Плевнелиев: национализмът е вреден

655-402-rosen-plevnelievВчера се случиха две трагични събития. Цигани нападнаха екип на Нова тв в Самоков, а прецедентът Плевнелиев отправи обръщение към българския народ по телевизията. С оглед на това, че мургавите хуманоиди нападат денонощно българите от 26 години насам и никой няма намерение да ги спира в изтребителния им поход срещу нас, това не е кой знае каква новина. Верно, битите са журналисти, което дава повече шанс за това някой от биячите да получи наказание. От друга страна обаче посланието на прецедента за пореден път ни показа къде е основният проблем на България през последните години.

В национализма, разбира се. Според костюмираната тутурутка, която гука в ефира ни миналата вечер, национализмът влошавал жизнената среда и водел до безработица. Изведнъж всичко ми стана ясно и очите ми се отвориха. През последния четвърт век България беше неизменно управлявана от националисти и това е повече от видимо, с оглед резултатите. Почваме с националиста Луканов, сменен от меганационалиста Филип Димитров, последван от кроткия родолюбец Любен Беров (управлявал с мандата на най-националистическата партия у нас – Движението за права и свободи), след това младият националист Жан Виденов, после обиграният архинационалист Иван Костов, след него монархонационалиста Симеон 2 (отново с участието на най-българската партия ДПС), после модерният националист Станишев (изненадващо за пореден път подкрепен от крещящо националистическата партия ДПС), после мутронационалистът Борисов, последван за пореден, четвърти път от националистите на Орешарски и ДПС, за да стигнем до сегашния крайно националистически, шовинистичен и пещерно патриотичен режим на Борисов (с деликатната националистическа подкрепа на ДПС). Чета отново написаното и изпадам в ужас! Е как няма България да е в такова лошо положение? Къде спи НАТО, о, къде спи САЩ, че не разчисти с една хуманитарна бомбардировка това ретроградно националистическо котило, и да освободи българския народ от този див, див национализъм, който вече 26 години го трови? Ма това въобще не е евроатлантическо! Защо ни оставиха така да страдаме под тежкия националистически ботуш?

Мога още да продължа с иронията, но не виждам смисъл. Няма нищо по-цинично, нищо по-гнусно от това да окачествиш желанието на собствения си народ за свобода като причина той да не живее добре. Национализмът представлява именно това естествено желание на всеки един народ сам да определя съдбата си – нещо, което не се нрави на господарите на нашата страна. Ето защо изявлението на прецедента е поредната антибългарска изява от страна на тази колониална притурка на американското посолство. Помните ли изказването му, че ако българската армия пазела границата ни с Турция, щяло да стане скандал? А това, че нямало нищо лошо чужди самолети да бранят небето ни? А за приемането на нелегални имигранти?

Лично аз вчера, докато гледах как гугутката Плевнелиев чете плавно написаното на екрана пред него, се сетих за онова стихотворение на Ботев „…кажи ми кажи бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее…“ И си казах, че отдавна вече е време за революция, за разплата, за Възраждане и за Освобождение!

Сподели поста:

Свързани статии

5 коментара на “Плевнелиев: национализмът е вреден”

 1. Дойран

  Браво г-н Костадинов, много точно изказване. И то за пореден път. На този етап се оказва, че е е точно обратното на думите на ел президенте – национализмът е единствента алтернатива. Националистите алармираха отдавана за масовата имиграция и за всички други беди, които ни сполетяха като народ. Жалко, че има доста лъже-националисти, които дискредитират идеята и петнят името на качествените и истински националисти.

 2. Александър Аргиров

  Росен Плевнелиев не съзнава ли, че става смешен ? Дори и Жельо Желев не дрънкаше чак толкова големи глупости.

 3. Влади

  Не може изобщо да се сравнява покойния голям български философ и мислител идеолога на реформите след 1989г. проф. д-р. Ж. Желев с недоразумението Плевнелиев. Плевнелиев няма и грам от мъдростта и философската мисъл и дълбочина на Желев.

 4. христо костадинов

  Срам ме,срам ме е за вас г-н Плевналиев !! Срам ме е ,че сте президент на моята Родина в която не живея !! Яд ме е,че няма родолюбиви българи,които да изметат вас и котилото ви от България !! Яд ме е ,че такива хора като вас говорят от името на нас ,БЪЛГАРИТЕ !! Но ти родоостъпнико , рано или късно пак ще бъдеш наказан ,защото Бог гледа ,бави ,но не забравя !!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *