Стреляйте момчета, зад вас е България!

granichni
Шапки долу пред пазителите на страната ни…

Вчера България беше нападната. За пореден път. За първи път обаче от началото на ислямското нашествие, което евроамериканските медии ни представят като „бежанска вълна“, България отвърна. Трима български гранични полицаи пресрещнаха нахлула банда от 54 мъже, които им оказват съпротива, при която загива един от нападателите – неизвестен засега афганистанец.

Първите реакции са срамни. Българският хелзинкски комитет обявява стрелбата за незаконна. Главният секретар на МВР мънка оправдателно на въпросите на журналистите. Една от първите новини след събитието е – полицаят не е задържан! Все едно е нормално да бъде задържан, за това че изпълнявайки служебния си дълг, е бранил себе си и страната си… Виден депутат от Реформаторския блок обвинява полицая в убийство. Един неизвестен досега еничарин, Борис Чеширков, който бил говорител на Върховния комисариат за бежанците към ООН, решително осъжда действията на българските граничари.

Междувременно реакциите сред обикновените хора са диаметрално противоположни. Подкрепата за нашите граничари е безрезервна, а погнусата от поведението на медиите и управляващите е пълна.

Към настоящия момент позицията на управляващите може да се определи като колеблива. България беше нападната, но нашите марионетки, известни още и като българско правителство, още се ослушват как да реагират. Чакат нещо. Факс от Брюксел, обаждане от Вашингтон, един бог знае какво.

Докато те чакат инструкции обаче ние българите имаме да ви кажем нещо – отдавна беше време да се стреля срещу престъпниците, които преминават незаконно границата ни. Всичко друго освен медал за полицая ще е предателство от ваша страна!

Отделно от това аз искам да кажа нещо на нашите граничари. Като българин, като баща на две малки българчета, като ефрейтор от някогашната българска войска – момчета, не се колебайте да стреляте! Стреляйте, за да ни защитите! Стреляйте, за да спим спокойно! Стреляйте, за да знае престъпната пасмина, нахлуваща у нас, какво я чака!

Стреляйте момчета, и не се колебайте – зад вас е България!

Сподели поста:

Свързани статии

92 коментара на “Стреляйте момчета, зад вас е България!”

 1. Всички ние, що се зовем Българи и които обитаваме тази прекрасна земя, и имаме свободата да говорим на собствения си Български език и имаме свободата да се молим на нашия си християнски Бог, го дължим на доблестни Мъже, като този граничен полицай. Мъже като него мряха в Априлското Въстание, на Драгоман, Чаталджа и Дойран. Мъже, които още са тук, а не „някъде“ и за които думи като „Род“, „Родина“, „Татковина“ не са празен звук.

  Поклон Вам!

  1. Браво на полицая направил е точно това което трябва защтитил е живота си живота на колегите си и собствената ни държава какви бежанци с автомати и оръжия позор на всеки е ясно за какво става въпрос и полицая със сигорност нее стрелял случаино колко проблеми ни докараха тези така наречени бежанци какво трябвше да направи полицая да им каже добър ден и приятно прибеваване в българия те ако бяха истински и законни бежанци щяха даси минат нормално през граничния пункт а не с оръжия и по този начин със сигорност полицая е спестил много ужасни нещта благодарени с това че е сее държал като истински БЪЛГАРИН И МЪЖ които брани БЪЛГАРИЯ И СИ РИСКУВА ЖИВОТА всеки европеески полицаи или американски ще постъпи така дори много повече и въпреки това нашите момчета търпят и търпят стига толкова така трябва да се деиства единсвено и когато има заплаха за живота и за родината не е било на празно подкрепм полицая него тормозете а го наградете с медал защото е направил нещо което сее наложило и трябвало а тези терористи колко народ избиват всеки ден в европеески страни и не само БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ПОЛИЦАЯ ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО НЕГО ЗАЩОТО И БОГ НЕ МОЖЕ ДАНИ ОПАЗИ АКО НЕЕ БИЛО ТОВА МОМЧЕ

   1. Владимир

    Бог може да свърши всичко вместо нас! Но тогава, вместо единствените същества със свободна воля, щяхме да бъдем просто марионетки, бездушни роботи, сляпо следващи зададената им програма! Полицаят е изпълнил съвестно, това за което е бил нает и поел отговорност! Той е употребил силата на свободната си воля, за да изпълни онова, за което е бил призван! Ако всеки един от нас направи същото…Бог ще е постоянно явен сред нас! Лозето не ще само молитва, но иска и…мотика!

   2. Научи се да пишеш и тогава давай мнение по някой въпрос, защото се излагаш!

     1. Аман от дупедавци! България над всичко.И ми писна да виждам групи от черни пришилци да бродят по цялата столица.Стреляйте, България е зад Вас.

 2. Георги Юруков

  Поклон пред смелоста и всеотдайноста на този БЪЛГАРИН !!!!!!! Рискувайки живота си като е извадил оръжие срещу тази гнусна паплач,защото това е огромен риск който е поел незнаейки с какво ще му отвърнат тези Авганистански престъпни говеда….СЛАВА на такива достойни БЪЛГАРИ и дано бог да е с вас момчета …..АМИН !!!!

 3. Венцислав Стефанов

  Стреляйте момчета, и не се колебайте – зад вас е България!

  1. Точно така-стреляйте ние сме с вас и зад вас.
   Не ни интересува чуждото мнение-защитаваме Родина.Народа е с вас-Суверена.
   Родината Ви зове.Ако не реагираме адекватно губим всичко.

 4. Иво Иванов

  От личен опит ззнам, че няма по – арогантни, по – нагли и по – безскрупулни хора от афганистанците. Всяка такава група трябва да бъде причаквана от засада и да им бъде спретвано малко редуциране на броя. Те го заслужават. Жалка паплач, представяща себе си за непобедими муджахидини, талибани и всякаква подобна измет. От 54 души живи влезли в България, броя на живите напуснали Родината не би трябвало да е по-вече от 12-13. Да знаят другите. И да уважават страната в която влизат.
  Стрелеца от гранична полиция трябва да бъде кандидатиран за шеф на МВР, за да бъде за пример как се брани България – с оръжие в ръка и със Спасителя в сърцето, за да има какво да оставим на децата си.

   1. По конституция ,всички,които пресичат незаконно нашата граница,са престъпници и трябва да се третират ,като такива! Не да им даваме убежище , а да се арестуват и по най-бърз начин , осъдени и репатрирани.Няма за какво да се спори!Стрелбата ,явно е била в отговор на провокация или заплаха.Проверка е наложителна,но не трябва да се съди граничар,защитавал РОДИНАТА си!

  1. Радослав

   Чета и се смея на всички коментари , но като прочетох твоя реших да напиша…..
   От личен опит знам, че няма по – арогантни, по – нагли и по – безскрупулни хора от Софиянци… Да ги изтребим ли?
   Преди да пишете коментар помислете….

   1. Гертана

    Честно казано не разбирам коментара за софиянците. Просто 3/4 от живущите в столицата са пришълци от други краища на страната. и точно те са най-стръвни и напористи – искат да се докажат и да избият комплекси. кореняци софиянци почти не са останали. така че кого ще трепеш? по тая логика избий всички жители на страната.

   2. Нещасник ти чалма ли си къв си.Голяма аналогия направи.Хората ще си рискуват живота,заради такива плазмодии като тебе.

   3. Софиянец няма да ти отреже главата защото така е свикнал бе кавал, аман от тъпата ви толерастия, смешни мишки, единия се взира в правописа на другите, другия е дървен философ, я се скрийте бе Ганьовци.. Не можете нищо в държавата си да решите, щото сте никой. Суб зиро

  2. Гертана

   Напълно подкрепям това мнение. от всички народи, живеещи в онази част на света, афганистанците са най-изостаналата нация в емоционално и интелектуално отношение.. абсолютна деградация., склонност към садизъм и образователна изостаналост и немощ. това също го споделям от личен опит. не призовавам към насилие, но нека не забравяме, че при тях важи закона Бий, за да те уважават. и те не пропускат да го демонстрират, винаги тръгват с агресия на пред. нека бъдем нащрек и подготвени пък каквото дойде …

 5. Мариян Хаджиев

  Към коментиращите, не към авторът: Много сме активни онлайн, но когато нещата станат сериозни и въпросният човек има наистина нужда от подкрепата на народът който пази, всите като мишки ще се върнем обратно в дупчиците си и ще седнем на компютърчетата си да си публикуваме подкрепата си във виртуалното пространство…

   1. Темата е съвсем за друго нещо,и не знам защо,хората с малък,непълен и мек член,държейки го с дясната ръка,как успяват да критикуват , пишейки с лявата едновременно. Поклон Вам!

    1. Едни се нервират, други критикуват а вие произнесохте най-смешното заключение по темата.

 6. Радостин

  Не е ли време наистина и правителството да застане зад тази кауза като обикновенните хора

 7. Цветан

  Няма такава тиня като в Странджа. Рядка, лепи се за всичко и попива в кубинките така, че все едно си без тях. Вятърът в Странджа докарва мъгла, което е природен феномен поне за мен. Като ме карат по така наречените „пътища“ към държавната граница, първо ми опадат камъните в бъбреците, после окапва ходовата част на „Роувърите“, а като няма джипове, пеша в тинята по 10-15 километра. В дъжд и сняг, в пек и кал, при това понякога в едната посока. И като ми излязат 50 бежанци, какво да ги правя, като всеки от тях мисли, че е поканен на отрупана с блага трапеза от Ангела Меркел и аз съм длъжен да не им преча на придвижването до Германия въпреки, че по закон като не спрат когато им заповядам, трябва да ги направя на решето всичите на секундата, щом са в граничната зона и не изпълняват разпорежданията на патрула?

  За змиите „странджански“ има екстри – специален инструктаж. Понеже имало много пепелянки, които ставали агресивни лятото, трябвало да ги познаваме и като ни ухапят, да запомним каква е змията, за да ни инжектират подходящият серум. За целта, не трябвало да стоим в палатките и да водим наблюдение, а да ходим по браздата, където срещата с влечугите била най-малко вероятна. А тя браздата е една вадичка, като такава за засаждане на картофи. Само дето е направена с малко по-голям плуг, с който се изкореняват лозя. Турците въобще не ги вълнува какво минава през същата браздата и в двете посоки, ама въобще. Но ще им дадат 3 милиарда евра от Европа, за да пазят тая същата Европа. Трябва да си много сдухан „брюкселски“ канцеларски плъх, за да повярваш на тази красива лъжа на Ердоган I Великолепний. С 3 милиарда за нас и гърците, един бежанец няма да мине, ако се направи 3 ката ограда от Черно море до Бяло море. Ама кой да ги поиска? Ще натоварим бюджета на ЕС и ще ни плюят преди избори. Но кой ли ме слуша мен ченгето, което вече 2 години ходи командировки до Болярово и Елхово, като ме сочат мен и тези 3-ма колеги с пръст всякакви за това, че 130 бежанци били намерени на „женския“ пазар в София.

  1. Очарована

   Чудесен коментар! Адмирирам! При това грамотно написано – евала!

   1. По-добре си дръж устата затворена и бъди смятан за глупак, отколкото да я отвориш и да премахнеш всички съмнения. Марк Твен
    Еyvallah- турска дума с арабски произход – означава-поклон, хвала. На кого се кланяш, о граматическа философке ?

  2. поклон и безкрайно благодаря за гранична полиция,тези които си знаят работата и честта на пагона и Родинатаса преоритет

  3. Ваня Арабаджиева. Може ли да Ви цитирам във фейсбук?
   https://www.facebook.com/vstoyanovabg
   Това е моя профил.
   Няма такава тиня като в Странджа. Рядка, лепи се за всичко и попива в кубинките така, че все едно си без тях. Вятърът в Странджа докарва мъгла, което е природен феномен поне за мен. Като ме карат по така наречените „пътища“ към държавната граница, първо ми опадат камъните в бъбреците, после окапва ходовата част на „Роувърите“, а като няма джипове, пеша в тинята по 10-15 километра. В дъжд и сняг, в пек и кал, при това понякога в едната посока. И като ми излязат 50 бежанци, какво да ги правя, като всеки от тях мисли, че е поканен на отрупана с блага трапеза от Ангела Меркел и аз съм длъжен да не им преча на придвижването до Германия въпреки, че по закон като не спрат когато им заповядам, трябва да ги направя на решето всичите на секундата, щом са в граничната зона и не изпълняват разпорежданията на патрула?

   За змиите „странджански“ има екстри – специален инструктаж. Понеже имало много пепелянки, които ставали агресивни лятото, трябвало да ги познаваме и като ни ухапят, да запомним каква е змията, за да ни инжектират подходящият серум. За целта, не трябвало да стоим в палатките и да водим наблюдение, а да ходим по браздата, където срещата с влечугите била най-малко вероятна. А тя браздата е една вадичка, като такава за засаждане на картофи. Само дето е направена с малко по-голям плуг, с който се изкореняват лозя. Турците въобще не ги вълнува какво минава през същата браздата и в двете посоки, ама въобще. Но ще им дадат 3 милиарда евра от Европа, за да пазят тая същата Европа. Трябва да си много сдухан „брюкселски“ канцеларски плъх, за да повярваш на тази красива лъжа на Ердоган I Великолепний. С 3 милиарда за нас и гърците, един бежанец няма да мине, ако се направи 3 ката ограда от Черно море до Бяло море. Ама кой да ги поиска? Ще натоварим бюджета на ЕС и ще ни плюят преди избори. Но кой ли ме слуша мен ченгето, което вече 2 години ходи командировки до Болярово и Елхово, като ме сочат мен и тези 3-ма колеги с пръст всякакви за това, че 130 бежанци били намерени на „женския“ пазар в София.

  4. Ами, полицай е човекът -нормално е коментарът му да е най-смислен, а и най-грамотен.

 8. Донка Недялкова

  Респект към полицая защитил Родината цяла България е зад теб

 9. Стреляйте момчета, зад вас са всички българи ! Не говоря за мекерета като атанас атанасов и борис чеширков.Те не заслужават имената им да се пишат с главни букви.

 10. ТАНЯ СТАНЕВА

  БРАВО НА ВЪЛКАН!
  СЕГА Е МОМЕНТА ДА ИЗРАЗИМ СЪПРИЧАСТНОСТ С ПОДВИГА МУ…
  ЗАЩО ОБАЧЕ СЕ ЧУВАТ МЪНКАНИЯ ОТ ВОЕННИТЕ?
  ЗАЩОТО СА ПРОДАЖНИЦИ НА ЗАПАДА!
  НО НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ МУ БЛАГОДАРИ И БЛАГОСЛАВЯ!
  ПОКЛОН ЗА ПОДВИГА МУ!!!

 11. Goapoda ot Xelzinskia komitet i Gospoda ot Glavniat komisariat za bejanzite kam OON parvi si zadaite vaprosa zasto tezi xora bagat ot sobstvenite si rodini darjavi bombite na koia darjava gi progoni tezi xora jiveiat v voina desetiletia Balgarskite granichari izpalnixa svoia dalg kam svoiata rodina napravixa go s chest vseki koito preminava po tozi nachin shte bade sprian dori i po tozi nachin SLAVA ZA BALGARSKITE GRSNICHJSRI politizi vchete se it granicharite kak se paziat interesite na nashta darjava

  1. кераккерак

   Към Димитър- Интересите на нашата държава се пазят и като се пише на кирилица!

 12. Георгиева Ив.

  Поклон пред подвига на трима доблестни мъже, защитили неприкосновеността на Родината! Това трябва да се запише като пореден урок в читанките за БГ политиците, но … те са заети да изучават правилата за сервилничене на ЕС, на Хелзинкския комитет, на ООН , на НАТО, на Вашинтон и т.н

 13. Кристиана

  Какъв подвиг, бе хора? Човекът си е изпълнявал работата.Нека не насаждаме излишен героизъм…вече никой от нас не е като онези българи живяли по време на Априлското въстание..доказателството е сегашното ни положение. Моля Ви нека не подтикваме към насилие. Аз също съм абсолютно против това в България да има бежанци и още повече от тези държави…, но не стрелбата ще реши този проблем и вие г-н Костадинов нямате никакъв глас, нито ЕС, нито ООН ще Ви пита.
  Г-н Костадинов, Вие като праведен християнин ли казвате “ Стреляйте, момчета..“ или от името на целия българския народ, като наш управляващ, какъвто все още не сте?

 14. bolni mozaci ! koi vi napada ? v kakav film ste be tva li e geroistvo da zastrelq6 nqkoi koito bqga ot ujasite v stranata si i na koito sa vzrivili jili6teto pred o4ite ili sa izbili deca blizki roditeli ! mnogo sa da trudno e da s tqh minavat i takiva koito naistina trqbva da badat sprqni NO da se vazhi6tavate taka bez da znaete koi e i kakav e tova e 4isto balgarski mantalitet , sabudete se be hora strah me e ot vas az sam sa6to v 4ujda darjava dai da me zastrelqt kato ku4e 6toto rabotq i vzimam pari ot vyn za da tikam v bg 6toto imam 2 deca tam i darjavata ne mi dava vazmojnost da si izhranvam decata pffffffffffffff nemam dumi !!! dokato ne iz4ezne i posledniq balgarin koito razsajdava kato vas nqmame 6ans da se zavarnem mnogo jalko !

  1. Красимир

   Уникален български!!! Къде е кирилицата, обаче?
   Хора, като вас са трагедия – куп думи и никаква мисъл. Най-доброто е да си останете там, където сте!!Ако не виждате очевидното, значи сте за риза с дълги ръкави!!!
   !

  2. Един българин

   След като е бежанец,защо не минава през ГКПП?Защо не си губят телефоните и парите,а си губят документите за самоличност?Защо в телефоните им има видеа с обезглавяване и гаври над християни?Защо вече стотици имигранти са доказани бойци на Ислямска държава?Защо седемдесет процента от горките бежанци са млади хора,които не се борят за Родината си?И много още такива въпроси…

  3. Момиче,войната в Авганистан е от тридесет години. Защо не са бягали досега ,а от година насам се разбягаха? Просто се вкарват джихадисти в България и това е основната цел.Дама си,но си далеч от политиката. И след като веднъж си зарязала род и Родина,вече си я предала!

  4. Уважаеми Господине в Афганистан се воюва повече от 20 години.Защо точно сега нахлуват тези орди ?
   И аз живея в чужбина но съм преминала границите легално и с документи и имам колеги афганистанци
   които също са легални. Но това днес е наистина варварско нашествие и трябва да се пазят границите.

  5. dali shte mislite po sashtia nachin ako vashte bliski koyito sa izleznali vav chujbina da tarsat po hubav jivot za decatasi gi posreshtat po sashtia nachin sas avtomatite y gi zastrelyat na grannicata,stranno zashto nezastanat na granicata y da strelyat balgarite koito izlizat ot balgaria vav chujbina,

 15. Николай Младенов

  Ако този „бежанец“ беше убит при спречкване със сънародници някъде по уличките около „Женски пазар“, в медиите щеше да се появи кратко съобщение/ репортаж, и всичко щеше да приключи за 1-2 дена. Щеше да се приеме за нормално, „ами те са си такива“…
  Сега обаче е замесен човек „от другата страна“, човек който си е вършил работата, човек който се е изправил лице в лице срещу нарушители които нелегално преминават държавната граница на една демократична държава! И понеже един от нарушителите е убит стана голям проблем! Не защото има убит, а защото този убит разбирате ли е „нещастен бежанец“ търсещ по добър живот за себе си и семейството си! А защо го търси като пресича границата нелегално, защо през нощта, къде е семейството му? Въпроси на които едва ли някой ще пожелае да отговори. Защото отговорите на такива въпроси може да са много неудобни!
  А какво щеше да стане ако граничният поличай беше убит?
  Тогава щеше (може би) да е герой! Щеше да има ден на траур, в негова чест знамената щяха да се спуснат на половина, сума ти политици начело с премиера щяха да произнесат някоя и друга сълзливо-патриотична реч, и България щеше да се сдобие с поредния мъртъв герой! Само че България си има достатъчно мъртви герои, на нея са и нужни живи такива! Затова господа политици, господин Премиер, обединете се и защитете този БЪЛГАРИН рискувал живота си за да запази границата на България и покажете на Европа и Света, че сте достойни на бъдете начело на тази държава, и че наистина ви е грижа за хората живеещи в нея!

 16. Александър Аргиров

  Всенародната подкрепа за действията на граничния полицай стреснаха управляващата пасмина. Все пак 97% от анкетираните са на негова страна. Затова предпочетоха много да не приказват.

 17. Който не е служил той не знае че часовият е неприкосновенно лице!!!а нашивт брат защитил родината е точно часови…

 18. @Svetla

  Драга Светла,
  каква наивност! Как мислиш, тези 55 афганци – всите до един са с взривени къщи и с избити близки. Ми те са цяла рота бе Светле. Кой мъж с „избити“ близки няма да се вдигне да мъсти, а ще хукне по нощите да пресича нелегално Българската граница, а? Твоят мъж какво би направил?
  При това какво търсят чак тук – Афганистан е на 2500 км от България – между нас има две огромни държави.

  Не драга, това не са бежанци от война. Не са дори икономически емигранти като теб.
  Това в най-добрия случай са хора тръгнали на безплатен гурбет – с нагласата да злоупотребяват с хуманността и наивността на Европа, да точат помощи и социални фондове. Но по-вероятно планират да се включат в „криминалния контингент“ и да се прехранват с кражби, търговия с наркотици (идват от Афганистан все пак) и други доходоносни занимания.

  И да, техните действия могат да се считат за нападение.
  В цялата човешка история обществата са били строго териториални. И са бранели с огън и меч своите ресурси – материални и човешки.
  Ако ти си готова да споделиш с тях дома си, парите си и дъщерите си от „чиста хуманност“, аз не съм. Мисля, че и германците вече се осъзнаха.

  1. Германците не са се осъзнали. Те толерират емигрантите и са планирали да похарчат за тях десетки милиарди евро годишно. Меркал и тия около нея се побъркали тотално.

 19. Стоянка Манолова

  Задавам си въпроса: В Азия има държави, в които няма война, има достатъчно работа и възможност за оцеляване на хора, които са останали без дом, без близки, за хора, които искат да запазят живота си…защо не отиват например в Китай, Корея, Дубай, Арабските емирства, а са хукнали към Европа? Отговорът ми е пределно ясен – Европа е християнска и те се опитват да я завладеят. Човек, който може да заплати 2000 € и повече за нелегален транспорт от България до Германия, не е бежанец. Бежанците не отказват помощи в натура, защото имат само това, което е на гърба им. За бежанците има легални пътища, по които те безпрепятствено могат да стигнат до място, където ще бъдат защитени, те не преминават границите през нощта и нелегално. За мене тази чета от 54 афганистанци е група от организирани престъпници. Затова подкрепям полицая, който е стрелял. Той е изпълнявал служебния си и човешки дълг.

 20. Николай Николов

  Разбирам патриотичните чувства на изказалите се тук. Знам че много от бежанците са криминално проявени, други просто искат да живеят на гърба на Европа. България не е привлекателна за тях. Те само минават оттук. Мнозина бягат от ужасите на войната. вие също така ще постъпите, ако и в България се разрази гражданска война. И не дай си боже да минавате чужда граница и да стрелят по вас. Тогава сигурно ще мислите по друг начин. Народът е казал: на чужд гръб и 100 тояги са малко. Каквито и да са мотивите на бежанците или емигрантите, аз не одобрявам да се стреля по тях и да бъдат убивани. Ако някой от тях е стрелял в родината си и е убивал, и ние ли трябва така да постъпим? Значи с нищо не сме по-добри от тях. Сред емигрантите има жени и деца. И по тях ли трябва да стреляме дами и господа? Ще Ви бъда благодарен, ако ми отговорите тук. Не осъждам Ваклин. Изпълнил е своя дълг. но можеше само да рани този афганистанец или да стреля във въздуха. По силата на кармичните закони в следващият си живот той сигурно ще се роди като жена и ще роди отново за света убития от него човек. Такива са космичните закони. Щом си отнел живот, трябва и да дадеш живот. Нямам какво повече да кажа. България ще просперира. Тези миграции са временно явление. Светът ще се успокои. Ще има скоро световен мир, въпреки волята на илюминатите, на тайното световно правителство, което прави каквото си иска със земните жители.

 21. Митре Турунджов

  Българския граnичен полицай да се награди с OРДЕН ЗА ХРАБРОСТ !
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

 22. България няма възможност да приеме голям брой бежанци. Редно е Франция и Великобритания да ги приемат – разполагат с ненаселени или почти ненаселени южни владения съответно Кергелен и Крозе за Франция и Южна Джорджия и Фолклендски Острови за Великобритания и могат спокойно да настанят на тях бежанците – посочените острови са с обща площ около 20 000 km2, климатът е свеж прохладен океански с умерени и субполярни черти, жегите са непознати, големите студове са рядкост обичайно зимните температури на Южна Джорджия рядко падат под -10 обичайно са в диапазона -5 до 0 , на останалите острови рядко падат под -5 обикновено са над нулата.

   1. Влади

    В Канада също има чудесни условия за настаняване на бежанци особено в Канадския Арктичен Архипелаг, където мюсюлманите имат отлични условия за пълноценен Рамазан – 2 до 4 месеца незалязващо слънце.

 23. радослав

  въпрос на време е да започнат да се придвижват на отряди и атакуват с автомати,военното положение е неизбежно в тези ситуации но нашите ФИГУРАНТИ не знаят или се правят че не знаят за какво става въпрос, и колко са сериозни нещата за бъдещето на страната ни! ГОРКО НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ

 24. През 95-97 г.когато служих на границата,ако при подобна ситуация граничарят не стреля ( т.е.не произведе изстрел дори и във въздуха) го чакаше дисцип…
  Та камо ли да ми се измъкнат 54 талибана от храсталаците…
  Получават си дажбата от 7,62 мм.моментално …
  Подкряпям действията на граничните ни полицаи!!!

 25. Смятам, че по този начин този доблестен мъж е защитил моя живот и живота на моето семейство. 2 години в казармата съм живял не с мисълта, а с естественото знание, че границите на ДЪРЖАВАТА България са неприкосновени. Когато западните армии се разтропваха на учения през 1983-1985 година и нашата армия, доколкото знам около 200000 въоръжени до зъби обучени здрави войници и офицери също правеше учения – за да може пре нападение да защити ДЪРЖАВАТА България, която тогава съществуваше. А сегя някакви афганистански, сирийски и прочие помияри се опитват /и успяват/ да преминат като на парад границата ни. ТОВА Е ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА, не е караулката на склад за старо желязо…Когато бях войник мечтаех да съм цивилен и да имам цивилни дрехи. СЕГА МЕЧТАЯ ОТНОВО ДА МИ ДАДАТ ЕДИН АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ И ДА МЕ ПРАТЯТ НА ГРАНИЦАТА ДА ПОСТРЕЛЯМ НА МЕСО..

 26. НЕВЕНКА МИНЕКОВА

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ПОЛИЦАЯ ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО НЕГО ЗАЩОТО И БОГ НЕ МОЖЕ ДАНИ ОПАЗИ АКО НЕЕ БИЛО ТОВА МОМЧЕ

 27. Тодор Василев

  Когато влязоха в Чехословакия войските на ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР,немските войски там до където достигаха с тебешир или бяла боя определяха граница т.е. немска територия.Зад чертата стояха картечни разчети на ЕмГе(да онези същите от втората световна) а зад тях немски войници,които ядяха шоколад и не обръщаха внимание на викащите,хвърлящите бутилки чехи……но щом някой се осмелеше да премине чертата…….картечарят лягаше зад картечницата и просто го застрелваше!!!!!Там където бяха немските войски повече чехите не правеха нищо!!Така,че не ми говорете,че със стрелба нищо не можело да се реши!!!Напротив!Така,че момчета от гранични войски,полиция,жандармерия и доброволни отряди:“ПЪЛНИ“!“ПОООО ПРОТИВНИКА…..ОГЪН!Тяхната мама!Избивайте ги като кучета!Какво търсят на границата!Като искат да минават да минават през КПП тата!Всички други места са нарушаване на държавната граница, а там се стреля!!!

 28. Кирето

  Нека си представим следната ситуация: Вашият двор, заедно с домът ви, е в квартал с други дворове и домове. Вашият имот, не е от най богатите и устроените, но вие си го поддържате. С лехички, градинка, беседка и т.н. и си го обичате. В квартала има улици, така щото да се стига удобно и легално до ВРАТИТЕ всички имоти, на които има табилки с имената на стопаните и ЗВЪНЦИ. Кварталът и християнски, хората се познават… /абе, нещо като в ЕС/Та така, имотът ви е част от квартала, но си е ваш, собствен, пред очите на целия квартал. Идва ден, появява се тумба тъмни типове които прескачат оградата ви, сгазват лехите, цветята, строшават ви прозорците и заявяват, че ще останат известно време, докато стигнат до ей оня там, по-богатият и уреден имот. Само че не по улицата, и не до вратите със звънците. Ще го направят през комшолука между вас и вашия съсед, тъпчейки всичко по пътя си. Днес седят на ливадата, утре влизат в домът ви и вместо „Добър ден“ ви наричат „гяур“ и хващат жена ви за задника.Това което не подозирате е, че идва друга тумба и след нея още и още. Това, което не подозирате е целта им. А тя е, като станат повече от вас, кварталът да стане техен. И един ден, пада църквата и изниква джамия. Вече не се чува Чайковски от уредбата на съседа. Чува се ходжа от минарето. Вие, като интелигентен човек, викате властите на помощ. Те ви казват, че като примерен либерал съгласил се с общите правила, трябва да сте гостоприемен, независимо че домът ви вече е съсипан. Ами, съсипан е, защото тумбите са от XVI-ти век и мразят и в червата, вашите ценности и начин на живот. И, седите си вие на прага и мислите, с баница ли да ги посрещате, но ви се върти из главата да хванете автомата. Но понеже не сте сигурен кокво трябва да сте – стопанин на имота си и негов защитник или примерен съсед от квартала, изливате душата си в нета. А времето върви…

 29. Милена Мутафчиева

  Така се пази родина. А относно така наречените „бежанци“всеки от нас българите трябеа по някакъв начин да се защитава,да оказва неизменна помощ на гранична полиция и районните управления. Да се стреля на месо по всеки,който незаконно преминава нашата граница. Прегръщам от сърце цялата гранична полиция,всички граничари и техните четириноги приятели и най-много този полицай,който естрелял. Целувки от мен на всики.

 30. всеки който осъжда актът „бранене на държавна граница“ е продажник,енечар или най-долен боклук ! Като ги искат-да ги водят при жените и дъщерите си !

  1. DA BRANISH DARJAVATA SI KOGATO SRESHTU TEB IMA JORA SAS ORAJIE DA STRELYA SAM SAGLASNA,NO DA KAJESH CHE BRANISH DARJAVATA SI KOGATO SRESHTU TEB STOYAT ZA GORA BEZ ORAJIE TO KAKVO SE ZASHTITAVASH,,ZASHTITETE PENSIONERITE BOLNITE KOITO UMIRAT Y NEMOGAT DA PLATAT LEKARSTVATA SI.,NO DA ZASTRELYASH CHOVEK ZASTANAL PRED TEB SAMO SA DREJITE NA GARBA SI Y KAZVATE CHE E GEROY.

 31. Враво Момчета, най-после някой в тази страна да вземе разумно и правилно решение. Време е.

 32. един човек

  До коментиращите, до народа,

  Знаете ли къде е регламентирано кога полицай може да извади пистолет и да стреля.
  Моля, прочетете ги, вижте в какви случая, закона за мвр и съответно правилника за прилагане допускат тези хипотези.
  За бежанците незаконо влизащи положението е ??? Законово. Тук в България, полицай преди да изкара макаров за стрелба по човек се прекръства за това, което го чака от страна на началници, полиция, съд, държава
  Замислете лесно ли се зашитава една граница
  При такава сигурност за един обикновен човк
  Който работи по охрана на границата

  1. За какво убийство става на въпрос бе хора ?Това не е убийство това е граница и всеки престъпил браздата нелегално е нарушител.Пише ви старши матрос от бившия Български Черноморски Флот.Тази страна не е развален турски бостан това е България това е страната на Ботев и Левски на Аспарух и Калоян и на много други наши именити деди.Те са ни я завещали като единна и неделима страна-България си е на Българите а и в тая страна има закони и който погазва тези закони е нарушител а с нарушителите на границата сме се разправяли не със сол и хляб а с автомат Калашников 7,62.защо тез люде уж неугледни не преминават през Руската граница АА защото там се стреля без предупреждение.Така че господа и госпожици този полицай не е извършил убийство а е действал съобразно законите на тази страна.ЕЕЕХХ А ИМАШЕ ГОДИНИ КОГАТО ИМАХМЕ ВОЙСКА С МОРАЛ И ДЪЛГ КЪМ РОДИНАТА А СЕГА ИМАМЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ И ГЪЗОЛИЗЦИ. ЗАЩО ПРАЩАТЕ ПОЛИЦИЯТА ДА ПАЗИ ГРАНИЦАТА господа политици КАТО ТОВА Е РАБОТА НА АРМИЯТА?И АКО НЕ ВИ ДОСТИГА ПЕРСОНАЛ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДЕЕСПОСОБНО И ЗДРАВО ПОКОЛЕНИЕ ЗА ЗАПАС ПРИЗОВЕТЕ НИ И НИЕ ЩЕ СЕ ОТЗОВЕМ ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА МИЛА ТАТКОВИНА И НЕКА ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА СЪДИ НАС !ВСИЧКИ КАЗВАТ“БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ“ ДА АМА НЕ НИЕ ЩЕ СИ Я ОПАЗИМ ,ЗАЩОТО БОГ ДАВА АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА

   1. Edin balgarin

    VSICHKI BALGARI ZAEDNO. BALGARIA E SVIATA I SAMO ZA BALGARITE. AKO TRIABVA ZAPASA SHTE SE SABEREM, NO NEZAKONNO GRANICA NIKOI NE SHTE PREMINE.

 33. Заслужават смо смърт тези л****кожи копелета. Над 70% от тях са войници на терористични групировки. Ама сами сме си виновни. Тъй като не ни стиска да напрвим преврат ще гледаме сеира на управляващите как се подчиняват на шибаните европейци и американци.

 34. ТАТЯНА НИКОЛОВА ДОЛМОВА

  Естествено е повечето пишещи да подкрепят граничаря, защото той е изпълнил и професионалния си, и патриотичен дълг. Нека да не използваме случая за взаимни нападки, а да се обединяваме в името на общи каузи. Ежбите между нас обикновените хора са „въздухът и водата“ за управляващите ни американо- брюкселски марионетки. Какво по-лесно нещо за манипулиране от един народ, сред който няма вътрешно съгласие и солидарност. Надявам се, че при следващите избори няма за пореден път да поднесем властта на тепсия. От себе си трябва да изискваме, защото ние всички като народ носим главната отговорност за положението, в което сме. Всички други обяснения, колкото и да са разумни, минават в графа оправдания. Включвам и себе си.

 35. ОТ САЩ реакция в момента може и да няма, защото наближават нови президентски избори и цялото внимание е натам.

 36. Поддржам Героичното и патриотично дело на пазителите на страната и гражданите и.
  В Македонија е подобно, затова имаме нужда от истински хора, муже и герои които да опазат границите ни и мира в страните ни.
  Много чужди политики оплетени ни разединиават като страни и се опитват да ни пробутат техните стратегии и игри както винаги по нашите дворове. Подобно на Балканските и Световните воини когато боините полета биаха Балканите.
  Нали все пак и народа има думата не само политиците и платежниците? Аз не искам през нашите земи да се допускат Бежанци от кадето и да е, уж транзитно к6м Европа.
  Нека Европата да си изпрати самолети и бродове да си ги вземат директно като толкова ги искат без да минават през Балканите. Това е ХУМАННО нали, даже нема да се мучат бежанците да минават толкова пут пеша.
  Голема поддржка за храброста на момчето което е стрелиало., че тои си е изв6ршвал задашата си да опази границата от чужди елементи.
  Само така и само напред, да заштитиме нашите земи, жени,деца и будеште.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *