Има ли антисемитизъм в България?

Има ли антисемитизъм в България

Знаете ли, че правителството на България задели 7 778 000 лв за изпълнение на стратегия за борба с антисемитизма? Тези пари ще се изхарчат до 2027 г., иначе казано по 2 млн лв на година ще бъдат заделени за борба с нещо, което в България не съществува. Защото:

 1. В България има нищожен брой евреи, едва няколкостотин. Те са традиционно напълно интегрирани в българската нация и практически всички от тях, без изключение, произлизат от смесени бракове с българи. Така че на практика те са наши сънародници.
 2. Освен евреите другите семити в България са арабите, които са малко повече, но и те са напълно интегрирани в българското общество и нация. При тях също смесените бракове са правило и особено вторите и третите поколения са неразличими от българите.
 3. Прави впечатление обаче, че стратегията предвижда борба само срещу антиеврейските, но не и срещу антиарабските настроения, което е интересно, предвид факта, че и двете общности са семитски, а това е стратегия срещу антисемитизма все пак.

Антисемитизмът е исторически феномен, присъщ за почти цяла Европа, но не и за България. Вместо тези пари да бъдат похарчени за българските деца, те ще бъдат буквално хвърлени в морето, само и само марионетното правителство на ППДБ-ДПС-ГЕРБ да се докаже пред своите господари. А те станаха толкова много, че вече и на мен ми е трудно да изброя чуждите държави, на които се кланят уж „българските“ управници.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

1 коментар на “Има ли антисемитизъм в България?”

 1. Penn IV Penev

  Надежда има за България
  Наричат я Възраждане
  От Дунав през Балкана, стария
  Разпалваща прераждане..
  Ще отнесе като стихия
  Набързо овластена сглобка
  И до един ще са в килии
  Малцината които тропкат..

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *