Догодина вероятно ще има нови парламентарни избори, заедно с европейските

европейски избори

Между април и юни догодина е вероятно да има нови парламентарни избори, които да се проведат заедно с европейските. Това заяви във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, съобщи БНТ. Според него, сглобката в правителството вече не съществува и се поддържа само от външни фактори. Той подчерта, че някои от идеите, които предлага министърът на финансите Асен Василев, са изключително вредни, особено тази да се премине изцяло на разплащане с карти.

Костадинов беше категоричен, че парламентарната група на „Възраждане“ няма да подкрепи бюджета за следващата година. Той коментира още, че безпрецедентно ниската избирателна активност на последните местни избори може да доведе до тежка феодализация на държавата и на българските общини.

Според Костадинов на местните избори във Варна близо половината от вота е бил купен или корпоративен. Това е и причината хората да протестират пасивно и да не гласуват.

„Гражданите се отчуждават от политическите процеси и стават странични наблюдатели на това, което се случва около тях“, каза лидерът на „Възраждане“.

Костадинов допълни, че тази практика може да се използва и на държавно ниво. Според него партия ГЕРБ е загубила последните избори, коалиция ПП-ДБ не ги спечелила, а ДПС се е утвърдило като втора политическа сила в страната и няма да е изненада, ако на следващите избори стене първа.

Последвайте ме в Телеграм, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации.

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *