадна с посещението на турския министър-председател Давутоглу, за чиято визита у нас турските медии излязоха с обзорни репортажи, повтарящи изцяло тезите на Неински. Дали „българската“ посланичка е станала извор на вдъхновение за турските медии, или тя просто е повторила от свое име тезите на турската дипломация и историография, прокарвани упорито вече десетилетия наред, не се знае, но изводът се набива на очи.

Отново по същото време в интернет се появи филмът на Ал Джазира „България – моя земя“, в който историята на нашата страна и в частност на българските мюсюлмани се представя лъжливо и тенденциозно. Реакцията срещу филма беше основно в интернет – благодарение на активността на хиляди българи филмът беше свален от мрежата. Това беше прието като огромна победа, само че въпросната телевизия има десетки други филма на тази тема, основно посветени на помаците. Те са кой от кой по-антибългарски, но за тях реакция няма.

А и за каква реакция говорим? Да, Турция прави своята пропаганда, но къде е нашата? Къде са нашите филми, къде е нашата историография, къде е нашата гледна точка? Къде са филмите за геноцида над българите в Тракия през 1913 г.? Къде са филмите за днешните българи в Одринско, които са над 300 000, и които не са признати за българи от Турция? Няма ги, няма и да ги има, защото нашето общество и неговите водачи не създават събития, а вървят след тях.

Но да се върнем на ДПС. Изведнъж омразният на всички българи Доган стана добър герой. Ако Местан разцепи партията и основе нова турска организация, нищо чудно медиите да превърнат ДПС дори в българска националистическа организация. В крайна сметка дори и в момента една друга турска партия, тази на Корман Исмаилов, е в коалиция с т. нар. Патриотичен фронт, така че това не е проблем за родните „патриоти“. Нашето общество очевидно не обича да помни дълго. За другите партии това ще бъде истинска благословия – най-сетне ще могат спокойно да се съешават с любимия си коалиционен партньор.

Най-тъжното обаче е, че българският народ ще продължи тихо и кротко да си умира. И умирайки, радостно ще ръкопляска на Доган.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

9 коментара на “Овчият възторг пред Доган е срам за българския народ”

 1. Добрева

  Няма овчи възторг ! Това го правят медиите, не народа ! Точно когато се готвят за Празниците на българският народ се поднася тая игра на ДПС ! Ще видим защо….ще видим от тая трънка какъв заек ще изскочи !? Дали не готвят Доган за Президент ? Неее, българският народ няма да го избере, не му вярва ! Кой занесе ОНЯ списък м турското посолство тогава….? Кой рева за турски език в Българските училища ? Кой иска българско гражданство за 2 милиона турски граждани , родени там и не знаещи и думица на български ? Те самите се смятат за етнически турци, какво на майка си дурят българско гражданство ? ПОМНИМмммм …..всичко помним Догане !

 2. MUTTRATAAAAA

  TAKA SHTE E DOKATO NARODA NE KASNE TOIAGITE I NE PRIPUAT PUSHKITE ZASHTOTOO TEZI MUTRI NARACHENI UPRAVLIAVASHTI NE CHUIAT NARODNATA MAKA ,,,,,,,

  1. Николай Ганев

   Добре ще да е, някой неграмотни люде, първо да се научат да пишат на български и тогава да коментират събитията!

 3. Сибирь

  Костадине,глупак си ти ! Никой не изпитва „овчи възторг“ пред доган. Виж облегчение-да ! Доган е първият сериозен политик след низвергнатият Сидеров,който казва това което мислят и чувстват 90% от хората в България. Независимо от това дали са турци или българи. Ненапразно всичката соросоидна сган се опитва да неглижира събитието. „Пиянска реч“, „вътрешнопартийния сблъсък“ …. грънци!!! Видно е ,че България е пред страшна опасност,щом такъв враг като Доган се опитва да я защити. За разлика от всякакви ГРОБ,ВМРО,Педерастки…е Патриотични фронтове,ДаСееБе и други протурски формации.

 4. Костадин

  Пишеш, че Доган бил враг, пък искал да защити България? И как стигна до този извод? Като повярва на всяка дума на турския терорист? Защото при него делата до едно са антибългарски. Е, кой е глупакът и кой изпитва овчи възторг?

 5. ДОГАН СЕ ПРАВИ НА ДУГИН

  Преписал е основните си тези от руския путински гуру Александър Дугин. Достатъчно е да се сравни „новогодишната реч“ на Доган с „Геополитиката на нощта и поливерсумът“ и др. подобни текстове на съветника на Путин. Имаше период, в който Доган мислеше сам. Сега е само преписвач на руски мисли. Показателно е, че се обади „антитурски“ в период, в който Путин и Ердоган спряха да се целуват и да се държат за ръцете. Преди това – не смееше. Антиевропейското и антиамериканско кокошинене на наш Ахмед би било само тъжен епизод от словесното битие на „разпределителя на порции“ в българската политика, ако не бе жалко със своето проруско подлизурство. Но в изреченото има и нещо симпатично. То е в бликащато почти от всеки ред признание, че замисълът за ДПС е замисъл на Държавна сигурност с цел да бъде спасена комунистическата и ДС номенклатура. Така в началато на 90-те години българските мюсюлмани бяха тласнати в прегръдката на същите негодници, които им заличаваха имената и плюеха по гробовете на дедите им. И не само тласнати, но и здраво заклещени от тях в капана на мизерията и бедността.
  Въпреки прорукуванията на Доган и Дугин Европейският съюз ще продължи да съществува, САЩ ще продължат да бъдат символ на демокрацията, Турция ще бъде наш сигурен съсед, а Русия ще се удави в собствената си злост и омраза към нормалния свят. И вече се дави, съдейки по дълбоката морална и икономическа криза, в която изпада. Но хора като Доган и Дугин, които отдавна са пренебрегнали всеки човешки морал в името на обслужването на господарите си, а и с цел сами да понатрупат туйцък, онуйцък, както казваха старите шуменски зевзеци, не могат никога да излязат от пропастта, в която сами са се вкарали.

 6. Костадин

  „Турци ще бъде наш сигурен съсед, САЩ ще продължат да бъдат символ на демокрацията…“ – извинявайте, но с тези фрази по нищо не се отличавате от партиен секретар. Членувате ли в БКП? Реториката ви е същата като на комунистите, само е обърната на 180 градуса.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *