Чия е тази държава?

Кой е виновен за случилото се в Катуница? Три дни след бруталното убийство на един млад българин и последвалата го трагична смърт на негов приятел, също българин, никой не смее да нарече нещата с истинските им имена. Нищо странно за една страна, чиито политици се срамуват да използват името и, наричайки я „тази държава“. Нищо странно за една страна, в която същите тези политици, и за съжаление и журналисти, наричат циганите роми, въпреки че дори те самите не се наричат така. Нищо странно за една държава, в която 133 години след освобождението и от турско робство е нормално българското мнозинство да бъде подтискано, дискриминирано и наричано с прозвището „гяури“. Нищо странно, защото свикнахме с всичко това и го приемаме за нормално. Както приемаме за нормално полицията да арестува протестиращи срещу циганската престъпност, които след това да представя като хулигани и маргинали, а същевременно да оставя тълпи от стотици цигани да се разхождат необезпокоявано по улиците на своите квартали, размахвайки ножове, брадви и крещейки „Смърт за българите“. Затова няма какво да се чудим, че почнаха да ни обясняват всякакви глупости по медиите. Конфликтът не бил етнически, а социален, нямало убийство, а пътно-транспортен инцидент, и не можело да се говори за циганска престъпност, защото престъпността нямала етнос.

Тъй като всеки народ си заслужава съдбата, докато приемаме и вярваме на подобни обяснения, можем да бъдем сигурни, че ще продължават да ни изтребват, бавно и полека, докато или ни довършат, или ни прогонят. Защото в Катуница не се случи нищо ново. Подобни убийства в България се случват постоянно. От 20 години цели райони в страната ни са подложени на етническо прочистване от страна на циганите. Случаите на убити, изнасилени и ограбени възрастни българи по селата са хиляди. В малките населени места българите замръкват незнаейки дали ще осъмнат. Доскоро това беше невидимо за мнозинството, защото се случваше далеч от големите градове. Сега вече такива неща стават и там. А всичко това се случва с бездействието и  мълчаливото съгласие на българската държава. Тази държава, уж наша, българска, която вместо да ни пази се е превърнала в телохранител на нашите крадци и убийци.

Това е отговорът на въпроса в началото. За случилото се в Катуница са виновни всички политици, които през последните 20 години позволиха на циганите да се превърнат в недосегаема каста. Каста без задължения, но с много права и още повече привилегии. Превилегии да не плащат ток и вода, права да получават социални и майчински помощи. Каста, която започна да гледа на българското мнозинство като на свои роби. Роби, които ги издържат, хранят и лекуват. Докато за нас всичко е платено, за тях всичко е безплатно. Докато за пенсиите на нашите родители, баби и дядовци пари никога няма, за техните помощи и майчински бюджета на държавата винаги отделя средства. Докато за българите закона се прилага с пълната му сила, за циганите той не важи. Срещу всичко това политиците ни искат от циганите само едно – да гласуват без претенции, за който си плати най-много, разбира се.

За изключително деликатния начин, по който нашите политици се отнасят към циганите, са особено показателни коментарите на главния секретар на МВР Калин Георгиев и на министър-председателя Бойко Борисов. Първият се похвали, че не били допуснати жертви, и се впусна в обяснения как човешкият живот бил висша ценност за полицията. Тъй като вече имаше две жертви, но от българите, очевидно за Георгиев висша ценност представлява само живота на циганите. Бойко Борисов пък обяви, че не бил доволен от главния секретар, защото изпуснал ситуацията с палежите. За убийствата – виновния бил хванат и толкоз.

Само че какво от това като е хванат? Наказателния кодекс предвижда, в случай че бъде осъден, затвор от 10 до 20 години. Ако работи в затвора или бъде помилван може да излезе само след няколко години. Ако въобще влезе, разбира се. Защото неговия началник циганина Киро Рашков също е добре известен на полицията и от два дни криминалното му досие шества по всички медии, но си е на свобода и се радва необезпокоявано на милионите си. Заради убийството на Ангел Петров главния прокурор Борис Велчев разпореди проверка на доходите на престъпника, но и за това можем да кажем „след дъжд качулка“. И въобще, колко точно българи трябва да умрат, за да се размърда тази държава? На която ние, българите, странно защо казваме България, макар че вече много повече би и подхождало Цигания.

Случилото се в Катуница даде началото и на нещо ново. Българите вече не се страхуват и не се срамуват. Не се страхуват да се защитават и не се срамуват да казват какво мислят. Все още сме повече и все още можем да се пазим сами. Българите в Катуница го доказаха. А българите в Пловдив днес на висок глас казаха това, което си мислят всички – циганите трябва да бъдат изселени от България. Как би станало, дали е възможно, това е друг въпрос. Междувременно се събуди и чувството ни за общност. Докато гледах новините с приятели един от нас не видя добре тълпата на екрана и запита „Това нашите ли са или циганите?“ Да, в тези няколко дни всички българи станахме от едно село.

А междувременно войната продължава. Такива сблъсъци като тези в Катуница тепърва ще се увеличават и зачестяват. И не е лошо да си зададем въпроса кога ще се случи генералният сблъсък? Защото ако е сега, ще го спечелим, ако е след 10 години може би ще го спечелим, но ако е след 20 години ще го загубим. Дотам ни докараха продажниците през последните 20 години – не да се питаме дали, а кога…

Сподели поста:

Свързани статии

34 коментара на “Чия е тази държава?”

 1. Любомир Богойчев

  Това което казваш е уникално и си много прав.Протестите НЕ трябва да спират.Аз ще присъствам на всеки, в зависимост от града в който се намирам.Надявам се да стане напечено, защото това е единствения начин.Ако не стане напечено, значи сме изгубили битката.Ако нещата утихнат сега, значи сме загубили битката.Омръзна ми да съм роб на цигани.Омръзна ми на терора, на който са подложени моите събратя.Надявам се да стане напечено…

 2. „За случилото се в Катуница са виновни всички политици, които през последните 20 години“
  Абсолютно съм съгласен. Пак става „Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава“. Лошото е не това, че нашите политици им я дадоха, лошото е, че ние я дадохме на политиците…

  „За изключително деликатния начин, по който нашите политици се отнасят към циганите, са особено показателни коментарите на главния секретар на МВР Калин Георгиев и на министър-председателя Бойко Борисов“
  Борисов, ако има 2 грама акъл ще осъзнае, че в случая той от циганите няма как да спечели гласове, каквото и да направи – те ще си гласуват за този, който им плати, така или иначе. Герб могат само да спечелят в случая, ако заемат твърда позиция срещу беззаконията и свободията, не само тази на циганите, а в цялата държава по принцип (което май в крайна сметка решиха да направят с 2 дена закъснение).

  „Случилото се в Катуница даде началото и на нещо ново“
  Да и то не само по отношение на циганите, ами по отношение на цялостното усещане за беззаконие и несправедливост в страната. Дано само не се стигне до пълномащабна гражданска война…

 3. Анелия

  Да се замислят управниците,че след 10-20 години,няма да има кой да им плаща данъците…

 4. Виолета Станкова

  Не знам дали българите не се страхуват и не се срамуват,но при тази ситуация трябваше да има протести в цялата страна ,а не само в Пловдив и Катуница.Имам предвид МИРНИ протести ,но масови,за да разберат политиците ни ,че с беззаконието ,което допуснаха,етническите проблеми тепърва ще ескалират.Българите сме търпеливи ,но всяко търпение си има край.Липсата ни на организираност ,да не използвам думата задружност, ни пречи и дава основание на политици и журналисти да наричат малкото младежи ,които имат някаква форма на организираност, хулигани и екстремисти.Да не забравяме ,че и на хайдушките дружини някои са гледали като на разбойници ,но това е една от първите организирани форми на протест срещу турското робство.
  Това което се случва сега дали не е протест на българите срещу робството ни в собствената ни държава ?!

 5. Росица

  Точно такава е ситуацията в България . 20 годишно безчинстване на циганската тълпа , оставайки след себе си разрушения , човешки жертви и поругани възрастни , жени и деца . Пълно безхаберие на управляващите по отношение на престъпното поведение на циганските общности в цяла България . Няма кой да защити немощните хора от непрекъснатите цигански обири и заплахи за физическо унищожение . Няма кой да спре циганите разрушаващи изградената инфраструктура . Няма кой да накара „недосегаемите“ мангали да плащат своите потребителски сметки и данъци , но за сметка на това им дават социални помощи и осигуряват безплатна медицинска помощ.
  Когато след зверското убийство в Катуница , хората изразиха своят справедлив протест , циганите ги охраняваха полицейски кордони , а тези смели Българи , които не се страхуваха от мангалски заплахи , бяха наречени от журналистите с обидни нарицателни имена . Срам и позор за“българските“журналисти да лижат циганско – мутренските задници .
  Дискриминацията е срещу нас българите ! Държавата не ни защитава от тази престъпна сган . Остава ни последната стъпка Обединението и самозащитата .
  Българи от всички части на страната , обединявайте .
  Стига се е проливала невинна кръв!!!!

 6. А помните ли случая с племенника на генерал Стою Неделчев – ЧОЧОУЛУ ? Как тогава след 17 часа с фенер да ги търсиш един зигзнин не можеш да срещнеш !

 7. Мадлена

  Браво, това е самата истина. Жалко, че и политици и журналисти си затварят очите, защото така им изнася. Дано само този път има редултат от надигнатия глас народен.

 8. Георги

  Спечели два гласа от моето семейство.
  Не знам защо жена ми мислеше , че си се отказал да участваш.

 9. Петя Йорданова

  Досега се питах трябва ли да бъда крайна и да застана на позицията всички цигани да бъдат изселени от България, трябва ли покрай „сухото“ да изгори и „суровото“, мислейки за женичките-чистачки на работата ми, но Вашите разсъждения наклониха везните към тази ми позиция, защото сте прав, че положението вече е изпуснато, и ако сега все още само се страхуваме за майките си, които треперят на село някой да не влезе в къщи през нощта да краде и да я изплаши до смърт, в някои села циганите вече са толкова нагли, че убиват сина пред очите на баща му. Да, ние сме цивилизовани, толерантни, но ако нямаше толкова продажни съдии, полицаи, политици, които трябваше да прилагат законите, а не да вземат подкупите и да пускат престъпниците като Киро – те нямаше да безчинстват сега. Сега наистина трябва да има крайни мерки. Не знам какви. Къде да ги изселят – дори и Киро – къде да го изселят – в някое друго село ли да се премести кошмара??!! А ако света им даде парче земя за държавата „Цигания“ чии съседи ще са, къде ще е това? Това са моите въпроси в търсенето на истината. Къде е вината на циганите и къде е вината на управляващите и съдиите – народа е казал „Не е виновен циганина дето яде баницата, а този, който му я дава“. Наред с Киро сега трябва да потърсим и съдиите, които са го пускали при поредните му присъди, политиците, които са ползвали парите му за кампаниите си…Всички от екрана говорят само за това, че не се спазва закона – КОЙ ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЗАКОНА, когато става въпрос за престъпници – не е народа, който се принуди да излезе на улицата и да пали къщи – аз мисля, че е съда – ето къде са престъпниците – ако те налагат по-строги наказания ще има страх. НО ДА СПРАТ ДА ВЗЕМАТ ПОДКУПИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, това е въпрос на чест, защото онзи ден убиха нашето дете, тяхното дете…

 10. Светла Петрова

  Има хиляди малки закони и закончета с които политиците в парламента бетонираха това циганско безобразие. Като социално слаби точат всеки месец по 300 лева целогодишни помощи. Защо продължаваме да им плащаме, че първо не искат да учат, а след това не искат и да работятр Един 17 годишен бъпгарин в Америка за едно автопроишествие получи 21 обвинения, а циганина се заканва на БЪЛГАРИТЕ по телевизията. Защо Прокуратурата не се Самосезира по този случай

 11. Написаното е потресаващо вярно! Писна ми да гледам майка ми как се прибира скапана от работа, защото работи на 3 места, за да си платим сметките. Писна ми да гледам смазаните от живота и беззаконие хора. Писна ми да гледам как сградите се рушат, а пътищата са пълни с дупи. Омръзна ми да гледам как изнасят цялата ни железница на вторични суровини. Не искам да търпя дискриминацията срещу мен защото съм българка. Искам да знам, че полицията ме защитава, а не, че утре ще иде и ще каже на човека, срещу когото съм подала жалба, че се оплаквам и той да ме премаже, а полсе да каже,че е инцидент и имало закони, те да се оправят. За него може и да има, но за обикновенните като нас-не. Няма закони за хората по селата, които ги е страх и се питат дали ще доживеят, няма закони и за някое изнасилено момиче или бабичка, защото, ако се оплаче, циганите ще кажат, че ги дискриминираме. Положението излезе извън контрол, както някой каза, защото нашите управници дадоха безбожно много привилегии на хора, които нищо не са дали в замяна за доброто на държавата, а само я точат. Те са нахални, защото правителството не им отказва и виждат, че номера им минава. Но смятам, че щом българите се „вдигнаха“, повече няма да търпят и ще си върнем държавата. Всичко казано тук от Вас е абсолютно вярно. България е за всички, които се чувстват българи, останалите да напуснат тук няма място за нагли индивиди, които смятат, че могат да се разпореждат с чужда за тях земя.

 12. Знам че това е националистически блог и следователно това което ще напиша може би няма да се приеме добре, но все пак малко здрав разум няма да е излишен. Много от написаното е самата истина разбира се, но голяма част си е чиста демагогика:

  „А българите в Пловдив днес на висок глас казаха това, което си мислят всички – циганите трябва да бъдат изселени от България.“

  Значи Костадине, ние не живеем в средните векове и очевидно не можем нито да изселим, нито да избием, нито да направим циганите на сапун. Няма да се спирам на моралната страна на въпроса, ще кажа само че не можем да го направим, по очевидни причини. Така, че за каква война говориш, за какви 5 лева? Французите могат да си позволят да натоварят Българските и Румънски роми от предградията на Париж и да ги изселят обратно, но ние няма къде да ги изселим защото са си от тук. И следователно трябва да живеем с тях по някакъв начин. Протестите са хубаво нещо, но те трябва да са насочени към управляващите не към циганите. Нещата трябва да се наричат с истинските имена и всички трябва да са равни пред закона. Т.е. не трябва да се толерира циганската престъпност, не трябва да им се дава ток, вода и т.н. без да се плаща, за да нямат друг избор освен да работят и да пращат децата си на училище. Това е което трябва да се направи. Останалото е подбуждане към расова омраза, което не само че е вредно, но е и незаконно.

 13. Първо, с циганите сме от една раса, така че няма как да има подбуждане към расова омраза, освен ако някой не мрази собствената си раса. Циганите са част от индо-арийската езикова група, която на свой ред е част от индоевропейското езиково семейство, което е основната съставна част на бялата раса. Прочети повече по въпроса. За цитираното от мен изречение – пак си чел текста като дявола евангелието:) Следващото изречение е „Как би станало, дали е възможно, това е друг въпрос.“ Впрочем не си пропуснал само това, а и основната мисъл – това мислят хората. И аз го констатирам, без да лицемернича. За войната – за пореден път забелязвам колко си откъснат от ежедневието на обикновените българи. Жалко.

 14. „Как би станало, дали е възможно, това е друг въпрос.“

  Aми не е „друг въпрос“ ами точно това е същността на въпроса, която ти тънко се опитваш да заобиколиш. Щом като очевидно няма къде да ги изселим, нито пък някакви други по-радикални действия биха били приемливи, значи обсъждането на този вариант е повече от безсмислено. Или всъщност смисъла е определени партийки да си качат рейтинга предизборно, за сметка на етническия мир в страната. Защото ти може и да си наясно, че няма как да изтребим ромите, обаче има достатъчно лумпени в главите на които, този вариант сериозно съществува. Ето защо подбуждането към расова/етническа или както искаш я наречи омраза се счита за престъпление. А що се отнася до това какво „мислят хората“, вярно е че бедността, икономическите трудности и др. често пъти води до настървяване на хората срещу малцинствата (вместо срещу реалния проблем) и това сме го виждали и друг път в историята, но все пак вярвам, че повечето от нас все още не са си загубили ума до толкова, че да запалят държавата.

 15. Икономическите трудности настървявали хората? Ако имаш цигани за съседи, дали би мислил така? Пак ти казвам, за съжаление си тотално откъснат от действителността на обикновените българи.

 16. Аз имам цигани за съседи. Живея на границата на циганската махала до автогарата във Варна. Имам приятели българи които са израстнали точно в махалата и там къщите са почти 50 на 50. Много пъти съм бил на гости на тези приятели и съм се прибирал нощем пеша през махалата. Но това явно не го знаеха децата , които не успя да спреш в първата вечер на протести. И в незнанието си …..потрошиха прозорците и на българските къщи.
  Циганите крадът по селата, защото там е разграден двор и полиция не стъпва ако не стане нещо, а иначе има 60 000 полицаи на 111 000 квадратни километра. И къде ги има по точно?
  Циганите се заселват и правят нови гета в София, защото ги оставят да завземат територии без контрол и точно тези цигани са най-голямото зло.
  Проблема са хората на отговорни постове в държавата, в полицията в съдебната система, в общините, а циганската престъпност е следствие от горния проблем.

 17. Наталия

  Циганите имат поне една добра черта, за разлика от т.н. българи: ЕДИННИ СА. Другото, което е е това, че си знаят правата и просто си ги ползват. Като им дават – вземат.
  По отношение на кражбите по селата: имаме роднини в село, където стават що-годе редовно кражби и познайте какви хора хващат: млади българчета! Защо си мислите, че от липсата на органи на реда се възползват само циганите??? Българите да не сме по-прости?
  По отношение на протестите: в първите дни циганите се бяха покрили-не ходеха на работа, на училище…, на третия ден като се поуталожиха страстите, хората си влязоха в ритъм. Нима, ако някой нападне дома ви, семейството ви, вие няма да искате да ги защитите? Кои бяха престъпниците при тези началните протести? Самите цигани в едно интервю питаха: „Какво общо имаме ние обикновените цигани с фамилията Рашкови???“ И аз това питам!

 18. Мъдро. А дали би разсъждавала така ако детето ти в училище го набие циганин, по-голям от него с 4 години, само защото „гледал лошо“? Понеже на моето дете му се случи, а е в първи клас. Пожелавам ти цигани за съседи, цигани за съученици на децата ти, ако имаш, цигани за спътници в градския транспорт. И после пак пиши коментари. Понеже горния е брутално лишен от всякакъв смисъл.

 19. Значи според тебе, всеки който има малко разум в главата си и не смята че изселването на циганите или превръщането им в почистващ препарат са реални възможности, е „тотално откъснат от действителността на обикновените българи“, коментарите му са „брутално лишени от всякакъв смисъл“. Смяташ, че такива хора никога не са пострадвали от циганите и навярно никога не са виждали жив циганин през живота си. Ами не, просто има хора, които са се научили да не действат първосигнално и да търсят причинно следствената връзка, дори когато емоцийте им крещят „циганите на сапун“. Например лесно е да се сетиш, че един човек който няма никакво образование и е от ромски произход, няма особено добри шансове за реализация на трудовия пазар. Би могъл да работи като „оператор на ръчна метла“, но дори там местата са ограничени. Следователно на тези хора не им остава особен избор, освен да бъдат част от криминалния сектор. Не си правете илюзии и ние на тяхно място бихме постъпили по същия начин. Може много да се говори за това какво трябва да се направи, така че да се пречупи „омагьосания кръг“ на липса на образование>липса на работа>престъпност и защо нещата не се правят, и кой има интерес от това. Но не, далеч по забавно е да се говори за изселване и за „войната“ и за „генералния сблъсък“ който трябва да бъде спечелен защото след 20 години ще го загубим.

 20. Наталия

  О, честито за детето! Мислех, че Костадин Костадинов не е женен и няма деца още, но явно бъркам. И аз живея в близост до ромска махала и срещам всеки ден циганчета и цигани, докато ходим до детската кухня, но никой нищо лошо не ми е направил. Сред нас нециганите няма ли също такива, които налитат на бой за едното нищо? Не сте ли съгласни, че във всяко стадо има мърша?
  За спътниците в градския транспорт да кажа само: много пъти цигани са ми помагали с количката, почти толкова колкото и нециганите 🙂
  Вие просто мразите циганите, а аз мисля, че те заслужават да живеят толкова, колкото и аз! Техните деца са толкова българчета, колкото и моите. Ако всеки ме отритва и аз бих реагирала така. Че има такива, които гледат само как да не работят – има, но само цигани ли са те???

 21. Госпожо, синът ми беше пребит за една седмица 3 пъти от цигани, които са в неговото училище по специална програма за ограмотяване. Всички са в първи клас, но българските деца са на 7 години, докато циганските са на по 10-11. Не само моето дете, но и всички други българчета бяха пребивани от по-големите циганчета само защото са по-малки и забележете – различни. Помежду си циганите не се бият. Така че не ми философствайте, и най-вече коментиращият преди вас българомразец, защото аз на гърба си изпитвам ефекта от сблъсъка с нежелаещите да се интегрират цигани. Тук не става дума за омраза или любов, а за реалности. С които вие очевидно не сте запознати, но за сметка на това давате акъл за чужда сметка. Идете в Катуница, Мечка и стотици още български села и градове и се опитайте там да изложете вижданията си. Ще бъде интересно…

 22. Само защото не споделям крайните ти възгледи не значи че съм „Българомразец“. Както се опитах да ти кажа по-горе, не си първия нито последния човек който пострадва от ромите. Като мислещ човек, претендиращ да бъде политик, би трябвало да имаш малко по-цивилизована позиция по въпроса, въпреки личните си пристрастия.

 23. Чета и си мисля – какво беше 358?
  (Андрей 358)
  Така тройната коалиция делеше политическата власт – 3ма министри от ДПС, 5-ма НДСВ и 8 за комунистите.
  А бюджета беше разделен обратно: 8/16 от бюджета се разпределяше през трите ДПС министерства и т.н.
  Напълно разбирам мотивите на другите на Костадин да му бъдат вменени неверни, порочни и човеконенавистни твърдения.

 24. E чак, човеконенавистни твърдения е прекалено. По-скоро обикновен популизъм. Много по-популярно е да викаш срещу циганите вместо далеч, по скучният реален проблем. Сега попаднах на статия за краденето на улични шахти в Столицата от страна на ромите. Трудно е да се спре целокупното ромско население да краде шахтите, но реално проблема може да се реши много лесно като се хванат за гушата търговците изкупуващи метала и търгуващи с него. Като се въведат строги регулации за изкупуването на метали, лесно ще се реши проблема който касае цяла България, а ромите ще бъдат принудени да си намерят работа. Защо обаче това не се прави е лесно да си отговорим, защото от далаверата намазват и хора във властта. Така, че хубаво е да има протести, но срещу ромите ли трябва да е насочена енергията на протестите или срещу власт имащите?

 25. Наталия

  Не ми беше одобрен последния коментар явно, но мисля, че това е последното писане и четене тук, защото не споделям възгледите на хора расисти и не си струва да си губя времето след като освен това налагате и цензура. Е, блога си е ваш все пак…Радвам се, че поне сте прочели мнението ми и благодаря за това.
  Последно да ви кажа, че съжалявам за това, което са сторили на детето ви, защото никое дете не бива да бъде въвличано в такива спорове, пък било то и между деца. Това не са детски спорове и за доброто на децата ни е добре тези теми да се обсъждат не пред тях. Те трябва да растат не обвиняващи другите, а вглеждащи се първо в себе си. Проблема е, че децата докато са малки не могат да го правят и не е честно от малки да растат в омраза, която не разбират съвсем. Съгласна съм, че другите нямат право да бият децата ни, но я се замислете, дали сина ви не го е предизвикало другото дете. Все пак явно е имало спор на такива теми… Знам, че няма да публикувате и този коментар, но моля ви-не учете децата си да мразят. Те трябва да обичат. Всеки трябва да обича хората около себе си, за да стане света по-добър, а не като сегашния. Съгласете се, че ако някой обиди детето ви или семейството му, нормалното е то да се защити. Това правят и циганите. А е вярно, че им се дават пари от нашите джобове, дават им се. Просто така са научени, но кой ги е научил? Не е ли обстановката такава. Ако се въведе не подоходно даване на детски, а детски надбавки за деца на родители-работещи и с основно образование поне и с навършени 16 години, няма ли да се променат малко нещата? А ако дете роди дете преди да е навършило 16г., му се вземе детето и доживотно да няма право да получава детски, примерно, но и издръжка да трябва да плаща за детето? Помислете малко откъде идват проблемите, преди да съдите т.н. цигани. Те просто вземат това, което им дават. А колко хора се чудят откъде и какво да откраднат, които не са цигани? Защо мислите, че само циганите са лоши? Няма ли българи с такива нагласи: само в „далаверата“ да са, пък ако може да не работят…Във всяко стадо има мърша, не е ли вярно?

 26. Наталия

  Господин Костадинов, помислете за организация за касиране на изборите, за да има някакъв ефект всичко. Тези резултати не може да са истински! Не може при толкова много протести, народа да е доволен от управляващите сега! Просто не познавам хора, гласували за ГЕРБ, и не мисля, че е възможно те да са на първо, а БСП на второ място! Явно целта е хората да си помислят, че как така ще избират комунисти и…поради липса на друг вариант…ГЕРБ. Но явно не си дават сметка, че сегашните управляващи са били сред управляващите преди 1989г…. То да бяха само кметовете, а то…погледнете колко общински съветници имат уж избрани…

 27. Георги

  Циганите са такива,защото такива им трябват на политиците….Омразата ражда омраза,насилието ражда насилие….Няма политическа воля циганите да живеят както българите.Не всички цигани са обаче като тези от Катуница и това също трябва да се каже.За съжеление твърде малка част от тях са интегрирани.Когато бях студент имаше студенти цигани ,които бяха съвсем различни от тези които са ни до болка познати.Жалкото е ,че когато се дипломираха им се наложи да крият произхода си за да си намерят работа.Покрай сухото гори и зеленото…Светът се дели на добри и лоши,бедни и богати,можещи и неможещи,знаещи и незнаещи.Научете се да оценяте ВСЕКИ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ му.Не се знае дали някой ,който смятате за свестен българин не е циганин,който прикрива произхода си.Цигани не са само по-мургавите,има и със светла кожа.Когато някой е роден в България няма как да го изселиш от нея ,защото това е неговата родина.

  1. Щом е неговата родина, тогава той няма нужда от интеграция, нали? Иначе сте прав за останалото, с тази забележка, че аз не деля хората по друг принцип, освен по този, посочен от вас. А според него огромната част от циганите са за изселване от България.

 28. как бихте реагирали ако бе този хулиган -ром

  Пиян варненец счупи с тухла „буркана“ на патрулка

  23 януари 2014, 16:03 | Varnautre.bg

  Снимка:
  © Varnautre.bg

  34-годишният хулиган отнесе 250 лева глоба

  Млад варненец отнесе глоба, след като вчера, почерпен метна тухла по патрулка. Районен съд – Варна наложи глоба от 250 лева на 34-годишния Б. Христов за проява на дребно хулиганство.

  На 22 януари,около 15:50 часа на кръстовището на улиците „Акад. Курчатов“ и „Ботевградски проход“, младият мъж ударил с тухла по лампа за светлинна сигнализация, монтирана на полицейски патрулен автомобил. От удара полицейският „буркан“ е унищожен. Деянието е извършено в нетрезво състояние. По отношение на самите полицейски служители нарушителят не проявил агресия или съпротива.

  Днес нарушителят в съдебна зала изрази съжаление и обясни постъпката си като инцидентна проява, извършена под влияние на значителното количество употребен алкохол. Съдът прие, че деянието представлява административно нарушение по чл.1 от Указ за борба с дребното хулиганство и наложи на нарушителя административно наказание – глоба в размер на 250 лв..

  Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжния съд е насрочено за 28 януари от 13 часа.

 29. В коментара на г-н Николов е описана хулиганска проява в нетрезво състояние, добре би било освен глобата нарушителят да прекара няколко дни в поделение на МВР.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *