Молебен в Лопушанския манастир преди откриването на кампанията

кампанията на възраждане

Никога не правим официална, голяма организация. Аз всеки път съм казвал, който иска да дойде на Лопушанския манастир, да дойде по свое желание. Официалното откриване на нашата кампания е утре в Търново – в 2 часа в Музея на Възраждането. Всъщност, интересно се получава, че „Възраждане“ открива кампанията си в Музея на Възраждането. Но тук е място, където идваме да се помолим, и неслучайно не сме обявявали посещението си официално. Не го организираме като някакво голямо събитие, защото вярата е нещо лично и защото трябва да бъде, как да кажа, едно малко по-лично, духовно, интимно преживяне. Въпреки това ние всеки път ставаме повече и повече, както и процентите ни се увеличават.

Да се надяваме, че свършвайки си добре работата, след един месец „Възраждане“ ще бъде първа, в най-лошия случай – втора политическа сила. Това трябва да ни бъде цел.

И нека да не забравяме следното: намираме се в ситуация, в която, в буквалния смисъл на думата, войната тропа на вратата, тя е зад ъгъла. Не искам въобще да ви надъхвам излишно или да ви отчайвам. Не, просто това е ситуацията каквато е.

Единствените в България, които могат да спрат войната, сме ние от „Възраждане“. Единственият, който може да кажа „не“ на американския натиск, съм аз. Няма кой друг. Просто не съществуват други такива политици. „Възраждане“ е единствената преграда пред разрухата на нашата страна. Няма кой друг да спре влизането на България във войната. А това е целта.

В Украйна вече има френски войници. Руснаците ги взеха на прицел. Атакуват ги, има убити французи, показват ги по телевизията. Това нещо ще продължи да ескалира. Заплахите, че ще влязат и други натовски части, са все по-силни. В един момент ще се окаже, че НАТО ще се намеси във войната. Тук въпросът не е дали, въпросът е кога.

За нас остава вече голямият въпрос: България ще участва или не? Никой не може да ни задължи насила. Никой. Запомнете ми думите. Ако „Възраждане“ не е фактор след изборите, България ще влезе в тази война. Ще ни вкарат в тази война. И въобще няма да се поколебаят. Управляват ни национални предатели, чужди агенти, шпиони, хора, които трябва да лежат в затворите, а вместо това – те ни управляват. Вината обаче не е на самите тях, защото не е луд този, който яде баницата. Вината е на тези, които гласуват за тях. Тези, които всъщност гласуват за ГЕРБ, за ППДБ, за ДПС, за тези, които на практика вкарват тази антибългарска политика в парламента. Още по-виновни ще са тези, които не отиват да гласуват. Защото те пък са тези, които мислят, че като не гласуват, борят статуквото, а на практика го бетонират.

Имаме огромна задача в момента. Трябва да убедим максимален брой хора да излязат да гласуват и да подкрепят „Възраждане“. Ще бъде трудно, кампанията, няма какво да се лъжем, първо ще бъде изключително подла и нечестна. Има вече най-различни видове патерици, вкарани в такива проекти, които се опитват да ни крадат гласове. Нямат ефект. Обаче пък дават възможност на платени политолози и анализатори да обясняват как, видите ли, всички могат да вземат от „Възраждане“. Много интересно защо излиза, че всички избиратели са си напълно доволни от партията, като единствените, които чакат с нетърпение някой друг да се появи и да гласуват за него, са избирателите на „Възраждане“.

„Възраждане“ расте заради много простата и изключително ефикасна политика, която следва. Политика, която не сме открили ние – тя е много простичка: „Казвай това, което мислиш, и прави това, което казваш“. Никога не трябва да има разминаване между думи и дела във „Възраждане“. И при нас това никога не се е случвало. Няма и да се случи. Видели сте го и за толкова години сте го потвърдили вече и самите вие като активни членове на „Възраждане“.

Целта ни е да управляваме нашата държава. По-рано бяхме в Мърчево и поднасяхме венец на Паметника на загиналите (днес все пак е Денят на победата над нацизма и фашизма). Там ни питаха дали бихме могли да направим коалиция, дали бихме могли да говорим с други партии. Аз много пъти съм казвал, че можем да говорим с всички, без ДПС. ДПС не е партия. ДПС е тумор, който трябва да бъде изрязан. Защото това не е партия. Това е етнополитическа олигархия. И ние ще работим за пълното унищожание на този тумор, който разделя българската нация.

Що се отнася до другите партии – да, можем да говорим с тях, но имаме пет условия. Казвам ги пред вас, вие предполагам ги знаете, но ще ги повторя още веднъж, за да ги повторяте на хората. Ние можем да говорим с всички и те идват да говоря с нас и ни се молят. Петър Петров, който е заместник-председател на „Възраждане“, е свидетел на това. Нямаше партия в парламента, която да не е искала среща с нас, дори от ДПС искаха среща с нас. Всички. Но ние имаме пет условия и те са много ясни.

  1. Референдум за запазване на българския лев.
  2. Референдум за членство на България в НАТО.
  3. Прекратяване веднага на оръжейните доставки за Украйна и даване на гаранция, че български войници няма да бъдат закарани в Украйна.
  4. Вдигане на санкциите срещу Руската Федерация, които са убийствени за българската икономика и създаване на компенсационна програма за претърпелите загуби и щети, благодарение на тази убийствена за българската икономика политика, български предприемачи.
  5. Предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. Ако това не ни се разреши, ако кажат, че няма да предоговаряме, ще искаме провеждане на референдум за напускане на ЕС. Защото разликата между договор и диктат е, че при договора се договаряш, при диктата някой ти казва какво да пишеш, той ти диктува и ти пишеш. И след това подписваш, защото така е заповядано.

Това са нашите условия. Това трябва да обясняваме на българския народ. Пропагандата ще твърди, че няма как да стане, не е възможно, не се случват тези работи. Но на нас, колкото пъти са ни казвали, че нещо не е възможно да стане, то обикновено става – няма как да минете единия процент, няма да влезете в парламента, никой няма да ви позволи да растете и т.н.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Ибрахим Реиси

Кои са следващите?

Когато миналата седмица беше извършен опит за убийство срещу словашкия мин.-председател Роберт Фицо, зададох следните два въпроса – кой има

Прочети повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *