Свобода или Орешарски

На 6 юли 1868 г. четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа минава Дунава и навлиза в поробените български земи. Разкрита буквално още същата вечер от турските съгледвачи, четата започва серия от ожесточени боеве с турския аскер и башибозуците, които я преследват неотклонно по целия и път от дунавския бряг до върха на Балкана. Въпреки, че са разбити изключително бързо и не успяват да изпълнят основната си идея – да вдигнат българите на бунт, със своята саможертва двамата войводи привличат вниманието на европейските държави, които отново поставят въпроса за реформи в европейските провинции на Османската империя. За да ограничат до минимум външното вмешателство, турците впрягат своите медии, които в един глас започват да обясняват, че четата не наброявала и 100 човека, че никой българин не я бил подкрепил, че българите не желаели да се бунтуват, че българският народ благоденствал под скиптъра на падишаха, че самите четници били провокатори от Русия и т. н.

145 години по-късно улиците на София и големите градове на България вече почти месец се изпълват от хиляди протестиращи срещу правителството българи. Срещу тях от първия ден се впрегна целия правителствен арсенал – провокатори, компромати, опити за разцепление, медийни атаки. От една от партиите в управляващата тройна коалиция, „Атака“, направо призоваха протестиращите да бъдат вкарвани в затвора. Всичко това вместо да уплаши или разколебае протестиращите, привлече вниманието на европейските държави, които отново поставиха въпроса за реформи в България. За да ограничи до минимум външното вмешателство, управляващата тройна коалиция впрегна своите медии, които в един глас започнаха да обясняват, че протестиращите са едва няколко стотици, че никой българин не ги подкрепя, че българите не желаят да протестират срещу правителството, че благоденстват под управлението на тройната коалиция и че протестиращите всъщност са платени провокатори на чужди сили.

Е? 145 години след подвига на Хаджи Димитър и Стефан Караджа днешните български управляващи говорят като тогавашните турски поробители. Което означава едно просто нещо – както тогава, така и сега, България не е свободна. А свободата не се дава даром, тя се извоюва, и точно това правим всички протестиращи българи днес – борим се за свобода. За свободна, независима и обединена България.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

3 коментара на “Свобода или Орешарски”

 1. Белморски

  Eлегантно решение на проблема с демографската катастрофа

  Единственият начин за справяне с демографската катастрофа е отстраняването до максимална степен на държавната администрация от тази област, колкото и да звучи абсурдно на пръв поглед.

  Какво имам предвид?

  Малка предистория. Според т.н. „ООН“ всеки човек, в частност децата – при нашия конкретен случай – се нуждае от определени продукти и услуги, които са необходими при отглеждането им до пълнолетие. Тази съвкупност от стоки и услуги (касаещи облекло, храна, лекарства, медицински услуги, културни нужди и пр.), да я наречем условно „детска потребителска кошница“, възлиза на някаква определена стойност, месечно, примерно 1000 лв (сумата е условна и подлежи на обсъждане, уточнява и корекции, давам я така, просто за по-лесно илюстриране на идеята) за едно дете.

  Всеки българин, който пожелае, може да избира между два типа данъчно облагане: единият е досегашният, при който държавата дава пари за детски, платено майчинство, и пр., а при другия главата на семейството избира семейно данъчно облагане, при което той се отказва от всички видове финансова помощ от държавната администрация, като вместо това получава данъчни облекчения, възлизащи на 12 000 лв. за всяко негово дете. Така че ако примерно е направил 3 деца, ще се ползва от 36 000 лв. данъчно облекчение при годишното семейно данъчно облагане.

  По този начин държавата почва, макар и бавно, да се разтоварва от огромното финансово бреме на т.н. „социална държава“, като в същото време моментално ще започне излизането от демографската яма, защото по този начин ще бъдат стимулирани всички дребни и средни собственици да правят повече деца, като това не е единственият положителен ефект, разбира се, но е най-важният приоритет в случая.

  В тоя ред на мисли според мен трябва да се добави и отказ от останалите финансови „помощи“ от държавата, като „помощи за безработни“, „помощи за социално слаби“ и т.н.

  По този начин ще се разполага с много силен коз в полза на приемането на този втори вариант на данъчно облагане.

  Още допълнения по темата:

  – за мъртвите български села – за желаещите от тези истински български мъже, готови да се откажат от финансовите „придобивки“, осигурявани от „българската“ държава, и да се заселят в някое такова село, да се предлагат допълнителни бонуси в материална форма: машини, инвентар, животни, но осигурявани единствено на обществена основа.

  Какво ми е на ума? Има не малко богати българи-милионери, станали богати с труда си, полаган пред очите на всички: като спортисти, хора, свързани с музикалния бизнес и киното, като втората категория на практика задължително трябва да си е заработила капитала извън България, едва ли е необходимо да обяснявам защо.

  Не всички от това съсловие живеят в България, поради различни причини. Това между другото.

  Сред тези мъже все ще има неколцина истински патриоти – да не използвам термина „националист“, че др. Сидеров го превърна в собственост – които, по примера на великия българин Дан Колов, построил хотел в Щатите, в който, щом си българин, не плащаш за престоя си, дал милиони от личното си богатство за закупуването на първия български пътнически самолет, да не споменавам направеното от него за българската школа по свободна борба – ще се съберат и ще основат някакво сдружение за подпомагане на България – не говоря „спасение“, защото и тази дума я омърляха мърлячите така, че ми се повдига – които отворят банкова сметка за дарения специално за онези българи, избрали данъчното облагане за свободни мъже, в която всеки българин може да даде скромната си лепта за закупуване на машини, инвентар, животни и пр. за онези, решили да възкресят мъртвите български села.

  В България по данни из мрежата едноличните търговци са някъде към 600 000, на няколко места съм се натъквал на това число. От тях един процент да са готови да помогнат финансово на България в този наистина тежък момент за Отечеството ни, представляват 6 000 български мъже.

  Това е моя, крайно консервативна оценка, която според мен е реална.

  Какво е неоходимо да се направи? Едно кратко нахвърляне на най-необходимите неща, за което не претендирам изобщо, че е изчерпателно, и очаквам най-сетне неколцина от регистрираните на форума ни участници да се включат:

  – пропагандиране на идеята по всички възможни канали и начини, за да навлезе в мейнстрийма – съзнавам, че за неподготвените съзнания това ще звучи като нещо на китайски, първото, което ще идва стандартно на ума на хората е, че авторът на идеята и пропагандиращите я не са наред в главата. По този се сещам за един възглас, може би някои от вас също ще се сетят 😀

  – по най-бърз и енергичен начин трябва да се налага неотложната промяна в данъчното законодателство, с участието на наистина икономисти и финансисти, които да са национално-ориентирани – уточнявам, че става дума за българската нация, а не някоя друга.

  – основният коз ще бъде, че държавата реално няма да се товари финансово, точно обратното, тези български Мъже ще й спестяват финанси, като няма да получават придобивки. Защото до този момент, където и да отворя в нета по сайтове и форуми, където се засяга темата, винаги опира въпросът до пари. Държавата трябвало да дава пари за раждаемост, за да има раждаемост, но тъй като нямало пари, значи … всеки да си довърши сам „държавническия“ довод на „българските държавници“.

  – какви партии могат да окажат помощ, на кои можем да се надяваме? Ако говорим за тия в парламента, ще е само губене на време. Има много партии регистрирани, все „спасители“ отбор, които по презумпция би трябвало да оценят по достойнство идеята и най-малкото да почнат да я обсъждат. Редица от тях са включили и термина „демография“ и производните му в програмите си, така че стандартно би трябвало да се почне с тях.

  Идеалният вариант би бил тази партия да се създаде и състои само от тези български Мъже, но това е вече един следващ етап, който, ако вярваме силно в Господ, Неговата благословия ще я има над делото ни.

  Очаквам от участниците на форума да вземат дейно участие в темата, като дадат своите предложения, допълнения, корекции, идеи и пр.

  Разбира се, останалите участници също могат да вземат участие, да не си помисли някой, че тук се налага някаква форма на дискриминация, хаха.

  Настойчивата ми молба е да бъдем максимално сбити и ясни в излагането на идеите си, за да бъдат разбрани от максимален брой хора.

 2. Само като видях, че статията започва с Хаджи Димитър и Стефан Караджа, разбрах, че ще са пълни глупости и не я дочетох.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *