Учебникът по Родинознание вече може да се отпечата от всеки

Учебник по родинознание 1-4 класСлед като тиражът на  учебника по Родинознание беше буквално разграбен за по-малко от 4 дни, започнах да получавам предложения и питания от всички страни за издаване на втори тираж, за парична помощ, за пускането му в продажба в търговската мрежа (дори и на символична цена) и т. н. По отношение на последното бях и съм категоричен – учебникът е безплатен и винаги ще бъде такъв. Неслучайно го пуснах за свободно теглене в интернет. За паричната помощ благодарих на стотиците българи, които ми я предложиха, но я отказах, защото не искам да давам възможност на нечистоплътни противници на това начинание да клеветят каузата, за която е създаден учебникът. Що се отнася до втория тираж, там е най-лесно – до няколко седмици ще успя да събера средствата за него.

Но има няколко важни въпроса. Аз ще издам още 5000 бройки. Те вероятно също ще свършат толкова бързо, колкото и първите 5000. После какво? Още 5000? В България тази година ще има 64 000 първокласници – пак няма да са достатъчни. Ами децата от втори до четвърти клас? Те са общо около 220 000. Ами за следващата година? Нещо също толкова важно – ами хилядите българчета от чужбина? Аз изпратих стотици учебници навън, в страни от Европа, Африка, Северна и Южна Америка, но пак са крайно недостатъчни.

Затова реших да направя нещо друго. Пускам за теглене в моя блог още един файл – този, който занесох в печатницата, и по който беше отпечатан учебника. Ако вие искате да направите дарение на някое училище, ако сте училищно настоятелство, ако сте българи в чужбина и искате да имате този учебник за местната българска общност, то решението е във ваши ръце. Изтегляте файла, отивате в най-близката печатница и отпечатвате толкова бройки, колкото искате, или колкото можете да си платите – със същото качество, като оригинала от първия тираж. Така на практика всеки, който пожелае, ще може да го има.

Учебникът е ваш. Пазете го и го предайте на нашите български деца. Защото той е създаден за тях.

п. п. файлът е озаглавен „изтегли книгата за печат“ и се намира под статията за учебника по родинознание в секцията книги на моя блог. Голям е 600 МВ.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

90 коментара на “Учебникът по Родинознание вече може да се отпечата от всеки”

 1. Радка Дамянова

  Успех!Това е кауза ,за която си струва да се обединят усилията на пове по че хора.

 2. Благовест

  Здравей,
  Научих за учебника ти от Фейсбук. Идеята ти е прекрасна….та дори да не е така като казваш – много интерес….:)
  Аз съм физик живеещ по обстоятелства в чужбина и имащ дъщеря, българче на 6 години ….Въпреки това, като прочетох първия абзац ми се струва че писането ти е за дете не в 1-ви клас. Ако в бъдеще преиздаваш учебника бих те помолил да пишеш на език близък като лексика на 6-7 годишни деца и нататък .
  От самото начало почваш с граници което е трудно да се обясни какво е на едно 6 годишно дете, а и много информация от самото начало…..би трябвало стъпка по стъпка.
  Родолюбието ти е за почит, но стила за деца мааалко трябва да се пипне..:)
  Не гоня критикарство, а максимално попиване на родолюбието…

 3. Даниел Савчев

  Костадине,такива хора са нужни на майка България!Ето,това е патриотизъм!А патриотизма не се свежда само до това-да извървиш пътя от Козлодуй до Околчица или пък да изкачиш стъпалата към паметника Шипка.Гордея се,че има все още такива българи.

 4. Благодаря Ви г-н Костадинов! Най-после успях да намеря това, което търсих цяла година! Синът ми ще е 4-ти клас исках в трети да намеря нещо достъпно за него,но … трябваше да му обясняваме с баща му, за да може да разбере доста от материала по „Човека и обществото“. Госпожата ни изпрати страницата на Вашия труд и най-после намерих ценния материал който е достъпен за 9 годишния ми син! Бих искала да получа 2 бр. от тази ценна книга за децата си! Бъдете жив и здрав и успехи във всички Ваши начинания!

 5. Пламен Гълъбов

  Здравеите, гледайки в самолета колко много деца са оставени да се „забавляват“ с таблети и компютри, си помислих за вашата книга – колко хубаво ще е да има някаккъв електронен интерактивен вариант с препратки към книги и филми, песни и стихове. Ех ако разбирах, бих направил компютърна игра „Опълченците на Шипка“!

 6. Не искам да звуча негативно, но с какво ни помага този учебник след като в него отново се говори за „славяни“, които били различни от Българите и „траките“?! Отново се бърка в титлата на владетеля, която е канас (=княз), а не кан. И тези грешки ги видях само от пръв поглед без да се зачитам или да преглеждам до края учебника. Най-добре е да се четат книгите на д-р Ганчо Ценов и проф. Асен Чилингиров!

  1. Костадин

   Разбирам ви, но бъркате жанровете. Аз говоря за история, вие говорите за фантастика. Потърсете Айзък Азимов, братя Стругацки и другите класици на световната фантастика. Ще ви допаднат, сигурен съм.

   1. България е най-старата страна в Европа, която не си е сменяла името, ами Сан Марино 301 г. ?

    1. Костадин

     Вие нали правите разлика между основаване на град и основаване на държава? Нали не мислите, че Сан Марино през 301 г. успява да извоюва независимост само на стотина километра от столицата на могъщата Римска империя? Малката държавичка всъщност е основана през 1631 г., докато споменатата от вас дата всъщност е легендарното начало на селото, дало началото на градчето, което пък 1300 години по-късно става една от стотиците италиански мини-държави. Надявам се, че разбрахте сега.

     1. Костадин

      Хахаха, моля ви, не ми цитирайте уикипедия:) Какво откъсване, каква република, това е годината на основаването на селото. Моля, бъдете критичен към „изворите“, които ползвате.

 7. Объркан

  Вместо това :
  „п. п. файлът е озаглавен „изтегли книгата за печат“ и се намира под статията за учебника по родинознание в секцията книги на моя блог. Голям е 600 МВ.“

  Далеч по-удобно с цел бързо разпространение би било да се помести директно връзка към самия учебник.Досега 30 мин търсене и все още не съм го свалил.

 8. Може ли да направите хаш сума на файла и да обявите.Смисълът на това е да се избегне възможността за подправа на файла.Някой някъде може да почне да разпространява изменен учебник на вашия, а да твърди, че е същия.С хаш сумата това лесно може да се провери дали файлът е оригиналния.

  1. Костадин

   Дори не знам какво е хашсума. Но ще питам специалисти, които са по-наясно от мен.

 9. Катя Иванова

  Уважаеми г-н Костадинов! Благодарна съм, че има още такива хора, като Вас в България. Адмирации за труда Ви. Въпреки, че моите деца са доста по-големи от четвъртокласници, ако намеря учебника по родинознание в оригинал – ще го закупя. Моля да ми пишете кога ще има втори тираж?!

 10. Здравейте,разполагате ли с Учебника по Родинознание на хартиен носител в цветна форма? Как мога да поръчам,ако имате такъв в наличност ?

  1. Костадин

   Ще има нов тираж на 20 декември. Ако го искате, след тази дата ми пишете вашите име, телефон и адрес и аз ще ви го пратя по куриер за ваша сметка. Учебникът е безплатен.

   1. Драги господине! Изключително много ми харесва учебника Ви! Живея във Виена и имам дъщеричка със австрийско поданство ,но усилено изучава български език.Много Ви моля ако имате възможност да изпратите срещу наложен платеж на адреса на родителите ми в България един екземпляр. За което ще съм Ви безкрайно благодарен ! Пловдив 4000 ул.Преслав 27 Поля Мандулова

 11. Христо Баев

  Здравейте, от къде може да се закупи учебникът по родинознание?

 12. Петя Стефанова

  Здравейте г-н Костадинов, поздравявам Ви за успеха на Вашия учебник!
  Съдейки по реакциите ,все още има надежда за България и Нашия народ!
  На 36г.съм. Израснах във време,когато българската история беше предавана така,че да ни възпитава в уважение и гордост към историческото ни минало и българския народ. Надявам се, да предам и на детето си онова чувство на възторг, преклонение и гордост и най-вече на любов,които аз самата изпитвам, към Нашата история и към България.
  Изтеглих учебника Ви за дъщеря си, която няма още навършени 3г.. Но ще Ви помоля и за 2 печатни издания: Едното за племенника ми, роден в Германия и живеещ там, който тази година е в първи клас и за щастие говори, разбира, а вече и чете и на български. Второто е за племенницата на съпруга ми, 4 клас, идваща си за съжаление през 2г. в България.
  Живяла съм над 10г. в чужбина и зная колко е силна нуждата от опазване, а при децата от създаване и развиване,на националното самосъзнание.
  Благодаря Ви г-н Костадинов. Успех Ви желая от сърце!

 13. Петя Стефанова

  Здравейте г-н Костадинов, писах Ви днес.Бихте ли ми изпратили 2 броя от Вашия учебник по Родинознание. Адресът е: гр.Димитровград, Еконт Тенис Кортове, Петя Стефанова, 0879810180. Благодаря Ви предварително

 14. Христо Баев

  Здравейте, ако има вариант за пращане с Еконт моля за 2броя – Габрово, еконт ул. Златна нива, Христо Баев. 0883432155
  Благодаря

 15. Милена

  Здравейте, искам да закупя учебника. Моля за подробности как е възможно да се поръча. Прочетох да Ви пишем, но предполагам не в полето на коментарите. Благодаря.

  1. Костадин

   Пишете ми име, телефон и адрес и аз ще ви го пратя с куриер за ваша сметка. Учебникът е безплатен.

   1. Милена

    Драгомир Недялков, тел. 0886711491, до Еконт офис Красно село, София.
    Благодаря предварително!

 16. Елена Литова

  Здравейте, искам да ви благодаря за положеният труд, в името на това нашите деца да знаят истината за това кои сме и каква е нашата история. Истински се възхищавам на постъпката ви! Много бих се радвала да получа 2 копия от Учебникът до офис на Еконт София Слатина, за Ивайло Маринов, 0879 452334.
  Благодаря предварително и Ви желая светли празници!

   1. Десислава Ракова

    Здравейте,
    Много се радвам, че най – сетне някой написа нормален учебник за деца с името РОДИНОзнание, а не безличното –> „Човекът и обществото“
    Би искала да получа копие от Учебникът(ако все още има налични) до офис на Спиди, София, жк ДРУЖБА 1, ул. ТИРАНА 14-16 ДО ЕЗЕРОТО, ПАЗАР КЛАСИК, за Десислава Ракова, 0895557864.
    Благодаря предварително и Ви желая весели празници!

 17. Илия Василев

  Здравейте,

  Благодаря Ви за възможността да покажем на децата си и истински учебник по история на България. Аз имам две момчета и искам да ги науча да бъдат първо мъже и българи, а после адвокати или компютърджии. Може ли да поръчам един учебник на адрес София 1618 бул Цар Борис Трети Обединител № 197. тел 0879861266

 18. Диди Попова

  Здравейте,бих искала да поръчам учебника по Родинознание до офис на Спиди- СОФИЯ-КВ. ХЛАДИЛНИКА [735]
  Адрес: бул. ЧЕРНИ ВРЪХ 46 ,за Димитрина Попова-моб.тел.0888344414.Благодаря!

 19. Валентина Христова

  Благодаря Ви за работата,да създадете този учебник,в който децата да прочетат българската история,такава,каквато е. Бих искала един учебник и за моите деца. Ако има възможност да го изпратите до ЕКОНТ гр.Кюстендил, 19 Княз Ал.Батемберг, Йорданка Чавкарова,за моя сметка. Благодаря предварително.
  За получател написах името на сестра ми,тъй като аз живея в чужбина и няма как да го получа.

     1. Валентина Христова

      Благодаря,ще го очаквам .

      Поздрав
      Валентина Христова

 20. Петранка Йорданова Маринова

  Уважаеми господин Констадинов, благодаря Ви за възможността внуците ни да се запознаят с нашата история. Имам внучка в четвърти клас, която учейки по предметът „Човекът и обществото“ среща затруднения и се обърква. Моля най-сърдечно, ако има възможност да ми изпратите един учебник на адрес: гр.София, кв.“Захарна фабрика“, бл.38, вх.А, ап.6 , моб.тел. 088454006.

 21. Радостина Недялкова

  Бих искала да поръчам, гр.Шумен, офис Еконт Турбо, тел. 0887204336

 22. Стойна

  Моля,изпратете ми на Еконт експрес офис Карлово-4300,ул.“Юмрукчал“,36!
  Бях поръчала за Коледа,но явно не достигат до всички желаещи.

 23. Илиана Димова Димова

  Здравейте и честита нова година! Желая Ви здраве, любов, милост и повече благодат в дома. Ако все още има възможност, бих искала да имам учебника Ви на хартиен носител. Адресът ми е 6604, гр. Стара Загора, ул. „Екзарх Антим I“ №119, ет. 1, ап.1.; телефон: 0885 78 39 90. Благодаря Ви предварително.

 24. Цветелина Пенева

  Здравейте и честита Нова година! Желаем Ви изобилие от здраве и късмет през Новата година! Двете с колежката ми имаме деца в пети клас и бихме искали да имаме учебника Ви на хартиен носител. Адресът ни е 1000 София, кв.“Лозенец“, ул.“Кричим“ №1, Национална здравноосигурителна каса ; телефон: 0888 677 091. Благодарим Ви предварително.

 25. Цани Йорданова

  Здравейте и честита нова година! Имаме две деца – първи и четвърти клас и ако все още има възможност, бих искала да имам учебника Ви на хартиен носител. Ние живеем в гр. София и в близост има офиси на Еконт и Спиди на адрес: ул. „Гюешево“ 83, Бизнес център Сердика, ако е удобно да го вземем оттам. Телефон за връзка: 0888 592512. Благодаря сърдечно за труда и усилията Ви!!!

 26. Цветелина Пенева

  Здравейте отново! Сутринта получих учебника Ви. Всички колежки около мен бяха очаровани от него и биха искали и техните деца да се сдобият с учебника Ви. Така че много бихме се радвали, ако ни изпратите още 5 бр. Адресът ни е 1000 София, кв.“Лозенец“, ул.“Кричим“ №1, Национална здравноосигурителна каса ; телефон: 0889 508150, получател: Слава Пейчева. Благодарим Ви предварително!

   1. Цветелина Пенева

    Здравейте отново! Продължавам с поръчките за здравната каса 🙂 И други колежки около мен желаят да се сдобият с учебника Ви. Така че много бихме се радвали, ако ни изпратите още 15 бр. Адресът ни е 1000 София, кв.“Лозенец“, ул.“Кричим“ №1, Национална здравноосигурителна каса ; телефон: 0878922331, получател: Адриана Андреева. Благодарим Ви предварително!

 27. Дима Мангушева

  Здравейте,
  Много бих искала 2 бр. от учебника по родинознание за моите внуци, които растат в чужбина . Ако има възможност това да се случи, моля, пишете ми какво да направя! Благодаря предварително!

  1. Костадин

   Пишете име, телефон и адрес и ще ви пратя с куриер последните две бройки. Тиражът свърши.

 28. Десислав Великов

  Здравейте Г-н Костадинов. Ако е възможно желая да получа два броя учебници за моите двама племенници. Адрес гр.Бяла , обл. Русе до офис на Еконт / в града има само един офис /. Получател Десислав Великов – 0887640588

 29. Десислав Великов

  Здравейте Г-н Костадинов. Ако е възможно желая да получа два броя учебници за моите двама племенници. Адрес гр.Бяла , обл. Русе до офис на Еконт / в града има само един офис /. Получател Десислав Великов – 0887640588

 30. ива масларска

  Здравейте, как мога да закупя тази прекрасна книга? Бих искала 2 броя.
  Ще очаквам отговога с нетърпение:)

 31. Евгения Любомирова Ждракова

  Здравейте! Ако случайно имате останал екземпляр, моля Ви да ми изпратите за сина ми. Евгения Любомирова Ждракова, тел 0886297994, офис на Еконт в Мусагеница, бл.110, София. Благодарност и пожелания за успех в родолюбивите Ви начинания!

 32. Поклон и признателност пред родолюбивото Ви дело.Няма ли богати родолюбиви българи, които да издадат в достоен тираж, Вашата прекрасна книга.Докато има българи като Вас,.духа български няма да угасне…

 33. Ивайло

  Човек стегни се взимай даренията за да направиш 200 000 копия майната им на клеветите важно е да се действа мащабно….

 34. Нели Кочева

  Благодарим ви за чудесния учебник!!! Учебникът ви е прекрасен и особено полезен за нас – българските училища в чужбина. Работим по него, но с фотокопия. Бих искала да закупя около 30 бр. за новата учебна година. Ще има ли ново издание?
  Училищен ръководител на неделно училище в Испания

  1. Костадин

   Учебникът е безплатен и не се продава, но за съжаление и вторият му тираж се изчерпи още преди два месеца. Можете да го изтеглите и да си го разпечатате свободно от тук.

 35. Богдана Кунева

  Здравейте! Прекрасен учебник! Благодаря Ви! Имам внук, който е рожденик през месец март. Много ще съм щастлива, ако мога да му подаря учебника по Родинознание. Той е ученик в трети клас.Ако все още има в наличност от учебника моля на ми
  го изпратите на ИКОНТ централен офис куклен театър, моя телефон е 0886647452 Богдана Кунева, Предварително благодаря.

 36. Богдана Кунева

  Богдана Кунева съм.Пропуснала съм да запиша , че става въпрос за ГАБРОВО централен офис на ЕКОНТ -куклен театър

 37. Никола Ненов

  Здравейте! При положение, че има толкова голямо търсене на учебника няма смисъл да пускате нов тираж от 5000 бройки. Използвайте новите технологии. Ако не ви се занимава възложете го на някоя фирма. През интернет нека желаещите да си закупят учебника да се регистрират и платят някаква сума. Така примерно след месец ще има яснота за бойките, които трябва да се напечатат. Така ще излезе по-евтино и сигурно за всички. Иначе всеки, който реши да си го разпечата в един екземпляр и да си го оформи като книга ще му струва около 60 лв. Няма смисъл да се дават тези пари от всеки поотделно.

 38. Катя маркова

  Привет , искам да поръчам от вашия великолепен учебник по родинознание за любознателните си първокласници .
  Ако има такава възможност ще изпратя и адресът на училището ми .
  С поздрав
  КатяМаркова !
  гр.Монтана

  1. Костадин

   Няма проблем, сега ще ви обясня как ще стане това. Нека родителите на вашите ученици да поръчат лично учебници за децата си, като го направят от страницата на Движение Възраждане във фейсбук. Нека всеки да прати съобщение със своите данни за получаване и ще получи учебник.

 39. Лилия Иванова

  Благодаря Ви за положения труд и усилия да създадете учебник, от който децата да научат българската история по лесен и увлекателен начин. Бих искала да поръчам 2 учебника и за моите деца.Надявам се все още да има възможност да го изпратите чрез ЕКОНТ гр. София ул. Софийски герой №4 магазин Billa, Лилия Иванова- 0889 306 569.
  Благодаря ви от сърце и Ви желая весели Коледни празници и щастлива Нова 2019 година.

  1. Костадин

   Трябва да пишете на страницата на Движение Възраждане във Фейсбук и ще ви пратим там. Имаме бройки, така че ще получите.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *