20150412_114549
Когато дойдоха полицаите, на улицата останаха само жените и децата…

Много пъти съм писал за циганския проблем. Възмущавал съм се и от циганските издевателства, и от безхаберието на управляващите и от смешния антицигански патос на алъш-вериш патриотите. Сега обаче ще пиша за нещо, което се случи пред очите ми. Няма да го коментирам, няма да го анализирам. Просто ще го разкажа. Изводите всеки да си ги направи сам.

На Великден тръгнах да водя семейството си към Морската градина. В района на „Топливо“ в една от бившите индустриални зони на Варна видях точно по средата на улицата, която обикновено е доста оживена от коли, голямо стълпотворение от цигани. Те бяха заобиколили една кола и се опитваха да налагат мъжът, който очевидно беше неин шофьор. Всички коли минаваха бавно покрай сцената, но никой не спираше. Видях, че точно пред входа на „Топливо“ стои човек, вероятно пазач, който гледаше с уплаха случващото се, без обаче да се намесва. Спрях и го попитах какво става. Оказа се, че колата е блъснала малко дете, което изтичало от циганското гето, намиращо се буквално на един метър от улицата. Шофьорът ударил спирачки, но въпреки това ударът бил силен. Детето било откарано в болницата, а другите останали да чакат полицията.

Веднага звъннах на 112. Оттам ме уведомиха, че знаят за случая. Попитах ги дали знаят, че няколко десетки цигани се опитват да пребият шофьора буквално пред очите ми. Отговориха ми, че към мястото пътува полицейска кола. Реших, че докато пристигнат полицаите, на човека ще трябва да му се помогне. Докато пресичах улицата видях, че в колата има две деца, които буквално ревяха и пищяха от ужас. Отвън бащата беше блъскан, ритан и заплашван, а децата му бяха проклинани по най-отвратителен начин. Започнах да разбутвам циганите, накарах ги да се махнат от пътното платно, за да не стане друга катастрофа. Сега циганите започнаха да заплашват мен. Попитах шофьора не иска ли да взема децата му и да ги откарам от тук, но той каза, че няма кой да ги посрещне, щели да са сами и отказа. Беше толкова изплашен и паникьосан, че когато го попитах какво точно се е случило едва можа да ми обясни. Само ми повтаряше как детето изскочило в последния момент и нищо не можел да направи.

Междувременно друга кола също спря. От нея излезе човек, който също решително започна да избутва циганите от платното. Помислих, че е полицай в неработно време, но се оказа обикновен строител. Когато го попитах защо е спрял, знаете ли какво ми каза – „Видях една тумба цигани около двама българи и реших да спра и да помогна“.

В този момент се приближи първата полицейска кола. Когато я видяха, мъжете цигани започнаха бързо да се изтеглят. Останаха само жените, които като по команда започнаха да вият и нареждат. Една от тях отиде до шофьора и му каза – „Да знайш, шта намерим и шта заколим. И тука пред полицаите шта заколим. Ши пратя дитету, ши му дам нож да та наръга, и нищу няма да му направят, щот е дите.“

Когато полицаите се намесиха, започнаха тях да нападат. В момента, в който един от циганите беше леко избутан към тротоара, той изпищя – „Бийти на, щот сми цигани. Ако бяхми българи, нямъши дъ нъ бийти.“

След това присъствието ми стана излишно. Благодарих на полицаите и си тръгнах. Сега, както казах, няма да анализирам и няма да коментирам. Преди всичко се надявам детенцето да се оправи от удара. Но ще задам няколко въпроса, на които всички българи, освен управляващите и професионалните алъш-вериш патриоти, знаем отговорите.

1. Защо това гето съществува в индустриалната зона на Варна? Още през 2012 г. настоях всички незаконни постройки в града да бъдат съборени, а обитателите им изведени от тях. Ако това беше станало, инцидент нямаше да има и нищо от описаното нямаше да се е случило.

2. Защо детето е оставено без контрол на една от най-натоварените градски улици? В тази част на града самосвалите и бетоновозите са два пъти повече от леките коли.

3. Какви граждани очакваме да израснат от жителите на това и много още нему подобни гета, възпитавани от майките си с думите „вземи ножа и иди наръгай този човек, после нищо няма да ти направят“?

4. Защо социалните служби бездействат и не отнемат децата на тези родители, които ги обричат на престъпност и с действия или бездействия застрашават тяхното здраве? Всички хора се раждаме равни и разлика между нас няма. Защо позволяваме на едни хора да унищожават бъдещето на своите деца, като ги превръщат в свои още по-лоши подобия?

Има и един последен въпрос, но той е към нас, българите. Днес, от миналите десетки коли и камиони, спряхме едва двама души да помогнем на заплашен наш сънародник.  Защо другите отминаха безучастно? Чак не искам да си отговарям…

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

18 коментара на “Просто разказ…”

 1. Мирослав Георгиев

  Закона е за всички!!!
  Тепане.Това до посиране и без социални.Много бързо влизат в час като нямат пари.
  Закона за частната собственост да се оправи веднага.Влезе.ли ти в имота стреляш го и не го лежиш.
  Те могат да убиват а ние не?
  Това Мангасария ли е или България???
  СЪБУДЕТЕ СЕ Б Ъ Л Г А Р И!!!!

  1. БЪЛГАРИН

   Без пари и ще почнат да крадат! Само бой, без помощи и жандармерията, която да обгради махалите и гетата! А като за черешка на тортата може ГЛУПАВИТЕ ЗАКОНИ, КОИТО ИМ ДАВАТ ПРАВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ и веднага ще си седнат мирно у дома и ще започнат да работят и плащат данъци.

 2. Иван Гайдаров

  Никой не е спрял, защото са СТРАХЛИВИ ОВЦЕ-ЕГОИСТИ, които са коне с капаци.
  Не са добри хора. Добрите хора ще спрат и ще помогнат на човек в беда, а лошите хора ще се направят че не ги интересува и ще отминат.
  Българите не трябва да бъдем вълци едни с други, а да си помагаме винаги когато можем, да бъдем солидарни и единни едва тогава всички ще заживеем по-добре.

  1. Даниел Савчев

   За съжаление малко истински мъже останахме.Много мъже вече се превърнаха в мъжки курви.

 3. Женя Борисова

  Поздравявам Ви за куража да помогнете, въпреки че сем.Ви е било с Вас! И със срам ще го кажа, но за единството трябва да се поучим от „българите“ от гетата… Ако от сто човека са спрели само двама, това са 2%. За тях биха спрели поне 10… Поне!!!

 4. МИРОСЛАВ

  Някой задава ли си въпроса не изкачат ли на пътя нарочно за да изнудват след това шофьорите за пари ?

  1. Това изнудване на шофьори за пари чрез разиграване на ПТП се практикува често от циганите в Сливен, използват се деца, избират винаги шофьор жена , детето се блъска с ръце в стъклото на движеща се кола от дясно на шофьора, след което пада и започва де търкаля и вика, притичват се предварително скрита тумба жени циганки и започват да заплашват и изнудват водача за пари, а в в това време „пострадалото дете“ изчезва защото му нямо нищо…

 5. Аз съм израснала в близост до това гето и ги познавам до един. Истината е една. Мъжете постоянно влизат в затвора за кражби и ги пускат след малко престой в затвора и ги е страх от полицаите, а относно до всички други са толкова нагли че спасение от тях няма.

 6. Тъй като съм имал челен опит с цигани и с дошлата след това полиция, ще обясня защо никой не е спрял.
  Значи ако циганите те пребият, ще го пишат „неизвестен извършител“ и никой няма да си мръдне пръста.
  Ако обаче ти ги набиеш – и това е изрично предупреждение от дошлия чичко полицай – ако ти ги набиеш, ще те скъсат от съдене.
  Ти имаш лична карта и полицаят записва личните ти данни.

  Полицатя каза – „викате ни и ние ще ги набием“. Аз питам „а как да ги задържим“ и той вдигна рамене…
  Та така, системата е организирана да пази циганите – те може да те бият, ти тях – не.

 7. Александър Аргиров

  Най-вероятно детето е било пуснато умишлено на пътното платно, за да искат после обещетение. Така правеха преди няколко години в София на бул. „Константин Величков“ – бутаха циганетата буквално пред преминаващите коли. Но поне от 3-то РПУ веднага бяха взети мерки, снимаха от разните телевизии така, че дори от БХК не посмяха да реват в защита на циганите.

 8. 1.Циганите са накарали цигането да изтича
  2.Прав е Ангел,ч ако Българин посегне на циганин,ще скочат да го защитават 10 организации,а ако цигани набият Българин…да се оправя сам .
  3.Лидерите на ромските организации и месните лидери по места , са в изключително тесни връзки с политическите партии-ВСИЧКИ пол парии,вкл и с месната власт.Полицията идеално знае това и не смее да ги пипне,защото след това кмета ще им търси чалъма,за дето са му съсипали гласоподавателите.Отделно покрай циганите ,някои хора изкарват пари от еврофондовете,тааа…тея са златна мина за политици и мошеници и адвокати.

 9. Приомът за бутане на циганета пред колите е от време оно. Хора, не разбрахте ли, че докато не вземем СЪДБАТА СИ В СОБСТВЕНИТЕ РЪЦЕ, нищо няма да се промени, Б Хелз К и разните му посланиц директно ще продължават да ни заявяват, че са тук, за да защитават нашите непризнати от конституцията миноритарни народности – накратко и неправилно назовавани малцинства. Помагайте на ближните си защото и вие можете и изпадате ежедневно в позицията на обиждани, заплашвани и пребивани, ако не другояче, поне с думи. Покажете солидарност, за да помогнете и на себе си. И да не забравяме, че КОЙТО НЕ НАКАЗВА ЗЛОТО ЗАПОВЯДВА ТО ДА БЪДЕ ПОВТОРЕНО.

 10. Ами аз какво да кажа, като хич не ги обичам тези хлебарки, макар че съм християнин и Библията казва да обичаме всички, бяма значение кой от коя раса и пол е !!! Не трябва да постъпваме така както те правят, но най лесния вариант е когато блъснеш черната гад, да се засилиш и да я размажеш още повече и да си тръгнеш. Те като видят че ги мачкат и не спират, ще спрат с циганските постановки..

 11. Владо от Куманово

  Както казаха участниците преди мен, на всички ни е внушено успешно, че държавата и институциите ѝ работят срещу нас и в полза на ма*****, пардон – циганите. Нагласата ми (програмираната) е, че ако ма****, пардон – циганин, безчинства, е безсмислено да се уповавам на институциите. Той е онеправдан, аз съм виновен по дефиниция.

  Поздравявам Костадин Костадинов, че заема гражданска позиция и лошото е, че за „сефте“ видях (мисля по Alfa TV), че все пак е възможно към днешна дата да бъдеш общински съветник и да имаш държавотворческа позиция (проследих репортажа за събарянето на свинарниците и курниците в „Максуда“, Варненско). Законът е един за всички и ако се прилага еднакво, имаме държава.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *