Особености на руската пропаганда

На 24 януари се навършиха 75 години от варварската американска бомбардировка над Враца по време на Втората световна война. По този повод моят съмишленик Йордан Йорданов, активист на Възраждане – Добрич, публикува горната снимка със следния текст:

“На днешната дата през 1944 г. върху Враца са изсипани стотици бомби от американските и английските военновъздушни сили. Загиват 124 човека, над 250 са ранени! Използвани са и бомби във вид на играчки и писалки, предназначени да убиват и осакатяват деца.“

Веднага след това публикацията му беше нападната от жълтопаветни русофоби и американски тролове, които директно заявиха, че такава бомбардировка не е имало и че този български плакат от 1944 г. всъщност е… руска пропаганда. Нищо, че по това време СССР, САЩ и Великобритания са съюзници във войната срещу Германия, на която пък тогава съюзник е България.

В тази връзка се чувствам длъжен да обобщя опорните точки на жълтопаветните русофоби и българомразци:

1. Ако искате България да е независима държава, вие правите руска пропаганда.
2. Ако искате в България да няма чужди военни бази, над които ние българите нямаме никаква власт и които на всичкото отгоре се ползват безплатно, вие правите руска пропаганда.
3. Ако искате да имаме своя собствена валута и да не въвеждаме еврото, вие правите руска пропаганда.
4. Ако искате да имаме силна армия и да не зависим от чужда военна защита, вие правите руска пропаганда.
5. Ако искате да имаме силна и независима икономика, вие правите руска пропаганда.
6. Ако искате да премахнем концесиите над подземните ни богатства, вие правите руска пропаганда.
7. Ако искате историята ни да се не фалшифицира и в нея, например, турското робство да не се представя като период на небивал икономически и културен разцвет за българските земи, вие правите руска пропаганда.
8. Ако в крайна сметка просто искате България да не е американска колония, то вие правите грандиозна руска пропаганда.

За сметка на това ако смятате, че в съвременния свят няма такова нещо като независима държава и че България не може да е независима, ако мислите българския лев за отживелица, пречеща на нормалното развитие на българската икономика, ако мислите, че няма как да имаме армия и затова трябва някой друг да ни пази (за предпочитане САЩ, но може и Турция, която ни е верен съюзник, приятел и партньор), ако смятате, че е задължително да имаме американски бази в България, които са гарант за нашата сигурност и независимост – всичко това ви прави истински български патриот, родолюбец и защитник на независимостта на страната ни от попълзновенията на Кремъл.

Знаете ли, звучи много гротескно, но всичко е точно така. Нещо повече. Когато миналата година ние от Възраждане правихме протест във Варна срещу посещението на турския президент Ердоган в България, едни случайно минаващи наблизо пенсионери се заинтересуваха срещу какво протестираме, и когато разбраха, и двамата в един глас казаха – „че какво ви притеснява Турция, нека турския президент да дойде да ни управлява, той поне дава високи пенсии…“ Няма да забравя и как докато отново ние от Възраждане правихме референдум срещу въвеждането на еврото в България, винаги се намираше някой, който да дойде и с ехидна усмивка да запита – а вие като не искате еврото какво искате, рубли ли?“. И това при условие, че а всеки пункт пишеше с огромни букви „ЕВРО? НЕ, БЛАГОДАРЯ, ИЗБИРАМЕ ЛЕВА“…

Нали разбирате какъв е извода? В съзнанието на всички майкопродавци, американски мекерета, отродени еничари и обикновени жълтопаветни психодесни отрепки отстояването на българската независимост е ни повече, ни по-малко руска пропаганда. Само че ние българите няма да се повлияем от шепа платени подчовеци. Борбата за свободата и независимостта на Отечеството тепърва започва. А когато я спечелим, на всички национални предатели ще им се наложи да отговарят за престъпленията си срещу българския народ. Ние от Възраждане ще се погрижим за това!

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

3 коментара на “Особености на руската пропаганда”

  1. Опасност в пробуждането на народите виждат само онези, които имат явен интерес народа да продължи дрямката си!

  2. Буден Българин

    Тоест,за тези ибрикчии „България“, „Българщина“ и „Българи“ са равни на „Русия“, „Русизъм“ и „Руснаци“-тоест, те подсъзнателно споделят тезата на македонизма (просръбска идеология , а сърбите са големи русофили), неоосманизма и радикалните гръцки и сръбски шовинисти , че сме били „създадени като етнос и Държава“ от Русия!? А като споменах македонизма-свързаният с Хелзинският комитет сайт „Маргиналия“ от създаването си преди 5 години иска той да бъде реабилитиран в България-да се признаят „македонски език,нация,История,култура и малцинство“ в Пиринска Македония,и така да се реабилитира една сталинистко-сръбска теза под предтекст за „последната реликва на тоталитарният комунизъм“ в Евросъюза-въпреки че Тодор Живков извърши Десталинизацията в България!?Тези отрепки са същите като македонистите-за тях унищожението на България , Народът и Културата й е целта на Живота им!

  3. Людмил Трифонов (Sofia)

    Анализът е коректен и обективен. Изводите са реални и отразяватнасоката на ежедневните напъни на дрогирани от чуждата пропаганда и платени пропагандисти, умишлено заместващи патриотизма с русофилство. По този начин търсят двоен ефект: демонизират стратегическия опонент на Империята САЩ и налагат на нацията ни робски и педераски ценности, от които се съсипва държавата и българското семейство, срива се раждаемостта и нацията бавно умира в демографска смърт.
    Ние сме известни като нация с особено висок интелект, добро образование и уникална боеспособност. Такива оценки за българите има в училищните пособия и учебници в много страни. Поради това пречим на имперските среди и сме подложени на „хуманен геноцид“ чрез неолибералните „ценности“

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *