Събудете се, изчезваме!

На тази снимка много би отивал текста "Те идват". Истината е, че те вече дойдоха.

В днешните вестници една тема отново е на челните страници. В три от водещите централни ежедневници са публикувани независимо една от друга следните новини:

1. Едва спасяват от гладна смърт 13 годишна родилка от цигански произход. В началото лекарите във Варна трудно успяват да разберат какъв точно е нейният проблем, защото тя едва владеела български.

2. Четирима полицаи са бити от тълпа цигани на центъра на Видин. Поводът – направили забележка на един циганин, който нахлул с колата си в пешеходната зона на града. В негова защита се намесили солидарни цигани от близки заведения, а полицаите се принудили да стрелят във въздуха, за да се справят с развилнялата се тълпа.

3. За пореден път се коментира драмата на малкото останали българи в плевенското село Мечка. В материала се казва буквално следното: „Мечка падна, ще паднат Бръшляница и Върбица, а накрая и Плевен.“ Има и интересна снимка на кокошки, отглеждани в нечия селска кухня, за да не бъдат откраднати през нощата от вилнеещите безнаказано цигани.

А само преди два дни стана ясно, че цигани щурмували благоевградската болница заради смъртта на 3 месечно бебе от тяхната махала. В репортажите ясно се видя, че бащата на детето едва ли беше навършил пълнолетие, а за майката да не говорим. Поне стана видно, че докато българската част от нашето общество е заета с лицемерния спор да се разреши ли на жени след 45 годишна възраст да раждат, циганската част от обществото хич не му мисли и стремително пълни родилните отделения на страната с малолетни майки. А там май никой от лицемерното българско общество не смее да се обажда, защото може и да го сполети съдбата на благоевградската болница, но в личен план.

Отклоних се от темата, а проблема е следния. В България израстна едно поколение, което на знае български, има самочувствие на собственик на държавата (или поне на родното село, град или област засега…) и няма търпение да заеме мястото на все още доминиращия български етнос. И най-важното – хората от това поколение се размножават със скоростта на вирус, попаднал във възможно най-гостоприемна среда. С тези темпове на демографска експанзия след не повече от 20 години българите ще сме малцинство в държавата на циганите. Колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-добре. Защото ако не вземем мерки, много скоро цялата преса ще бъде пълна само с такива новини, като днешните. И няма какво да се лъжем, съвсем скоро ще трябва да си отговорим на  въпроса – ние или те?

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

20 коментара на “Събудете се, изчезваме!”

 1. KOLKO E VIARNO VSI4KO TOVA , NO NALI SME ETNI4ESKI TARPIMI ,DOKATO IMAME 6ANS I BROIKA DA GI ZATRIEM LI KVO LI , TRIABVA ORGANIZACIA I TO SERIOZNA……………………..

 2. Христо

  крайно време е институциите да обвържат майкинството с образованието и възраста.все по голяма става бройката нанеграмотните малолетни майки създаващи потенциално неграмотно и първобитно поколение което ще продължава да се опитва да живее на социални помощи.трябва да се спират помощи и майчински за всички деца от семействата на майки.които не осигуряват редовно ваксиниране и образование до определен клас на обучение.

 3. Теодор Бординяшки

  Добре написано и вярно.Прав си Костадине,прав си.Започваме да сме малцинство в собствената си страна,но както „Сандо“ е написал-нали сме толерантни…,толерантни до глупост за съжаление.

 4. Кузо Божинов

  когато държавата, която все още си мислим че е наша заради името не защитава гражданите си, те са в пълно морално основание да се организират и самозащитават. поздрави за филмите и будителската дейност. интересувате ли се от едно начинание по събиране и дарение на книги и други материали за българите в болград украйна

 5. Разработили сме демографска програма, можете да я видите на сайта на ВМРО. Ако имате предложения, добре сте дошли.

 6. Маргарита Ангелова

  Проблемът става много сериозен. Четох отново за село Мечка, там е ужасно. В Козлодуй също. Те просто превземат българската земя, а скоро от малкото, създадено през годините няма да остане и следа. Погледнете обаче в сайта на българския хелзински комитет какво пише за Мечка. Тотална манипулация. Нямат в сайта си начин за контакт с тях и изглежда това не е случайно, сами се страхуват да не им кажат истината. Значи те само еднопосочно постоянно ни обвиняват, а ние не можем нищо да кажем.Погледнете и ще се уверите. Мисля, че и с тях трябва да се заемем, защото те работят срещу нас и за циганите.

 7. Гостоприемната за „вируса“ среда сама по себе си е болна. От егоцентризъм, меркантилизъм, алчност, крадливост и злоба. И логично не може да се съпротиви на „вируса“, който сам по себе си е слаб и нежизнеспособен в една здрава обществена среда. Просто всеки народ заслужава съдбата си.

 8. Извинете ме, но това са долни расистки неподплатени обвинения на един самозабравил се националист, неподплатени от факти, както всичко останало в България. Ако не са ви циганите, ще са турците. Вие никога няма да се научите, че етническата държава е понятие, актуално за миналия век. Комунизмът ви е промил мозъчетата и ви е превърнал в безмозъчни, некултурни коне с капаци. Авторът коментира, че циганите не владеели Български, а самият той допуска грешки в изказа си. Извинете ме, но това говори за проблеми в образователната система. Система, която продължава да учи децата хиляди ненужни глупости от сорта на разни ми ти битчици по време на тоя и оня, а пропуска световни исторически моменти. Система, която произвежда некултурни лентяи без капчица респект към институции и по-възрастни от тях и 12 годишни безплатни проститутки. Събудете се! Проблемът наистина е в обществото ни, но той далеч не се върти около различните етноси в България. Точно обратното, комунистическият ви начин на мислене и тези, които ви промиват мозъците използват вашия национализъм, за да сте още по-слепи за истинските проблеми в България.

  1. Къде точно авторът допуска грешки в изказа си? И кое ви кара да мислите, че текста е расистки? Имате ли въобще представа от проблема? Препоръчвам ви малко да пообиколите родината си, да се запознаете с малко ваши сънародници, да ги питате какво мислят те по въпросите, свързани с циганите и тогава бих се радвал да пишете отново. Защото вие обвинително твърдите, че текста не бил подкрепен от факти. Не са нужни факти за очевидни неща, освен може би за хора, които не желаят да ги видят, но ако сте от тази категория, съжалявам, и фактите няма да ви убедят в противното. Затова отново препоръчвам – разходете се из България, идете по малките населени места, разходете се из циганските махали на големите градове, говорете си и с циганите. Може би тогава ще ви се промени „кабинетното“ мислене по този очевидно непознат за вас проблем.

 9. Ако наистина твърдите, че този текст не е расистки, и не е изграден върху етническа нетолератност, тогава сте абсолютен лицемер. Аз лично познавам достатъчно българи от ромски произход, които работят, грижат се за децата си и си плащат данъците, за да си позволя да не пиша наизуст и да не се влиая от идиотския национализъм в България. „Очевидните неща“, господине, могат да бъдат всепризнати за истина, митове, които нямат нищо общо с действителността. А и дори да имат, вината не е в циганите, а в тези които са ги направили такива и все още действат по същия метод. Нима се заблуждавате, че господин Сидеров работи за някой друг, а не за „бившата“ НС? Моето мнение може да е „кабинетно“, но поне е либерално, толерантно и има място в света днес. Освен това, то не се влияе от евтините популистки манипулации на разни медийни групи и необразовани политици-марионетки.

  1. Първо, по-кротко с квалификациите. Емоцията в думите ви издава незнание, а поведението ви е изключително грубо. Второ, не сте ми отговорили на първия въпрос от преди. Трето, ако за вас национализмът е нещо идиотско, това е ваше мнение, но много моля, не го натрапвайте на останалите. Аз например не коментирам вашите либерални възгледи. Четвърто, Сидеров въобще не ме интересува. По принцип не се интересувам от необразовани политици-марионетки, както вие се изразявате. Пето, понеже съм толерантен, ви каня да се присъедините към един проект за демографската катастрофа в България. Ще обиколим доста цигански села и градове в родината и ще имате възможността да бъдете на места, които даже не сте и чувала. И накрая, понеже твърдите, че вината не била у циганите. Кой според вас носи вина за това, че едно дете не ходи на училище и не знае български? При условие, че образованието е задължително и безплатно. Ако ми кажете държавата много ще спорим. Защото освен очевидно ниската ви полемична култура имате още един проблем. Не познавате проблема. Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш. Огромната част от циганите не искат да се интегрират. А насила хубост не става. Това е стара българска поговорка, надявам се не ви дразни българския фолклор.

 10. Съвсем наскоро в дир.бг излезе информация, че в 36 общини българите са малцинство. И когато фактите говорят и боговете мълчат. Боговете мълчат, но глупаците – не.
  И макар да е съвършено безсмислено е да се коментират изказванията на К.Карамфилова, ще кажа само, че никой и нищо не може да „направи“ когото и да било това, което мнозинството от циганите са.
  Що се отнася до всички проекти за „интеграция“ на това население, ще си послужа с един израз от Сенека: „Ако някой се опитва да научи лудия как да се държи сам със себе си и как пред хора, той е по-луд и от него“.

 11. Циганите са скитнически племена, катунари.Те живеят в други измерения, не подлежат на интеграция.Няма да учат, не искат да работят, паразитно общество.Навремето трябваше да изселят циганите от България.Европейския съюз се е ориентирал към България да откъсне определена област където да настанят всички цигани от Европа в новата циганска държава Ромелия, а представете си БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗСЕЛЕНИ из Европа /по избор/!А докато българина спи и това ще стане.Докато политиците мислят как да се качат на власт за да крадат, а не вземат присърце Родината, България ще изчезне.Наистина.Безвъзвратно…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *