25 години свободна територия България

Историята на България през последните 25 години може лаконично да се разкаже само с една наша поговорка - "Бутни къща, направи колиба".

Недоразумението, наречено български президент, започна поредната си пиар акция. Този път тя се нарича „25 години свободна България“. Според недоразумението, наречено български президент, преди 25 години България се била освободила от комунистическия режим, и това трябвало да се отбележи по подобаващ начин. Тук е момента да отбележа, че Росен Плевнелиев е недоразумение не само защото не става за президент, а и защото самата институция „български президент“ е изцяло изпразнена от съдържание и превърната в един от многото колониални паравани на фасадната ни „демокрация“.

Впрочем недоразумението все пак е право в едно нещо. На 10 ноември 1989 г. комунистическият режим у нас започна бавното си отстъпление от доминиращото си почти половин вековно управление. Но на негово място не дойде свободата. Не. На негово място дойде много по-перфидния, но не по-малко античовешки колониален режим на новите ни господари. Е, има и някои разлики. Опонентите на режима вече не се избиват, а само се маргинализират с всички средства. Недоволните вече не се изселват – вместо това работните им места се затварят и хората сами напускат родните си села и градове. Вече никой не се страхува от затвор за политически изказвания, но в замяна всеки е сигурен, че това ще му струва работата. Нещо да съм пропуснал? Май не. Иначе всичко друго си е по старому – медиите са цензурирани, управлява тесен, но за сметка на това силно корумпиран елит, страхът от когото кара повечето българи да се притесняват да изразяват свободно своите мисли. Освен това, както и преди, така и сега, имаме господар, диктуващ всяко действие на уж независимата ни държава. Преди бяха руснаците, сега са американците, като на всичкото отгоре и турците посягат да упражняват влияние (като локален наместник на световния демократизатор). Разбира се, има и доста неща, които се влошиха – образованието се срути, здравеопазването също, армията умря, икономиката се превърна във фикция, а народът – той легна на смъртен одър. За 25 години България намаля с 2 милиона души, като процеса продължава да се ускорява. В крайна сметка родината ни се деградира от развита промишлено-аграрна държава до страна от третия свят.

След всичко това да наричаш двадесет и пет годишния период на тотален демонтаж на българската държавност и упражняването на непрекъснат геноцид над българския народ с думата „свобода“ е просто поредната гавра на колониалната ни администрация. Почти по Оруел, в чийто роман „1984“ полицията се наричаше Министерство на любовта.

Днес България не е свободна държава. Днес България не е дори държава. Страната ни е територия. Между другото, доста свободна територия. Всеки който иска да ни навреди с нещо, може да го направи съвсем свободно. Днес група германски анархо-либерали се бяха запътили към ограждението по турската ни граница с явно заявеното намерение да го нарежат. Вместо да не бъдат допуснати въобще в България, те бяха оставени да стигнат на 300 метра от браздата, където се наложи лично началникът на Гранична полиция буквално да умолява на моменти силно неадекватните протестъри да се оттеглят. В която и да е друга държава такова начинание не би останало без поне няколко осъдителни присъди. Не и у нас, разбира се.

Така че в крайна сметка недоразумението български президент е наполовина право. България е свободна, но не държава, а територия. Досега в световната история има само един такъв прецедент – когато през 1947 г. се създава Свободната територия Триест. Тъй като след Втората световна война Югославия и Италия не могат да се разберат кой да притежава Триест, градът временно става държава, докато двете държави стигнат до някакво споразумение. То става факт през 1954 г. и в резултат свободната територия е мълниеносно разделена за една нощ.

Не че нещо, ама от Ялта до Малта нас са ни харизвали като булчински чеиз. Така че имаме всички основания да смятаме, че най-лошото тепърва предстои. Тогава, когато двете (или трите) спорещи за нас държави се разберат кой какво парче от свободната територия да си вземе.

Сподели поста:

Свързани статии

БПЦ

БПЦ е под заплаха!

Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на

Прочети повече

9 коментара на “25 години свободна територия България”

 1. Иван Тодоров

  Само наполовина сте прав. Кой обаче е виновен че много от българи са анти-Запад или „западофоби“ и русофили освен собствената си образователна система??? Как да реагират хората от Запад към българската омраза към тях??? Естествено че с омраза и с желание България да бъде делена между нерусофилските й съседи. А не само с желание, а и със сътрудничество с турците (например) към тази цел. Добре че напоследък турците сами са се скарали със Запада. Има ли обаче толкова причини за вечна любов и чувство за задълженост към Русия? Ако се има предвид че Русия почти винаги е била по-голям приятел/съюзник на Сърбия – не (дори и в днес днешен – Косово). Насилствената македонизация на пиринските българи, комунистическа диктатура с унищожаване на целия български елит отпреди края на Втората Световна Война и липса на права и свобода, ролята на Русия в Първата Световна Война (например на страна на румънците в Добруджа), отрицателното отношение към съединението на Източна Румелия с Княжеството (пак сыузници на сърбите), подаряване на Северна Добруджа на Румъния в замяна на Южна Бесарабия, ролята на Русия на страна на Сърбия, Румъния, Гърция и Черна Гора през времето на втората балканска война (междусъюзническа) и на страна на Сърбия и Гърция през Втората Световна Война (всичките български територии които България с помощ на Германия успява да си присъедини са върнати на Сърбия и Гърция от Съветската Русия) и т.н.
  Кой е виновен че не се споменават или крайно се омаловажават положителните отношения на Англия и САЩ към връщането на Южна Добруджа към България (например), да не говорим на Германия и Италия??? Че американците и дори британците са застанали на сравнително про-български позиции при Парижката мирна конференция след Първата Световна Война а това че България несправедливо изгуби толкова много територии се „дължи“ само на Франция?
  А кой е виновен че 2 мил. българи са напуснали България и повече нищо не искат да чуят за нея камо ли да се върнат или да направят положителна пропаганда за нея???
  Умно е ли постоянно да дразниш Запада със сыузничеството си с Русия а след това да се оплачеш че той иска да дели териториите си с неговите русофобски сыузници???

  1. Костадин

   Г-н Тодоров, какво мислим ние българите, кого харесваме и кого не, с кого искаме да сме съюзници и с кого врагове си е само наша работа. Наша, ничия друга. Ако искаме, ще сме съюзници с Русия. Ако искаме – не. Но няма да допуснем някой друг да решава вместо нас. България умира не заради Русия, а заради новите ни господари американците. Много ясно че в този случай повечето българи ще ги мразят и ще симпатизират на техните врагове. Нали знаете – врагът на нашия враг е наш приятел. Много е просто. Всичко друго е елементарна пропаганда, издържана в духа и стилистиката на комунистическия режим, само че сега е американския режим. Какво не разбрахте? И още нещо – точно на мен не си позволявайте да цитирате неверни неща. Само едно – пишете за войната в Добруджа. А кой започна войната? България обяви война на Русия. Какво очаквате, когато се срещнат двете войски руснаците да избягат? Били сме се и сме ги били, но войната я почнахме ние. Така че не ме карайте да продължавам нататък.

 2. Иван Тодоров

  Нищо не разбирате и няма да разберете. Хайде със здраве да живэте с вашите мили руснаци в „демократическа“ и в „развитата промишлено-аграрната“ Велика Русия (велика след увеличението с бг. територия)!

  1. Костадин

   Г-н Тодоров, за протокола – какви хапчета точно вземате? Каквито и да са, спрете ги. Не ви влияят добре.

 3. Възрожденеца

  Полувековното диктаторско комунистичрско управление, наложено насилствено от болшевишкия Съветски Съюз над държавата ни, чрез политическото, орезователното и култупното влияние на две и положина поколения е променило нраствените добродетели на българския народ в отрицателен спектър, тоест след като се разбра че комунистическата мечта е само една голяма утопия, българинът освободен от традиционото му възрожденско въспитание за обич и преклонение към подината и готов за саможертва пред олтара на отечеството, се е превърнал на безроден интрнационалист, корумпиран дълбоко в душата си мошеник, готов при дадена възможност да ограбе безмилостно неговите съседи и сънародници с нечувана престъпност и вандализъм. Очаквания момент за престъпната душа на българина подготвен от „съветската социалистическа“система настъпи точно преди 25 години, и сега ние жънем престъпните плодове на този корумпиран и кпиминален „преход“ в кавички.
  Вижте какви хора ни управляват сле 25 години „преход“, все хора с извратени гени, като се започне от президенството и се стигне чистачката на клизети, все корумпирани идиоти, алчхи хишници, готови да унищожат държавата ни за шепа долари. Но не забравяйте най важното лицемерие на управляващите безродници, те символично са се отказали от доктрината на комунизнама, но пазят нейните грозни символи, на „великата и непобедима съветска армия“ и „вечната дружба с съветските народи“ който сега не свществуват вече, като зениците на очите им.
  Нищо няма да спаси нашата мила родина, ако не настъпи едно ново ВЪЗРАЖДАНЕ на многоистрадалия българския дух.

 4. Докато си седите и си чешете клавиатурите, нищо няма да стане. Вие какво направихте за тази държава? Най-добре го казаха Ъпсурт:
  „България не ме обича, а аз съм ебати пича!“

  1. Костадин

   Правилен въпрос. Всеки знае сам какво е направил за България. В моя случай освен мен още много хора знаят какво съм направил. А ти Лозане, какво си направил за нашата Родина?

 5. Влади

  България в момента е наистина независима държава – от нея нищо не зависи. Но такава беше и преди 1989г – когато Брежнев пръдне Живков се нааква.

  1. Костадин

   Именно. Затова е изключително цинично да се прехласваме по сегашното си положение и да плюем миналото, при условие, че те въобще не се различават. Или се приемат и двете, или се отхвърлят и двете. За мен важи втория вариант. За съвременните ибрикчии – първият. Точка.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *