Последната битка на Третата българска държава

Една снимка, която показва почти всичко, срещу което е изправен българския народ в битката си за оцеляване

На 23 април Възраждане започна кампания за свикване на национален референдум срещу приемането на еврото. Само 3 дни по-късно, на 26 април, в София беше свикана национална конференция, с цел да се задълбочи пропагандната кампания сред българите за „ползите“ от загубата и на малкото останала ни независимост – финансовата. Организатори на конференцията са Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическия клуб в България, Института за дясна политика, Европейското международно движение, Изследователски център Тренд, Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), Института за пазарна икономика, ПанЕвропа България и Центъра за устойчиво развитие към УНСС. Цялото събитие минава с участието на най-важните политици от левия и десния спектър на българската политика – Сергей Станишев (председател на Партията на европейските социалисти), Бойко Борисов (министър-председател), Корнелия Нинова (председател на БСП), евродепутати, бивши и настоящи финансови министри.

За разлика от началото на кампанията на Възраждане, която почти не беше отразена в медиите, тази конференция даде началото на истинска медийна офанзива, напомняща на най-добрите нацистки практики от не толкова далечното минало. Кристалина Георгиева, Станишев, Борисов, Джамбазки, Горанов, Майдел и десетки други не толкова известни марионетки са пратени по студиата да бълват антибългарска пропаганда. Леви, десни, либерали и „патриоти“ се обединиха в една мощна кампания за доубиването на българската държавност. На противниците на еврото не е дадена нито една, повтарям, нито една изява, а за кампанията на Възраждане не се обелва и дума – вероятно защото в класацията за свободата на словото в света България е на 119-то място за миналата година.

Това, че се опитват да ни скрият, нас не ни притеснява. Ние сме всеки ден сред хората и това няма да ни спре. Притеснително е друго – мащабът на разлагането на българската народност… Вече почти цяла седмица съм по улиците на българските градове и това, което виждам, е меко казано, отчайващо. Темата за загубата на българската независимост и унищожаването на българската държавност притеснява и тревожи само възрастните хора. Най-активни са пенсионерите, докато младите или не се вълнуват, или точно обратното – показват, че са напълно съгласни с ликвидирането на страната ни. Коментари от сорта на „аз живея в чужбина и не ме интересува дали ще има лев или евро“, „тук и без това има само цигани, вас какво ви пука дали ще се запази държавата“, „тя България е вече почти изчезнала, какво се напъвате да я пазите“, „аз отивам да уча в чужбина и нямам намерение да се връщам, така че не ме занимавайте с глупости“, „България трябва да стане част от една обща европейска държава, какви са тези назадничави националистически кампании, които правите“, „аз съм против лева, против България и българите, защото са тъп и мързелив народ“ бяха давани само от млади хора, на възраст между 18 и най-много 25 години. Без изключение! А на въпроса как може да се говори така за България и собствения са народ един от тези млади хуманоиди отговори така – „аз не съм българин, аз съм европеец“.

Сега видяхте ли срещу какво сме изправени и кой е истинският ни враг? Боклукът на нацията, складиран по върховете на т. нар. политически елит, не е изолирано явление. За 30 години пълна и качествена деградация на българската народност този боклук, грижливо сортиран и отгледан от чужди посолства, с чужди пари и чуждо влияние, на свой ред отгледа поредица от реколти човешка маса без национално самосъзнание, изпълнена с омраза, нанавист и презрение към средата, която я е отгледала. Този боклук превърна бъдещите поколения на България в най-големия враг на бъдещето на България. А може ли да се бориш с бъдещето си? С децата си?

Разбира  се, далеч не всички са такива. Лошото е, че останалите са различни с това, че просто не им пука за случващото се около тях. Те нямат критично мислене и приемат на доверие всичко, което им се говори. Помни ли някой какво ни се говореше през 2005 г., когато влязохме в НАТО? Обясняваха ни как това ще повиши доверието на чуждите инвеститори към България, лихвите по кредитите ще паднат и стандарта на живот ще се вдигне. А помните ли какво ни говореха през 2007 г., когато влязохме в Европейския съюз? Че така ще се повиши доверието на чуждите инвеститори към България, лихвите по кредитите ще паднат и стандарта на живот ще се вдигне. А какво ни говорят сега, през 2018 г., за евентуалното ни влизане в еврозоната? Точно така – ще се повиши доверието на чуждите инвеститори към България, лихвите по кредитите ще паднат и стандарта на живот ще се вдигне. Върха на всичко беше когато вчера по  националната телевизия бившият икономически министър Николай Василев каза, че негови партньори не били знаели, че България е част от ЕС, затова трябвало да влезем в еврозоната. Голям довод… Какво следва да очакваме след това? Да превърнем България в германска или холандска провинция, за да се повиши доверието на чуждите инвеститори към България, лихвите по кредитите да паднат и стандарта на живот да се вдигне? Само това все още не са ни лъгали.

Левски има една велика мисъл – „целите сме изгорели от парене и пак не сме се научили да духаме“. Лъгаха ни, когато влязохме в НАТО, лъгаха ни, когато влязохме в ЕС, лъжат ни и сега. Докога ще вярваме?

Битката за запазването на българския лев е битка за запазването на Третата българска държава. Загубим ли и валутата си, с България е свършено. Финалният акорд на антибългарската кампания ще бъде да започнат да ни убеждават, че България няма бъдеще като самостоятелна държава и затова трябва да станем част от друга държава. За да се повиши доверието на чуждите инвеститори, лихвите по кредитите да паднат и стандарта на живот да се вдигне…

И ако ви звучи невероятно, да ви кажа, че когато Ердоган беше в България и отново само ние от Възраждане протестирахме срещу неговото посещение, много хора, минавайки покрай нас, казваха така – „по-добре е да ни управлява Ердоган, той поне дава високи заплати на народа си“… Така че явно последната кампания вече е започнала. Както и последната битка на Третата българска държава.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

12 коментара на “Последната битка на Третата българска държава”

 1. Н. Любенова

  Звучи отчайващо това , което казват промитите мозъци на младите нашенци/ Не мога да напиша българи , защото за да си българин , не е достатъчно да си се родил в България и родителите ти също . То е дух , усещане за принадлежност и част от общност /. Но какво друго може да се направи сега , освен да се обяснява на хората на улицата и от медиите при всяка възможност. Телевизия Евроком май остана единствената , където може да се чуе истината .

 2. Стойко Славов

  Отдавна съм осъзнал, че основните врагове на българщината и България сме самите ние. Как да се справим с това ли ? Във всеки случай не с референдуми и с партии. Нашата нация трябва да изживее много дълбок катарзис, за да се превърнем отново в това, което сме били – народ с дойстойнство и с дълбока национална памет. Имаме натрупани много грехове към милионите българи, които умряха за България и благодарение на които днес все още има какво да рушим и на какво да плюем.

   1. Начинът е само един и ти знаеш какъв е. С референдуми и партии играеш по техните правила.

     1. пак аз

      Като се замисля, може би си прав. Един референдум ще спаси положението. Само че въпросът трябва да е „Желате ли България да се оправи и да стане нормална държава“. Събираме 500 000 подписа и се оправяме.

     2. Костадин

      Едва ли ще стане така, но оценявам иронията.

 3. Надя Дончева

  Нашите нови приятели са проникнали навред, като раково образувание и вече не съм сигурна в добрия изход. Едно време мислехме, че държавата и законът са над всичко. Днес не вярваме на очите си. Толкова голям е абсурдът, който е около нас.

 4. Илка Павлова

  Няколко пъти се опитах да изглеьам видеото от пресконференциятя Ви по БТА и все ми засичаше. Публикувайте и в писмен вид на сайта на Възраждане важните неща, иначе както писахте, пълно затъмнение и барабани от противниците!

 5. Безнаказаност се шири. Законите си ги имаме!

  Критическата нужда от наказуемост за заслужилите е необходима от чисто психологическа гледна точка.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *