Тържеството на цивилизацията

13177551_1032575393474487_8682455842636768197_nЧухте ли за концерта, който филхармонията на Лос Анжелис изнесе в Багдад? А за представлението на нюйоркския симфоничен оркестър в Триполи? Не сте? Разбира се, че не сте чули, защото такива концерти няма и никога няма да има. Американците не изнасят концерти. Те изнасят основно военна техника, военни операции за демократизиране на непослушни държави, ГМО продукти и масова култура под формата на глобална чалга.

Същевременно вчера, в навечерието на празника на св. Георги, руският Мариински театър изнесе симфоничен концерт в античния амфитеатър на Палмира – там, където преди година по същото време ИДИЛ режеше глави публично. Благодарение на Русия цивилизацията се завърна в едно от родните си места, а Сирия получи глътка въздух в борбата с ислямистката напаст. Не виждам по-хубава символика на днешния празник на победата на доброто над злото от тази снимка.

Който е ходил в Палмира знае, че зад амфитеатъра, в началото на новия град, има голяма християнска църква. В нея днес имаше служба в чест на св. Георги. Не само цивилизацията се прибра у дома, но и сирийските християни си върнаха свободата и достойнството. И всичко това благодарение на Русия.

Не се знае кога столицата на Ислямската държава Рака ще падне. Знае се само, че това ще стане със сигурност скоро след като американците спрат да подкрепят ислямистите. Тогава може да има концерт и в Рака…

Сподели поста:

Свързани статии

6 коментара на “Тържеството на цивилизацията”

 1. мирос

  Нещо повече- снимката прави излишен коментара и още по-излишен поредният опит да се кокарат от седем кладенци вода, за …. мелничката на пропагандата.
  Културата е НАД политиката, уважаеми Костадин! Запомнете го това, както и, че всеки опит да се впрегне културата в ярема на политическа кауза, вреди не на културата, а на ….самата полит-кауза.

  1. мирос

   Пропуснах да отбележа, че „в духа на демократизма“, Вие „модерирате“ (цензурирте) постовете, които не съпадат с Вашата … „права линия“. Нищо ново, бъдете зрав!

  2. Ако знаехте какво означава култура, щяхте да знаете, че културата на един народ (или човек) диктува неговата политика. А този факт прави коментара ви лишен от всякакъв смисъл и го оставя да виси във въздуха лишен от всякаква основа.

 2. Костадин

  И кое точно модерирам и цензурирам, уважаеми Мирос:) Бихте ли бил така добър да посочите? Или ви дразни, че съм отбелязал приноса на Русия за спасението на цивилизацията? Кое точно?

 3. Николай

  Костадине,

  С олигофрени като твоя „опонент“ е пълно в държавицата ни. Така, че не се дразни, нека си пишат … Ако случайно не са се продали на някой, то за да пишат подобни неща е сигурно, че в тиквата им няма грам мозък.
  Бъди здрав !

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *