Как да спасим Великобритания от напускане на ЕС?

13522407_10206668324290080_864381797_n (1)

Притеснен съм. Вече няколко часа откакто Великобритания не е в Европейския съюз, а Росен Плевнелиев все още не и е обявил война. Не е хубаво така, все пак той каза, че ако Великобритания напусне, ще има война. Сега, ако си държи на думата, трябва да заповяда на българската армия да прати кораба, самолета и въртолета, както и танка (него през тунела под Ламанша), за да освободи бедните британски путинофили от заблудите им и да ги върне в правия път. В крайна сметка ние имаме традиции в оказването на братска помощ. През 1968 г. именно Тодор Живков е човекът, който предлага на СССР да организира окупацията на Чехословакия по време на Пражката пролет. Или ако няма да има война, поне някакви санкции да им въведем, както на Русия. Нали и там всичко беше пак заради референдум, само че в Крим?

Обаче ме е яд. Като не разбират британците как да правят референдуми, защо въобще ги организират? Я да ги управляваше ГЕРБ – щяха да им организират такъв референдум, че 102% щяха за гласуват за ЕС, а Камерън щеше да свали кралицата и да стане крал. В случай пък че искат да ги управлява кралица, пак нямаше да имат проблеми – от Плевнелиев би излязла страхотна монархиня. Но уви, нямат този шанс.

При все това все още не е късно. Все още бедните островитяни могат да бъдат спасени. Все още могат да си поканят български политици и те ще поправят стореното – Сергей Станишев ще им обясни, че е безотговорно да се дава право на хората да гласуват за такива неща, Радан Кънев ще им каже, че всъщност Путин е организирал всичко и е платил референдума, Соломон Паси ще вземе повод от думите му и в името на мира ще поиска превантивен ядрен удар срещу Русия, Иво Инджев ще нарече всички гласували за излизането от ЕС рубладжии, Александър Йорданов ще направи списък с путинофилите в страната, като ще почне с Елизабет II и Дейвид Камерън, защото са свикали референдума, Асен Генов ще организира протест срещу референдума, защото е бил фалшифициран, Бойко Борисов ще каже, че резултатите на значат нищо, важното е да сме живи и здрави, след което Цветан Цветанов ще организира нов референдум и всичко ще си дойде на мястото. Защо ли? Ами защото щом Цветанов организира избори, отсега можем да кажем какъв е резултата. Дано само да не се обърка и по навик да не пише ГЕРБ на бюлетините, че ще стане леко конфузно.

С две думи – не е късно. Все още може да се поправи стореното, преди моретата да пресъхнат, земята да се разцепи, а небето да се стовари на главите ни в резултат на небивалото бедствие за евроатлантическото човечество – излизането на Великобритания от ЕС.

6 Коментара

 1. Анонимен's Gravatar Анонимен
  24.06.2016    

  Нищо кой знае какво не е станало:
  http://travell.blog.bg/regionalni/2016/06/24/britancite-i-tolerantna-evropa.1460091

 2. Ангел Ангелов's Gravatar Ангел Ангелов
  24.06.2016    

  Браво бе , г-н Костадинов , хареса ми написаното от вас . Само не мога да си обясня защо се скатахте политически . доста Ви търсих –исках да говоря с Вас по един особен въпрос ,но Вие с просто смъртни май не разговаряте . Надявам се все пак да имам тази възможност , някой ден !2

  • Костадин's Gravatar Костадин
   25.06.2016    

   Телефонът ми е качен в интернет, а в блога може да се свържете с мен и по мейл. Не си спомням да сте ме търсили, още по-малко пък да съм се „скатал политически“:) Вие сам си изберете как да общувате с мен.

 3. Илия's Gravatar Илия
  25.06.2016    

  Точна статия , след време в учебниците по история като прочетеш какви изроди са ни управлявали сега , всеки читател бил си задал следния въпрос , “’Как подяволите хората са го търпяли това , аз ако живеех тогава щях да ги избия всички тези долнопробни предателски лайна “ а в сегашието няма нито един който да се изправи срещу тази сган . Дори хитлер се оппитват да го убият офицери и генерали от неговата армия , като хитлер по това време е бил като идол-бог за германците . Част от военните виждат до къде ще доведе германия и се опитват на няколко пъти да го елеминират. В България няма човек който дори да е наплюл бойка или някой от другарите му . Българите са по склонни да се самоубият от колкото да накажат злото

 4. Стефан's Gravatar Стефан
  25.06.2016    

  Добре казано,
  Мисля, че имаме нужда от такива нации, които уважават вота на гражданите си и го прилагат. И също мисля, че България последна ще напусне ЕС тъй като тогава нашите клакьори няма да има какво да лапат. А относно мозъчният им багаж – само ги чуйте как се вайкат…….за себе си.

 5. Kaori's Gravatar Kaori
  25.06.2016    

  Хареса ми! 🙂 Благодаря на автора за удоволствието, което ми достави, четейки написаното. Много точно казано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Архив