Хроника на едно национално безчестие

Паметникът на позора в София – издигнат в чест на американските летци, избили повече от 4000 българи по време на Втората световна война.

На 13 октомври 2017 г. израелската посланичка Ирит Лилиан участва в нощния блок на БНТ „Нощни птици“. На въпрос на водещата Искра Ангелова дали в Израел уважават и обичат българите заради спасяването на евреите в България по време на Втората световна война посланичката отговаря следното – „Ние винаги си спомняме депортацията на евреите от Македония, Тракия и Пирот“. Така официалната представителка на Израел у нас за пореден път потвърди постепенната ревизия на официалната „благодарност“, която евреите изпитват към България, тъй като от повече от десетилетие тя неизменно е в комплект с вменяването на вина на нашата държава за депортираните от Вермахта евреи от временно присъединените към нашата страна стари български земи през 1941 г. А такава вина, както е добре известно, България няма.

На това нагло хвърляне на кал в лицето на българската държава българското Външно министерство не отговори по никакъв начин.

На 24 юли 2016 г. турският гражданин Фарук Бекташ убива двама българи на пътя край Драгоман. Българският съд го оставя под домашен арест, въпреки протестите на роднините и приятелите на жертвите. Само седмица по-късно турчинът бяга от България, според запознати – не без съдействието на турското посолство. До ден днешен той се укрива от българското правосъдие, а Турция отказва да съдейства на нашите държавни органи.

На това нагло хвърляне на кал в лицето на българската държава българското Външно министерство не отговори по никакъв начин.

На 4 октомври 2010 г. в София беше открит паметник на американските летци-военнопрестъпници, бомбардирали българската столица по време на Втората световна война и причинили смъртта на 4208 българи. За откриването на паметника Столичният общински съвет гласува единодушно „за“, като знаково е участието в това гласуване на общинският съветник от „патриотичната“ партия ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. За да е националното ни унижение пълно, в церемонията по откриването участва и националната гвардейска част, а надписите върху монумента са само на  английски.

На това нагло хвърляне на кал в лицето на българската държава българското Външно министерство не отговори по никакъв начин.

На 29 октомври 2017 г. няколко турски граничари нахлуват на българска територия при КПП „Лесово“, като пребиват безнаказано български гражданин буквално пред очите на българските си колеги. За инцидентът се мълчи няколко дни, като се оповестява на медиите едва на 2 ноември.

На това нагло хвърляне на кал в лицето на българската държава българското Външно министерство не отговори по никакъв начин.

На 28 февруари 2017 г. паметникът на българското опълчение от Руско-турската освободителна война в Болград, Украйна, е осквернен от украински националисти с надписи, призоваващи за изселването на българите от Бесарабия. Акцията е замислена нарочно в навечерието на българския национален празник 3 март.

На това нагло хвърляне на кал в лицето на българската държава българското Външно министерство не отговори по никакъв начин.

На 31 октомври 2017 г. паметникът на съветската армия в центъра на София е за пореден, вероятно стотен път, нацапан с боя и обидни надписи. Новото е, че този път има и антиеврейски надписи. От руското външно министерство отговарят както във всички подобни случаи на поругателства – шаблонно, с припомняне на ролята на Червената армия за спасяването на евроите в Източна Европа. В този случай обаче реакцията е грешна – българските евреи, както стана ясно в началото, са спасени от българската държава.

И в този миг изгрява звездата на българското Външно министерство! То излиза с мигновена реакция, в която се обявява против „опити за подмяна на историческите факти“. Тъжното е, че геройската реакция излиза в момент, в който все още раните на пребития от турските граничари българин още не са заздравели. Но, както е видно, нахлуването на турски военни на българска територия и нападението им над български граждани не е толкова значим факт, колкото конвейрната и шаблонна реакция на руското министерство и то по повод, забележете, на поредното посегателство над съветския паметник, възприемано от все повече обикновени руснаци (това е важно да се уточни) като българска провокация. Че не е провокация, а вандалски акт на няколко жълтопаветни субекта е ясно, обаче друго е интересно. Защо същите тези герои и любители на използването на боя върху паметници не решат да се пробват на паметника на американските военнопрестъпници? Дали в този случай те няма да бъдат веднага разкрити и осъдени по бързата процедура, ако въобще американците, чието посолство е в непосредствена близост, ги оставят да припарят до монумента?

Жалка история. Едно време бяхме най-верния сателит на СССР, сега сме най-робската колония на САЩ. Толкова ли сме безгръбначни, долни и подли, че се нахвърляме да лаем срещу всеки, който ни бъде посочен от актуалния външен господар? По време на Втората световна война, когато се водят преговорите за бъдещото следвоенно устройство на Европа, английският министър-председател Уинстън Чърчил е най-големият застъпник на унищожаването на българската държава. „Българите са жестоки към по-слабите от тях и сервилни към по-висшестоящите, и трябва да бъдат жестоко наказани за своите дела“, това споделя той веднъж за нас. Не знам, аз не съм такъв, обаче държавата ми, по дяволите, отговаря напълно на това описание. Най-новата ни история е ни повече, ни по-малко една непрекъсната хроника на национално безчестие. Аз само споделих няколко сюжета от последните дни и месеци. Най-лошото е, че тази хроника много прилича на едни други хроники, водени през XIV в., по време на турското нашествие на Балканския п-ов. А всички знаем как завършат те.

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

14 коментара на “Хроника на едно национално безчестие”

 1. Инспектор Стрезов

  Ох, мъко.
  Абе момче, ма ти наистина си зле образован.
  Чърчил никога не е казвал подобни дивотии.
  Американци и англичани бомбардират София по изрично настояване на Сталин (виж разсекретената дипломатическа коренспонденция от онова време).
  Червената армия за никакви евреи не се е грижела, защото отношението на съветското ръководство към евреите е еднакво с това на нацистите. Достатъчно е да се прочете договора за сътрудничество, взаимопомощ и съвместна дейност между НКВД и ГЕСТАПО от 11.11.1938, подписан от Берия и Мюлер.
  А пък това за робската колония на САЩ е върхът, защото американците ни продават най-скъпия газ, американците ни привързаха енергийно, американците държат Лукойл и не плащат данъци 15 години, американците изкупиха черноморието…

  То е ясно, по чия свирка играеш, само не знам защо си сложил българското знаме.

  1. Костадин

   Така е. Американците нямат 6 американски бази в България, не притежават 2 ТЕЦ-а (Марица-Изток 1 и 3), които формират 50% от цената на тока у нас (най-скъпият в Европа на база доход на населението), не диктуват външната и вътрешната политика на страната, не са направили паметник на американски военнопрестъпници в София. Точно така е. И за протокола – Лукойл е регистрирана в Люксембург и е собственост на банка Ротшилд. Проверете. Скъпият газ има значение за точно 6% от българската икономика, защото у нас няма масова газификация и заводи почти не останаха. Проверете. Чърчил е казал тези думи, нещо повече, той настоява по време на Техеранската конференция СССР да окаже натиск над Турция да нападне България. Проверете, протоколите са публикувани и на английски. На последно място – до гуша ми е дошло от американски измекяри. На час ли ви плащат, или за всяка отделна глупост?

 2. САЩ и Англя са известни с безогледните си бомбардировки на граждански цели по целия свят.
  Например в Корея пилотите на американските бомбардировачи доста пъти са се връщали с пълни с бомби самолети с мотива,че няма вече какво да се бомбардира (нито военни нито цивилни обекти) просто всичко е било изорано.

  Но за бомбардировките над България от срана на САЩ и Англия най-голяма вина има фашиста слуга на нацистка Германия Богдан Филов.Защото през 1941 година неговото правителство чрез марионетното НС,което тогава съществува само формално обявават единодушно война на САЩ и Англия.

  Колкото до евреите депортирани от Беломорието и Македония-това са земи под временна българска администрация част от райхскомисарятите Югославия и Гърция,където главната власт е на Берлин.Това между другото е използвано многократно срещу България от Германия около спогодбата „Нойбахер”,която разорява България буквално до 8-9 септември 1944 като винаги на така нареченото българско правителство се е напомняло,че въпросът с Македония след войната ще се решава само и единствено от Германия.
  Обаче ако това се каже ще рухне митът и лъжата,че през 1941 година България е обединена с помоща на Германия.
  Но нали сега евроатлантическите подлоги (отайката на монархо-фашизма+отайката на БКП) лижат задници както никога преди и мълчат,защото оплетени в лъжите си кажат ли нещо лъжите им ще изязат наяве и ще ядат шамари от евроатлантицеския им господар по множество направления.

  Впрочем и при връщането на Южна Добруджа главната заслуга НЕ Е на Германия,а на СССР,но това е друга тема табу в евроатлантическите главнопоточни медии.

 3. Балкански субект

  Забравихте да кажете,че:
  Русия държи Софийска вода.
  Руската банка за развитие налага цената на водата в България да се вдига до социална поносимост.
  Руски фирми изкупиха ЕРП-тата и на всеки 3 или 6 месеца вдигат тока заради което се самозапалиха много хора.
  Руснаци взеха язовирите на България на концесия и ги превърнаха в рибарници заради,което постоянно гинат хора при всеки по-силен дъжд.
  Русия плаща на анти-български организации да поощряват педерастията в България и по света.
  Русия защитава и подхранва циганската престъпност.
  Русия ни праща мигранти и терористи от Близкия Изток заради безкрайнте й империалистически войни за нефт.
  Руските супер и хипермаркети унищожиха огромна част от малките магазинчета и се гаврят с българския производител като му изкупуват стоката на безценица и по този начин затриват и минималното производство в България.
  Русия построи в България над 1000 радикални Православни църкви в,които свещенници завършили семинария в Москва учат деца как се режат глави.
  Путин през месец прави изявления как в Добруджа,Мизия и Тракия ухаело на Русия и нямало как да не се отнася към тези земи по друг начин освен като към част от Руската федерация.
  Руски строителни фирми строят некачествени магистрали,които се рушат на 2-рия месец на няколко пъти завишени цени.
  Руски фирми крадат златото на България.
  В Кремъл лично Путин фалшифицира българската история и пише всички учебници по история за българските училища.
  Русия държи всички главнопоточни медии в България включитено и БНТ,която се е превърнала в един безволеви рупор на руската кремълска,комунистическа,сталинска,хибридна пропагандна война.
  Русия налга на България ГМО боклуците си.
  Русия хвърляше „случайно“ бомби с обеднен уран край Трън и Горна Баня.

  1. Приятел на България

   2. България има интерес от силна Украйна като съюзник срещу Румъния и Русия. Румъния има териториални претенции към и двете страни а Русия иска да ги превърне и двете в губернии.
   3. Русия почти винаги е предпочитала Сърбия пред България, включително и в днешно време.

 4. Приятел на България

  Руснаците освобождават България, така е. Крайната им цел обаче е извоюването на Босфор и Дарданели. Превръщането на България в задунайска губерния веднага след освобождението не е в полза на руснаците защото това щеше да алармира западните Велики Сили които щяха да въоръжат Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Така че руснаците временно имат нужда от независима но външнополитически подчинена България. Освен това, българите щяха да се бунтуват срещу тях ако страната беше превърната в руска територия и щяха да получат оръжейна подкрепа на (поне част от) западните велики сили и съседните държави. Така че Русия разчита на благодарността ви в съвместната борба срещу Турция. Тогава в Северна Добруджа българите започват да са подложени на гонения, „благодарение“ на Русия която дава тази територия на Румъния. В Поморавието българите са принудени да се сърбизират. България има какво да предложи на западните големи държави: борба срещу Русия или Турция в замяна на Северна Добруджа и/или Поморавия.
  Русия воюва срещу България на страна на Сърбия, Румъния и Гърция през първата световна война, насилствено македонизира Пиринския край, „върна“ на Сърбия/Югославия българските територии освободени от България и Германия след края на втората световна война, комунизира страната, дава на Румъния Северна Добруджа, не признава съединението на Източна Румелия с България, нито провъзгласяването на независимостта през 1908 г. и т.н.
  Русия няма никаква услуга за връщането на Южна Добруджа. Германия и Италия я върнат за да спечелят България на тяхната страна. Англия и САЩ също признават справедливостта на българската кауза в Южна Добруджа, през цялото междувоенно време, а и веднага след като Германия и Италия върнат тази земя на вас.
  In a speech on September 5, 1940, Churchill said, “Personally I have always thought that the Southern part of the Dobrudja ought to be restored to Bulgaria, and I have never been happy about the way Hungary was treated after the last war.” Churchill, Speeches, 1: 246

  1. Балкански субект

   Незнам откъде черпиш информация ама 1 нещо вярно няма в написаното от теб.
   :)))))))))))))

 5. Приятел на България

  Вижте какво са казали „лошите“ американци за българите в Македония, докато руският (или съветският, същото е, Съветският Съюз е комунистическа Русия) Коминтерн през 1934 г. създава македонската нация или по-точно дава допълнителен и мощен тласък на вече създадения от сърбите македонизъм:
  https://en.wikiquote.org/wiki/Edward_R._Stettinius
  The Department has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia emanating from Bulgaria, but also from Yugoslav partisan and other sources with the implication that Greek territory would be included in the projected State. This Government considers talk of „Macedonian Nation“, „Macedonian Fatherland“, or „Macedonian National Consciousness“ to be unjustified demagoguery representing no ethnic or political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.
  U.S. State Dep. Foreign Relations Vol. VII, Circular Airgram [868.014]

 6. Македонизма не е създаден от Коминтерна!
  Македонизма е създаден от кръга на австрофилите в Сърбия,когато Сърбия реално е протекторат на Австро-Унгария!
  Първоначалния резултат от македонизма е почти нулев и сръбското или по-точно кралско югославското правителство на крал Александър 1 се придържа към великосръбския шовинизъм обявайки Македония за южна Сърбия,а българите в Македония за сърби.
  Кралска Югославия пък е създадена и поддържана от Англия и Франция с договора,който Сърбия сключва с Антантата през ПСВ след като вече Фердинад и неговото правителство на осъдените са предали България курбан на германо-турската коалиция.
  По време на втората национална катастрофа точно англо-френката окупационна комисия отрязва от България западните покрайнини,Блеоморието,Вардарска и Егейска Македония,южна Добруджа и ги предава на Сърбия,Гърция и Румъния.

  Колкото до македонизма Коминтерна ексхумира македонизма пред 1934.
  А какво представлява Коминтерна?
  Коминтерна е наднационална структура от чисто троцкистки тип,която служи като интрумент за запалването на световната революция!
  Коминтерна в плана на Сталин за построяване на социализма или комунизма в една страна играе крайно вредна роля.
  Впрочем същия Коминтерн от 1918 до 1938 година провежда украинизация на Малорусия и Новорусия с по-брутални начини и с по-жестоки медтоди от насилствената македнонизация на Пиринския край.Украинизацията в СССР спира 1938 година,когато Сталинската групировка печели войната с троцкистите.Македонизацията на пиринския край пък спира след разкола Сталин-Тито и смъртта на Георги Димитров.След същия разкол Тито ускорява македонизацията на БЮРМ като в същия период получава огромни помощи,кредити,въоражение и полотическа подкрепа от САЩ и Запада!
  А през 1963 година Тодор Живков разгромява всички македонстващи организации в НРБ и започва открита борба с македонизма като дори спечелва Брежнев на наша страна!
  Коминтерна също така е разполагал с отделни от съветските служби,които доста са контактували и работили с английските!Това и обяснява етноинжинерията в Малорусия,Новорусия и Македония впредвид,че Русия няма никакви традиции,опит и възможности за създаване на антинации и антинароди за разлика от Англия,Германия,Франция и Рим,които пък имат столетен опит и отработени тенологии за етноинжинерия по целия свят.
  Например:Пакистан,Тайван,Ливан,Бангладеш,Македония,Украйна,отчасти Беларус,Панама и други.
  А колкото до САЩ след ПСВ прочети как извиват ръцете на правителството на Стамбулийски и ни продават залежало брашно на завишени цени в злато възползвайки се от глада и мизерията в следвоенна България!

 7. Приятел на България

  Във връзка с „неспасяването“ на България на евреите от Югославия и Гърция: все пак евреите от Южна Добруджа бяха спасени защото те бяха станали граждани на България чрез Крайовския договор между Бг и Румъния обаче евреите от бившите територии на Югославия и Гърция, предоставени от германците на България за администриране не получиха бг. гражданство. Защо само евреите и не и албанците, гърците и т.н.? Защото германците бяха загубили войници, убити от югославската и гръцката войска когато те са окупирали тези земи. Нямаше нито един германец убит при връщането на Южна Добружа на България. Сравнението с Унгария не е уместно защото унгарците активно са участвали в превземането на Югославия, имаше убити унгарски войници. България само е предоставила на Германия летищата си. Да се мисли че немците не били желели България да им даде евреите от Южна Добруджа за да ги убият само защото ставаше дума само за няколко стотин души е абсурдно.
  Така че България няма никаква вина за убиването на тези евреи, включително на тези от Пиротско, което е българска земя, точно както Босилеград и Цариброд.
  Немците са се „жертвували“ за България да получи части от Поморавието, Тракия и Македония, въпреки че само временно, администрационно, така че са очаквали нещо в замяна, тоест България да не се противопостави към убиването на тамошните евреи. Явно Цар Борис III не е могъл да ги спаси, както беше направил с южнодобруджанските евреи, въпреки че Германия беше играла решаващата роля и при връщането на Южна Добруджа.

 8. Амероканофилията на българите е отвратителна, но същото се отнася за съветофилията и русофилията! А като чуя съветска пропаганда за монархофашизъм, ми идва да псувам! Що се отнася до евреите, майната им, не ми трябват благодарностите им. Въпросът е че българите извън България, отдавна са жертва на сърбо-гръко-румъно-турски геноцид, подпомогнат и то Русия и от СССР, физически и като самосъзнание и вече са напълно изчезнал вид.

  1. Костадин

   Бихте би бил по-конкретен, като посочите пример. Примерно за турски или румънски геноцид над нас, подкрепен от Русия? Или за гръцки, подкрепен от СССР?

 9. Който не му харесва да се върне и да преначука историческите хроники.

  Връзката България-Русия е толкова стара и здрава, че винаги ше е там.Тва е положението бе. Който не му харесва да се върне до времето на Юстиниана Прима и да смени историята.

  Историческата Юстиниана Прима (Охрид), и образно казано – Юстиниана Секонда (България), Юстиниана Терца (Украйна) и Юстиниана Кварта (Русия Пропър) са си там. Колко от нас знаят за кво иде реч? Знаем го, знаем. Тва ено време го пишеше в учебниците, спомнете си и 24 май. Ей за тва иде реч. Русия получава от България основно държавотворни атрибути – на ниво Църква, Служение и оттам и Държавност. Който се мисли за бъгарин да знае, че:

  1. Ние ги даваме на Русия. Точка по въпроса
  2. Ние трябва да помним тоя исторически факт
  3. Ние да го припомняме на който трябва

  Русия е знаела ено време коя е майката църква. Как коя – Бългрия. Защо мислите Русия вдига храма Невски. Ами какво друго да направи от благодарност към България, че сме им дали изброените държавоворни атрибути. Русия още помни откъде е изгрявало слънцето. Патриарха им ни благодари тая година! Ма кой да чуе.

  Който не му харесва да се върне и да „преначука“ историческите хроники.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *