По повод ултиматума

217aa081d16547c36b93265e24208c5a
Незаконното строителство се лекува само по този начин. Всякакви други ултиматуми, последни предупреждения и т. н. са само прах в очите на заблудените избиратели.

Миналата седмица т. нар. Патриотичен фронт даде пореден, шести или седми, ултиматум на правителството. Този път беше по повод сблъсъците в Гърмен и Марчево. Както написаха по медиите, „патриотите дадоха ултиматум на управляващите“. В това кратко изречение има поне две неверни неща. Първо, някакви хора са наречени патриоти просто защото те самите са се нарекли така – по тази логика на членовете на ДПС трябва да им казваме либералите, защото те така се определят, че са и член на Либералния интернационал на всичкото отгоре. Второ, излиза, че те и управляващите са две различни неща.

Само че т. нар. Патриотичен фронт подкрепя правителството. А дефиницията за правителство е следната – „Правителство в парламентарна демокрация = кабинет + поддържащото го мнозинство в парламента“. Тя е от книгата на Arend Lijphart „Patterns of Democracy: Government Forms and Performance in Thirty-Six Countries“. Не е превеждана на български, затова цитирам заглавието и автора в оригинал. Пък и по-лесно ще ме разберат спонсорите на т. нар. фронт.

Т. нар. фронт обаче не просто подкрепя правителството. Той има и свои участници в него – зам.-министър на отбраната, председател на Агенцията за българите в чужбина, зам.-областен управител на София, като това са по-видните назначения. Колко още партийни функционери са парашутирани на сладки синекурни позиции в средните управленски ешелони не е много ясно.  Но едва ли са малко.

На фона на всичко това не е ясно как една от управляващите страната ни коалиции поставя ултиматум на… управляващите?!? На кого точно го поставя този ултиматум? На себе си? Само на мен ли ми се струва, че тук има тежка форма на политическа шизофрения? Или по-скоро говорим за елементарен спектакъл с цел показване на малко анаболни политически мускулченца? Как може да искат управляващите да предприемат мерки срещу циганската престъпност, след като те самите управляват? Що за наглост, лицемерие и тепегьозлък?

По принцип избягвам, по чисто хигиенни съображения, да коментирам т. нар. Патриотичен фронт. Просто ме е гнус. Но този път прекалиха.

Само едно е хубаво в цялата ситуация. С цялостното си поведение в управлението на страната т. нар. Патриотичен фронт начерта една ясна разделителна линия – между себе си, от една страна, и българските патриоти, от друга.

Сподели поста:

Свързани статии

4 коментара на “По повод ултиматума”

  1. Най-тъпия и безмислен текст. Първо поставя се ултиматом, който ако не бъде изпълнен, ще се оттегли и подкрепата за това правителство. Второ ако патриотизъм за жалката клика от пп“възраждане“ е гъзене към Русия и другарите, няма нужда…

  2. Костадин

    Първо, това е шестия или седмия ултиматум, който помиярския ви фронт постави, който не беше изпълнен и въпреки това подкрепата за правителството остана. Написах го в статията, но явно имате проблем с четенето, защото не сте го прочел. Второ, явно имате и проблем с писането – пише се ултиматум, а не ултиматОм. За препинателните знаци въобще няма да ви говоря, за тях явно въобще не сте чувал. Трето, как успяхте да намесите Русия и за какво другари става дума не ми стана ясно. Четвърто, не ми губете времето и вършете полюциите си другаде. Писнало ми е пропадняци и отрепки да дращят за щяло и нещяло тук.

  3. Александър Аргиров

    Този „Патриотен фронт“ ( по-скоро Паричен фонд ), излязоха по-големи карикатури и от Реаниматорския, пардон Реформаторски блок. Особено пък политическата проститутка Красимир Каракачанов, просто нямам думи !

  4. Даниел Савчев

    „Това не е ултиматум, а точки, по които настояваме. А вие, ако искате, и кърваво писмо го наречете“, каза Каракачанов пред „24 часа“. До агент „Иван“: С чужда кръв,аз и роман мога да напиша,а не само писмо.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *