България си отива с активното съдействие на 70% от българите

България си отива

Докато разглеждах резултатите на ДПС в Северозападна България, където етническата формация увеличи резултатите си и стана втора политическа сила с тенденция на следващите избори да е първа сила, се сетих за следната история.

През 1885 г. Захари Стоянов отива на преговори с Ахмед ага Тъмръшлията. По това време агата е независим феодал на 22 села в Родопите и българският революционер го търси, за да договори неговият неутралитет при подготвяното съзаклятие за Съединението. Основание за страх от Ахмед има – само 9 години по-рано отрядите на неговите братя потушават кърваво Априлското въстание в Перущица, изгарят града до основи и изколват голяма част от жителите му. В крайна сметка своеобразните дипломатически преговори се увенчават с успех и агата гарантира, че няма да се намесва – което и прави впоследствие. При посещението си при него обаче Захари Стоянов отбелязва робското подчинение и ласкателно отношение на местните българи към техния господар. Един старец му казал – „ех, ага, ние остаряхме, ти си остана същия“, друг му се молил по-често да ги посещава, че ги бил забравил, трети му благодарял за ниските данъци и т.н. Впрочем агата наистина намалил данъците – в неговата независима „република“ те били с 30% по-ниски отколкото в Източна Румелия. Достатъчно основание раята да лази в краката му от щастие.

Сещам се и за друго. Когато Ердоган посети Варна през 2018 г., Възраждане организира протест, тъй като само месец по-рано той каза, че Варна, Бургас и Кърджали били в границите на турската душа. Протестът ни затвори центъра на града и принуди кортежа му да заобикаля 30 км, за да стигне до Евксиноград. В един момент към нас се приближаха двама пенсионери и ни запитаха защо протестираме. Когато им казахме, те се възмутиха. Единият от тях ни наруга, че се занимаваме с глупости, защото Турция била по-богата от България и трябвало да я слушаме, а другият каза, че в Турция пенсиите били по-големи и щяло да бъде много хубаво, ако ни превземе, за да можело и българските пенсии да се увеличат.

Изводът е прост – овцата си иска коча, а раята агата. Докарана до дивашко оскотяване, една част от нашия народ, и то не малка, за съжаление, продава срещу цена от 100 до 300 лв на глас собствената си държава. Това, разбира се, се случва при благосклонното безразличие на 70% от българите, на които им е все едно кой ще ги управлява и дали въобще ще има българска държава. Съществуването на българската нация е буквално поставено на карта. Но, както се вижда, на 70% от нацията не и пука.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

3 коментара на “България си отива с активното съдействие на 70% от българите”

 1. Мария Иванова

  Така е прав сте ,но народа е обезверен и лошото е че чувствата надделяват над разума.И много.са капаните
  на изкушенията които пречат да се обединим :парите / хората,които са на хранилка/,липсата на вяра липсата на онзи патриотичен дух ,който е загубен липсата на целостта на семейството,липсата на православната вяра и добрите дела като производно..Аз лично от години съм в чужбина исках много да се прибера,но нямаше шанс в България и още е така.Уморих се жена,съм майка.и баба станах,няма радост няма надежда ,

  1. Ваня Римпапова

   Прав сте за намесата на посолството . Аз също съм на това мнение, но освен за новия проект „Величие“, смятам че помогна и при преразпределянето на процентите от “ Възраждане“ и „ГЕРБ“, може би, в полза на „Промяната“. Не е възможно от 7-10% максимум, реални проценти без “ ала бала „( визирам изтеклия запис) изведнъж да скочат двойно и то концентрирани в София, където Терзиев отказа да предаде ролките. Дали чрез тях, или чрез комисиите, посолството или нещо друго, за нас неизвестно, но техния резултат е фалшив!!! За тях, освен самите те и семействата им, не виждам кой друг нормален човек би гласувал, особено след всичките им “ постижения „!!! Като прибавим, че хич ги нямаше в предизборната кампания, веднага ми идва на ум, че са измислили някаква далавера на която са се облегнали и не без чужда помощ! Фон дер Лайен си намери повод да посети България, но истинската причина да дойде точно преди изборите каква е, се питам?! Нали тя в близкото минало им обещаваше, че ще си затвори очите за някои неща , за да можем по – скоро да приемем еврото!
   За резултатите на ДПС са виновни всички негласували! Моят въпрос е, кога ще вземете решение, тези нови поколения в Турция, с турско самосъзнание, с турци родители, невладеещи български език, да бъдат лишени от изборни права??? В крайна сметка , чрез тях, очевидна е пряката намеса на Турция. Колко още поколения, нямащи нищо общо с България, ще имат правото да гласуват и на какво основание?!?! След като не са българи, на какво основание получават лични български карти новите поколения?!?!?! Ако има смесени бракове, разбирам, но колко са, ако въобще ги има?
   За „ГЕРБ“ е ясно- дълго управление, в резултат на което е корпоративния вот, но въпреки това, ако бяха гласували всички, нямаше да са първи! Тук отново са виновни негласувалите!
   За новата партия „Величие“, ми се струва, че някои се хванаха като удавник за сламка, без много да му мислят! После като изтрезнеят, ще стане интересно!
   В общи линии ми се струва, че наесен отново ще гласуваме, тези, които си гласуваме!!!

 2. Сивко Пачев

  Не трябва да се отчайваме, а да вземаме пример от нашите възрожденци, от тяхната вяра в свободата на отечеството. Ние друг народ нямаме и трябва да работим за хората такива каквито са, и с вярата за въздигане на народното съзнание, за възвисяването на народния дух, за възкресението и Възраждането на България…….

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *