Свободата е мила, истината е свята!

photo_verybig_805110
Прецедентът Плевнелиев за пореден път се опита да подмени историята ни. На 1 май в Панагюрище обаче местният кмет го постави на мястото му, наричайки го индиректно национален предател.

Тази година традиционните чествания на Априлското въстание минаха под знака на един неочакван скандал. Както винаги, президентът на страната държа реч, в която с много патос обясни какво се е случило по време на въстанието. Само две неща пропусна да каже, или по-скоро пропусна да прочете написаното от неговите секретари – срещу кого е вдигнато въстанието и защо. Разбира се, това не е изненадващо. Традиционно нашите управляващи избягват да го правят, независимо от това коя партия е на власт. Сега обаче един от присъстващите наруши срамната омерта на престъпния ни преход.

Кметът на Панагюрище нарече всеки, който отрича турското робство, национален предател и хвърли нацията в еуфория с думите си. Защото с това той директно хвърли ръкавица на говорилият преди него Плевнелиев, чиято реч изобилстваше с евфемизми като „чуждо управление“, “ чуждо владичество“, „османска власт“ и прочие. Освен това Никола Белишки изрече на глас мислите на огромната част от българското население.

Именно поради тази причина още на следващия ден знайни и незнайни соросоиди, грантаджии и обикновени еничари връхлетяха върху него с цялата стръв, на която са способни отцеругателите. Една от тях без малко да поиска наказание за кмета заради думите му. С което всъщност продажните отрепки показаа къде е проблемът наистина.

А той е в цялостната подмяна на нашата история през последните 26 години. Основното внимание беше съсредоточено върху турското робство. На българите трябваше да се обясни, че робство не е имало и че нашите прадеди живот са си живеели в Турската империя. А както се сещате, щом е нямало робство, значи е нямало и освобождение, следователно няма и освободители. Така едновременно ставаме първи приятели с Турция и заличаваме всякакви връзки с Русия. Найс, а?

Добре. Нека сега да изброим малко факти. Когато турците завземат земите ни през XIV век, нашият народ е един от най-големите в Европа – около 3 млн. Повече от нас са само германците и французите. 5 века по-късно ние пак сме около 3 млн, но вече сме един от най-малките народи в Европа. Нещо повече – по време на завоеванието 40% от българите са избити, прогонени или продадени в робство. Истинско чудо е, че въобще оцеляваме. Българският народ загубва своите духовни и политически водачи и е сведен до безпросветна и затъпяла маса от безправни селяни – рая. Българската култура е почти напълно изличена. Нашите градове, църкви, замъци, крепости, манастири са безжалостно унищожени от турците. Загива почти цялата ни книжнина. За целият период от преди турското нашествие имаме запазени едва няколко десетки книги. Църквите от преди робството в цяла България са едва 18! През целия робски период не спира помюсюлманчването на цели области от българското землище. И днес още кървавата следа на ислямизацията разкъсва като гранична бразда изтерзаното тяло на нашия народ, който 130 години след освобождението си все още не успява да постигне единение с всички наследници на помохамеданчените българи. Да не забравяме и други по-незначителни неща като законната дискриминация над българите, кръвния данък, отвличанията на жени и девойки и прочие прелести на „чуждото управление“. Но няма смисъл от повече примери. Искате да разберете какво се е случило на нашите прадеди? Ами пуснете си телевизорите и вижте какво вършат изродите от Ислямската държава в Ирак и Леванта. Същото е било.

Е, всичко това ние, които имаме чест, съвест и българско самосъзнание, наричаме турско робство. Душевните кастрати го наричат по начина, описан по-горе. Те твърдят, че това било нормално. Е, трябва ли да се учудваме тогава защо думите на кмета Белишки предизвикаха такова бурно одобрение сред българите и такава злостна омраза сред антибългарската грантаджийска измет?

Но има нещо, което е особено знаменателно. Кметът на Панагюрище каза истината и предизвика скандал. Когато в една държава казването на истината води до скандали, това означава, че държавата е изградена на основата на лъжи. А такава държава няма бъдеще. Тя рано или късно умира. В нашия случай, с оглед на актуалните ни демографски реалности, по-скоро ще е рано.

Но свободата е мила, а истината свята! Щом Белишки получи такава общонародна подкрепа, щом еничарите реагираха като ужилени, значи България още е жива. Въпреки последните 26 години подмяна на историята ни, напук на плеядата национални предатели управляващи държавата ни вече четвърт век, въпреки всичко. Защото нека не забравяме, че българското Възраждане започна точно тогава, когато всички бяха отписали българският народ и дори го бяха забравили. Ясно е, че и на нас ни е време вече. Време ни е за Възраждане!

Сподели поста:

Свързани статии

1 коментар на “Свободата е мила, истината е свята!”

  1. Истината за живота на българите в Османската Империя е в книгата „Краткосмешна история на България“. Препоръчвам на всички да я прочетат.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *