Какво ще правим с Европейския съюз?

Европейския съюз

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Господин Анастасов, да Ви кажа ли кое точно предизвиква най-голям смях?  

Една голяма част от изказванията на Вашата група. От друга страна, нашата група е тук, а половината от Вашата я няма. Което е много честа практика. Виждам, че Ви е смешно, не знам защо Ви е смешно, но това е положението.

И другото нещо, което предизвиква смях – опитът Ви да говорите на странни чужди езици от тази трибуна. Какво беше това? Карбон ликич? Лидич? Че не можахме да го чуем точно. Произнесохте ли го както трябва или не?  Все пак тук има хора, които разбират английски език много по-добре от Вас. Можеше да го кажете поне на български.

Нали знаете, че говоренето с чуждици се опитва да прикрие интелектуални недостатъци? И общо взето чуждицата е патерица на речта. Не ги употребявайте, господин Анастасов, ако си познавате добре майчиния език, което силно ме съмнява. Би трябвало да знаете, че в крайна сметка, особено от тази трибуна, е редно да се говори само и единствено на български.

Казахте, че сме проявявали интерес към Европарламента. Ние не харесваме и нашия парламент. Това не означава, че не се борим да влезем тук и да го променим. Защото точно това е начинът. И да Ви кажа, има три варианта, по които може една държава да бъде променена. Или с културно-просветни действия, или с политически действия, или с въоръжени действия. Кое си избирате точно от тези три? Защото гледам, че Ви е доста смешно. Кое си избирате? И да Ви кажа честно, явно не сте наясно с демокрацията, защото това е хубавото на демокрацията (която Вие в ДПС не харесвате, защото при вас демокрация няма) – ако нещо не ти харесва, ти го променяш.

И да, ние ще променим, ще променим Европейския съюз и ще променим Европа и ще направим така, че България ще бъде суверенна и независима. Защото това, което Ви каза госпожа Михайлова, беше много точно и много ясно. Ние защитаваме българските производители. Защитаваме ги точно от тези европейски регламенти, заради които (колкото и да ми клатите глава, няма да промените факта) от 2007 година, откакто сме влезли в Европейския съюз, българските стоки в българските магазини, хранителните стоки, които са основата на всяко едно производство и на всяка една икономика, господин Анастасов, станаха от 50 – 20%. Ще Ви го кажа още веднъж, защото забелязвам, че много защитавате българските производители : от 50 – 20%.

Миналата седмица имах среща с един земеделец, животновъд, който гледа крави. Преди 2007 година е гледал 1200 крави, сега гледа 100 и казва, че най-вероятно догодина ще ги изколи всичките. Защото вие от ДПС и ГЕРБ много се грижите за българските производители. Не Ви ли е срам? Що за лицемерие? Как може да казвате подобно нещо? На фона на това, че българската икономика на практика умира. На фона на това, че нямаме производство, че имаме само и единствено внос, че имаме огромен търговски дефицит. Как не Ви е срам?

И за да се променят тези неща, ние трябва да променим както европейските регламенти, така и договора, по който функционира самият Европейски съюз, така и нашите взаимоотношения с Европейския съюз. Защото договорът, който подписахме през 2007 година, не беше добър. Защото това не е добра сделка. Защото чрез този договор България се превърна в суровинен придатък. Защото от 2007 година насам сме загубили милион и двеста хиляди души население.

Не ви ли е срам? Поемете си отговорността.

Това е истината, която трябва да се казва от тази трибуна. А Вие ми говорите в момента за карбон… Как беше? Хайде да не повтарям Вашите глупости.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *