Време ни е за Възраждане!

На Видовден миналата година, в старата българска столица Плиска, заедно със съмишленици от цялата страна учредихме инициативен комитет за създаване на нова политическа организация. Решихме да я наречем Възраждане, защото искаме да възродим България. Кратко и ясно. На Илинден, след месец и половина, отново в Плиска, се събрахме на учредителен конгрес. С няколкостотин души от цяла България поставихме началото на процес, който продължи през следващите месеци. За да изпълним изискванията на закона трябваше да съберем за три месеца поне 2500 членове. За два месеца ние събрахме 4000. Не исках да събираме повече, защото очаквах да ни направят проблеми и не ми се щеше по този начин да разочаровам още хора. Затова внесохме документите в съда и зачакахме.

Общо взето това е историята на създаването на Възраждане вкратце. На принципа, че спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се, ние решихме, след като не харесваме политическото статукво в страната, да се опитаме да го променим. Заедно, защото сам човек не може нищо да направи. Впрочем, аз бях песимист. Смятах, че няма да ни регистрират. Добре известно е, че в България няма значение кой познава по-добре закона, а кой познава по-добре съдията. Въпреки че, документите ни бяха изрядни, мислех, че няма да ни допуснат. Просто защото нещата у нас не стават така, по принцип. Зад нас не седи никой. Нито политическа, нито икономическа олигархия. Няма ченгета. Няма политически инженери. Зад нас са само жените, децата и родителите ни. Разчитаме само на себе си. Не чакаме помощ от чужди фондации и не се кланяме на никого.

Затова смятах, че няма да ни регистрират. Обаче сгреших. Въпреки, че съдът ни забави много, на 5 март решението за регистрация на Възраждане влезе в сила.

Така че, иначе казано, трудното мина, почна ужасното. Проблемът е ясен – хората не вярват на политиците и ги смятат (с основание) за лицемерна, крадлива и продажна сган. Въпросът е какво правим, за да променим тези нагласи. И отговорът е един – говорим това, което мислим, правим това, което говорим, даваме личен пример и се надяваме да заразим останалите с идеите си. Пък да става, каквото ще.

Защото няма за кога вече да чакаме. Време ни е за Възраждане!

8 Коментара

 1. Александър Аргиров's Gravatar Александър Аргиров
  10.03.2015    

  За съжаление хората вече не вярват на нищо. Особено патриотично настроените българи след като НФСБ и ВМРО проиграха националната кауза.
  Все пак каква е програмата на Възраждане ?

 2. Blaga's Gravatar Blaga
  11.03.2015    

  Kak da se zapi6a?

  • Костадин's Gravatar Костадин
   12.03.2015    

   Блага, влизате в нашия сайт, попълвате заявление и ние ще ви потърсим.

 3. Hristova's Gravatar Hristova
  11.03.2015    

  Дано да успеете да възродите България. Хората са недоверчиви, но им трябва малко надежда, за да застанат зад вас . С божията помощ и силна вяра вървете само напред .

 4. Мариана's Gravatar Мариана
  12.03.2015    

  СЛЕДЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ ВАШИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ ПО ТВ. ХАРЕСВАМ ВИ И СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ТЕЖКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЪМ ПО -ДОБРО. ДА ПРОМЕНИТЕ СЪДЕБНА , МВР И УЧЕБН СИСТЕМИ. ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, ЕДНА ОТ , КОИТО ЩЕ БЪДА И АЗ!

 5. Александър Аргиров's Gravatar Александър Аргиров
  13.03.2015    

  Никъде в програмата не видях искане за излизане от ЕС. Без това няма как да се случи новото Възраждане.

 6. Николай's Gravatar Николай
  03.04.2015    

  Всъщност решението на съда трябваше да влезе в сила на 3-ти март!
  Как съвсем случайно се навръзват знаменателни дати – Видовден – Илинден – 3-ти Март 🙂
  (Но понеже 3-ти март е неработен ден, решението на съда влезе в сила на 5-ти )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Архив