Ето какво правим сега

От първия ден на протестите стотици приятели и познати ме питат „И какво правим сега“? Никой не иска партиите, всички искат да видят обесени по клоните на дърветата политици, търсим промяна, но не можем да намерим правилния инструмент за това. След като Красимир Каракачанов окончателно превърна ВМРО в частна фирма, нямаща нищо общо с идеята за спасение на България, а целяща само неговото лично спасение и оцеляване, реших да се концентрирам върху гражданско движение „Възраждане“. Оказва се, че то до голяма степен отговаря на исканията, които протестиращите формулират. Нова организация, чисти хора без политически грехове, антипод на съществуващите политически партии, които вече трето десетилетие управляват напълно безидейно и дори антибългарски нашата Родина.

Работата ми в Общинския съвет на Варна, в Регионалния музей в Добрич и предаването по СКАТ ми дадоха възможност да бъда достатъчно независим, за да откажа доста примамливи политически оферти (включително гарантиращи ми място в следващия парламент).

Обаче нещата в българската политика днес се случват доста бързо (в никакъв случай прибързано) и нито една гражданска организация все още няма как да получи достатъчно популярност и доверие, за да повлияе на изборите – поне не и по начин, който ние българите искаме. За това имам две опции пред себе си и смятам, че е добре да ги обсъдя с всеки, който проявява интерес и ме е подкрепял до момента. Това ми решение не е самоцелно.

От една страна можем да пропуснем изборите, от друга – да се присъединим към някоя съществуваща партия/организация, която до сега не е била във властта (или парламента) и не мисли да се продава в безпринципни партньорства и коалиции. В първия вариант рискуваме да пропуснем най-добрия си шанс за промяна от десетилетия, при втория да понесем нечии негативи.

Коя алтернатива предпочитате? Дискусията тук и във Facebook в следващите часове ще бъде определяща за решението ми.

Сподели поста:

Свързани статии

11 коментара на “Ето какво правим сега”

 1. Eто, че аз ще открия дискусията. В никакъв случай не бива да пропускате избори. През 2001-ва симпатичната ви коалиция с Гергьовден за малко не успя да прескочи бариерата и това ви дръпна много назад. Не бива лекомислено да си проигравате шансовете. Най-малкото евентуалното парламентарно присъствие ще ви даде възможност да изговорите идеите си, ще ги направи по-чуваеми. По-сложен е въпросът с партньорите. Коалиция с „Атака“ ще ви донесе само негативи, но пък ще ви гарантира няколко депутатски мандата. Ще трябва повече да работите, за да дадете възможност на хората да ви отграничат от атакистите.

 2. Коалиция с Атака за мен не е приемлива. Трябва да има политическа хигиена – не може до вчера да си говорил непрекъснато срещу някой, а от днес да си в прегръдка с него. Поне за мен няма как.

 3. Пенчо

  Здравейте,
  Струва ми се, че ценностите, които изповядвате подхождат на тези на традиционната десница, а освен това на на града ни е необходимо силноя дясно управление, което да се опита да отвоюва града от безвремието – времето е доказало, че не са много държавниците, които подхващат такива битки. Вярвам, че Вие можете! В никакъв случай не трябва да правите „празен ход“ на тези избори, защото все повече хора са склонни да повярват на млади и неопетнени лидери, а това е точно Вашият профил!

 4. До колкото разбирам предпочитанията клонят към НФСБ. Или поне на мен така ми се струва.

 5. И.Илиев

  Хубавото на демокрацията и многопартийната система е, че тя винаги може да предложи нещо ново. Аз лично едва ли ще гласувам за вас, защото поне в този блог в повечето случаи сме на различни мнения. Но ще бъда много щастлив да знам, че Костадин Костадинов е български депутат, все пак само той от нашите политици ми е дал нещо – трибагреник :-).
  Моето мнение обаче е , че тези избори няма да са последните за тази година .
  Не ви трябват компромисни коалиции сега, заявете идеите си, рекламирайте филмите си, говорете и то за бъдещето, не създавайте впечатление за носталгия по комунизма или за ориентация към Русия. Ще спечели много този който каже на българите :
  “ И вместо да гледате назад към миналото с носталгия или омраза, без значение, помислете какво бихте могли да направите за бъдещето. Защото само това зависи от нас. И от вас“

 6. Илиев, с последния цитат мисля че се разбрахме:) Що се отнася до предположението на Огнян, то напълно съответства на ситуацията в момента.

 7. И.Илиев

  НФСБ !? Мирише на нафталин и мухъл – няма да ти подхожда ! (лично мнение)

 8. Здравейте,г-н Костадинов!Казвам се Павел Енчев и живея в Мадрид.Преди години,когато се създаде ПП Атака бях техен симпатизант,заради идеите,които бяха заложени в програмата й и патриотичните им възгледи!Всичко се оказа обаче 1 изкуствено надуван балон,който се спука след “прегръдката“ на Сидеров с правителството на Борисов и безрезервната му подкрепа за водената от него пагубна за България политика,обслужваща единствено олигархичните капитали и чуждестранни интереси,но не и българските и народните такива.За момента единствено Телевизия СКАТ и партия НФСБ продължават да се борят за българските интереси,будят народа и им показват реалната действителност,която е коренно различна от изнесената в другите телевизии.Вярвам и надеждата ми за по-добро бъдеще и справедливост се осланя на НФСБ и на всички хора,общественици и организации,които ги подкрепят в името на 1 по-добро за всички нас бъдеще.Чест Ви прави и на Вас,че не изменяте на принципите си и се опълчихте срещу новата политика на ВМРО за съюз с АТАКА в името на властта и на повече депутатски кресла,загърбвайки с това основни морални ценности,принципи и идеали.Вие се лишихте доброволно от поста зам.-председател на ВМРО, но напуснахте с чест и с неопетнена съвест тази партия.Искрено ще се радвам заедно с достойните организации да продължите борбата в името на България!Дългоочакваната промяна в България не може да се прави с омерзени и компроментирани политици-демагози и продажници,преследващи единствено лични интереси и облаги! Нека делата Ви да говорят за Вас като човек,а Вие имате доста такива и интелигентните хора на биха се поддали на машинациите и сплетните по Ваш адрес!Желая Ви много здраве,наслука и късмет,както и да продължите да работите,да отваряте очите на хората и да жънете успехи в името на България!Сърдечни поздрави от Испания!

  С уважение: Павел Енчев

 9. ЧАКЪР ВОЙВОДА

  СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ НОВА ОБЩОБЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА СТРУКТУРА,КОЯТО ДА ОБЕДИНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ МИЗИЯ,ТРАКИЯ,И МАКЕДОНИЯ В ЕДИН ЮМРУК,НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ПОПУЛИСТКИ ПАРТИЙКИ ЗАДКОЛИСНО РЪКОВОДЕНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ОКТОПОД.АКО НАПРАВИШ ТАЗИ СМЕЛА СТЪПКА КОЦЕ,ДОСТА ХОРА ЩЕ СИ ДАДЕМ ЖИВОТА ЗА КАУЗАТА.НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ НФСБ НЕ Е ЗАРАЗЕНА ОТ ПСЕВДО-КОМУНИСТИЧЕСКОТО РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ.ЗАТОВА БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН И ПРЕДПАЗЛИВ.

 10. Росен Тенев

  2019-те е….какво мислите сега?
  Има ли някой въобще останал….да мисли?
  Ако никой още не се е досетил – самата Система е изродена, сбъркана и НЕработеща!
  Иска се ЕДИН ЛИДЕР…а не 150 партии и партийки….
  ЕДИН, за да можем, когато нещо не върви – да бъде извикан, посочен с пръст и ако е Морално-нестабилен – да бъде изгонен ЛЕСНО!
  Вземете пример за пример Фидел Кастро, Че Гевара, Моамар Кадафи, Мохатир Мохамад, Саддам Хюсеин, Мао Дзедун… а защо не и – Цар Борис, Цар Симеон, Цар Петър, Цар Самуил, Кхан Кубрат, Аспарух, Тервел, Омуртаг, Крум….и т.н.

  КАК ТАКА НИКОЙ НЕ ВДЯВА ЕЛЕМЕНТАРНАТА ИСТИНА – ЧЕ ДЪРЖАВА СЕ ГРАДИ КАКТО СЕ ГРАДИ ЕДИН ЖИВОТ ?
  ЧЕ НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА ИМА 150 МОЗЪКА и 300 ГЛАСА?

  Когато всички го проумеят това – ще станем отново Велика България !!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *