Защо в българските училища има чужди държавни символи?

Въпросът, разбира се, е риторичен. България е американска колония и в нея все по-често американските символи и официалният език на САЩ, английският, придобиват почти официален статут. Замисляли ли сте се защо например на всички държавни институции стоят табели, които освен на български, са и на английски? Замисляли ли сте се защо на личните ни карти, които са само за вътрешна употреба и на територията на Европейския съюз, пише също така и на английски, при условие, че българският език е официален на територията на ЕС? Замисляли ли сте се, че вече почти не остана училище или културна институция, където да не присъстват символите на американската фондация „Америка за България“, пряко издържана от американското правителство?

Ето няколко примера в това отношение:

Българско училище в София

Българско училище в Ловеч

Българско училище във Варна

Българско училище в Трявна

Подобни табели има в Софийския университет, Великотърновския университет, Пловдивския университет. Впрочем, като казах университет, да не забравя да отбележа, че в България има и Американски университет, което всички ние приемаме вече за съвсем нормално. Само че за да си представите колко е нормално си представете как в Кърджали се открива Турски университет, а във Видин примерно Румънски университет. Още ли ви се струва нормално?

Не случайно основната атака на колонизаторите е насочена срещу училищата – там се подготвят и възпитават бъдещите български поколения. Ако обърнете внимание на учебните заведения, които са най-щедро подпомагани от чуждата фондация, ще видите, че те са основно две категории – или т.нар. елитни училища, или т.нар. цигански училища. В първите на малките българчета им се внушава от най-ранна възраст да продължат обучението си в САЩ, а във вторите се подготвят цигани със самочувствие на бъдещи стопани на държавата ни. В първия случай умните българчета са възпитавани така, че да емигрират и да се асимилират в американската среда без никакви проблеми, а във втория случай се подготвят хора, които да асимилират останалите тук българи в бъдещата вече небългарска държава.

Такава е ситуацията в нашата държава, т.е. колония, вече точно 30 години. Дошло е време, в което ние българите, които все още не сме се отказали да се борим за свободата и независимостта на България, да направим своя избор. Или поемаме на плещите си тежката отговорност за бъдещето на Родината и в името на своите деца се включваме в борбата за освобождението на поробеното Отечество, или дезертираме и България умира. Или по-скоро ще бъде доубита. Това е положението.

Ние, българите от Възраждане, своя избор вече сме го направили. А вие?

10 Коментара

 1. 04.02.2019    

  „Къщата да ти запалят, пак ще я изградиш; кон да ти откраднат – друг ще си намериш… Но душата ти ако подменят – умрял си завинаги! Няма нужда тогава и главата ти да режат. Тъй че, не се уморявайте! Удряйте! Щото загубим ли България, загубили сме всичко!“ – Николай Хайтов.

  • PlamenSredkov's Gravatar PlamenSredkov
   13.02.2019    

   ВЯРНО! ВЯРНО ! ВЯРНО! НЕ ЗНАЯ САМО НА КОЯ СТЕПЕН ДА ГО ПОВДИГНА!

 2. Таня Димитрова's Gravatar Таня Димитрова
  04.02.2019    

  По принцип ни е ясно какво трябва да направим. Но разполагаме ли с инструментариума: социален, финансов, политически? Стратегията и тактиката вървят заедно за постигане на успех. На война като на война.

  • Костадин's Gravatar Костадин
   09.02.2019    

   Да, разполагаме с основния инструмент – Възраждане.

  • 14.04.2019    

   Съвременният българин е голям войн. Може да чуеш всевъзможни стратегии и тактики от него, но само когато натиска копчетата на клавиатурата. Не само няма да го видиш да води война, ами и му харесва да се гаврят с него всевъзможни НПО-та, турски-мутрьовци от ГЕРБ, ляво-либерални сорсоидчета ………… Освен това винаги е готов да разтвори крака пред всеки циганин, турчин или наглосаксонец, с надеждата да го погалят по „умната“ главица, защото е добър роб. Някой дори са горди с това и обявяват всеки несъгласен да облизва калната шпионка на разни чужди посланици за АНТИбългарин.

 3. Иван's Gravatar Иван
  09.02.2019    

  Много удачно би било авторът да научи какво са държавни символи, чужди езици и разликата между тях, че иначе сме малко като в детската градина.

  • Костадин's Gravatar Костадин
   09.02.2019    

   Да разбирам, че името на американската държавна фондация „Америка за България“, пряко издържана от американското правителство, е нормално да бъде изписвано в българските държавни училища, както и да се слага американското знаме в училищата ни? Вие сериозно ли го мислите това, или просто си заработвате еничарската заплатка тук?

 4. Катя Ангелова's Gravatar Катя Ангелова
  31.03.2019    

  Константин моля споделете институция, която заделя средства за училищата в България. Доколкото знам това прави фондация „Америка за България“ и затова по закон трябва да се сложат тези табели, ако нещо тези училища е спонсорирано от тази фондация. Не мисля, че фондацията и следователно американското правителство, което я спонсорира насила ги е давало тези пари на тези училища. За тях някой е кандидатствал първо.
  В момента кои фондации и други институции заделят пари за училищата в България? И най-вече тези където няма ромско население, ако изобщо такова училище е останало в страната ни?
  Английски език, не е само говорен в САЩ, а и във всяка друга държата. Ако личите ни карти (с които може да пътуваме не само в страната ни, а и в границата на Европейския съюз) са само на Български или на несмки например ще е по-трудно да се пътува с тях в чужбина, където английския език е по-популярен. Не съм съгласна с Вас, че табели са преведени на английски, както и личните ни карти за да е по-удобно на американците.
  Също не сте споменали какво предлагате да направим за освобождаване на отечеството от фондация „Америка за България“, както и така нареченото от Вас американско поробване.
  А колкото до средствата, които се отпускат за ромите аз лично съм силно против също. Но не е само тази фондация или която и да е друга от Америка, а по-скоро нашата родина, която ги храни и търпи да живеят само на социални помощи и да не си плащат нито данъци нито сметки.
  Какво правите по тази тема? Не може за всичко да е виновна Америка, Русия или която и да е друга държава….

  • Костадин's Gravatar Костадин
   31.03.2019    

   Като начало не съм Константин, а Костадин. Не следващо място няма закон, който да казва, че ако някой направи дарение на училище трябва да си сложи огромна табела с името вътре, още повече па чужд език. Ние от Възраждане сме правили много такива дарения, но нямаме и една подобна табела, а и не искаме. На трето място – личните ни карти ни служат за пътуване само в Европейския съюз, а там, г-жо, нашият език е официален. Това явно не го знаете, но така като гледам, очевидно не ви и интересува. Пари в държавата ни има предостатъчно и няма нужда чужди държавни фондации да купуват образованието ни. На последно място да ви питам – вие одобрявате ли чуждата намеса в образованието ни, да или не?

   • 14.04.2019    

    Риторични въпроси задаваме, а? 🙂 То от написаното е ясно, че е наглосаксонска подлога. Те всички искат майчин език на българите да стане турски, щото виждаш ли някакви си индияноубийци ни харесвали повече с фесове. Чудно ми е само, ако подобни еничари бъдат избити, защото в конституцията ни пише ясно как се наказват националните предатели, дали ще останем и половин милион читави българи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Архив