Руска или американска колония е България?

Този надпис стои в началото на американската база. Първо е на английски, после на български. Нормално – все пак се намираме не на българска, а на американска територия. Тук ние българите сме гости в собствената си държава. Забележете още нещо много, много важно – цитираният на табелата закон е американски, не български. На територията на американската база важат американските, не българските закони.

Понеже американската пропаганда в България непрекъснато тръби как страната ни е едва ли не окупирана от Русия и се намира под непрекъсната руска заплаха, реших да отида до една от американските военни бази у нас, тази между сливенските села Мокрен и Ново село, за да видя как ни пазят нашите верни съюзници. Каква е ситуацията:

 1. На територията на базата официалния език е английският. Българският е втори и се ползва само като допълнителен, за да може местните аборигени, т. е. ние българите, да разбират какво им пишат по табелите техните господари.
 2. В базата местните аборигени, т. е. ние българите, нямат никакъв достъп. На нейна територия е забранено всякакво снимане и това може до доведе до арест на всеки местен абориген, т. е. българин. Това важи както за цивилните, така и за военните местни аборигени, т. е. българи.
 3. Американското знаме е сложено на първо място в базата, което е нормално, защото базата е със статут на американска територия, над която местните аборигени, т. е. ние българите, нямат никакви права. С други думи това вече не е част от България, а американски анклав, заграбил наша земя.
 4. На територията на базата важат само и единствено американските закони. Това също е нормално – все пак тя е със статут на американска територия и в нея законите на местните аборигени, т. е. ние българите, не важат по никакъв начин.

Припомням – това е само една от американските бази в България. В окупираната ни Родина има общо 4 такива, като за тях САЩ не плащат дори и 1 стотинка наем. Сега обърнете внимание – единствената страна от общо 134, в които САЩ имат военни бази по света, където американците са разположили свои бази БЕЗПЛАТНО, е България.

Входът на американската база. Както си му е редът, има голям надпис на английски, и под него по-малък на български – все пак сме на американска територия и тук българският език е само за гостите, т. е. за нас, българите. Вляво се виждат пилоните със знамената, първото от тях, естествено, е американското.

Още нещо – ако да речем утре ние българите решим да изхвърлим американците от базите им и да си върнем територията, те имат право да не се съгласят и да ни отвърнат с военна сила, защото, внимание, договорът за ползването им е БЕЗСРОЧЕН и НЕ МОЖЕ да бъде прекратен без съгласието и на двете страни! Така че американските бази в България ще съществуват, докато го иска САЩ, независимо от волята и желанието на българския народ.

Това са фактите, а когато фактите говорят, и боговете мълчат. Нека всеки един българин са направи сам за себе си заключение под чия заплаха е България и кой е окупирал страната ни.

Дори и само за такава снимка на това място всеки българин може да бъде арестуван от американците, защото на американската територия всякакви снимки са забранени и ние българите трябва да се съобразяваме с това. Е, аз не се съобразих. В моята държава трябва да се спазват българските интереси и закони, а не американските.
Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

24 коментара на “Руска или американска колония е България?”

 1. Балкански субект

  Руски колонии няма тъй като Руската империя и СССР не са унищожили нито един народ,а напротив завладяните народи от Русия се увеличават численно.
  България 2 пъти е била васал на Германия и 1 път на СССР,но такова сриване до ниво не на колония,а на подмандатна територия България не е преживявала никога.

  1. СССР владееше 1/7 от Земното кълбо, а Русия сега владее 1/11. По-голямата част от тази територия е колонии, защото Русия експлоатира безмилостно природните ресурси на територии и народи, които се държат насила във федерацията. Дори нефтът, който е главният експортен продукт на Русия принадлежи на колонизирани републики.
   По отношение на народите – при преброяване в края на 19 век те са над 180, докато в края на миналия век – около 100. Всички останали са унищожени или претопени.
   Населението на Русия се увеличава в последните години благодарение на механичния прираст от различни републики във федерацията.
   В периода 1944-1989г България беше управлявана от марионетно правителство, което получаваше директиви от Кремъл за абсолютно всичко, а българската армия беше под директното командване на Съветската армия. Така, че какъв суверенитет, каква независимост, какви 5 лева? Сега сме много по-независими, въпреки някои вмешателства на САЩ и ЕС.

   1. Балкански субект

    Намаленото количество на народите в днешна Русия се дължи на загубата на 5 милиона кв, км, след разпада на СССР,тъй като народите от постсъветското пространство не се числят към народите на РФ.
    Населението на РФ от 2010 година се увеличава заради повишената раждаемост на етническите руснаци по програмата матерински капитал и затягането на миграционната политика за преселници от Средна Азия,които бяха наводнили РФ през елцинизма и депортирането им.Между другото РФ беше на 2-ро място в света по брой мигранти след САЩ.

  1. Костадин

   Колко съветски военни бази имаше у нас тогава? С колко милиона намаля българското население между 1944 и 1989 г.? С колко процента се срути БВП на страната и колко хиляди предприятия бяха разрушени и ликвидирани? Колко процента беше безработицата тогава? Айде питайте в ембасито и като ви кажа какво да кажете, пишете пак.

   1. Американски бази в България няма. Съветски нямаше, но пък за сметка цялата държава беше под контрола на КГБ. Ако на това му викате свободна и независима държава…..?!?!?! Ако не сте проверили, да ви кажа, че населението на България започва да намалява от 1944 и достига отрицателен прираст през 1989. Има го като справка в НСИ. А за БВП, безработицата, и икономиката на соц България вече е безмислено да се говори.Вече са разсекретени хиляди документи и стенограми доказващи че, комунистите разсипаха една цветуща и просперираща държава.

    1. Костадин

     Ако няма американски бази тези на снимката какви са, марсиански ли:) Още нещо – между 1944 и 1989 г. населението на България се увеличава от 5 на 9 млн, почти двойно, докато от 1989 до 2018 г. намаля с 2,5 млн, почти с една трета. За периода 1944 – 1989 г. БВП на България се увеличи 1800 процента! Това са фактите, а те са факти дори и за неграмотните и продали се за 2 долара на час американски тролове като вас.

    2. Ивелин

     Американски бази в България нямало що за малограмотен малоумник който не може да направи поне една елементарна проверка твърди подобна тъпотия Че самите кравари си го признават четете бе идиоти стига сте ставали за смях https://militarybases.com/overseas/bulgaria/

   2. Цяла българия беше съветска военна база. Руснаците се разполагаха у нас когато и както им харесваше. Имахме дори ядрени ракети, които се обслужваха и охраняваха от съветско войсково подразделение.
    Ако не ти е известно – толкова по-зле.
    За БВП – цялата ни икономика беше зависима от СССР по отношение на ресурси, търговия и енергия. Отделно, че беше изградена по стандартите на СИВ. След колапса на СССР повечето предприятия спряха, а тези които не спряха трябваше да се пренастройват към западните стандарти. Оставям настрана качеството, което не ни позволяваше изобщо да сме конкурентноспособни.

    Предприятията бяха разграбени от бивши членове на БКП, на ДС и ръководствата им. Няма защо да уточнявам, че всички те бяха възпитаници на СССР.

    1. Костадин

     Извинете, но вие пишете пълни глупости. Само едно да питам, защото другото е пълна простотия – можете ли да посочите някакво доказателство за думите си относно ядрените ракети в България? Поне един писмен документ, или каквото и да е друго доказателство.

     1. Петър Милов

      Бях войник в периода 1970-72 г. Знаех всички официални и неофициални данни, относно оръжието, намиращо се в България. ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, ЯДРЕНИ РАКЕТИ В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ! Нямаше и съветски военни бази. Сега обаче имаме американски. Икономиката ни беше „зависима“ от СССР и СИВ в смисъл, че получавахме енергийни ресурси на символични цени и пласирахме произведеното на огромния пазар на СИВ, в т.ч този в СССР. След като приключихме със СИВ и СССР, приключихме и с евтиния нефт, и с пазара. Затова и предприятията рухнаха. Останалото са голословни русофобски приказки и нищо общо с елхата, така както Съвременна Русия няма нищо общо със СССР.

     2. Ангел

      Има много публикации по темата. Например

      https://www.actualno.com/society/jadreni-oryjija-v-bylgarija-prez-60-te-bili-do-borovec-news_676181.html

      Това е линк към една от тях, базирана на монографията „Балканският „щит на социализма““ на професор Арутюн Улунян от Института по история при Руската академия на науките.

      Цитат: „„През лятото на 1962 г. край Карлово и Ямбол са били разгърнати още две ракетни бригади, в близост до курорта Боровец се е намирал склад за ядрените заряди за ракетите. Съветската страна е изисквала съблюдаването на най-строга тайна по въпросите за разполагането на ракети „земя-земя“ на българска територия“, посочва проф. Улунян. Ученият допълва, че персоналът на насочените срещу цели в Гърция и Турция ракети е бил директно подчинен на върховното командване на Варшавския договор в Москва.“

      Считайте се свободен да кажете на руския учен, че това, което е писал са пълни глупости.

     3. Костадин

      Помолих за документ, а получавам книга на анонимен руски „професор“, в която пише глупости. Все едно да ви цитирам книга на проф. Маджаров от Варна, в която е „доказано“, че българите сме народ на 23 000 години. Предпочитам документи, ако обичате, историк съм и работя с факти, не с измислици. Никога в България не е имало ядрени ракети, нямаше смисъл. Ракетите си бях в СССР, те имаха смисъл в далечни бази, като в Куба, където се случи Карибската криза заради тях. Мислете повече и сам ще се убедите, че пишете глупости.

     4. Ангел

      Отговор на Петър Милов

      Съгласявам се, че като войник (редник, ефрейтор или мл. сержант), сте имали достъп до най-секретната информация на БНА и Варшавският договор, но сигурно точно тази някак си Ви се е изплъзнала. Сигурно сте бил в домашен отпуск, когато са я чели в часовете по политпросвета…

      По отношение на икономиката – да получавахме много дотации и евтини горива и суровини от СССР, дори една част препродавахме, но те бяха в замяна на верността ни към Кремъл и „услугите“, които правехме. Това не противоречи на казаното от мен, а само потвърждава, че икономиката ни беше напълно зависима от СССР и когато той се срина, тя спря. Без ресурси и без пазар, какво друго можеше да се случи?
      През лятото на 1989г България имаше голямо изложение в Москва във ВДНХ, където представихме абсолютно всичко, което нашата страха произвеждаше, но нито един договор не беше сключен, а вече сключените, които изтичаха по-късно, не бяха подновени. Тогава Т. Живков не успя да си уреди среща с Горбачов и пристигна без покана в Москва, но не му беше разрешено да напусне Шереметиево, а там беше посрещнат от един от многобройните зам. кметове на Москва. Скоро след това той беше свален, България фалира и Луканов обяви мораториум върху плащанията по българския дълг. Започна Лукановата зима…

      В онзи момент ние бяхме зарязани от СССР без никаква подкрепа в икономически и военен аспект, тъй като СССР трябваше да се бори за собственото си оцеляване. И това се случи с всички соц. страни. Ние трябваше да се погрижим за себе си и се обърнахме към САЩ и Запада за помощ. Нямахме избор.
      Това са фактите и ако те Ви звучат русофобски, вината не е моя.

      В личен план харесвам Русия и руснаците и имам много приятели там, а колко пъти съм ходил, вече не мога да преброя.
      Не трябва да си затваряме очите пред историческите факти и сляпото вричане в любов към една или друга държава по-скоро пречи на България, отколкото помага. През 1989гр, в разговор с руски ветеран от „Афганската война“, той ми каза, че обичат България, но ако получат заповед ще я смажат за няколко часа.
      Това е! „Братската любов“ си е „братска любов“, но националните интереси са над всичко. Това е квинтесенцията на политиката на всяка държава. Дано и ние в България го осъзнаем най-накрая.

 2. В средата на 50-те години нашите ВВС разполагат с близо 800 самолета, сведени в седем авиационни дивизии. А сега не можем да си купим пет самолета модел 1972-ра година.
  Под руското „робство“, България бе 9 млн. Имахме 700 хилядна армия със запаса. 300 от най-модерните за времето си самолета, (повече отколкото има „обединена” Германия, днес).
  10 ноември 1989 г., заварва армията ни с численост 156 837, 2269 танка, 2232 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата, 2154 оръдия, 2800 минохвъргачки и 52 ракетни пускови установки. 9 ракетни дивизиона, още 1000 пилота от запаса.
  Милиция и вътрешен ред, а циганите много добре си знаеха мястото. През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост, селско стопансто, образование, социална сигурност, наука, дори и спорт.
  Също така много хора имаха работа покрай армията. $ 3.5 млрд. чист доход от продажба на българско оръжие. Имахме и 4 дизелови подводници, тралчици, ракетни катери.
  Е, верно е, нямахме чужди военни бази на наша територия, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, телефонни и имотни измами, чалга, трафик на хора, соросо-идиоти, „бежанци“, „битова“/“ромска“ престъпност и клошари… Сега, обаче, при американската „совобода“ и деморация сме на път да изчезнем като народ и държава.

  1. След ВСВ на социалистическите държави им беше отредена ролята да са буфер между СССР и другите страни. Ролята на България беше да пази Съветския Съюз от нападения на НАТО от Юг, а именно от Гърция и Турция. За тази цел бяхме въоръжени до зъби и трябваше да удържим атаката за около 2 часа докато руснаците реагират. Главното бойно поле трябваше да е милата ни родина, където ако се наложеше щеше да има и ядрени удари.
   Това е историята на супер въоръжената ни армия, на която беше отредена ролята на пушечно месо.

   1. Костадин

    Пълни глупости. Имате ли въобще представа от темата, която коментирате? Основна задача на българската армия до 1989 г. е да спре турците и до третия ден да разгърне контранастъпление на територията на окупираната от турците Източна Тракия.

   2. Служил съм в същата тази армия и съм се клел да дам живота си за България. Така че , най-малкото ми става смешно, някакво човече, мислещо се за англосаксонец да ми обяснява как е трябвало да действам при евентуално нападение. Между другото, бих бил щастлив и сега да се превърне в бойно поле, стига да има гаранция, че бройката еничари, ще бъде сведена до нула на територията на родината ми. Просто ми идвате малко в повече, а и не само на мен. Очевидно „елита“ на България пак се е размечтал за народен съд.

 3. LikaPrilika

  Трябва наобратно да се обърне табелата, че ме дразни това уелкам.Нито са уелкам, нито са си у дома!

 4. До АНГЕЛ:
  Започнахте с научно фантастични разкази (ядрено оръжие)… само ще вметна нещо по тази тема в разговорите ми с подполковници относно стратегията ни по соц времето. Трета армия на Турция (европейската част), можеше да направи внезапен пробив, който трябваше да бъде спрян при естествената преграда на Стара Планина, отвъд която имаше бази с ракетните отделения, с обсег 500 км, достатъчни да се порази всичко до Истанбул (вкл.). Тези ракети МОЖЕШЕ да носят ядрени глави и руснаците щяха да ни доставят такива до 24 часа след инвазията. От нас се е искало да удържим 24 часа, след което започваме контранастъпление. Както и да е. Не мога да го потвърдя с документи, което между другото и Вие не направихте.
  Сега – относно национализма и това, което са Ви казали руските приятели – разбира се, че националните интереси ще са пред всичко останало. Това важи и за набедените русофили като нас. Ако Русия тръгне срещу народа ми, аз ще съм първия в окопите. Защо обаче ВИЕ не сте, след като има цели 4 американски бази с окупатори??? Те дори не си плащат за това. А наясно ли сте, че се прие закон ЗА ПРЕБИВАВАНЕТО НА ВОЕННИ НА НАТО И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА НЕОГРАНИЧЕН ПЕРИОД??? Наясно ли сте какво означава това за националната ни сигурност? НИЕ искаме сами да решаваме съдбата си, толкова е простичко…

 5. Не зная за какви документи питате и Вие и другите. Дал съм един източник на информацията за ядреното оръжие в България, и там изрично се посочва, че написаното се базира на документи от архивите на СССР. Ако написаното от този руски учен не ви звучи достоверно, не зная на какво бихте повярвали. Едва ли документи на Съветската Армия или КГБ ще бъдат публикувани в средствата за масово осведомяване, но ако някой иска да извърши сериозно изследване, положително ще стигне до тях.

  Относно ролята на България в един евентуален конфликт с НАТО откъм южната ни граница, тази роля се е променяла през годините в зависимост от международното положение, плановете на Западните държави, отношенията на СССР със страните от Балканите и т.н. Това, което не се е променяло е, че главното предназначение на кордона от социалистически страни около СССР е да предпази СССР от война на тяхна територия и тук, това което вие казвате не противоречи на моите думи, че предназначението на Българската армия е било да поеме първия и най-силен удар от Юг (т.е. да е пушечно месо), а главното бойно поле е щяла да бъде България. Това, което не подлежи на съмнение е, че Съветското командване би използвало всички възможни средства за да държи евентуалните агресори от НАТО възможно най-далече от техните граници, т.е. на територията на България, каквото и да значи това за нашата държава.

  За мен, не зная на каква база правите заключения, но съвестта ми е чиста, защото с реални действия, съм направил (и продължавам да правя) за България много повече от много от биещите се в гърдите патриотари или „родолюбци“. Както и да е.
  По отношение на американските бази – против тях съм, но трябва да сме реалисти. Намираме се във време и на място, където въпросът не е дали да има или да няма бази у нас, а чии да са базите. А това вече е доста комплицирана тема.

 6. Като си толкоз компетентен,не питай,а пиши какво знаеш.Но излъжеш ли,ще ядеш бой!

 7. Тодор Варбанов

  Русофобите въртят една и съща плоча от 30 години вече, станаха банални да повтарят опорните точки на Сорос и ЦРУ за Русия, дори репертоара им се състои от няколко простовати изречения и думички, които са им били спуснати от Вашингтон и повтарят, като папагали, колко „лоша“ била Русия, така че нищо ново под слънцето. 🙂

  Що се касае до американските военни бази в България, е предено ясно че те са държава в държавата и за тях законите на републиката не важат, само русофоб може да твърди обратното. 🙂

 8. Тодор Варбанов

  Русофобите са като ислямските фанатици – промити мозъци, безнадеждно и безсмислено е да им се обяснява, защо САЩ си гледат интересите на Баканите и не се интересуват от нас. Не може да се води нормален разговор с тях, стават само за подигравки и обиди, а аз дори не им обръщам и внимание вече. 🙂

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *