За църковния Трети март

патриарх даниил

Веднага след избора на новия ни патриарх русофобската либерално-„демократична“ общност изпадна в истерия. Хора никога изповядвали се, невземали причастие, които не знаят с коя ръка да се кръстят, с колко пръста да се кръстят, къде се палят свещи за живи и умрели в храма и най-вече незнаещи къде е входа на храма, изведнъж зареваха как щели да си сменят конфесията и да напускат църквата.

Само че, обяснете ми – как е възможно атеист да си смени конфесията, и може ли да напуснеш църква, чийто праг не си прекрачвал?
От друга страна духовни лица, просветени във вярата, открито заявиха, че смятат да напуснат Българската патриаршия и да отидат към историческия архивраг на нашата църква, Турската (т.нар. вселенска) патриаршия. Е каква стана тя? Русофобите, които обвиняваха и не спират да обвиняват мнозинството от българския народ, че било предателско, след като не мрази Русия, изведнъж показаха истинската си същност – на удавени в омраза към всичко българско еничари-чуждопоклонници. Добрата новина тук е, че само 2 духовници са заявили подобно национално предателство.

От друга страна трябва да благодарим на русофобските предатели. Не всеки разбра колко голяма е заплахата за нашата църква от страна на фанариотите и гъркоманите в нея, които открито лелеят за „завръщане“ към Турската патриаршия и за унищожаване на българската църковна независимост. След вчерашния ден и омразата към църквата ни, демонстрирана от русофобските еничари, вярвам, че няма българин, който да не е разбрал каква огромна заплаха ни грозеше, и която, слава Богу, преодоляхме.

Ето защо вчера беше вторият Български Великден, или, както сполучливо се изрази проф. Дарина Григорова, църковният Трети март. Църквата ни показа, че е по-мъдра от държавата ни.

Сега остава само държавата ни да се поучи от църквата.

Последвайте моя канал в Телеграм и нашия канал във Вайбър, за да сте сигурни, че получавате всички мои публикации!

Сподели поста:

Свързани статии

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *